אנחנו שומרים השנה? שאלתי את החצי שלי. לא נאכל לחם נכון? אצלינו בבית החילוני
זה לא תמיד מובן מאליו וברור. המתבגר מאז שהוא קטן מסרב לאכול לחמניות לפסח, או
עוגיות פסח, או קורנפלקס לפסח, ואלו בערך שלושת הדברים היחידים שהוא אוכל.
אז במהלך השנים, לא כפינו על אף ילד בבית להימנע, לפעמים הצלחנו לשמור ולפעמים לא.
במהלך השנים אני מכינה המון עוגות לפסח, עוגיות, וקינוחים, ונמנעת משימוש בקמחים
ייעודיים לחג כמו קמח תופח לפסח או קמח שמרים לפסח. לוקחת תמיד את הזמן הזה
של החג להפסקה מקמחים בכלל, והמנטרה שלי היתה תמיד, שלא צריך לנסות בכח
להכין חלה לפסח ואפשר לחיות שבוע בלי חלה. כמובן שצדתי תמיד, אבל השנה הרגשתי
שאולי אפשר להתחיל לשחרר קצת את העקשנות שלי שאולי היא סתם מיותרת, ושאני יכולה
להרשות לעמי להתחיל להשתמש בקמחים ייעודיים לחג, כך אולי אצליח להכין גם למתבגר,
את הלחמניות שלו בלי שהוא ירגיש בהבדל:-) והבית כולו יוכל לשמור.
הבוקר התחלתי עם קמח לפסח והכנתי ממנו לחמניות גבינה (סטייל הבואיקוס האלו)
כשל״פ לגמרי. יצאו כל כך טעימות, מילאו את הבית בריח של שבת בבוקר,
ונטרפו כליל בשניות. אף אחד לא שם לב שאין בהן קמח אמיתי:-)
אז יש מצב שאמשיך ואנסה עוד מתכוני פסח כאלו, אבל הבלוג עמוסססס במתכוני עוגות
ועוגיות לפסח שאתם יכולים להכין עם קמח מצה, קמח תפא, קורנפלור או קמח שקדים.
את כל המתכונים האחרים תמצאו כאן
לחמניות גבינה לפסח/בייגלה מבצק גבינות לפסח /20 לחמניות או 12 בייגלה
מצרכים למתכון:
200 גר׳ קמח תופח לפסח או (קמח ללא גלוטן +כפית אבקת אפייה)
150 גר׳ חמאה רכה
3/4 כפית מלח דק
1/2 מיכל (125 גר׳) גבינת קוטג׳/גבינה לבנה
מיכל (250 גר׳) גבינת טוב טעם או גבינת ריקוטה/או תבור
100 גר׳ גבינת פטה או בולגרית מפוררת
150 גר׳ פרמזן או קשקבל מגורדת/או מוצרלה
ביצה גודל L
להברשה:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
בקערה טורפים ביצה, מוסיפים חמאה מומסת ומלח ושוב טורפים.
מוסיפים גבינת קוטג׳, ריקוטה, בולגרית ופרמז׳ן ומערבבים היטב.
מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת כדור בצק מאוד דביק אבל שאפשר להרים
בעזרת היד ולהפריד מהקערה. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט קמח.
בעזרת הידיים קורצים עיגולים בגודל כדור פינג פונג, מועכים ומשטחים אותם מעט,
מניחים על התבנית ברווחים קטנים.
(((כדי להכין בייגלה עגולים: קורצים עיגולי בצק בגודל כדור פינג פונג ומרדדים על משטח מקומח במעט קורנפלור
לרצועה ארוכה, מחברים את שני הקצוות שלה, טובלים בביצה ואז בשומשום.)))
מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל.
אופים את הלחמניות כ 20-25 דק׳ עד שהן זהובות למראה.
