לחמים ומאפים

לחמניות המבורגר

יוני 6, 2019 299 Comments

כבר כתבתי הרבה פעמים על כמה הילדים שלי משעממים באוכל, כלומר בעיקר השניים שנמצאים קבוע בבית

הם אנטי מלא מאכלים, לא נוגעים בירקות פרט לתפוח אדמה, לא אוהבים מתובל, היא לא אוכלת אורז,

הוא לא אוכל משהו שקצת נראה שרוף, הם בודקים בקפידה כל מנה וחופרים לבדוק שלא שתלתי

במנה בצל סמוי או ירק בלתי מזוהה, קיצר, שעמום המחץ!

זו הסיבה שכשסוף סוף הם מוכנים לטעום משהו חדש ולנסות אני בעננים ויוצאת מגדרי.

אז בחצי שנה האחרונה הם גילו שניהם את נפלאות ההמבורגר בלחמניה אחרי שביקרנו

במסעדת המבורגרים שאין בה כלום חוץ מהמבורגר.

אבל שלא תטעו, מדובר בהמבורגר בלחמניה, בלי שום תוספת, נאדה,כלום, שיעמום!

אבל לפחות הם הכניסו עוד משהו לתפריט.

אז התחלתי לקנות המבורגרים, ביפו זו לא בעיה להשיג המבורגר מבשר טרי כמעט בכל שעה,

אבל לחמניות המבורגר לא תמיד בנמצא, ואם אין לחמניה…..הם לא אוכלים את ההמבורגר.

זו הסיבה שהכנתי לראשונה לחמניות המבורגר בכמות יפה לגדוד, והקפאתי חלק.

ושלא תחשבו שזה קל לעבור אצלם את מבחן הלחמניה, והיה מתח גדול מאוד מהרגע שהוגש

ההמבורגר בלחמניה לשולחן עד הרגע של הביס הראשון, כמעט ולא נשמתי.

התוצאה: לחמניות המבורגר מעולות שילדים ממש אוהבים 🙂

לחמניות המבורגר/ 16 לחמניות

מצרכים למתכון:

קילו קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים

1/3 כוס סוכר לבן

1 ביצה גודל L

4  כפות שמן קנולה

2 כוסות +קצת (500  מ״ל ) מים בטמפרטורת החדר

כף מלח דק

לציפוי:

ביצה

כפית שמן קנולה

כפית סוכר

שומשום

אופן ההכנה:

מנפים את הקמח לקירת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים

מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית

מוסיפים בהדרגה סוכר, ביצה, שמן, מלח ואת המים, תחילה כוס ואז באיטיות ולפי הצורך את הכוס השניה

ממשייכם ללוש 8-10 דק' עד שהבצק נפרד מהקערה והוא רך למגע וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל צדדיו.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה לילה במקרר או כשעה שעה וחצי בטמפרטורת החדר.

לאחר שהבצק תפח מוציאים מהקערה, ולשים מעט להוצאת אויר.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 105 גר' כל כדור, ומעצבים אותם כך שחלקם העליון יהיה מתוח וחלק.

מניחים את הכדורים ברווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה,

מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כ 40 דק' לפחות עד שעה.

מחממים תנור ל 190 מעלות, מערבבים את חומרי הציפוי, ביצה טרופה שמן וסוכר.

בעזרת מברשת מברישים את הלחמניות בביצה טרופה,מפזרים מעט שומשום ואופים בתנור כ 15-20 דקות

עד שהלחמניות שחומות .

***לגרסה טבעונית אפשר פשוט להשמיט את הביצה מהמתכון, ולצפות את הלחמניות (1/4 כוס מים עם 2 כפות סילאן)

***מקפיאים את הלחמניות אחרי צינון כשהן עטופות היטב בשקית

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

299 Comments

Carmela יוני 12, 2019 at 11:02 pm

יופי של לחמניות. תודה.

Reply
אופיר פברואר 29, 2020 at 8:27 pm

לחמניות מעולות ,ממליץ להוסיף קצת חלב אי אפשר לפספס עם הלחמניות האלו

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2020 at 5:42 am

תודה אופיר

Reply
אלונה אפריל 7, 2020 at 4:28 pm

הי קרן,
הלחמניות יצאו דחוסות יחסית, ציפיתי למשהו מאוד אוורירי. את יכולה אולי לכוון אותי מה עשיתי לא נכון?
כולם התמוגגו מהן כפי שהן למען הסר ספק, אז תודה!!

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 5:16 pm

לא אמורות לצאת דחוסות, האם שינית משהו במתכון ?
לישה מספיק ארוכה ? התפחות כמו שצריך ? ומספיק נוזלים.
כל זה אמור לספק לחמניות מאוד אווריריות

יוסי אפריל 29, 2020 at 12:51 pm

Karen, leave the maafia, marry me
המתכונים שלך מושלמים !!!
זה תמיד מצליח !!!

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 11:34 pm

חחחח אני והמאפייה זה נישואים חזקים! תודה יוסי

Reply
אפרת יולי 6, 2020 at 1:05 pm

לחמניות טעימות תודה רבה

Reply
מירב אוקטובר 20, 2020 at 12:04 pm

אם יצא לי כמות גדולה של בצק, אני יכולה את חלקם למלא בשוקולד? או שזה לא יצא טוב…?

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2020 at 12:49 pm

יצא אחלה :–)לא מתוק מדי

Reply
מיכל גור אוקטובר 23, 2020 at 6:18 pm

יצא מעולה אימצתי באהבה

Reply
עדי אפריל 9, 2020 at 5:12 pm

היי קרן
יש לי קוביית שמרים טריים, בכמה גרם ניתן להמיר במקום שמרים יבשים?
תודה!!! 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2020 at 6:12 pm

2 כפות שמרים יבשים =50 גר שמרים טריים
כלומר שקית או קוביה

Reply
כוכבה אפריל 28, 2020 at 6:54 pm

שלום
האם האפיה היא בטורבו או בחום רגיל?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 7:24 pm

לא אופה בטורבו

אלינור אפריל 21, 2020 at 8:22 pm

עשיתי אותם ויצאו מעולההה.
רוצה להכין שוב, האם ניתוח להמיר בקמח מלא?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2020 at 8:25 pm

כן אפשר ולהוסיף נוזלים

Reply
Daniel Adda ספטמבר 10, 2020 at 1:40 pm

היי, תודה על המתכון. נראה מצויין.
באיזו מצב צריך להיות התנור? (טורבו וכו').

קרן אגם ספטמבר 10, 2020 at 3:01 pm

חום עליון תחתון

אלכס ספטמבר 25, 2020 at 1:53 pm

כמה נוזלים להוסיף אם מחליפים בקמח מלא?

קרן אגם ספטמבר 25, 2020 at 2:08 pm

לקילו בדרך כלל זה 1/3 כוס

בתאל יולי 16, 2020 at 5:45 pm

וואי מתכון אליפות תודה רבה רבה

Reply
אלה ספטמבר 20, 2020 at 6:27 pm

אני יכולה לחמם את התנור על טורבו ושאני מכניסה את הלחמניות להעביר לרגיל? אפשר במקום שומשום לפזר מלח גס מעל? אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2020 at 8:13 pm

אפשר להמיר במלא גלוטן אין לי נסיון איתו לא יודעת להמליץ איך וכמה
שומשום במלחמגס אין בעיה ולא הבנתי למה צריך לחמם תנור על טורבו בכלל

Reply
קרין אוקטובר 16, 2020 at 3:56 pm

אמאלההה כמה מחמאות קיבלתי על הלחמניות האלה!!!!! ת ו ד ה

Reply
שיר בן יצחק נובמבר 9, 2020 at 7:21 pm

היי קרן! קודם כל המתכונים שלך מושלמים! האם ניתן להכין את הלחמניות מקמח כוסמין?
תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2020 at 11:31 pm

תודה! לא ממליצה יותר מ 50% כוסמין מלא

Reply
אסנת יוני 13, 2019 at 9:14 am

נראה מעולה.

