כבר כתבתי הרבה פעמים על כמה הילדים שלי משעממים באוכל, כלומר בעיקר השניים שנמצאים קבוע בבית
הם אנטי מלא מאכלים, לא נוגעים בירקות פרט לתפוח אדמה, לא אוהבים מתובל, היא לא אוכלת אורז,
הוא לא אוכל משהו שקצת נראה שרוף, הם בודקים בקפידה כל מנה וחופרים לבדוק שלא שתלתי
במנה בצל סמוי או ירק בלתי מזוהה, קיצר, שעמום המחץ!
זו הסיבה שכשסוף סוף הם מוכנים לטעום משהו חדש ולנסות אני בעננים ויוצאת מגדרי.
אז בחצי שנה האחרונה הם גילו שניהם את נפלאות ההמבורגר בלחמניה אחרי שביקרנו
במסעדת המבורגרים שאין בה כלום חוץ מהמבורגר.
אבל שלא תטעו, מדובר בהמבורגר בלחמניה, בלי שום תוספת, נאדה,כלום, שיעמום!
אבל לפחות הם הכניסו עוד משהו לתפריט.
אז התחלתי לקנות המבורגרים, ביפו זו לא בעיה להשיג המבורגר מבשר טרי כמעט בכל שעה,
אבל לחמניות המבורגר לא תמיד בנמצא, ואם אין לחמניה…..הם לא אוכלים את ההמבורגר.
זו הסיבה שהכנתי לראשונה לחמניות המבורגר בכמות יפה לגדוד, והקפאתי חלק.
ושלא תחשבו שזה קל לעבור אצלם את מבחן הלחמניה, והיה מתח גדול מאוד מהרגע שהוגש
ההמבורגר בלחמניה לשולחן עד הרגע של הביס הראשון, כמעט ולא נשמתי.
התוצאה: לחמניות המבורגר מעולות שילדים ממש אוהבים 🙂
לחמניות המבורגר/ 16 לחמניות
מצרכים למתכון:
קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר לבן
1 ביצה גודל L
4 כפות שמן קנולה
2 כוסות +קצת (500 מ״ל ) מים בטמפרטורת החדר
כף מלח דק
לציפוי:
ביצה
כפית שמן קנולה
כפית סוכר
שומשום
אופן ההכנה:
מנפים את הקמח לקירת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים
מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית
מוסיפים בהדרגה סוכר, ביצה, שמן, מלח ואת המים, תחילה כוס ואז באיטיות ולפי הצורך את הכוס השניה
ממשייכם ללוש 8-10 דק' עד שהבצק נפרד מהקערה והוא רך למגע וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל צדדיו.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה לילה במקרר או כשעה שעה וחצי בטמפרטורת החדר.
לאחר שהבצק תפח מוציאים מהקערה, ולשים מעט להוצאת אויר.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 105 גר' כל כדור, ומעצבים אותם כך שחלקם העליון יהיה מתוח וחלק.
מניחים את הכדורים ברווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה,
מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כ 40 דק' לפחות עד שעה.
מחממים תנור ל 190 מעלות, מערבבים את חומרי הציפוי, ביצה טרופה שמן וסוכר.
בעזרת מברשת מברישים את הלחמניות בביצה טרופה,מפזרים מעט שומשום ואופים בתנור כ 15-20 דקות
עד שהלחמניות שחומות .
***לגרסה טבעונית אפשר פשוט להשמיט את הביצה מהמתכון, ולצפות את הלחמניות (1/4 כוס מים עם 2 כפות סילאן)
***מקפיאים את הלחמניות אחרי צינון כשהן עטופות היטב בשקית
350 Comments
יופי של לחמניות. תודה.
לחמניות מעולות ,ממליץ להוסיף קצת חלב אי אפשר לפספס עם הלחמניות האלו
תודה אופיר
הי קרן,
הלחמניות יצאו דחוסות יחסית, ציפיתי למשהו מאוד אוורירי. את יכולה אולי לכוון אותי מה עשיתי לא נכון?
כולם התמוגגו מהן כפי שהן למען הסר ספק, אז תודה!!
לא אמורות לצאת דחוסות, האם שינית משהו במתכון ?
לישה מספיק ארוכה ? התפחות כמו שצריך ? ומספיק נוזלים.
כל זה אמור לספק לחמניות מאוד אווריריות
Karen, leave the maafia, marry me
המתכונים שלך מושלמים !!!
זה תמיד מצליח !!!
חחחח אני והמאפייה זה נישואים חזקים! תודה יוסי
לחמניות טעימות תודה רבה
אם יצא לי כמות גדולה של בצק, אני יכולה את חלקם למלא בשוקולד? או שזה לא יצא טוב…?
יצא אחלה :–)לא מתוק מדי
יצא מעולה אימצתי באהבה
אי אפשר להוסיף חלב אם רוצים לשים בזה המבורגר!
זה נכון למי ששומר כשרות ואכן יש גרסת פרווה בסוף המתכון למטה
חלב????
זה מיועד להמבורגר בשרי!
אי אפשר לשים חלב בלחמניות האלו
השם ישמור! חלב עם בשר! עוד רגע יציעו להוסיף שרימפס להמבורגר (דרך אגב- ניסיתי, הלחמניות עם החלב יוצאות מדהים וכשמוסיפים שרימפס על ההמבורגר זה בכלל מדהים, מומלץ!)
היי קרן
יש לי קוביית שמרים טריים, בכמה גרם ניתן להמיר במקום שמרים יבשים?
תודה!!! 🙂
2 כפות שמרים יבשים =50 גר שמרים טריים
כלומר שקית או קוביה
שלום
האם האפיה היא בטורבו או בחום רגיל?
לא אופה בטורבו
עשיתי אותם ויצאו מעולההה.
רוצה להכין שוב, האם ניתוח להמיר בקמח מלא?
תודה רבה
כן אפשר ולהוסיף נוזלים
היי, תודה על המתכון. נראה מצויין.
באיזו מצב צריך להיות התנור? (טורבו וכו').
חום עליון תחתון
כמה נוזלים להוסיף אם מחליפים בקמח מלא?
לקילו בדרך כלל זה 1/3 כוס
וואי מתכון אליפות תודה רבה רבה
אני יכולה לחמם את התנור על טורבו ושאני מכניסה את הלחמניות להעביר לרגיל? אפשר במקום שומשום לפזר מלח גס מעל? אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן?