**ניתן להמיר קוטג׳ בגבינה לבנה, את הריקוטה בטוב טעם כנען או חמד, את הבולגרית בפטה,
את הפרמז׳ן במוצרלה או סתם גבינה צהובה שיש לכם בבית.
**ניתן להקפיא את הלחמניות לפני האפייה כשהן כבר מכודררות ומונחות בקופסא.
מפשירים מעט ואופים. ניתן להקפיא את כל הבלילה ככדור שלם עטוף בניילון נצמד אבל אז יידרש
זמן הפשרה ארוך יותר על מנת שתוכלו לעבוד עם הבצק ולכדרר ממנו כדורים קטנים.
ניתן להקפיא את הלחמניות לאחר האפייה בכלי אטום.
81 Comments
נראה מעולה! את חושבת שיעבוד עם קמח עדשים או חומוס?
לא ניסיתי את הקמחים האלו לא יודע להמליץ
בוקר לחמניות טוב קרן. קמח שקדים גם אפשרי?
לא:-)
קרן.. קמח השמרים של פסח באריזה הכחולה מתאים?
היי,קמח תפוחי אדמה יתאים כאן?
אפשרי עם קמח תפוחי אדמה?
חלקית
אומנם אפשר למצוא מיליוני מתכונים של לחמניות לפסח וכו' אבל הם לא המתכונים שלך עם הטעם שלך 🙂 אין עלייך ועל המתכונים הטעימים והמוצלחים שלך ! תודה רבה וחג שמח
היי,קמח תפוחי אדמה יתאים כאן?
הי קרן לא מכירה קמח תופח לפסח בארהב. יכולה להמליץ לי על קמח אחר? תודה
אפר פשוט קמח רגיל תופח ?
ודאי
היי קרן
הכנתי את הבייגלה בפסח וביוםמרגילמעם קמח תופח רגיל.
עכשו אני רוצה להכין אין חימקמת תופח אפשר עם קמח כוסמין ואבקת אפיה?
באותה הכמות?
כן בטח
אוי ויי, מה זה קמח תופח לפסח? קמח מצה? סליחה על הבורות
קמח שנמכר במכולות ובסופרים במיוחד לפסח, ניתן להמיר כפי שכתבתי בקמח ללא גלוטן של כל חברה ואבקת אפייה
קמח שמרים לפסח באריזה הכחולה אפשרי?
אלו לא לחנניות שמרים כך שקמח שמרים לא יעבוד פה
הכינותי היום עם קמח ללא גלוטן "כרגיל" שהיה בסופר ואבקת אפייה. אין לי למה להשוות כי לא הכנתי בעבר אבל יצא מצויין לדעתי . מזכיר טעם של בורקס משגע .
עוד מתכון מצויין שלך קרן. תודה
תודה יוטבת שמחה לשמוע , חג שמח
הי הי הי
לחצי כמות מה עושים עם הביצה?
משאירים ביצה שלמה
אני גרה בארצות הברית ואין כאן קמח אוסם משום סוג. במה אפשר להשתמש במקום?
כל קמח ללא גלוטן שיש אצלכם, בטוח יש קמחים ללג
אוקי תודה וחג שמח
אכן השתמשתי בקמח ללא גלוטן – ובגרסה האמריקאית :
Bob’s Red Mill gluten free baking flour
יצא פשוט מעולההההההה!!!! כמו כל מתכוני האליפות שלך !
תודה ענקית קרן וחג פסח שמחחח
קצת באיחור אבל תודה!
ניתן להשתמש בקמח תפוחי אדמה?
אפשר לנסות
קמח מצה גם אפשרי ?
פחות, לדעתי יהפוך את הלחמניות למאוד כבדות
במקום טוב טעם או ריקוטה אפשר גבינה לבנה רגילה?
בטח
נראה מהמם! אפשר לשים את הבלילה במקרר ולאפות 24 שעות אחרי?
כן
קמח מצה ואבקת אפייה יעבוד פה ?