את נוהגת לאפות בטורבו את מאפי השמרים למיניהם?

תודה רבה

Reply
קרן אגם יוני 13, 2019 at 9:17 am

אני לא אופה אף פעם בטורבו

Reply
מור אוקטובר 25, 2019 at 11:08 am

האם ניתן להשתמש בקמח לחם?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2019 at 4:28 pm

בטח, אפילו מומלץ

Reply
אלונה אפריל 6, 2020 at 6:56 pm

היי קרן,
האם ניתן להקפיא את הלחמניות לפני אפיה?

תודה מראש

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2020 at 9:13 pm

כן? להפשיר ולאפות

Reply
אלונה אפריל 6, 2020 at 9:15 pm

מעולה
תודה רבה!!

Reply
מגלי יולי 16, 2020 at 10:15 am

מתי מקפיאים? אחרי התפחה ראשונה או אחרי התפחה שנייה? מפשירים ולתנור? אשמח לפירוט

Reply
יעל יולי 17, 2020 at 7:21 am

הי, הבצק בהתפחה אז ווי ספיק.
אני רוצה להכין לחמניות יותר קטנות 80 גרם. אותה טמפרטורה וכמה זמן אפייה?
גם, איזו טמפרטורה בטורבו? (אני מניחה שתהיה יותר מתבנית אחת)
תודה!

Reply
נועם מרץ 1, 2021 at 1:01 am

היי קרן,
רציתי לדעת האם ניתן להחליף את שמן הקהילה בשמן זית? ואם כן האם להשתמש באותה הכמות?
תןדה

Reply
קרן אגם מרץ 1, 2021 at 7:03 am

כן נועם אותה הכמות

Reply
סיסי יוני 13, 2019 at 10:45 am

אוי קרן קרן קרן….. מה את עושה לי????? 🙂
לחמניות נהדרות ומתכון פשוט וטעים, רוב תודות.
מקווה שאת יודעת שאני מאוד אוהבת את המתכונים, הסיפורים והאתר שלך.
אגב, את יודעת באם ניתן לאפות את הלחמניות האלה עם קמח כוסמין??
סופ"ש נעים ומהנה

Reply
קרן אגם יוני 13, 2019 at 1:07 pm

איזה תגובה משמחת סיסי המון תודה, זה משמח אותי מאוד.
אין בעיה להכין מכוסמין לבן, או כוסמין מלא 50% בלבד אחרת הן לא יצאו רכות וקלילות כמו לחמניות המבורגר אמיתיות.
בהצלחה!

Reply
סיסי יוני 23, 2019 at 10:44 am

שבוע טוב קרן יקרה,
רוב תודות על התשובה, סליחה על עיכוב התגובה 🙂
שבוע נהדר ומבורך.

Reply
עמית מאי 3, 2020 at 6:54 pm

היי קרן, אפשרי ללוש את הבצק ביד ולא במיקסר? תודה

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 8:43 pm

בטח
לישה רצופה 12 דקות

Reply
קרן כהן יוני 13, 2020 at 6:37 pm

קרן היי, האם אחרי ההתפחה השניה צריך להוציא את האויר ואז שוב לעשות כדורים?
או שישר לשים את הביצה על הכדורים התפוחים?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 13, 2020 at 7:01 pm

לא לא
רק למרוח ביצה בעדינות

Reply
קרן כהן יוני 16, 2020 at 11:22 am

תודה רבה, יצא פגז!! אווריריות וטעימות כל כך
עכשיו הילדים מבקשים רק אותם לבית ספר.

Reply
קרן אגם יוני 16, 2020 at 2:36 pm

משמח מאוד תודה!

חן אוקטובר 6, 2020 at 10:30 pm

היי קרן,
תודה על המתכון!
לא נחוצה לי כמות כל כך גדולה אין לי מקום במקפיא חחח
איך אפשר להקטין את המתכון לחצי כשברכיבים יש ביצה אחת?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 10:34 pm

אין בעיה לחלק את הכל בשניים, בגלל הביצה ייתכן ולא תזדקקי לכל כמות הנוזלים

Reply
זמירה אוגוסט 19, 2019 at 7:57 pm

הי !
היום עשיתי את הלחמניות שלך !
פשוט מדהיםםםםםם !!!!
להגיד שהכנסתי לחמניות לתנור ויצאו לחמים בגודלם והתפחתם
לא שיניתי כלום מהמתכון שלך .
יצאו כל כך אווריריים ממש אבל ממש כמו לחמניה קנויה . אני מאמצת את המתכון לתמיד !!!!
באמת תודה רבה על המתכון ועל אופן ההכנה המדהים . תודה ושוב תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2019 at 10:30 pm

איזה כייף לשמוע! תודה שחזרת לכתוב כאן את התוצאה

Reply
זמירה אוגוסט 20, 2019 at 6:16 am

הי
בשמחה !!!

Reply
ריקי יוני 16, 2020 at 10:54 am

יוואוו יצא לי שלימווותתתתת באמת מתכון מנצח מנסה היום מקמח 80 אחוז מלא נראה איך יצא לי

Reply
קרן אגם יוני 16, 2020 at 2:36 pm

בהצלחה תוסיפי קצת יותר נוזלים

רחלי אפריל 19, 2020 at 1:29 pm

קרן היקרה
תודה. אתמול בערב היבנתי שיש לי רק לחמניה אחת
בבוקר כמובן לא התלבטתי ונתתי לביתי שתקועה בבית בכיתה יב לפני בגרויות והתמיינות לצבא שנתקעה..ראיתי את המתכון ובבוקר מיד הפשלתי שרוולים והיכנתי לחמניות ממחצית הקמח כוסמין. כעת יש לי לחמניות מ ו ש ל מ ו ת. תודה רבה.

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 2:23 pm

תודה רחלי שמחה לשמוע

Reply
מירב חליפה יוני 23, 2020 at 3:07 pm

ווואווו איזה לחמניות, רכות קלילות והכי חשוב קלות להכנה!
תודה קרן- כל מתכון תענוג

קרן אגם יוני 23, 2020 at 4:30 pm

תודה !

דניאל מאי 19, 2020 at 9:10 am

היי, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך ועוקבת גם באינסטגרם. לגבי ההתפחה במקרר, כמה זמן לכל היותר אפשר להשאיר במקרר להתפחה?

Reply
קרן אגם מאי 19, 2020 at 9:39 am

עד 24 שעות אני מניחה שיהיה בסדר עדיף פחות

Reply
אופיר ספטמבר 14, 2019 at 12:28 pm

לחמניות מעולות

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2019 at 12:29 pm

תודה רבה

Reply
‪Natalie Gandelman‬‏ ספטמבר 20, 2019 at 4:27 pm

אני אופה לא מעט . אבל הלוחמניות האלה יצאו הכי הכי .תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2019 at 6:24 pm

איזה כייף לי לשמוע תודה נטלי
שבת שלום

Reply
אסתי מאי 14, 2020 at 2:02 pm

הכנתי בפעם הראשונה ויצא פשוט מושלם! איזון מעולה בין מתוק למלוח, אוורירי ורך. תודה רבה.