אפשר להמיר במלא גלוטן אין לי נסיון איתו לא יודעת להמליץ איך וכמה
שומשום במלחמגס אין בעיה ולא הבנתי למה צריך לחמם תנור על טורבו בכלל
אמאלההה כמה מחמאות קיבלתי על הלחמניות האלה!!!!! ת ו ד ה
היי קרן! קודם כל המתכונים שלך מושלמים! האם ניתן להכין את הלחמניות מקמח כוסמין?
תודה!
תודה! לא ממליצה יותר מ 50% כוסמין מלא
מתכון מעולה מצליח לי כל פעם מחדש
תודה יסמין
הי קרן!
כשאת אומרת כוס למה את מתכוונת?
180?
240?
תודה על המתכונים
כוס מידה אוניברסלית
נראה מעולה.
את נוהגת לאפות בטורבו את מאפי השמרים למיניהם?
תודה רבה
אני לא אופה אף פעם בטורבו
האם ניתן להשתמש בקמח לחם?
בטח, אפילו מומלץ
היי קרן,
האם ניתן להקפיא את הלחמניות לפני אפיה?
תודה מראש
כן? להפשיר ולאפות
מעולה
תודה רבה!!
מתי מקפיאים? אחרי התפחה ראשונה או אחרי התפחה שנייה? מפשירים ולתנור? אשמח לפירוט
הי, הבצק בהתפחה אז ווי ספיק.
אני רוצה להכין לחמניות יותר קטנות 80 גרם. אותה טמפרטורה וכמה זמן אפייה?
גם, איזו טמפרטורה בטורבו? (אני מניחה שתהיה יותר מתבנית אחת)
תודה!
היי קרן,
רציתי לדעת האם ניתן להחליף את שמן הקהילה בשמן זית? ואם כן האם להשתמש באותה הכמות?
תןדה
כן נועם אותה הכמות
אוי קרן קרן קרן….. מה את עושה לי????? 🙂
לחמניות נהדרות ומתכון פשוט וטעים, רוב תודות.
מקווה שאת יודעת שאני מאוד אוהבת את המתכונים, הסיפורים והאתר שלך.
אגב, את יודעת באם ניתן לאפות את הלחמניות האלה עם קמח כוסמין??
סופ"ש נעים ומהנה
איזה תגובה משמחת סיסי המון תודה, זה משמח אותי מאוד.
אין בעיה להכין מכוסמין לבן, או כוסמין מלא 50% בלבד אחרת הן לא יצאו רכות וקלילות כמו לחמניות המבורגר אמיתיות.
בהצלחה!
שבוע טוב קרן יקרה,
רוב תודות על התשובה, סליחה על עיכוב התגובה 🙂
שבוע נהדר ומבורך.
היי קרן, אפשרי ללוש את הבצק ביד ולא במיקסר? תודה
בטח
לישה רצופה 12 דקות
קרן היי, האם אחרי ההתפחה השניה צריך להוציא את האויר ואז שוב לעשות כדורים?
או שישר לשים את הביצה על הכדורים התפוחים?
תודה
לא לא
רק למרוח ביצה בעדינות
תודה רבה, יצא פגז!! אווריריות וטעימות כל כך
עכשיו הילדים מבקשים רק אותם לבית ספר.
משמח מאוד תודה!
היי קרן,
תודה על המתכון!
לא נחוצה לי כמות כל כך גדולה אין לי מקום במקפיא חחח
איך אפשר להקטין את המתכון לחצי כשברכיבים יש ביצה אחת?
אין בעיה לחלק את הכל בשניים, בגלל הביצה ייתכן ולא תזדקקי לכל כמות הנוזלים
הי !
היום עשיתי את הלחמניות שלך !
פשוט מדהיםםםםםם !!!!
להגיד שהכנסתי לחמניות לתנור ויצאו לחמים בגודלם והתפחתם
לא שיניתי כלום מהמתכון שלך .
יצאו כל כך אווריריים ממש אבל ממש כמו לחמניה קנויה . אני מאמצת את המתכון לתמיד !!!!
באמת תודה רבה על המתכון ועל אופן ההכנה המדהים . תודה ושוב תודה
איזה כייף לשמוע! תודה שחזרת לכתוב כאן את התוצאה
הי
בשמחה !!!
יוואוו יצא לי שלימווותתתתת באמת מתכון מנצח מנסה היום מקמח 80 אחוז מלא נראה איך יצא לי
בהצלחה תוסיפי קצת יותר נוזלים
קרן היקרה
תודה. אתמול בערב היבנתי שיש לי רק לחמניה אחת
בבוקר כמובן לא התלבטתי ונתתי לביתי שתקועה בבית בכיתה יב לפני בגרויות והתמיינות לצבא שנתקעה..ראיתי את המתכון ובבוקר מיד הפשלתי שרוולים והיכנתי לחמניות ממחצית הקמח כוסמין. כעת יש לי לחמניות מ ו ש ל מ ו ת. תודה רבה.
תודה רחלי שמחה לשמוע
ווואווו איזה לחמניות, רכות קלילות והכי חשוב קלות להכנה!
תודה קרן- כל מתכון תענוג
תודה !
היי, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך ועוקבת גם באינסטגרם. לגבי ההתפחה במקרר, כמה זמן לכל היותר אפשר להשאיר במקרר להתפחה?
עד 24 שעות אני מניחה שיהיה בסדר עדיף פחות
לחמניות מעולות
תודה רבה
אני אופה לא מעט . אבל הלוחמניות האלה יצאו הכי הכי .תודה
איזה כייף לי לשמוע תודה נטלי
שבת שלום
הכנתי בפעם הראשונה ויצא פשוט מושלם! איזון מעולה בין מתוק למלוח, אוורירי ורך. תודה רבה.
שמחה לשמוע תודה
תודה על מתכון מעולה ועל הסרת התלות במאפיות. פעם שניה שאני מכינה ויוצא נהדר!
תודה משמח ממש
היי קרן, הכנתי את המתכון יצא מושלם…
אבל אני לא מצליחה לעצב את הלחמניה כך שתצא ממש חלקה מלמעלה… יש לך איזה טיפ?
יש סרטונים שלי באינסטגרם בהייליטס אי אני עושה את זה תציצי
מדהים ממש טעים
לחמניות מעולות!!
