לחמים ומאפים

לחמניות המבורגר

יוני 6, 2019 50 Comments

כבר כתבתי הרבה פעמים על כמה הילדים שלי משעממים באוכל, כלומר בעיקר השניים שנמצאים קבוע בבית.

הם אנטי מלא מאכלים, לא נוגעים בירקות פרט לתפוח אדמה, לא אוהבים מתובל, היא לא אוכלת אורז,

הוא לא אוכל משהו שקצת נראה שרוף, הם בודקים בקפידה כל מנה וחופרים לבדוק שלא שתלתי

במנה בצל סמוי או ירק בלתי מזוהה, קיצר, שעמום המחץ!

זו הסיבה שכשסוף סוף הם מוכנים לטעום משהו חדש ולנסות אני בעננים ויוצאת מגדרי.

אז בחצי שנה האחרונה הם גילו שניהם את נפלאות ההמבורגר בלחמניה אחרי שביקרנו

במסעדת המבורגרים שאין בה כלום חוץ מהמבורגר.

אבל שלא תטעו, מדובר בהמבורגר בלחמניה, בלי שום תוספת, נאדה,כלום, שיעמום!

אבל לפחות הם הכניסו עוד משהו לתפריט.

אז התחלתי לקנות המבורגרים, ביפו זו לא בעיה להשיג המבורגר מבשר טרי כמעט בכל שעה,

אבל לחמניות המבורגר לא תמיד בנמצא, ואם אין לחמניה…..הם לא אוכלים את ההמבורגר.

זו הסיבה שהכנתי לראשונה לחמניות המבורגר בכמות יפה לגדוד, והקפאתי חלק.

ושלא תחשבו שזה קל לעבור אצלם את מבחן הלחמניה, והיה מתח גדול מאוד מהרגע שהוגש

ההמבורגר בלחמניה לשולחן עד הרגע של הביס הראשון, כמעט ולא נשמתי.

התוצאה: לחמניות המבורגר מעולות שילדים ממש אוהבים 🙂

לחמניות המבורגר/ 16 לחמניות

מצרכים למתכון:

קילו קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים

1/3 כוס סוכר לבן

1 ביצה גודל L

4  כפות שמן קנולה

500 מ״ל מים בטמפרטורת החדר

כף מלח דק

לציפוי:

ביצה

כפית שמן קנולה

כפית סוכר

שומשום

אופן ההכנה:

מנפים את הקמח לקירת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים

מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית

מוסיפים בהדרגה סוכר, ביצה, שמן, מלח ואת המים, תחילה כוס ואז באיטיות ולפי הצורך את הכוס השניה

ממשייכם ללוש 8-10 דק׳ עד שהבצק נפרד מהקערה והוא רך למגע וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל צדדיו.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה לילה במקרר או כשעה שעה וחצי בטמפרטורת החדר.

לאחר שהבצק תפח מוציאים מהקערה, ולשים מעט להוצאת אויר.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 105 גר׳ כל כדור, ומעצבים אותם כך שחלקם העליון יהיה מתוח וחלק.

מניחים את הכדורים ברווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה,

מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כ 40 דק׳ לפחות עד שעה.

מחממים תנור ל 190 מעלות, מערבבים את חומרי הציפוי, ביצה טרופה שמן וסוכר.

בעזרת מברשת מברישים את הלחמניות בביצה טרופה,מפזרים מעט שומשום ואופים בתנור כ 15-20 דקות

עד שהלחמניות שחומות .

***לגרסה טבעונית אפשר פשוט להשמיט את הביצה מהמתכון, ולצפות את הלחמניות (1/4 כוס מים עם 2 כפות סילאן)

***מקפיאים את הלחמניות אחרי צינון כשהן עטופות היטב בשקית

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

50 Comments

Carmela יוני 12, 2019 at 11:02 pm

יופי של לחמניות. תודה.

Reply
אופיר פברואר 29, 2020 at 8:27 pm

לחמניות מעולות ,ממליץ להוסיף קצת חלב אי אפשר לפספס עם הלחמניות האלו

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2020 at 5:42 am

תודה אופיר

Reply
אסנת יוני 13, 2019 at 9:14 am

נראה מעולה.

את נוהגת לאפות בטורבו את מאפי השמרים למיניהם?