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 4:01 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
קרן פ. מאי 15, 2020 at 2:35 pm

תודה על מתכון מעולה ועל הסרת התלות במאפיות. פעם שניה שאני מכינה ויוצא נהדר!

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 3:14 pm

תודה משמח ממש

Reply
בר יוני 21, 2020 at 7:31 pm

היי קרן, הכנתי את המתכון יצא מושלם…
אבל אני לא מצליחה לעצב את הלחמניה כך שתצא ממש חלקה מלמעלה… יש לך איזה טיפ?

Reply
קרן אגם יוני 21, 2020 at 10:27 pm

יש סרטונים שלי באינסטגרם בהייליטס אי אני עושה את זה תציצי

Reply
אפרת יוני 21, 2020 at 2:36 pm

מדהים ממש טעים

Reply
אילנית כהן אוקטובר 30, 2019 at 6:01 pm

לחמניות מעולות!!
ניסיתי כבר הרבה מתוכנים. אלה מנצחות!
הכנתי לארוחת המבורגרים חגיגית. כל הסועדים "מביני עיניין". כולם פשוט התלהבו!

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2019 at 7:42 pm

איך את משמחת אותי תודה!

Reply
אלישבע נובמבר 28, 2020 at 10:12 am

הכנתי ויצא מושלם! רכות ממש! אני רוצה להכין שוב אבל עם קמח שיפון.. אפשרי? תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2020 at 10:27 am

לאאאאאא
זה ממש. לא ייצא אותו דבר קמח שיפון מאוד קשה לעבודה, מקסימום להמיר 100 גר בשיפון לא יותר
קרן

Reply
ענבר נובמבר 6, 2019 at 10:52 am

היי קרן, מתכוונת להכין אותם בסופ"ש הקרוב. יודעת להגיד לי כמה שמרים טריים אצטרך? יודעת שיחס ההמרה הוא 1:3 אך פה זה לא גרמים אז קצת מתקשה… (יש לי שמרים טריים שפתחתי אתמול וחבל לא לנצל). תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2019 at 11:27 am

כף שמרים יבשים=10 גר
במתכון יש 2 כפות ותספיק לך שקית או קוביה של 50 גר

Reply
ימית נובמבר 29, 2019 at 11:49 am

מתכון מעולה,הכנתי כבר כמה פעמיים ועם עירבוב של קמח כוסמין

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2019 at 2:56 pm

תודה ימית משמח ממש

Reply
חגית יוני 6, 2020 at 8:57 am

הכנתי את הלחמניות שיצאו לדעתי מושלמות, לא פחות. תודה רבה!!!
שאלה שעלתה אצלנו היא האם ניתן לגרום ללחמניות להיות יותר אווריריות (וזה רק בגלל שהנוער אכל רק שני המבורגרים ולא יותר כי התמלאו מהלחמניות )

Reply
קרן אגם יוני 6, 2020 at 11:05 am

תודה
לא חושבת שיש אווריריות מאלו

Reply
חגית יוני 7, 2020 at 8:43 am

אז אולי משהו בדרך ההכנה שלי גרמה להן להיות יותר דחוסות? (באופן יחסי כמובן)
הבצק תפח בצורה נהדרת והיה גמיש וכייפי

מורן אפריל 28, 2020 at 7:43 pm

היי קרן,
אם אני רוצה לעשות חצי מהכמות (חצי קילו) אני צריכה להוריד בחצי מכל המצרכים?

Reply
היל דצמבר 26, 2019 at 10:27 am

היי קרן, אפשר להשתמש בקמח שמרים?
אם אני רוצה לעשות פחות מקילו (אנחנו רק זוג)

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2019 at 2:44 pm

בטח
קמח שמרים וולתר על השמרים

Reply
דריה אוגוסט 12, 2020 at 10:41 pm

יצא ממש ממש מעולה, תודה רבה קרן! את מקסימה 🙂

Reply
אפרת ינואר 23, 2020 at 2:13 pm

הי, האם ניתן להמיר את כמות המים במתכון בחלב?

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2020 at 2:48 pm

בטח

Reply
רותם מרץ 31, 2021 at 5:37 pm

היי קרן.
הכנתי שבוע שעבר עם התפחה של שעה וחצי יצא מעולה!
רציתי לדעת…. התפחה לילה במקרר – כמה שעות מומלץ? מה המקסימום שיכול להיות בקירור?
תודה רבה וחג שמח

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2021 at 8:34 pm

הי רותם
עד 22 שעות במקרר זה אחלה

Reply
רותם אפריל 1, 2021 at 8:30 am

רוב תודות על התשובה המהירה ❤️
חג שמח

Reply
אפרת ינואר 23, 2020 at 2:52 pm

תודה רבה על המענה המהיר! מתה על המתכונים שלך!

Reply
אירית פברואר 6, 2020 at 12:03 pm

היי קרן, יש לי אבקת גלוטן. האם כדאי להוסיף לקמח (רגיל) וכמה?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2020 at 1:51 pm

את יכולה אני לא משתמשת באבקת גלוטן כך שבעיני אין צורך

Reply
עינבר מרץ 27, 2020 at 3:58 pm

היי אשמח לדעת באיזה שלב להדליק את התנור ? כמה זמן הוא צריך להתחמם לפני שמכניסה לאפייה? ואיך אני יודעת שהן מוכנות מבפנים?
תודה מראש ! מנסה פעם ראשונה לאפות לחמניות!

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2020 at 4:07 pm

את התנור מחממים כחצי שעה לפני שמכניסים את הלחמניות לתנור כדי שיגיע לטמפרטורה הנכונה.
כשהן שחומות מלמעלה, וגם בתחתית הן מוכנות
בהצלחה

Reply
עינבר מרץ 27, 2020 at 9:59 pm

תודה רבה יצאו מעולות!! אמשיך לעקוב אחרי המתכונים שלך:))

Reply
לי לוש מאי 5, 2020 at 6:25 pm

מהמם מהמם הכנתי מליון פעמים תודה רבה! הפעם… עם כל העבודה מהבית, לא הצלחתי להגיע אל הבצק בזמן והוא תפח שעתיים, היו בועות וריח השמרים חזק יותר מבדרך כלל… נורא?

קרן אגם מאי 5, 2020 at 6:56 pm

אם הוא לא גורם לך להתעלף מהריח אז הוא בסדר

גיל אלקובי פברואר 18, 2020 at 10:46 am

היי לחמניות מדהימות! יש אפשרות להכין עם קמח מלא? או שיפגום במתכון?

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2020 at 1:25 pm

אפשר להמיר לפחות 50%
להוסיף מעט נוזלים והן ייצאו אחלה

Reply
שיר פברואר 20, 2020 at 10:20 pm

המתכון נראה מעולה! האם לאפות בטורבו או פשוט בחום של 190 מעלות?

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2020 at 6:29 am

חום רגיל לא טורבו

Reply
שי אונגר מרץ 25, 2020 at 4:26 pm

אם אני רוצה לעשות רק חצי מכמות הלחמניות? פשוט לעשות חצי מכל דבר?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2020 at 4:45 pm

בדיוק

Reply
ענת ארדגי אפריל 22, 2020 at 4:10 pm

היי קרן איך מודדים 1.2 ביצה אם עושים חצי מתכון? האם תריך להוסיף יותר קמח אולי?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 4:37 pm

לא מודדים 1/2 משאירים ביצה שלמה ואולי צריך יהיה פחות נוזלים

Reply
קשת מאי 23, 2020 at 11:24 am

היי קרן אם אני רוצה גם להכין רק חצי מכמות הלחמניות כמה סוכר לשים במקום שליש כוס?