ניסיתי כבר הרבה מתוכנים. אלה מנצחות!
הכנתי לארוחת המבורגרים חגיגית. כל הסועדים "מביני עיניין". כולם פשוט התלהבו!
איך את משמחת אותי תודה!
הכנתי ויצא מושלם! רכות ממש! אני רוצה להכין שוב אבל עם קמח שיפון.. אפשרי? תודה!
לאאאאאא
זה ממש. לא ייצא אותו דבר קמח שיפון מאוד קשה לעבודה, מקסימום להמיר 100 גר בשיפון לא יותר
קרן
היי קרן, מתכוונת להכין אותם בסופ"ש הקרוב. יודעת להגיד לי כמה שמרים טריים אצטרך? יודעת שיחס ההמרה הוא 1:3 אך פה זה לא גרמים אז קצת מתקשה… (יש לי שמרים טריים שפתחתי אתמול וחבל לא לנצל). תודה!
כף שמרים יבשים=10 גר
במתכון יש 2 כפות ותספיק לך שקית או קוביה של 50 גר
מתכון מעולה,הכנתי כבר כמה פעמיים ועם עירבוב של קמח כוסמין
תודה ימית משמח ממש
הכנתי את הלחמניות שיצאו לדעתי מושלמות, לא פחות. תודה רבה!!!
שאלה שעלתה אצלנו היא האם ניתן לגרום ללחמניות להיות יותר אווריריות (וזה רק בגלל שהנוער אכל רק שני המבורגרים ולא יותר כי התמלאו מהלחמניות )
תודה
לא חושבת שיש אווריריות מאלו
אז אולי משהו בדרך ההכנה שלי גרמה להן להיות יותר דחוסות? (באופן יחסי כמובן)
הבצק תפח בצורה נהדרת והיה גמיש וכייפי
היי קרן,
אם אני רוצה לעשות חצי מהכמות (חצי קילו) אני צריכה להוריד בחצי מכל המצרכים?
היי קרן, אפשר להשתמש בקמח שמרים?
אם אני רוצה לעשות פחות מקילו (אנחנו רק זוג)
בטח
קמח שמרים וולתר על השמרים
יצא ממש ממש מעולה, תודה רבה קרן! את מקסימה 🙂
הי, האם ניתן להמיר את כמות המים במתכון בחלב?
בטח
היי קרן.
הכנתי שבוע שעבר עם התפחה של שעה וחצי יצא מעולה!
רציתי לדעת…. התפחה לילה במקרר – כמה שעות מומלץ? מה המקסימום שיכול להיות בקירור?
תודה רבה וחג שמח
הי רותם
עד 22 שעות במקרר זה אחלה
רוב תודות על התשובה המהירה ❤️
חג שמח
תודה רבה על המענה המהיר! מתה על המתכונים שלך!
תודה קרן על המתכונים המהממים! כמה זה קריטי לנפות את הקמח?
לא קריטי בכלל
היי קרן, יש לי אבקת גלוטן. האם כדאי להוסיף לקמח (רגיל) וכמה?
את יכולה אני לא משתמשת באבקת גלוטן כך שבעיני אין צורך
היי אשמח לדעת באיזה שלב להדליק את התנור ? כמה זמן הוא צריך להתחמם לפני שמכניסה לאפייה? ואיך אני יודעת שהן מוכנות מבפנים?
תודה מראש ! מנסה פעם ראשונה לאפות לחמניות!
את התנור מחממים כחצי שעה לפני שמכניסים את הלחמניות לתנור כדי שיגיע לטמפרטורה הנכונה.
כשהן שחומות מלמעלה, וגם בתחתית הן מוכנות
בהצלחה
תודה רבה יצאו מעולות!! אמשיך לעקוב אחרי המתכונים שלך:))
מהמם מהמם הכנתי מליון פעמים תודה רבה! הפעם… עם כל העבודה מהבית, לא הצלחתי להגיע אל הבצק בזמן והוא תפח שעתיים, היו בועות וריח השמרים חזק יותר מבדרך כלל… נורא?
אם הוא לא גורם לך להתעלף מהריח אז הוא בסדר
היי לחמניות מדהימות! יש אפשרות להכין עם קמח מלא? או שיפגום במתכון?
אפשר להמיר לפחות 50%
להוסיף מעט נוזלים והן ייצאו אחלה
המתכון נראה מעולה! האם לאפות בטורבו או פשוט בחום של 190 מעלות?
חום רגיל לא טורבו
אם אני רוצה לעשות רק חצי מכמות הלחמניות? פשוט לעשות חצי מכל דבר?
בדיוק
היי קרן איך מודדים 1.2 ביצה אם עושים חצי מתכון? האם תריך להוסיף יותר קמח אולי?
לא מודדים 1/2 משאירים ביצה שלמה ואולי צריך יהיה פחות נוזלים
היי קרן אם אני רוצה גם להכין רק חצי מכמות הלחמניות כמה סוכר לשים במקום שליש כוס?
1/3 כוס זה 65 גר׳ אז 30 גר׳ שזה 3 כפות
בוקר טוב קרן
הכנתי אתמול את הלחמניות שבפוטנציאל שלהן יצאו מעולה, אבל התחתיות שלהן יצאו מעט OVER DONE ומעט נשרפו.
ולשאלתי: מה הדין למיקום התבנית בתנור ללחמים/לחמניות/עוגות/עוגיות?
אני חונכתי שבכל הנוגע לאפייה ממקמים את התבנית בשליש התחתון של התנור. כנראה שטעיתי שבמקרה הזה טעיתי..
אשמח לתשובתך
לא טעית
יש הבדלים בין תנורים בחום שלהם אני ממליצה להבא לאפות בחום מעט נמוך מהחום בו אפית למעט יותר זמן
היי קרן, אפשר להחליף את כל המים בחלב? אם כן – מה תהיה התוצאה לעומת המים? תודה!
אין בעיה להמיר, לא חושבת שיהיה הבדל
יצאו לחמניות מושלמות!
שמחה בשבילך !
הי קרן, אם אני רוצה חצי מהכמות, אפשר לחלק הכל לחצי?
בטח, להשאיר ביצה שלמה ואז פחות נוזלים
נראה מתכון אליפות… אפשר גם לקלוע מהבצק חלות, נכוו? המתכון דומה למתכון חלה…
תודה, אפשר לקלוע חלות בטח. כל מתכון שמרים יכול להתאים גם לחלות.