תודה וחג שמח 🙂
יש מצב שקמח מצה יהפוך אותן לחנק קצת
אז אמשיך לחפש
תודה ❤❤
חג פסח שמח…טרפוווו טעים מאוד .
תודה רבה מאוד
היי. האם אפשר לוותר על הביצה? (יש אלרגיה לביצים..)
לא ניסיתי יש מצב שאפשר
היי קרן, התנור על טורבו או חום עליון תחתון?
חום עליון תחתון
לבן שלי יש אלרגיה לביצים. כמה קריטי הביצה? אפשר רק את הצהוב?
היי קרן,
כמו תמיד עוד מתכון מעולה שלך, ממש תענוג הלחמניות, תודה !
רציתי להמליץ לקרוץ את הלחמניות עם כף לגלידה, הלחמניות יוצאות שוות ועגלגלות….
חג שמח יקירתי
רעיון מדליק! תןדה
אין מילים, יצא מדהים! תודה לך קרן
תודה דנה
קרן יצאו לי כמו פנקייק השתטחו לי בתנור למה?
אולי יותר מדי אבקת אפייה או שהחסרת או שינית משהו מהמתכון ?
יצא מדהים ומעולה!!
תודה רבה על עוד מתכון מצויין שלך
תודה ליזה והמשך חג שמח
ממש טעים, מתכון גאוני. תודה רבה
תודה מיכל שמחה שטעים לכם
אפשר להחליף ברסק תפוחי עץ
לא חושבת שיעבוד
אפשר לוותר על הגבינות הנוספות (פטה/בולגרית ופרמז'ן)?
אפשר לוותר אבל הו בהחלט מוסיפות טעם
הכנתי עם קמח תפוחא ושיניתי טיפה יחסים בין הגבינות.. יצא מושלם! וממש עוזר להעביר את פסח. בטוחה שאכין בלי קשר לפסח מרוב שזה טוב 🙂 תודה וחג שמח!
תודה שירי
הי! אם מחליפים לקמח תפו״א צריך גם להוסיף אבקת אפיה? וכמה בבקשה?
אם אפשר שמנת חמוצה במקום קוטג ?
כן
הי! אם מחליפים לקמח תפו״א כמה אבקת אפיה בבקשה?
ראיתי, כפית. תודה!! : )
גם שלי השתטחו כמו פנקייק,
איזה באסה!
החלפתי לקמח תפו א וכפית אבקת אפיה.
הי קרן,
האם ניתן להשתמש בקמח תירס?
במידה ולא, האם יש לך מתכון ללחמניות מקמח תירס?
תודה וחג שמח
מניחה שכבר הסתדרת 🙂
קרן יקרה אפשר קמח תפוחי אדמה ? או קמח כלשהו שלו כולל קטניות כמו רוב קמחי הללא גלוטן ? תודה רבה
בוודאי
היי, לא בפסח- משתמשים בקמח רגיל באותה הכמות?
הי קרן! אפשר להכניס בפנים זיתים?
מה זאת אומרת אפשר? רצויייי!
היי קרן,
עשיתי את הלחמניות והכל השתטח לי אחרי חצי דקה של אפייה. את יודעת מה יכולה להיות הסיבה ?
אולי משהו במרכיבים שינית? או שהוספת יותר מדי אבקת אפייה או שלא קיררת את הבצק לפני עבודה
היי קרן חג שמח- השתמשתי ברכיבים הכתובים במתכון יצאו טעימות אך לא תפוחת כמו בצילום שלך, אודה לך על מענה
מניחה שאלו הבדלים בקמחים שונים או אולי ערבוב יתר
קרן יקרה. אפשר להמיר את הטוב טעם בשמנת חמוצה?
בטח
עשיתי את זה עם קמח מולינו ויצא מושלם!!! היה קשה לנחש שזה כשר לפסח. תודה על מתכון מצוין.