קרן אגם מאי 23, 2020 at 3:37 pm

1/3 כוס זה 65 גר׳ אז 30 גר׳ שזה 3 כפות

EDEN מרץ 26, 2020 at 7:52 am

בוקר טוב קרן
הכנתי אתמול את הלחמניות שבפוטנציאל שלהן יצאו מעולה, אבל התחתיות שלהן יצאו מעט OVER DONE ומעט נשרפו.
ולשאלתי: מה הדין למיקום התבנית בתנור ללחמים/לחמניות/עוגות/עוגיות?
אני חונכתי שבכל הנוגע לאפייה ממקמים את התבנית בשליש התחתון של התנור. כנראה שטעיתי שבמקרה הזה טעיתי..
אשמח לתשובתך

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2020 at 8:37 am

לא טעית
יש הבדלים בין תנורים בחום שלהם אני ממליצה להבא לאפות בחום מעט נמוך מהחום בו אפית למעט יותר זמן

Reply
ניצן מרץ 26, 2020 at 3:06 pm

היי קרן, אפשר להחליף את כל המים בחלב? אם כן – מה תהיה התוצאה לעומת המים? תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2020 at 3:57 pm

אין בעיה להמיר, לא חושבת שיהיה הבדל

Reply
ליהי מרץ 28, 2020 at 4:50 pm

יצאו לחמניות מושלמות!

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 5:36 pm

שמחה בשבילך !

Reply
נטעלי אפריל 24, 2020 at 10:26 pm

הי קרן, אם אני רוצה חצי מהכמות, אפשר לחלק הכל לחצי?

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 7:12 am

בטח, להשאיר ביצה שלמה ואז פחות נוזלים

Reply
טליה מרץ 27, 2020 at 10:03 am

נראה מתכון אליפות… אפשר גם לקלוע מהבצק חלות, נכוו? המתכון דומה למתכון חלה…

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2020 at 10:06 am

תודה, אפשר לקלוע חלות בטח. כל מתכון שמרים יכול להתאים גם לחלות.

Reply
טליה מרץ 27, 2020 at 10:47 am

מעולה, תודה ושבת שלום ובריאות!

Reply
דינה מרץ 29, 2020 at 5:42 pm

הי קרן,
הכנתי היום את הלחמניות… ממש ממש טעים!
הכנתי גם בגרסא מתוקה, עירבבתי חצי קמח כוסמין, חלב חמים והוספתי קצת סוכר- יצא מושלם!
ארוחת המבורגר לצהריים ולחמניות מתוקות לאחה"צ

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2020 at 8:07 pm

מהממת אחלה רעיון תודה

Reply
מאיה מרץ 30, 2020 at 11:41 am

היי, הוספתי בטעות קצת יותר מים למיקסר.. האם אפשר לתקן את זה על ידי הוספת קמח? או שעדיף להתחיל מחדש?

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2020 at 12:27 pm

לא להתחיל מחדש! פשוט להוסיף עוד קמח לא יקרה כלום.
להבא להוסיף נוזלים לאט לאט עד שהבצק מתגבש
בהצלחה

Reply
מאיה מרץ 30, 2020 at 12:59 pm

המון תודה ! הוספתי – יצא בצק טוב ונעים, ונראה שהוא תופח!! 🙂

Reply
הילה אפריל 10, 2020 at 6:45 pm

הכנתי שלשום את הגרסא המקורית והן יצאו כל-כך טוב, שהן נגמרו לנו. היום הוחלט בבית שאני צריכה להכין נגלה נוספת, אבל מטעמי חסכון בביצים, החלטתי להכין את הגרסא הטבעונית – יצא אפילו יותר טעים! מתכון מושלם – קל לביצוע וטעים ממש.

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 6:48 pm

שמחה לשמוע הילה תודה!

Reply
ירדן אפריל 12, 2020 at 2:39 am

היי קרן, האם לדעתך ניתן ללוש את הבצק ללא מיקסר? ובאיזה חום היית איפה אותן בטוסטר אובן (אמנם לא תנאיי האפייה האידאליים אבל אשמח לנסות להכין בכל זאת).
תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 7:59 am

אין בעיה ללוש ידנית, לוקח קצ יותר זמן וכח.לפחות 10-12 דקות לישה.
לצערי אין לי נסיום עם אפייה בטוסטר אובן מאז שעברתי לגור אחרי הצבא בדירה שכורה בתל אביב:-) אבל שווה לנסות לחמניה אחת
בחום 180 ולראות מה התוצאה

Reply
רון אפריל 10, 2020 at 7:42 pm

תודה על מתכון מעולה! במשפחה הכריזו על הלחמניות כיותר טובות מבמסעדה!

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 8:43 pm

איזה משמח רון תודה רבה

Reply
דקלה אפריל 11, 2020 at 3:25 pm

וואוו וואו,

הכנתי אתמול אחרי שהוחלט להכין ארוחת ערב המבורגר… יצא מושלם!!
לא יוצאת לקנות בחיים.
תודה על מתכון מדוייק

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2020 at 3:45 pm

איזה משמח תודה!

Reply
רונית אפריל 14, 2020 at 5:48 pm

הי תודה על מתכון מעולה! הלחמניות מוכנות. מה הדרך המומלצת לשמור עליהן טריות במשך כמה שעות עד לארוחת הערב? תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 6:19 pm

לכסות היטב שלא ייכנס אפילו מעט אויר פנימה
אם הן כבר הצטננו אז שקית ניילון

Reply
מידן אפריל 16, 2020 at 2:22 pm

היי, הלחמניות יצאו ממש טעימות, אבל הן "התפנצ'רו" בזמן האפייה ויצאו כמו גבעונת קטנה במקום היפות שלך. תוכלי להסביר או לצרף תמונה למתכון מה גודלן ואיך צריכות להיראות לפני ואחרי התפחה שנייה? תודה רבה

Reply
מידן אפריל 22, 2020 at 8:54 pm

*ממש אשמח לתשובה

Reply
עמית אפריל 24, 2020 at 3:02 pm

היי
אני רוצה להכין את הגרסה הטבעונית, בלי הביצים. אשמח לדעת, באופן כללי או ספציפית למתכון זה למה משמשת הביצה בבצק?
תודה מראש!

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 3:32 pm

לא חייבים ביצה, היא מחברת ומדביקה ונותנת מרקם מעט שונה אין לזה חשיבות כה גדולה באחת
אפשר פשוט להוסיף קצת שמן

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 8:58 pm

הכי טוב לראות בהיילייטס באינסטוש, יש שם לשונית לחמניות המבורגר אין לי אפשרות להעלות פה וידאו

Reply
נועה אפריל 17, 2020 at 9:56 am

במה את אופה אם לא בטורבו?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 9:57 am

חום עליון תחתון

Reply
שיר אפריל 18, 2020 at 4:51 pm

יצאו לחמניות מצוינות!
נשאר לי בצק, מה ניתן עוד לעשות איתו?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 8:17 pm

לחמניות בייגלה, חלות , לחמניות שמונה

Reply
סיגל אלחרר אפריל 20, 2020 at 2:27 pm

מלכת הקמחהיחידה שגורמת לקום לאפות, הכל ניראה מושלם ופשוט לביצוע בזכות ההסברים המדויקים והטיפים הרבים שאת חולקת איתנו… תודה ויישר כח❤️
הלכתי להכין את הלחמניות

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 4:00 pm

תודה סיגל יקרה

Reply
רוני אפריל 20, 2020 at 7:11 pm

רוצה להכין היום בערב ולהתפיח עד מחר סביב 4 אחרי הצהריים. זה יותר מידי?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 7:54 pm

במקרר עטוף היטב אין בעיה, אבל למה לא הכין בבוקר ולהתפיח במקרר?