מעולה, תודה ושבת שלום ובריאות!
הי קרן,
הכנתי היום את הלחמניות… ממש ממש טעים!
הכנתי גם בגרסא מתוקה, עירבבתי חצי קמח כוסמין, חלב חמים והוספתי קצת סוכר- יצא מושלם!
ארוחת המבורגר לצהריים ולחמניות מתוקות לאחה"צ
מהממת אחלה רעיון תודה
מה תפקיד הסוכר בציפוי? האם אפשר לוותר עליו? לא רוצה לחמניה מתוקה…
נותן צבע וממש לא מורגש
היי, הוספתי בטעות קצת יותר מים למיקסר.. האם אפשר לתקן את זה על ידי הוספת קמח? או שעדיף להתחיל מחדש?
לא להתחיל מחדש! פשוט להוסיף עוד קמח לא יקרה כלום.
להבא להוסיף נוזלים לאט לאט עד שהבצק מתגבש
בהצלחה
המון תודה ! הוספתי – יצא בצק טוב ונעים, ונראה שהוא תופח!! 🙂
הכנתי שלשום את הגרסא המקורית והן יצאו כל-כך טוב, שהן נגמרו לנו. היום הוחלט בבית שאני צריכה להכין נגלה נוספת, אבל מטעמי חסכון בביצים, החלטתי להכין את הגרסא הטבעונית – יצא אפילו יותר טעים! מתכון מושלם – קל לביצוע וטעים ממש.
שמחה לשמוע הילה תודה!
היי קרן, האם לדעתך ניתן ללוש את הבצק ללא מיקסר? ובאיזה חום היית איפה אותן בטוסטר אובן (אמנם לא תנאיי האפייה האידאליים אבל אשמח לנסות להכין בכל זאת).
תודה רבה
אין בעיה ללוש ידנית, לוקח קצ יותר זמן וכח.לפחות 10-12 דקות לישה.
לצערי אין לי נסיום עם אפייה בטוסטר אובן מאז שעברתי לגור אחרי הצבא בדירה שכורה בתל אביב:-) אבל שווה לנסות לחמניה אחת
בחום 180 ולראות מה התוצאה
תודה על מתכון מעולה! במשפחה הכריזו על הלחמניות כיותר טובות מבמסעדה!
איזה משמח רון תודה רבה
וואוו וואו,
הכנתי אתמול אחרי שהוחלט להכין ארוחת ערב המבורגר… יצא מושלם!!
לא יוצאת לקנות בחיים.
תודה על מתכון מדוייק
איזה משמח תודה!
הי תודה על מתכון מעולה! הלחמניות מוכנות. מה הדרך המומלצת לשמור עליהן טריות במשך כמה שעות עד לארוחת הערב? תודה רבה
לכסות היטב שלא ייכנס אפילו מעט אויר פנימה
אם הן כבר הצטננו אז שקית ניילון
היי, הלחמניות יצאו ממש טעימות, אבל הן "התפנצ'רו" בזמן האפייה ויצאו כמו גבעונת קטנה במקום היפות שלך. תוכלי להסביר או לצרף תמונה למתכון מה גודלן ואיך צריכות להיראות לפני ואחרי התפחה שנייה? תודה רבה
*ממש אשמח לתשובה
היי
אני רוצה להכין את הגרסה הטבעונית, בלי הביצים. אשמח לדעת, באופן כללי או ספציפית למתכון זה למה משמשת הביצה בבצק?
תודה מראש!
לא חייבים ביצה, היא מחברת ומדביקה ונותנת מרקם מעט שונה אין לזה חשיבות כה גדולה באחת
אפשר פשוט להוסיף קצת שמן
הכי טוב לראות בהיילייטס באינסטוש, יש שם לשונית לחמניות המבורגר אין לי אפשרות להעלות פה וידאו
במה את אופה אם לא בטורבו?
חום עליון תחתון
יצאו לחמניות מצוינות!
נשאר לי בצק, מה ניתן עוד לעשות איתו?
לחמניות בייגלה, חלות , לחמניות שמונה
מלכת הקמחהיחידה שגורמת לקום לאפות, הכל ניראה מושלם ופשוט לביצוע בזכות ההסברים המדויקים והטיפים הרבים שאת חולקת איתנו… תודה ויישר כח❤️
הלכתי להכין את הלחמניות
תודה סיגל יקרה
רוצה להכין היום בערב ולהתפיח עד מחר סביב 4 אחרי הצהריים. זה יותר מידי?
במקרר עטוף היטב אין בעיה, אבל למה לא הכין בבוקר ולהתפיח במקרר?
אשתדל. תודה!
וואו וואו! איזה לחמניות מדהימות!!! עשינו ארוחת יום הולדת עם המבורגרים והלחמניות היו פשוט מושלמות! תודה רבה!
מזל טוב!
הי, אני רוצה להכין חצי כמות. האם להוסיף ביצה על חצי קג קמח?
כן, ולהוריד מעט מהנוזלים
באיזה שלב בתנור אופים?
אמצעי, תחתון?
ואיזה חום?
עליון תחתון אמצע תנור
הבצק אמור להיות רך ונעים או די קשה?
הוא היה קשה אחרי החישה וגם אחרי לילה במקרר.
לשתי עם כוח כדי ליצור עיגולים ללחמניות.
הוא אמור להיות ממש רך לדעתי היו חסרים לך נוזלים
היי, לאור המצב שחוסר ביצים, הצלחתי להשיג רק ביצים בגודל M 🙁
האם זה ישפיע על המתכון? ואם כן אפשר להוסיף משהו לביצה ?
תודה רבה!!
זה בסדר גמור כמו שזה, אין צורך לשנות כלום, תשתמשי בביצה אחת
הי קרן,
האם ניתן להמיר ביצה למשהו אחר כדי שיהיה טבעוני?
אומנם זה הולך עם המבורגר אבל אני טבעונית וארצה לאכול עם המבורגר טבעוני.
תודה רבה
לוותר על ביצה
יש מצב שתצטרכי מעט יותר מים לבצק
הכנתי את הגרסה הטבעונית עם קצת יותר שמן וקמח כוסמין מלא 50% והן יצאו מעולה! רכות וטעימות. תודה רבה קרן!
תודה על השיתוף
היי קרן
האם אפשר להכין עם קמח חיטה מלאה? ואם כן מה לשנות?
