לחמים ומאפים

לחמניות המבורגר

יוני 6, 2019 5 Comments

כבר כתבתי הרבה פעמים על כמה הילדים שלי משעממים באוכל, כלומר בעיקר השניים שנמצאים קבוע בבית.

הם אנטי מלא מאכלים, לא נוגעים בירקות פרט לתפוח אדמה, לא אוהבים מתובל, היא לא אוכלת אורז,

הוא לא אוכל משהו שקצת נראה שרוף, הם בודקים בקפידה כל מנה וחופרים לבדוק שלא שתלתי

במנה בצל סמוי או ירק בלתי מזוהה, קיצר, שעמום המחץ!

זו הסיבה שכשסוף סוף הם מוכנים לטעום משהו חדש ולנסות אני בעננים ויוצאת מגדרי.

אז בחצי שנה האחרונה הם גילו שניהם את נפלאות ההמבורגר בלחמניה אחרי שביקרנו

במסעדת המבורגרים שאין בה כלום חוץ מהמבורגר.

אבל שלא תטעו, מדובר בהמבורגר בלחמניה, בלי שום תוספת, נאדה,כלום, שיעמום!

אבל לפחות הם הכניסו עוד משהו לתפריט.

אז התחלתי לקנות המבורגרים, ביפו זו לא בעיה להשיג המבורגר מבשר טרי כמעט בכל שעה,

אבל לחמניות המבורגר לא תמיד בנמצא, ואם אין לחמניה…..הם לא אוכלים את ההמבורגר.

זו הסיבה שהכנתי לראשונה לחמניות המבורגר בכמות יפה לגדוד, והקפאתי חלק.

ושלא תחשבו שזה קל לעבור אצלם את מבחן הלחמניה, והיה מתח גדול מאוד מהרגע שהוגש

ההמבורגר בלחמניה לשולחן עד הרגע של הביס הראשון, כמעט ולא נשמתי.

התוצאה: לחמניות המבורגר מעולות שילדים ממש אוהבים 🙂

לחמניות המבורגר/ 16 לחמניות

מצרכים למתכון:

קילו קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים

1/3 כוס סוכר לבן

1 ביצה גודל L

4  כפות שמן קנולה

500 מ״ל מים בטמפרטורת החדר

כף מלח דק

לציפוי:

ביצה

כפית שמן קנולה

כפית סוכר

שומשום

אופן ההכנה:

מנפים את הקמח לקירת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים

מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית

מוסיפים בהדרגה סוכר, ביצה, שמן, מלח ואת המים, תחילה כוס ואז באיטיות ולפי הצורך את הכוס השניה

ממשייכם ללוש 8-10 דק׳ עד שהבצק נפרד מהקערה והוא רך למגע וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל צדדיו.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה לילה במקרר או כשעה שעה וחצי בטמפרטורת החדר.

לאחר שהבצק תפח מוציאים מהקערה, ולשים מעט להוצאת אויר.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 105 גר׳ כל כדור, ומעצבים אותם כך שחלקם העליון יהיה מתוח וחלק.

מניחים את הכדורים ברווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה,

מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כ 40 דק׳ לפחות עד שעה.

מחממים תנור ל 190 מעלות, מערבבים את חומרי הציפוי, ביצה טרופה שמן וסוכר.

בעזרת מברשת מברישים את הלחמניות בביצה טרופה,מפזרים מעט שומשום ואופים בתנור כ 15-20 דקות

עד שהלחמניות שחומות .

***לגרסה טבעונית אפשר פשוט להשמיט את הביצה מהמתכון, ולצפות את הלחמניות (1/4 כוס מים עם 2 כפות סילאן)

***מקפיאים את הלחמניות אחרי צינון כשהן עטופות היטב בשקית

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

Carmela יוני 12, 2019 at 11:02 pm

יופי של לחמניות. תודה.

Reply
אסנת יוני 13, 2019 at 9:14 am

נראה מעולה.

את נוהגת לאפות בטורבו את מאפי השמרים למיניהם?

תודה רבה

Reply
קרן אגם יוני 13, 2019 at 9:17 am

אני לא אופה אף פעם בטורבו

Reply
סיסי יוני 13, 2019 at 10:45 am

אוי קרן קרן קרן….. מה את עושה לי????? 🙂
לחמניות נהדרות ומתכון פשוט וטעים, רוב תודות.
מקווה שאת יודעת שאני מאוד אוהבת את המתכונים, הסיפורים והאתר שלך.
אגב, את יודעת באם ניתן לאפות את הלחמניות האלה עם קמח כוסמין??
סופ"ש נעים ומהנה

Reply
קרן אגם יוני 13, 2019 at 1:07 pm

איזה תגובה משמחת סיסי המון תודה, זה משמח אותי מאוד.
אין בעיה להכין מכוסמין לבן, או כוסמין מלא 50% בלבד אחרת הן לא יצאו רכות וקלילות כמו לחמניות המבורגר אמיתיות.
בהצלחה!

Reply

Leave a Comment