Reply
רוני אפריל 20, 2020 at 8:01 pm

אשתדל. תודה!

Reply
רוני אפריל 21, 2020 at 8:13 pm

וואו וואו! איזה לחמניות מדהימות!!! עשינו ארוחת יום הולדת עם המבורגרים והלחמניות היו פשוט מושלמות! תודה רבה!

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2020 at 8:25 pm

מזל טוב!

קרן אפריל 28, 2020 at 11:38 pm

הי, אני רוצה להכין חצי כמות. האם להוסיף ביצה על חצי קג קמח?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 11:49 pm

כן, ולהוריד מעט מהנוזלים

Reply
Keren אפריל 21, 2020 at 10:40 pm

באיזה שלב בתנור אופים?
אמצעי, תחתון?
ואיזה חום?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 6:04 am

עליון תחתון אמצע תנור

Reply
Keren אפריל 22, 2020 at 10:24 am

הבצק אמור להיות רך ונעים או די קשה?
הוא היה קשה אחרי החישה וגם אחרי לילה במקרר.
לשתי עם כוח כדי ליצור עיגולים ללחמניות.

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 11:45 am

הוא אמור להיות ממש רך לדעתי היו חסרים לך נוזלים

Reply
עינב אפריל 22, 2020 at 7:57 pm

היי, לאור המצב שחוסר ביצים, הצלחתי להשיג רק ביצים בגודל M 🙁
האם זה ישפיע על המתכון? ואם כן אפשר להוסיף משהו לביצה ?
תודה רבה!!

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 8:45 pm

זה בסדר גמור כמו שזה, אין צורך לשנות כלום, תשתמשי בביצה אחת

Reply
חן אפריל 23, 2020 at 12:29 pm

הי קרן,
האם ניתן להמיר ביצה למשהו אחר כדי שיהיה טבעוני?
אומנם זה הולך עם המבורגר אבל אני טבעונית וארצה לאכול עם המבורגר טבעוני.
תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 12:43 pm

לוותר על ביצה
יש מצב שתצטרכי מעט יותר מים לבצק

Reply
שלי אפריל 29, 2020 at 12:58 am

הכנתי את הגרסה הטבעונית עם קצת יותר שמן וקמח כוסמין מלא 50% והן יצאו מעולה! רכות וטעימות. תודה רבה קרן!

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 6:37 am

תודה על השיתוף

Reply
גילית אפריל 24, 2020 at 1:32 pm

היי קרן
האם אפשר להכין עם קמח חיטה מלאה? ואם כן מה לשנות?
תודה!!

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 1:57 pm

צריך יהיה להוסיף עוד נוזלים ועדיף לתת לבצק 3 התפחות במקום 2

Reply
חן אפריל 23, 2020 at 12:50 pm

תודה רבה קרן על התגובה המהירה

Reply
שרון אפריל 24, 2020 at 8:11 am

האם אפשר להכין מאותו בצק חלות רכות?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 8:47 am

בטח

Reply
טיילר דירדן אפריל 24, 2020 at 5:40 pm

היי אפשר להוסיף קמח טף
כוס + – , במקום קמח רגיל ?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 5:48 pm

ממש לא, סורי זה לא מתאים

Reply
דנה אפריל 26, 2020 at 1:32 am

היי קרן,
אני מחפשת מתכון שמזכיר לחמניות פרעצל רכות להמבורגר. האם המתכון יוכל להתאים? חשבתי לנסות להוסיף לו שלב של טבילה במים רותחים עם סודה לשתיה וסילאן.
תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 7:39 am

אף פעם לא אכלתי המבורגר בלחמניית פרעצל, אבל שווה לנסות, רע זה לא ייצא

Reply
ירדן אפריל 27, 2020 at 1:42 pm

היי הלחמניות שהכנתי יצאו מעולות!
רוצה להכין שוב ומתלבטת אם ניתן יהיה להחליף את השמן בחמאה והמים בחלב ולהגיע לתוצאה הדומה לבריוש?
תודה לך על מתכונים נפלאים שקוצרים מחמאות בכל סופש

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 3:39 pm

אין בעיה לעשות המרות
באופן אישי פחות מתחברת ללחמניית בריוש בהמבורגר שלי אבל זה לגמרי עניין של טעם

Reply
דניאלה אפריל 29, 2020 at 9:15 am

היי קרן, תודה על המתכון! רציתי לשאול האם ניתן ללוש ולערבב בידיים? או חייב מיקסר על מנת להגיע לתוצאה?

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 9:21 am

אפשר לישה ידנית 10-12 דקות רצוף עד לקבלת כדור בצק חלק וגמיש

Reply
עדי אפריל 27, 2020 at 3:20 pm

היי קרן,
האם יש אפשרות להכין את הבצק ואת הלחמניות אך לאחסן במקרר ולאפות ביום המחרת?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 3:38 pm

את הבצק כן, את הלחמניות לא
הן לא יעמדו בהתפחה ככ ארוכה במקרר

Reply
נועה אפריל 27, 2020 at 3:27 pm

הי קרן. איזה מתכון נפלא
לצערי הרב היה פה קרייסס ילדות (קורונה וזה) ואפיתי 5 דקות יותר מדי ובלחמניות יפות אך קשות.
יש מה לעשות איתן? יש איך להציל?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 3:37 pm

נסי להניח עליהם מגבת שייתרככו קצת מהחום של עצמן מניחה שזה יהיה בסדר

Reply
נועה אפריל 27, 2020 at 4:00 pm

תודה על המענה הסופר מהיר!
עשיתי את זה, יש להן קרום קשה כזה…. מבאס.
הכנתי אותן למחרתיים.. יש לך עוד הצעה? אולי אכין חדשות פשוט?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 9:40 pm

בהנחה שלא שינית כלום במתכון אז באמת זמן התנור ייבש אותן
תכיני חדשות תמיד טוב

Reply
נועה אפריל 28, 2020 at 10:07 am

הי קרן, עבר יום והן אחלה בחלה! תודה

קרן אגם אפריל 28, 2020 at 10:09 am

יששששש!

יפעת אפריל 28, 2020 at 2:05 pm

היי קרן,
אשמח להבין את הרעיון של הציפוי בביצה-שמן-סוכר. האם יש לו אפקט שונה? לא נתקלתי בזה בעבר.
תודה וחג שמח!

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 3:21 pm

ביצה ושמן נותנים אחלה צבע ודבק לשומשום והסוכר מתיקות עדינה
תנסי

Reply
שושי אפריל 29, 2020 at 9:33 am

ואוו מתכון מדהיםםם

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 9:51 am

תודה שושי חג שמח

Reply
חיה אפריל 29, 2020 at 12:13 pm

וואו! מתכון מדהים..
הלחמניות יצאו מושלמות,
טובות יותר מכל המבורגר שקונים בחוץ.

וניסיתי גם את הבאגטים שלך- פשוט התענגתי על כל ביס.
אלופה!

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 12:18 pm

שמחה ממש תודה

Reply
רייצ'ל ממרוט אפריל 29, 2020 at 9:32 pm

היי קרן אני פשוט לא יכולה מבלי להסתכל על הסטורי שלך בסוף כל יום ולהתפעל מהתוצאות שיומאות לך, את אלופת האפייה!
רציתי לשאול אם חייב ביצה בתוך הבצק? ואם ניתן להשתמש במתכון לחלות לכבוד השבת?