תודה!!
צריך יהיה להוסיף עוד נוזלים ועדיף לתת לבצק 3 התפחות במקום 2
תודה רבה קרן על התגובה המהירה
האם אפשר להכין מאותו בצק חלות רכות?
בטח
היי אפשר להוסיף קמח טף
כוס + – , במקום קמח רגיל ?
ממש לא, סורי זה לא מתאים
הי קרן,
תודה על מתכון משובח ללחמניות מעלפות!!!
רציתי לשאול אותך מדוע אחרי שהלחמניות מתקררות, פני הלחמנייה מקבל טקסטורה של קמטים במיוחד אחר שמקפיאים.
האם אפשר למנוע את ההתקמטות הזאת?
מה לעשות שישארו יפות וחלקות כמו במאפיה?
תודה רבה רבה
היי קרן,
אני מחפשת מתכון שמזכיר לחמניות פרעצל רכות להמבורגר. האם המתכון יוכל להתאים? חשבתי לנסות להוסיף לו שלב של טבילה במים רותחים עם סודה לשתיה וסילאן.
תודה רבה
אף פעם לא אכלתי המבורגר בלחמניית פרעצל, אבל שווה לנסות, רע זה לא ייצא
היי הלחמניות שהכנתי יצאו מעולות!
רוצה להכין שוב ומתלבטת אם ניתן יהיה להחליף את השמן בחמאה והמים בחלב ולהגיע לתוצאה הדומה לבריוש?
תודה לך על מתכונים נפלאים שקוצרים מחמאות בכל סופש
אין בעיה לעשות המרות
באופן אישי פחות מתחברת ללחמניית בריוש בהמבורגר שלי אבל זה לגמרי עניין של טעם
היי קרן, תודה על המתכון! רציתי לשאול האם ניתן ללוש ולערבב בידיים? או חייב מיקסר על מנת להגיע לתוצאה?
אפשר לישה ידנית 10-12 דקות רצוף עד לקבלת כדור בצק חלק וגמיש
היי קרן,
האם יש אפשרות להכין את הבצק ואת הלחמניות אך לאחסן במקרר ולאפות ביום המחרת?
את הבצק כן, את הלחמניות לא
הן לא יעמדו בהתפחה ככ ארוכה במקרר
הי קרן. איזה מתכון נפלא
לצערי הרב היה פה קרייסס ילדות (קורונה וזה) ואפיתי 5 דקות יותר מדי ובלחמניות יפות אך קשות.
יש מה לעשות איתן? יש איך להציל?
נסי להניח עליהם מגבת שייתרככו קצת מהחום של עצמן מניחה שזה יהיה בסדר
תודה על המענה הסופר מהיר!
עשיתי את זה, יש להן קרום קשה כזה…. מבאס.
הכנתי אותן למחרתיים.. יש לך עוד הצעה? אולי אכין חדשות פשוט?
בהנחה שלא שינית כלום במתכון אז באמת זמן התנור ייבש אותן
תכיני חדשות תמיד טוב
הי קרן, עבר יום והן אחלה בחלה! תודה
יששששש!
היי קרן,
אשמח להבין את הרעיון של הציפוי בביצה-שמן-סוכר. האם יש לו אפקט שונה? לא נתקלתי בזה בעבר.
תודה וחג שמח!
ביצה ושמן נותנים אחלה צבע ודבק לשומשום והסוכר מתיקות עדינה
תנסי
ואוו מתכון מדהיםםם
תודה שושי חג שמח
וואו! מתכון מדהים..
הלחמניות יצאו מושלמות,
טובות יותר מכל המבורגר שקונים בחוץ.
וניסיתי גם את הבאגטים שלך- פשוט התענגתי על כל ביס.
אלופה!
שמחה ממש תודה
היי קרן אני פשוט לא יכולה מבלי להסתכל על הסטורי שלך בסוף כל יום ולהתפעל מהתוצאות שיומאות לך, את אלופת האפייה!
רציתי לשאול אם חייב ביצה בתוך הבצק? ואם ניתן להשתמש במתכון לחלות לכבוד השבת?
הי רייצ׳ל תודה על המחמאות , את יכולה לוותר על הביצה, ולהכין מהבצק גם חלות אין בעיה
וואוו..לחמניות סוווווף..גם יפות וגם טעימות!!! הולכת ללכת על זה באופן קבוע. ולא רק להמבורגרים.! חבם שאי אפשר לשים תמונה
אני מכינה אותן קבוע להכל , את תמיד יכולה לשלוח תמונה במייל או דרך פייסוש אינסטוש
יצא מדהים!! תודה רבה רבה!
הכנתי אותם ליום העצמאות. יצא מושלם ממש. תודה על מתכון נפלא, פשוט ומוצלח ביותר….כל כך נהנית לעקוב אחרייך ולהכין את המתכונים שלך….תענוג!!!! רק אל תפסיקי!!!
איך אני אפסיק עם תגובות כאלו מחממות את הלב? תודה ענקית
הי קרן,
לא עדיך להוסיף את המלח בשלב מאוחר יותר ולא ישר בתחילת הלישה ?
תודה רבה
דניאל
בשימוש עם שמרים טריים כן, כשמדובר על שמרים יבשים אין בעיה
קרן היקרה!
אני עוקבת אחרייך הרבה זמן באינסטגרם ורק לאחרונה אזרתי אומץ להכין את הבצקים שלך!
הלחמניות יצאו מושלמות!!! אווריריות רכות וטעימות!
תודה על כל המתכונים, כייף לעקוב אחרייך!
🙂
אני ממש שמחה לי אור תודה והכי כייך לאפות
היום פעם ראשונה הכנתי המבורגר, חיפשתי מתכון לחמניות, והחלטתי להכין את שלך בגלל כל התגובות הנלהבות, ואני ממש הופתעתי שההתלהבות פה היא כאין וכאפס לעומת ההתלהבות של המשפחה שלי מהלחמניות, לחמניות מדהימות!!!
היה חלומי עם ההמבורגר גם בנראות, בטעם ובאוריריות.
מאמצת את הבצק הזה לעוד מאפים, כמובן כבר העתקתי לספר מתכונים… ההסברים המדויקים פשוט מושלמים!!!
תודה רבה בהצלחה לך בכל!!!
הכי שמחה שאהבתם דסי תודה
היי קרן,
האם אפשר להפחית בכמות הסוכר ?