תודה רבה

Reply
קרן אגם יוני 13, 2019 at 9:17 am

אני לא אופה אף פעם בטורבו

Reply
מור אוקטובר 25, 2019 at 11:08 am

האם ניתן להשתמש בקמח לחם?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2019 at 4:28 pm

בטח, אפילו מומלץ

Reply
סיסי יוני 13, 2019 at 10:45 am

אוי קרן קרן קרן….. מה את עושה לי????? 🙂
לחמניות נהדרות ומתכון פשוט וטעים, רוב תודות.
מקווה שאת יודעת שאני מאוד אוהבת את המתכונים, הסיפורים והאתר שלך.
אגב, את יודעת באם ניתן לאפות את הלחמניות האלה עם קמח כוסמין??
סופ"ש נעים ומהנה

Reply
קרן אגם יוני 13, 2019 at 1:07 pm

איזה תגובה משמחת סיסי המון תודה, זה משמח אותי מאוד.
אין בעיה להכין מכוסמין לבן, או כוסמין מלא 50% בלבד אחרת הן לא יצאו רכות וקלילות כמו לחמניות המבורגר אמיתיות.
בהצלחה!

Reply
סיסי יוני 23, 2019 at 10:44 am

שבוע טוב קרן יקרה,
רוב תודות על התשובה, סליחה על עיכוב התגובה 🙂
שבוע נהדר ומבורך.

Reply
זמירה אוגוסט 19, 2019 at 7:57 pm

הי !
היום עשיתי את הלחמניות שלך !
פשוט מדהיםםםםםם !!!!
להגיד שהכנסתי לחמניות לתנור ויצאו לחמים בגודלם והתפחתם
לא שיניתי כלום מהמתכון שלך .
יצאו כל כך אווריריים ממש אבל ממש כמו לחמניה קנויה . אני מאמצת את המתכון לתמיד !!!!
באמת תודה רבה על המתכון ועל אופן ההכנה המדהים . תודה ושוב תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2019 at 10:30 pm

איזה כייף לשמוע! תודה שחזרת לכתוב כאן את התוצאה

Reply
זמירה אוגוסט 20, 2019 at 6:16 am

הי
בשמחה !!!

Reply
אופיר ספטמבר 14, 2019 at 12:28 pm

לחמניות מעולות

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2019 at 12:29 pm

תודה רבה

Reply
‪Natalie Gandelman‬‏ ספטמבר 20, 2019 at 4:27 pm

אני אופה לא מעט . אבל הלוחמניות האלה יצאו הכי הכי .תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2019 at 6:24 pm

איזה כייף לי לשמוע תודה נטלי
שבת שלום

Reply
אילנית כהן אוקטובר 30, 2019 at 6:01 pm

לחמניות מעולות!!
ניסיתי כבר הרבה מתוכנים. אלה מנצחות!
הכנתי לארוחת המבורגרים חגיגית. כל הסועדים "מביני עיניין". כולם פשוט התלהבו!

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2019 at 7:42 pm

איך את משמחת אותי תודה!

Reply
ענבר נובמבר 6, 2019 at 10:52 am

היי קרן, מתכוונת להכין אותם בסופ"ש הקרוב. יודעת להגיד לי כמה שמרים טריים אצטרך? יודעת שיחס ההמרה הוא 1:3 אך פה זה לא גרמים אז קצת מתקשה… (יש לי שמרים טריים שפתחתי אתמול וחבל לא לנצל). תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2019 at 11:27 am

כף שמרים יבשים=10 גר
במתכון יש 2 כפות ותספיק לך שקית או קוביה של 50 גר

Reply
ימית נובמבר 29, 2019 at 11:49 am

מתכון מעולה,הכנתי כבר כמה פעמיים ועם עירבוב של קמח כוסמין

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2019 at 2:56 pm

תודה ימית משמח ממש

Reply
היל דצמבר 26, 2019 at 10:27 am

היי קרן, אפשר להשתמש בקמח שמרים?
אם אני רוצה לעשות פחות מקילו (אנחנו רק זוג)

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2019 at 2:44 pm

בטח
קמח שמרים וולתר על השמרים

Reply
אפרת ינואר 23, 2020 at 2:13 pm

הי, האם ניתן להמיר את כמות המים במתכון בחלב?