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 9:53 pm

הי רייצ׳ל תודה על המחמאות , את יכולה לוותר על הביצה, ולהכין מהבצק גם חלות אין בעיה

Reply
רונית אפריל 29, 2020 at 3:05 pm

וואוו..לחמניות סוווווף..גם יפות וגם טעימות!!! הולכת ללכת על זה באופן קבוע. ולא רק להמבורגרים.! חבם שאי אפשר לשים תמונה

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 5:49 pm

אני מכינה אותן קבוע להכל , את תמיד יכולה לשלוח תמונה במייל או דרך פייסוש אינסטוש

Reply
נעה ק אפריל 29, 2020 at 3:28 pm

יצא מדהים!! תודה רבה רבה!

Reply
אילנית אפריל 29, 2020 at 4:37 pm

הכנתי אותם ליום העצמאות. יצא מושלם ממש. תודה על מתכון נפלא, פשוט ומוצלח ביותר….כל כך נהנית לעקוב אחרייך ולהכין את המתכונים שלך….תענוג!!!! רק אל תפסיקי!!!

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 5:47 pm

איך אני אפסיק עם תגובות כאלו מחממות את הלב? תודה ענקית

Reply
דניאל אפריל 29, 2020 at 6:46 pm

הי קרן,

לא עדיך להוסיף את המלח בשלב מאוחר יותר ולא ישר בתחילת הלישה ?

תודה רבה
דניאל

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 11:42 pm

בשימוש עם שמרים טריים כן, כשמדובר על שמרים יבשים אין בעיה

Reply
לי-אור מאי 2, 2020 at 5:36 pm

קרן היקרה!
אני עוקבת אחרייך הרבה זמן באינסטגרם ורק לאחרונה אזרתי אומץ להכין את הבצקים שלך!
הלחמניות יצאו מושלמות!!! אווריריות רכות וטעימות!
תודה על כל המתכונים, כייף לעקוב אחרייך!
🙂

Reply
קרן אגם מאי 2, 2020 at 5:55 pm

אני ממש שמחה לי אור תודה והכי כייך לאפות

Reply
דסי מאי 13, 2020 at 1:32 am

היום פעם ראשונה הכנתי המבורגר, חיפשתי מתכון לחמניות, והחלטתי להכין את שלך בגלל כל התגובות הנלהבות, ואני ממש הופתעתי שההתלהבות פה היא כאין וכאפס לעומת ההתלהבות של המשפחה שלי מהלחמניות, לחמניות מדהימות!!!
היה חלומי עם ההמבורגר גם בנראות, בטעם ובאוריריות.
מאמצת את הבצק הזה לעוד מאפים, כמובן כבר העתקתי לספר מתכונים… ההסברים המדויקים פשוט מושלמים!!!
תודה רבה בהצלחה לך בכל!!!

Reply
קרן אגם מאי 13, 2020 at 6:39 am

הכי שמחה שאהבתם דסי תודה

Reply
מירב מאי 20, 2020 at 11:30 am

היי קרן,
האם אפשר להפחית בכמות הסוכר ?

Reply
קרן אגם מאי 20, 2020 at 3:01 pm

אפשר מעט כמה 2-3 כפות

Reply
Orit Goldberg מאי 28, 2020 at 5:39 pm

אם אני רוצה לעשות פחות לחמניות אני יכולה לחלק את המתכון לשנים?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 6:45 pm

כן
חוץ מהביצה תשאירי שלמה ואז פחות נוזלים קצת לבצק

Reply
טלי יוני 3, 2020 at 10:13 pm

הי, הכנתי מלא פעמים ויצא מעולה!!!
ראיתי באינסטגרם שהכנת עם קמח לחם והמתכון עם קמח לבן.
אם מכינים עם קמח לחם צריך להגדיל את כמות הנוזלים? ואם כן בכמה בבקשה?

Reply
קרן אגם יוני 3, 2020 at 10:27 pm

הי טלי
אין צורך לשנות כלום בהכנה עם קמח לחם לבן

Reply
Maayan יוני 20, 2020 at 7:40 pm

היי! אפשרי להחליף את הסןכר הלבן בסוכר חום? או סילאן?

Reply
קרן אגם יוני 20, 2020 at 10:37 pm

אין בעיה להמיר בסוכר חום

Reply
רותם יולי 5, 2020 at 6:26 pm

מתכון מנצח 🙂 תודה

Reply
רותם יולי 9, 2020 at 11:48 am

היי, אשמח להתייעץ
הכנתי את המתכון מספר טעמים, הלחמניות יוצאות מאוד טעימות!
אבל קורה אצלי משהו מוזר – החלק התחתון של הלחמניה (משהו כמו שליש) יוצא מאוד מאוד דחוס
והחלק העליון יוצא יותר אוורירי (גם אגב, לא בטירוף, אבל יותר מהחלק התחתון)

יש לך מושג למה הלחמניה יוצאת בחוסר אחידות שכזאת?
ומה אפשר לעשות כדי שבאופן כללי יצאו לי יותר אווריריות?

תודה רבה!

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 2:36 pm

יכול להיות שחום התנור שלך התחתון לא ממש עובד ?

Reply
רותם יולי 9, 2020 at 2:48 pm

בעקרון לא נראה לי, כי התבנית עצמה ממש מתחממת…
איך ניתן לוודא?

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 3:40 pm

באמת לבדוק אם מגיע חום מלמטה עם היד (רק לבדוק לא להניח אותה על התנור)

Reply
נתי מורל יולי 11, 2020 at 7:54 am

נסיון ראשון עם לחמניות ואחד הראשונים עם אפייה בכלל – יצא מיליון דולר. תודה

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 11:21 am

שמחה בשבילך

Reply
רחלי יולי 18, 2020 at 8:47 pm

היי אפשר לעשות את הלחמניות האלה מקמח קונדיטור?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2020 at 12:24 pm

מניחה שכן לא ניסיתי

Reply
נאווה יולי 21, 2020 at 4:53 pm

היי קרן:)
זה בסדר להשתמש בקמח שמרים למתכון הזה??

Reply
קרן אגם יולי 21, 2020 at 9:00 pm

בטח

Reply
הילה יולי 23, 2020 at 2:40 pm

אין לי מיקסר עם וו לישה. צריך 10 דקות ללוש?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2020 at 2:48 pm

10 דקות חובה

Reply
עדן יולי 27, 2020 at 9:53 am

האם התפחה ללילה פלוס כמה שעות עלולה להזיק ללחמניות?

Reply
קרן אגם יולי 27, 2020 at 1:01 pm

ממש לא, אין בעיה להתפיח עד 24 שעות

Reply
אדווה יולי 27, 2020 at 1:20 pm

היי קרן, מתכננת להכין את זה בסופש, מכיוון שזה לשישי בערב ואני כנראה לא אהיה בבית כמעט כל היום, את ההתפחה השניה של הלחמניות אחרי הסידור שלהם ככדורים, ניתן לעשות גם במקרר ליותר זמן משעה? הכוונה לעשות את זה בבוקר ואז אחהצ יהיו מוכנות לאפיה כבר.
תודה מראש!