אפשר מעט כמה 2-3 כפות
אם אני רוצה לעשות פחות לחמניות אני יכולה לחלק את המתכון לשנים?
כן
חוץ מהביצה תשאירי שלמה ואז פחות נוזלים קצת לבצק
הי, הכנתי מלא פעמים ויצא מעולה!!!
ראיתי באינסטגרם שהכנת עם קמח לחם והמתכון עם קמח לבן.
אם מכינים עם קמח לחם צריך להגדיל את כמות הנוזלים? ואם כן בכמה בבקשה?
הי טלי
אין צורך לשנות כלום בהכנה עם קמח לחם לבן
היי! אפשרי להחליף את הסןכר הלבן בסוכר חום? או סילאן?
אין בעיה להמיר בסוכר חום
מתכון מנצח 🙂 תודה
היי, אשמח להתייעץ
הכנתי את המתכון מספר טעמים, הלחמניות יוצאות מאוד טעימות!
אבל קורה אצלי משהו מוזר – החלק התחתון של הלחמניה (משהו כמו שליש) יוצא מאוד מאוד דחוס
והחלק העליון יוצא יותר אוורירי (גם אגב, לא בטירוף, אבל יותר מהחלק התחתון)
יש לך מושג למה הלחמניה יוצאת בחוסר אחידות שכזאת?
ומה אפשר לעשות כדי שבאופן כללי יצאו לי יותר אווריריות?
תודה רבה!
יכול להיות שחום התנור שלך התחתון לא ממש עובד ?
בעקרון לא נראה לי, כי התבנית עצמה ממש מתחממת…
איך ניתן לוודא?
באמת לבדוק אם מגיע חום מלמטה עם היד (רק לבדוק לא להניח אותה על התנור)
נסיון ראשון עם לחמניות ואחד הראשונים עם אפייה בכלל – יצא מיליון דולר. תודה
שמחה בשבילך
היי אפשר לעשות את הלחמניות האלה מקמח קונדיטור?
מניחה שכן לא ניסיתי
היי קרן:)
זה בסדר להשתמש בקמח שמרים למתכון הזה??
בטח
אין לי מיקסר עם וו לישה. צריך 10 דקות ללוש?
10 דקות חובה
האם התפחה ללילה פלוס כמה שעות עלולה להזיק ללחמניות?
ממש לא, אין בעיה להתפיח עד 24 שעות
היי קרן, מתכננת להכין את זה בסופש, מכיוון שזה לשישי בערב ואני כנראה לא אהיה בבית כמעט כל היום, את ההתפחה השניה של הלחמניות אחרי הסידור שלהם ככדורים, ניתן לעשות גם במקרר ליותר זמן משעה? הכוונה לעשות את זה בבוקר ואז אחהצ יהיו מוכנות לאפיה כבר.
תודה מראש!
לא, יותר מדי זמן במקרר הן יאבדו את צורתן
את יכולה להכין גדורים ולהקפיא, לחזור הבית להפשיר ולאפות
היי,הכנתי את המתכון ויצא מצויין..תודה רבה!
אם אני רוצה לעשות כמות של חצי קילו,האם ייצא גם מוצלח? כמה סוכר כדאי לשים במקרה הזה וביצה? תודהה
את הכל לחלק בשניים
את הביתה להשאיר שלמה ואולי לא תצטרכי את כל הנוזלים
היי קרן!
אני מכינה את הלחמניות ליום שבת בבוקר ולכן אאפה בשישי בלילה… האם צריך להקפיא אחרי שנאפות או שיחזיקו מעמד כמו שצריך לבוקר? ממליצה להוסיף משפר אפייה לבצק? ואם כן כמה?
תודה רבה 🙂
יחזיקו מעמד לבוקר כשהן עטופות היטב, נסי אפילו אחרי צינון לעטוף אותן אחת אחת בניילון נצמד
היי קרן!
האם את ממליצה קודם נוזלים ואז יבשים ? ניסיתי במתכון של הבייגלה ממולא וזה באמת היה ממש מוצלח
אז הכנתי את המתכון וכמו שאר המתכונים שלך זה יצא מצוין!
אני רק חייבת לציין שראיתי באחת התגובות שלך פה שאת אופה במצב של חום עליון תחתון, ואמרתי שאני אנסה את זה הפעם למרות שבדכ אני אופה על תוכנית של מאוורר שמפזר את החום באופן זהה בתנור והצטערתי על שינוי התוכנית כי לקח לזה יותר זמן ממה שכתבת שאמור לקחת ולדעתי הן יכלו לצאת יותר טוב אם הייתי מראש שמה על התוכנית הרגילה שלי…
מה שאני מנסה להגיד שהאפיה צריכה להיעשות בהתאם לתנור שיש לכל אחת בבית, כנראה ששלך עובד מצוין בתוכנית של חום עליון תחתון ושתנורים אחרים עובדים אחרת בתוכנית הזאת (:
בכל מקרה אני מתה על הבלוג שלך!
כל תנור מתנהג אחרת ובהחלט אם שלך עובד יותר טוב על טורבו תאפי בתכנית טורבו.
האם צריך לתת לבצק זמן בהוצאה מהמקרר? או אפשר לכבוד מיד?
תודה
אפשר מיד לעבוד איתו
עשיתי אתמול אחרי שהתנסתי במתכון המעולה שלך לבגטים שגם יצאו נדיר!!!!
הבצק יצא מושלם! לחמניות אווריריות שתפחו מושלם מושלם! טעימות וממכרות… יאללה למתכון הבא תודה רבה !! ⭐️♥️
תודה!!
לחמניות טעימות מאוד! מודה שחטאתי ולא האמנתי ש-105 גרם יהיה מספיק גדול להמבורגר אז עשיתי יותר, ואחרי 20 דקות של תפיחה הבנתי את הטעות… לא נורא, יצאו ענקיות אבל מעולות!
תודה סיון בהחלט המשקל המקורי שלהם נמדד כדי להספיק להמבורגר סטנדרטי
היי קרן ,
אני מאוד רוצה לעשות חצי מתכון
מה ניתן לעשות עם הביצה ?