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2020 at 2:48 pm

בטח

Reply
אפרת ינואר 23, 2020 at 2:52 pm

תודה רבה על המענה המהיר! מתה על המתכונים שלך!

Reply
אירית פברואר 6, 2020 at 12:03 pm

היי קרן, יש לי אבקת גלוטן. האם כדאי להוסיף לקמח (רגיל) וכמה?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2020 at 1:51 pm

את יכולה אני לא משתמשת באבקת גלוטן כך שבעיני אין צורך

Reply
עינבר מרץ 27, 2020 at 3:58 pm

היי אשמח לדעת באיזה שלב להדליק את התנור ? כמה זמן הוא צריך להתחמם לפני שמכניסה לאפייה? ואיך אני יודעת שהן מוכנות מבפנים?
תודה מראש ! מנסה פעם ראשונה לאפות לחמניות!

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2020 at 4:07 pm

את התנור מחממים כחצי שעה לפני שמכניסים את הלחמניות לתנור כדי שיגיע לטמפרטורה הנכונה.
כשהן שחומות מלמעלה, וגם בתחתית הן מוכנות
בהצלחה

Reply
עינבר מרץ 27, 2020 at 9:59 pm

תודה רבה יצאו מעולות!! אמשיך לעקוב אחרי המתכונים שלך:))

Reply
גיל אלקובי פברואר 18, 2020 at 10:46 am

היי לחמניות מדהימות! יש אפשרות להכין עם קמח מלא? או שיפגום במתכון?

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2020 at 1:25 pm

אפשר להמיר לפחות 50%
להוסיף מעט נוזלים והן ייצאו אחלה

Reply
שיר פברואר 20, 2020 at 10:20 pm

המתכון נראה מעולה! האם לאפות בטורבו או פשוט בחום של 190 מעלות?

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2020 at 6:29 am

חום רגיל לא טורבו

Reply
שי אונגר מרץ 25, 2020 at 4:26 pm

אם אני רוצה לעשות רק חצי מכמות הלחמניות? פשוט לעשות חצי מכל דבר?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2020 at 4:45 pm

בדיוק

Reply
EDEN מרץ 26, 2020 at 7:52 am

בוקר טוב קרן
הכנתי אתמול את הלחמניות שבפוטנציאל שלהן יצאו מעולה, אבל התחתיות שלהן יצאו מעט OVER DONE ומעט נשרפו.
ולשאלתי: מה הדין למיקום התבנית בתנור ללחמים/לחמניות/עוגות/עוגיות?
אני חונכתי שבכל הנוגע לאפייה ממקמים את התבנית בשליש התחתון של התנור. כנראה שטעיתי שבמקרה הזה טעיתי..
אשמח לתשובתך

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2020 at 8:37 am

לא טעית
יש הבדלים בין תנורים בחום שלהם אני ממליצה להבא לאפות בחום מעט נמוך מהחום בו אפית למעט יותר זמן

Reply
ניצן מרץ 26, 2020 at 3:06 pm

היי קרן, אפשר להחליף את כל המים בחלב? אם כן – מה תהיה התוצאה לעומת המים? תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2020 at 3:57 pm

אין בעיה להמיר, לא חושבת שיהיה הבדל

Reply
ליהי מרץ 28, 2020 at 4:50 pm

יצאו לחמניות מושלמות!

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 5:36 pm

שמחה בשבילך !

Reply
טליה מרץ 27, 2020 at 10:03 am

נראה מתכון אליפות… אפשר גם לקלוע מהבצק חלות, נכוו? המתכון דומה למתכון חלה…

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2020 at 10:06 am

תודה, אפשר לקלוע חלות בטח. כל מתכון שמרים יכול להתאים גם לחלות.

Reply
טליה מרץ 27, 2020 at 10:47 am

מעולה, תודה ושבת שלום ובריאות!

Reply
דינה מרץ 29, 2020 at 5:42 pm

הי קרן,
הכנתי היום את הלחמניות… ממש ממש טעים!
הכנתי גם בגרסא מתוקה, עירבבתי חצי קמח כוסמין, חלב חמים והוספתי קצת סוכר- יצא מושלם!
ארוחת המבורגר לצהריים ולחמניות מתוקות לאחה"צ

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2020 at 8:07 pm

מהממת אחלה רעיון תודה

Reply

Leave a Comment