Reply
קרן אגם יולי 27, 2020 at 1:44 pm

לא, יותר מדי זמן במקרר הן יאבדו את צורתן
את יכולה להכין גדורים ולהקפיא, לחזור הבית להפשיר ולאפות

Reply
אורטל אוגוסט 28, 2020 at 12:20 am

היי,הכנתי את המתכון ויצא מצויין..תודה רבה!
אם אני רוצה לעשות כמות של חצי קילו,האם ייצא גם מוצלח? כמה סוכר כדאי לשים במקרה הזה וביצה? תודהה

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2020 at 4:07 pm

את הכל לחלק בשניים
את הביתה להשאיר שלמה ואולי לא תצטרכי את כל הנוזלים

Reply
הדר ספטמבר 6, 2020 at 9:15 am

היי קרן!
אני מכינה את הלחמניות ליום שבת בבוקר ולכן אאפה בשישי בלילה… האם צריך להקפיא אחרי שנאפות או שיחזיקו מעמד כמו שצריך לבוקר? ממליצה להוסיף משפר אפייה לבצק? ואם כן כמה?
תודה רבה 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2020 at 8:21 am

יחזיקו מעמד לבוקר כשהן עטופות היטב, נסי אפילו אחרי צינון לעטוף אותן אחת אחת בניילון נצמד

Reply
קלי ספטמבר 20, 2020 at 12:53 pm

היי קרן!
האם את ממליצה קודם נוזלים ואז יבשים ? ניסיתי במתכון של הבייגלה ממולא וזה באמת היה ממש מוצלח

Reply
קרן אוקטובר 2, 2020 at 7:21 pm

אז הכנתי את המתכון וכמו שאר המתכונים שלך זה יצא מצוין!
אני רק חייבת לציין שראיתי באחת התגובות שלך פה שאת אופה במצב של חום עליון תחתון, ואמרתי שאני אנסה את זה הפעם למרות שבדכ אני אופה על תוכנית של מאוורר שמפזר את החום באופן זהה בתנור והצטערתי על שינוי התוכנית כי לקח לזה יותר זמן ממה שכתבת שאמור לקחת ולדעתי הן יכלו לצאת יותר טוב אם הייתי מראש שמה על התוכנית הרגילה שלי…
מה שאני מנסה להגיד שהאפיה צריכה להיעשות בהתאם לתנור שיש לכל אחת בבית, כנראה ששלך עובד מצוין בתוכנית של חום עליון תחתון ושתנורים אחרים עובדים אחרת בתוכנית הזאת (:
בכל מקרה אני מתה על הבלוג שלך!

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2020 at 8:24 pm

כל תנור מתנהג אחרת ובהחלט אם שלך עובד יותר טוב על טורבו תאפי בתכנית טורבו.

Reply
מיטל אוקטובר 4, 2020 at 10:28 am

עשיתי אתמול אחרי שהתנסתי במתכון המעולה שלך לבגטים שגם יצאו נדיר!!!!
הבצק יצא מושלם! לחמניות אווריריות שתפחו מושלם מושלם! טעימות וממכרות… יאללה למתכון הבא תודה רבה !! ⭐️♥️

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2020 at 10:58 am

תודה!!

Reply
סיון אוקטובר 11, 2020 at 6:25 pm

לחמניות טעימות מאוד! מודה שחטאתי ולא האמנתי ש-105 גרם יהיה מספיק גדול להמבורגר אז עשיתי יותר, ואחרי 20 דקות של תפיחה הבנתי את הטעות… לא נורא, יצאו ענקיות אבל מעולות!

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 8:09 am

תודה סיון בהחלט המשקל המקורי שלהם נמדד כדי להספיק להמבורגר סטנדרטי

Reply
בת אל אוקטובר 15, 2020 at 8:21 pm

היי קרן ,
אני מאוד רוצה לעשות חצי מתכון
מה ניתן לעשות עם הביצה ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 7:34 am

לא לוותר על הביצה אלא להוריד מעט מכמות המים

Reply
שרית אוקטובר 23, 2020 at 11:14 pm

היי, זו פעם שנייה שאני מכינה את הלחמניות. בפעם הראשונה יצאו מושלמות! הפעם משום מה לא השחימו אחרי 20 דקות, נשארו לבנות ולכן השארתי עוד 10 דקות בתנור אבל הן מאוד התקשו למעלה, מה יכולה להיות הסיבה? השתמשתי באותו התנור בשתי הפעמים בטמפ של 190 חימום עליון תחתון…

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2020 at 10:00 am

יש מצב שהורדת מלח או סוכר ?

Reply
שרית אוקטובר 24, 2020 at 10:03 am

לא… עשיתי בדיוק אותו הדבר 🙁

Reply
NOA NEUMANN אוקטובר 24, 2020 at 9:21 pm

היי קרן, בלוג מהמם.

אם אין לי מיקסר, מה הדרך הכי טובה להכין אותן ? לישה ידנית או מיקסר ידני ?

תודה רבה מראש (:

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2020 at 9:35 pm

ידנית! היום הכנתי ככה

Reply
NOA NEUMANN אוקטובר 24, 2020 at 9:22 pm

היי קרן, בלוג מהמם.

האם אפשר להכין את הלחמניות עם מיקסר ידני/ לישה ידנית ? מה עדיף מבין השניים ?

תודה !

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2020 at 9:34 pm

לישה ידנית לגמרי
היום הכנתי בלישה ידנית ויצא מדהים

Reply
NOA NEUMANN אוקטובר 24, 2020 at 9:47 pm

איזו מהממת, תודה רבה על התגובה המהירה !

מבחינת זמן, יש ללוש בדיוק כמו שכתבת במיקסר ? 8-10 דק' ? ואני יודעת שלשתי מספיק כשהבצק באמת נפרד מהקערה/מהמשטח ?

Reply
הלנה אוקטובר 31, 2020 at 7:39 pm

היי קרן, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך. תודה רבה! יש לי שאלה כללית. את כתבת שאת לא אופה בטורבו . גם כשיש 2 תבניות טורבו לא נחוץ?או שזה תלוי בתנור? תודה מראש

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2020 at 9:44 pm

כשיש 2 תבניות חייבים טורבו
אני בדרך כלל מעדיפה לאפות כל תבנית בנפרד ולכן לא מפעילה טורבו אבל זה לגמרי עניין של העדפה אישית

Reply
דנה נובמבר 6, 2020 at 8:30 am

קרן, אם אני עושה את הבצק בבוקר ורוצה לאפות רק לקראת הערב, את ההתפחה השניה עדיף לעשות במקרר?

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2020 at 8:32 am

את הראשונה במקרר אחכ שעה כדורים בחוץ ולאפות

Reply
Helit Yair Pur דצמבר 12, 2020 at 1:44 pm

היי קרן, סליחה על השאלה הבורה זו פעם ראשונה שאני אופה.. ראיתי שרשמת שאת לא אופה בטורבו, אבל לא הבנתי מה כן? להשתמש במצב ללא מאוורר בכלל? פשוט שני פסי צליה?

Reply
קרן אגם דצמבר 12, 2020 at 2:20 pm

כן חום עליון תחתון

Reply
נועה כהן דצמבר 17, 2020 at 12:24 pm

יואווווו פשוט שלמות
לא האמנתי שאני יכולה להכין כאלה אוריריות כל אחד אכל 2 בלי להרגיש בכלל
אלופה שאת
תודה!!

Reply
אפרת דצמבר 25, 2020 at 8:39 am

היי קרן, מתכון מושלם !

האם אפשר להכין את הלחמניות מקמח כוסמין לבן ?

Reply
קרן אגם דצמבר 25, 2020 at 6:29 pm

בקלות ובלי שום שינוי במרכיבים

Reply
חני דצמבר 31, 2020 at 11:25 am

לחמניות מושלמות.וכל מילה נוספת מיותרת. פשוט וואוו!!!