לא לוותר על הביצה אלא להוריד מעט מכמות המים
היי, זו פעם שנייה שאני מכינה את הלחמניות. בפעם הראשונה יצאו מושלמות! הפעם משום מה לא השחימו אחרי 20 דקות, נשארו לבנות ולכן השארתי עוד 10 דקות בתנור אבל הן מאוד התקשו למעלה, מה יכולה להיות הסיבה? השתמשתי באותו התנור בשתי הפעמים בטמפ של 190 חימום עליון תחתון…
יש מצב שהורדת מלח או סוכר ?
לא… עשיתי בדיוק אותו הדבר 🙁
היי קרן, בלוג מהמם.
אם אין לי מיקסר, מה הדרך הכי טובה להכין אותן ? לישה ידנית או מיקסר ידני ?
תודה רבה מראש (:
ידנית! היום הכנתי ככה
היי קרן, בלוג מהמם.
האם אפשר להכין את הלחמניות עם מיקסר ידני/ לישה ידנית ? מה עדיף מבין השניים ?
תודה !
לישה ידנית לגמרי
היום הכנתי בלישה ידנית ויצא מדהים
איזו מהממת, תודה רבה על התגובה המהירה !
מבחינת זמן, יש ללוש בדיוק כמו שכתבת במיקסר ? 8-10 דק' ? ואני יודעת שלשתי מספיק כשהבצק באמת נפרד מהקערה/מהמשטח ?
היי קרן, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך. תודה רבה! יש לי שאלה כללית. את כתבת שאת לא אופה בטורבו . גם כשיש 2 תבניות טורבו לא נחוץ?או שזה תלוי בתנור? תודה מראש
כשיש 2 תבניות חייבים טורבו
אני בדרך כלל מעדיפה לאפות כל תבנית בנפרד ולכן לא מפעילה טורבו אבל זה לגמרי עניין של העדפה אישית
קרן, אם אני עושה את הבצק בבוקר ורוצה לאפות רק לקראת הערב, את ההתפחה השניה עדיף לעשות במקרר?
את הראשונה במקרר אחכ שעה כדורים בחוץ ולאפות
היי קרן, סליחה על השאלה הבורה זו פעם ראשונה שאני אופה.. ראיתי שרשמת שאת לא אופה בטורבו, אבל לא הבנתי מה כן? להשתמש במצב ללא מאוורר בכלל? פשוט שני פסי צליה?
כן חום עליון תחתון
יואווווו פשוט שלמות
לא האמנתי שאני יכולה להכין כאלה אוריריות כל אחד אכל 2 בלי להרגיש בכלל
אלופה שאת
תודה!!
היי קרן, מתכון מושלם !
האם אפשר להכין את הלחמניות מקמח כוסמין לבן ?
בקלות ובלי שום שינוי במרכיבים
לחמניות מושלמות.וכל מילה נוספת מיותרת. פשוט וואוו!!!
הלחמניות מושלמות וכל כך אווריריות – תודה רבה על עוד מתכון מהמם!
קרן מהממת, הלחמניות שלך הן פשוט מושלמות! מתכון מטריף ומדויק שהפך להיות חלק בלתי נפרד משגרת ארוחות ההמבורגר המשפחתיות שלנו. תודה רבה!
תודה דיקלה
בוקר טוב קרן יש לי חמש מדפים שמחולקים ל2 קומות באיזה מדף להניח את הלחמניות ובאיזה קומה של המדף?
לא ממש הבנתי איך התנור מחולק, מניחים באמצע התנור
תנור סטנדרטי עם חמש מדפים שלכל מדף יש שני חלק עליון ותחתון
אז לשים בשלישי מבין ה5?
כן
היי קרן.
תודה רבה
מתקכון מנצח..
שאלה- האם אני יכולה לעשות את כל השלבים של ההתפחה כולל העיגולים ולהקפיא? ויום למחרת רק לאפות?
האם זה יפגע בלחמניות?
האם להפשיר עד הסוף שיתפח עוד או מיד להכניס לתנור.
תודה מראש
אפשר להקפיא אחרי חלוקה לכדורים
להוציא להפשיר להתפיח ולאפות
היי קרן המדהימה, אין עליך !!
אם אין לי משקל לאפייה, איך אני יכולה לחלק את הבצק ולדעת שהגודל של הלחמניות יצא טוב?
עשיתי חצי מהכמות במתכון.
ובאם זה בסדר שהבצק יתפח כמה שעות בחוץ?
בצק בחוץ במזג האויר הזה שלוש שעות גג
אם חילקת לשניים אמורות לצאת 7-8 לחמניות חלקי אותם לפי כמות ותגיעי עם כולם לאותו גדול
ניסיתי לעבור על כל השאלות לפני… כדי לא לשאול שוב אבל לא ראיתי התיחסות לסוכר. מה התפקיד שחו בלחמניות? ומה יקרה אם אוריק את הסוכר לחלוטין? תודה רבה!!!
לחמניות מוששששלמות תודה רבה על המתכון מנצח
הכנתי את הלחמניות עם קמח כוסמין 80% ,
הוספתי 1/3 כוס מים, והקפדתי על 3 התפחות
יצא מעולה!! רכות ואווריריות גם ביום שאחרי
תודה רבה לך קרן (:
מחה ממש לשמוע הדס
יצאו לחמניות מטורפותתת
בכללי כל מתכון שלך יותר מוצלח מהשני
תודה
תודה שי
במידה ויש לי ביצים m
להשים 2?
אפשר כן
1. כמה זמן מינימום צריך בשביל התפחה במקרר?
2. האם את מתכוונת בהתפחה, שצריך לכסות גם במגבת וגם בניילון נצמד? אם כן- מה עוטף את מה?
תודה רבה!!
במקרר יש צורך בחמש שש שעות מינימום התפחה
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעליה מגבת
היי קרן! מתכונים מושלמים אחד אחד!! שאלה קטנה, יש אפשרות להכין את הלחמניות חלביות? אם כן מה להחליף ומה הכמות? תודה♥️
לא צריכות שום דבר חלבי כדי להיות טובות יותר ממה שהן
שאלה לי…
החלטתי הפעם לדייק בגודל הלחמניות. אמורות לצאת 16 לחמניות וההוראות הן כל כדור בצק שוקל 105 גרם. במשקל כזה יוצאות לפי בערך 30 לחמניות!!! אני עושה משהו לא נכון??
קילו קמח לא יכול לצאת 30 לחמניות
מקילו קמח מתקבלות 15-18 לחמניות אז תבדקי שוב מה את לא עושה נכון מבחינת משקל
לחמניות מדהימות. הכנתי כבר מלא פעמים. מתכון קבוע אצלי תודה רבה 🙂
תודה!
[…] המתכון ללחמניות המבורגר הקלאסיות , העליתי ב 2019 לבלוג, והן לא היו ממש […]
אפשר גם ללוש בידיים?
אפשר גם ללוש בידיים? .
כן, שמונה דקות לישה רצופה
הי
רוצה להגיש את הלחמניות מחר בבוקר אפשר לאפות הערב ולהגיש מחר? לאפות ולהקפיא או פשוט לחמם בבוקר?
לאפות ולשמור עטוף היטב אפשר לחמם בבוקר
הי קרן,היות ואנחנו מכינים את הקציצה בבית
ויש לנו כמה רינגים,יש מצב שתוכלי לומר לי מה הקוטר פחות או יותר של קציצה כזאת?
תודה
מריחת הביצה בסוף הטפיחה גורמת ללחמניות לקרוס לתוך עצמן. מה לא טוב?
כנראה שאתה לא מבריש מספיק בעדינות, אבל לגמרי אפשר לפני התפחה
פצצה! הכנתי לחברים עם המבורגרים.. מטורף
שמחה לשמוע
הי קרן יקרה,
ככ מזדהה עם מה שכתבת על הילדים!
הולך להכין אותן
ובקשה צנועה משכן מיפו (:
אם אפשר להעלות את השדות לכתיבת התגובה מעל התגובות הקיימות כי ברוך השם יש הרבה לגלול ((;
שנה טובה וחתימה טובה !
תודה שכן
אבדוק את הנושא
אין על המתכונים שלך! האם אפשר למלאות אותם בבשר ולעשות מהם לחם בשר ?
בטח
היי קרן. הלחמניות בתנור ונראות מעולה! איך אפשר לשמור עליהן עסיסיות אם צריכה אותן רק לערב?
להניח מגבת אחרי תנור וכשהן מצטננות לחלוטין לעטוף טוב בשקית ניילון
איזה לחמניות מושלמות!! לא התאפקתי ואכלתי אחת עם שוקולד, כי חייבים לבדוק!♀️הכנתי כבר כמה וכמה מתכונים שלך, והכל יוצא בדיוק כמו שאת כותבת
תודה!
קרן היקרה, האם אפשר להחליף חצי כוס של מים בחלב? התוצאה תצא יותר טובה לדעתך?
אפשרי אך בעיני מיותר
אגם היי
מאד חסר לי המשקל של החומרים.
נניח להוסיף ולציין ששליש כוס סוכר שווה ל 80 גרם …
פחות כלים לשטוף (:
תודה רבה רבה
תודה רבה על מתכון משובח. הבצק מושלם. הכנתי ממנו בגרסה הטבעונית, לחמניות המבוגר, לחמניות אצבע, ואפילו נותרה כמות להכנת לחם זרעים. הכל יצא טעים להפליא ויפה. אני לא נוטה להגיב, אבל הייתי חייבת להודות לך. כולנו:))
תודה רבה דורית שמחה לשמוע תמיד
מושלמות
תודה בת אל
היי,
יש לי כמה שאלות בבקשה:
1. האם אפשר סוכר דמררה או חשוב לבן?
2. יש לי שמן קנולה לא מוזכך, כך שטעמו מורגש. האם את ממליצה להשתמש בו או בשמן זית?
3. האם אחרי התפחה במקרר הבצק צריך הלגיע לטמפ' חדר או שיש אפשר לחלק ולכדרר?
4. 16 לחמניות יאפו בשתי נגלות, מה לעשות עם התבנית השניה שמחכה? אולי עדיף לכדרר חצי מהבצק ואת החצי השני כשהתבנית נכנסת לתנור (או קצת לפני?)
תודה!
אנה
הכנתי עכשיו,נראה סוף! בכללי את תותחית באפיה, מכינה את המתכונים שלך כל היום!
יש אפשרות לעשות את המתכון רק חצי כמות? מה עושים מבחינת הביצה?
אפשר בחצי
בגלל שתישאר ביצה שלמה אולי תהיי זקוקה לפחות מים במתכון אז את המים לא בבת אחת אלא בהדרגה
טוב הכנתי …יצא מושלם חבל שי אפשר להעלות תמונות אבל יצא יותר מושלם מכל לחמניה מקצועית שפגשתי…עכשיו נכין את ההמבורגר ואת ה " פוטטו "
זה הולך להיות מושחת
ולחשוב שרציתי לקנות לחמניות מוכנות מהסופר אבל ניגמר..
תודה!
אפשר להמיר את הסוכר הלבן (אין לי בבית…)?
סוכר חום או דבש או סילאן
תודה! מה עושים אם הבצק לא גמיש?
היי
יכולה לעשות את הבצק היום ולהשאיר במקרר עד מחר ולאפות?
בטח
היי קרן. יש לך מתכונים נפלאים!
שאלה- משום מה הלחמניות בפנים יצאו לי רכות אבל מבחוץ היה קראסט יותר מדי קשה. יכול להיות שהתנור היה חם מדי?
תהיתי אם הציפוי ביצה גם קשור.
אשמח לתובנות
תודה
ביצה מרככת את הציפוי
האם ויתרת עליה? הורדת סוכר בבצק?
האם אפשר להחליף את הביצה במשהוא אחר על מנת לטבען את המתכון ?
אפשר לוותר עליה ולהוסיף כף שתיים שמן
היי קרן, אני עושה לחמניות שלך המון והן תמיד יוצאות נהדרות(וגם כל דבר אחר שלך שאני עושה :)).אף פעם לא ניסיתי התפחה במקרר וקצת חוששת. כמה זמן בערך צריך לתת לבצק לנוח אחרי לילה במקרר? תודה מראש
וואוווו לחמניות נדירות תודה על עוד מתכון מנצח
תודה פנינה
באמת לחמניות אליפות הכנתי חצי מהכמות עבור המבורגרים
150 גרם
יצאו שש נפלאות
תודה רבה
שמחה לשמוע יעל
היי,
המתכון נראה מעולה!
אם אני רוצה את הלחמניות בגרסה חלבית, כמה חלב להוסיף ובמקום כמה מים?
אותה כמות, נוזל זה נוזל
הלחמניות האלה משגעות! ואו כמו ענן! עשיתי כל לחמניה 140 גרם יצאו מהממות ולא נשאר כלום!