Reply
זהר ינואר 2, 2021 at 10:49 pm

הלחמניות מושלמות וכל כך אווריריות – תודה רבה על עוד מתכון מהמם!

Reply
Dikla ינואר 8, 2021 at 2:14 pm

קרן מהממת, הלחמניות שלך הן פשוט מושלמות! מתכון מטריף ומדויק שהפך להיות חלק בלתי נפרד משגרת ארוחות ההמבורגר המשפחתיות שלנו. תודה רבה!

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 3:07 pm

תודה דיקלה

Reply
‪haim louzon‬‏ ינואר 18, 2021 at 9:19 am

בוקר טוב קרן יש לי חמש מדפים שמחולקים ל2 קומות באיזה מדף להניח את הלחמניות ובאיזה קומה של המדף?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2021 at 12:29 pm

לא ממש הבנתי איך התנור מחולק, מניחים באמצע התנור

Reply
‪haim louzon‬‏ ינואר 18, 2021 at 4:57 pm

תנור סטנדרטי עם חמש מדפים שלכל מדף יש שני חלק עליון ותחתון
אז לשים בשלישי מבין ה5?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2021 at 8:50 pm

כן

Reply
חיה פברואר 14, 2021 at 2:11 am

היי קרן.
תודה רבה
מתקכון מנצח..
שאלה- האם אני יכולה לעשות את כל השלבים של ההתפחה כולל העיגולים ולהקפיא? ויום למחרת רק לאפות?
האם זה יפגע בלחמניות?
האם להפשיר עד הסוף שיתפח עוד או מיד להכניס לתנור.
תודה מראש

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2021 at 7:18 am

אפשר להקפיא אחרי חלוקה לכדורים
להוציא להפשיר להתפיח ולאפות

Reply
רתם פברואר 25, 2021 at 3:16 pm

היי קרן המדהימה, אין עליך !!
אם אין לי משקל לאפייה, איך אני יכולה לחלק את הבצק ולדעת שהגודל של הלחמניות יצא טוב?
עשיתי חצי מהכמות במתכון.
ובאם זה בסדר שהבצק יתפח כמה שעות בחוץ?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2021 at 6:54 pm

בצק בחוץ במזג האויר הזה שלוש שעות גג
אם חילקת לשניים אמורות לצאת 7-8 לחמניות חלקי אותם לפי כמות ותגיעי עם כולם לאותו גדול

Reply
שרון אפריל 9, 2021 at 7:48 am

ניסיתי לעבור על כל השאלות לפני… כדי לא לשאול שוב אבל לא ראיתי התיחסות לסוכר. מה התפקיד שחו בלחמניות? ומה יקרה אם אוריק את הסוכר לחלוטין? תודה רבה!!!

Reply
שרה אפריל 14, 2021 at 3:35 pm

לחמניות מוששששלמות תודה רבה על המתכון מנצח

Reply
הדס אפריל 20, 2021 at 10:20 am

הכנתי את הלחמניות עם קמח כוסמין 80% ,
הוספתי 1/3 כוס מים, והקפדתי על 3 התפחות
יצא מעולה!! רכות ואווריריות גם ביום שאחרי
תודה רבה לך קרן (:

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2021 at 12:58 pm

מחה ממש לשמוע הדס

Reply
שי אפריל 30, 2021 at 12:48 am

יצאו לחמניות מטורפותתת
בכללי כל מתכון שלך יותר מוצלח מהשני
תודה

Reply
קרן אגם מאי 1, 2021 at 11:59 am

תודה שי

Reply
רותם מאי 4, 2021 at 10:34 am

במידה ויש לי ביצים m
להשים 2?

Reply
קרן אגם מאי 4, 2021 at 11:09 am

אפשר כן

Reply
מיקה מאי 8, 2021 at 5:32 pm

1. כמה זמן מינימום צריך בשביל התפחה במקרר?
2. האם את מתכוונת בהתפחה, שצריך לכסות גם במגבת וגם בניילון נצמד? אם כן- מה עוטף את מה?
תודה רבה!!

Reply
קרן אגם מאי 8, 2021 at 9:43 pm

במקרר יש צורך בחמש שש שעות מינימום התפחה
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעליה מגבת

Reply
עמית מאי 13, 2021 at 11:23 am

היי קרן! מתכונים מושלמים אחד אחד!! שאלה קטנה, יש אפשרות להכין את הלחמניות חלביות? אם כן מה להחליף ומה הכמות? תודה♥️

Reply
קרן אגם מאי 13, 2021 at 12:14 pm

לא צריכות שום דבר חלבי כדי להיות טובות יותר ממה שהן

Reply
עדי מאי 14, 2021 at 5:31 pm

שאלה לי…
החלטתי הפעם לדייק בגודל הלחמניות. אמורות לצאת 16 לחמניות וההוראות הן כל כדור בצק שוקל 105 גרם. במשקל כזה יוצאות לפי בערך 30 לחמניות!!! אני עושה משהו לא נכון??

Reply
קרן אגם מאי 14, 2021 at 7:03 pm

קילו קמח לא יכול לצאת 30 לחמניות
מקילו קמח מתקבלות 15-18 לחמניות אז תבדקי שוב מה את לא עושה נכון מבחינת משקל

Reply
צופיה געש יולי 20, 2021 at 11:45 am

לחמניות מדהימות. הכנתי כבר מלא פעמים. מתכון קבוע אצלי תודה רבה 🙂

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 1:04 pm

תודה!

Reply
לחמניות המבורגר מקמח כוסמין 100% - נשואה למאפייה מאי 25, 2021 at 10:14 pm

[…] המתכון ללחמניות המבורגר הקלאסיות , העליתי ב 2019 לבלוג, והן לא היו ממש […]

Reply
עלמה יולי 20, 2021 at 10:47 am

אפשר גם ללוש בידיים?

Reply
עלמה יולי 20, 2021 at 10:48 am

אפשר גם ללוש בידיים? .

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 1:05 pm

כן, שמונה דקות לישה רצופה

Reply
שרון יולי 23, 2021 at 10:57 am

הי
רוצה להגיש את הלחמניות מחר בבוקר אפשר לאפות הערב ולהגיש מחר? לאפות ולהקפיא או פשוט לחמם בבוקר?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 4:45 pm

לאפות ולשמור עטוף היטב אפשר לחמם בבוקר

Reply
יפעת יולי 27, 2021 at 7:03 am

הי קרן,היות ואנחנו מכינים את הקציצה בבית
ויש לנו כמה רינגים,יש מצב שתוכלי לומר לי מה הקוטר פחות או יותר של קציצה כזאת?
תודה

Reply
אריה נסים אוגוסט 12, 2021 at 9:59 am

מריחת הביצה בסוף הטפיחה גורמת ללחמניות לקרוס לתוך עצמן. מה לא טוב?

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2021 at 12:33 pm

כנראה שאתה לא מבריש מספיק בעדינות, אבל לגמרי אפשר לפני התפחה

Reply
אורי אוגוסט 29, 2021 at 8:49 pm

פצצה! הכנתי לחברים עם המבורגרים.. מטורף

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:50 am

שמחה לשמוע

Reply
גיל ספטמבר 15, 2021 at 10:04 am

הי קרן יקרה,
ככ מזדהה עם מה שכתבת על הילדים!
הולך להכין אותן
ובקשה צנועה משכן מיפו (:
אם אפשר להעלות את השדות לכתיבת התגובה מעל התגובות הקיימות כי ברוך השם יש הרבה לגלול ((;
שנה טובה וחתימה טובה !

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2021 at 1:43 pm

תודה שכן
אבדוק את הנושא

Reply

Leave a Comment