האחות התאומה של לחמניות ההמבורגר מהבלוג הגיעה בגרסת הקמח המלא והיא מהממת.
את המתכון ללחמניות המבורגר הקלאסיות , העליתי ב 2019 לבלוג, והן לא היו ממש להיט.
זה היה פוסט די שומם וללא צפיות.
אי שם בתחילת הקורונה ב 2020 הכנתי אותן שוב, והדגמתי בוידאו בסטורי,
הפעם, הן עפו. היו להן עשרות אלפי כניסות לבלוג, צפיות, תיוגים, הכנה שלהן,
ולא תיארתי לעצמי שכל כך הרבה אנשים רוצים
ומחפשים מתכון טוב (והוא הטוב ביותר!) ללחמניות המבורגר להכין לבד בבית.
במהלך השנה האחרונה מבקשים ממני המון, מתכון טוב ללחמניות המבורגר מקמח מלא.
אני אגיד לכם משהו על קמחים מלאים בלחמניות. אתם יכולים להמיר כל לחמניה לקמחים מלאים,
רק תדאגו להוסיף יותר נוזלים לבצק, ולקחת בחשבון שלקמחים מלאים יש צבע, מרקם,
וטעם שונה מקמח לבן. זה לא בהכרח דבר רע, אבל חייבים לקחת את בחשבון.
כלומר, אני יכולה לדמיין את הרגע שבו אני מגישה לילדים שלי המבורגר בתוך
לחמניה מקמח מלא. באותו הרגע הם יניחו את הצלחת על השולחן ויזמינו משלוח
ממקדונלדס. אבל זה הילדים שלי! והם לגמרי לא מחונכים:-)
אני לעומתם, יכולה ממש להנות מהמבורגר בלחמניה כזו, לא פחות מלחמניה מקמח לבן.
להיפך! יש משהו מהמם בטעם האגוזי שמעניק קמח הכוסמין שאני ככ אוהבת.
עוד יומיים מתקיים יום ההמבורגר הבינלאומי וזה זמן מצויין להתפנק עם מתכון ללחמניות
השמנשמנות והיפות האלו בגרסת הקמח המלא.
בסף הפוסט למטה יש לכם המרות לקמחים וגרסת פרווה טבעונית (ללחמניות לא להמבורגר)
לחמניות המבורגר מקמח כוסמין 100%/16 לחמניות
מצרכים למתכון:
קילו קמח כוסמין מלא (המרות בסוף המתכון למטה)
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
2 ביצים גודל L
1/4 כוס (50 גר׳) שמן זית
כף מלח דק
450-550- מ״ל מי ברז
לציפוי:
ביצה
כפית שמן קנולה
כפית סוכר
שומשום
אופן ההכנה:
מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים
מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית
מוסיפים בהדרגה סוכר, ביצים, שמן, מלח ואת המים, תחילה מחצית מכמות המים,
ואז באיטיות את יתרת המים, אני נוהגת לשמור מעט מים בצד ולהוסיף אותם במידת הצורך,
אז מלצה שלי, לא לשפוך את כל המים בבת אחת ולחכות כמה דק׳ בזמן לישה לראות כמה
מים הבצק באמת צריך. המטרה שלנו להגיע לבצק חלק גמיש וממש מעט דביק.
ממשייכם ללוש 8-10 דק' עד שהבצק נפרד מהקערה והוא רך למגע וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן מכל צדדיו.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה שעה וחצי
בטמפרטורת החדר.
לאחר שהבצק תפח מוציאים מהקערה למשטח נח לעבודה.מוציאים לבצק אויר ומחלקים אותו
ל 16-17 יחידות במשקל 110 גר׳ כל אחת.
מכדררים את חלקי הבצק לעיגולים חלקים ויפים ומניחים בתבנית אפייה במרווחים קטנים.
חלק מהיופי של הלחמניות הוא בעצם ההתחברות שלהם בתנור אז מספיק רווח קטן.
מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כ 40 דק' לפחות עד שעה.
מחממים תנור ל 190 מעלות, מערבבים את חומרי הציפוי, ביצה טרופה שמן וסוכר.
בעזרת מברשת מברישים את הלחמניות בביצה טרופה,מפזרים מעט שומשום
ואופים בתנור כ 15-20 דקות עד שהלחמניות מוכנות.
***לגרסה טבעונית אפשר פשוט להשמיט את הביצה מהמתכון, ולצפות את הלחמניות
(1/4 כוס מים עם 2 כפות סילאן)
***מקפיאים את הלחמניות אחרי צינון כשהן עטופות היטב בשקית
**את קמח הכוסמין המלא ניתן להמיר בקמח חיטה מלא, קמח לחם מלא או קמחים
מלאים חלקית כמו כוסמין 80% או קמח מלא 70%
**ניתן להמיר שמן זית בשמן קנולה.
61 Comments
קרן אלופה אני מתה על המתכונים שלך!!! בכמות המים שווה לתקן את הטווח כתוב 450-55 האם הכוונה ב-55 ל-550? ואם מורידים 2 ביצים? כמה מים לשים?
מיד מתקנת!
אם מורידים ביצים אז צריך עוד כמה כפות מים
מיד מתקנת
להוסיף כמה כפות מים
שאלה מתוך התעניינות
מה ההבדל מלח מניות עם ביצים ובלי מבחינת הטעם?
ביצים מעניקות מרקם מעט יותר עוגתי לבצק
יש גרסת מחמצת?
לא עובדת עם מחמצות
היי קרן, אפשר להשתמש במתכון בזה לחלות ?
כן בטח
הי קרן, האם אפשר להוריד סוכר או לשים משהו במקום?
גם אני שואלת. אינני אוהבת להוסיף ממתיקים ללחמים ולחמניות. אבל הכי גרוע וצריך להוסיף אוסיף מעט סילן או מייפל.
היי קרן המהממת המתכוןמהזה מתאים גם לפיתות. ?
וואוו המתכון נראה מעולה. האם יתאים להכין חלות מאותו בצק?
כן בהחלט
אלופת עולם, כל מתכון מנצח. ישר כוח.
עוד ועוד ועוד בבקשה, אין על כוסמין.תודה רבה.
דנה תודה!!! בהחלט לא מתכוונת להפסיק
אפשר להשמיט את הסוכר מהבצק? מחפש מתכון ללא סוכר
לא ניתן לגמרי לוותר על הסוכר הוא לא רק ממתיק..
אפשר להוריד מעט או להחליף לסילאן או דבש אח זה עוזר
לצערי לא עוזר לסוכרתיים
הי, האם אפשר להכין גם עם קמח שיפון?
לאאאא זה קמח קשה לעבודה והלחמניות ייצאו מאוד יבשות ודחוסות
אם רוצים להשתמש בשמרים טריים אז שקית אחת שווה ל2 כפות שמרים יבשים? מתכון מהמם, את מהממת, כיף לעקוב אחריך!
תודה מיכל!!!
שקית שמרים טריים של 50 גר שווה אכן לשתי כפות שמרים יבשים
וואו לחמניות מושלמות הכנתי כבר פעמיים וגם בלי קשר להמבורג…
1. אולי יש גם גירסה עם בצק ללא לישה
2. אם הייתי רוצה שהם יהיו יותר לחמניות מתוקות כמה סוכר את ממליצה להוסיף?
הי תמר, שמחה שאהבת, אפשר להוסיף 1/3 כוס סוכר להמתיק אותן, בגרסת ללא לישה הן לא ייצאו אותו הדבר בכלל מבחינת מרקם ומראה
וואו לחמניות מושלמות הכנתי כבר פעמיים וגם בלי קשר להמבורג…
1. אולי יש גם גירסה עם בצק ללא לישה
2. אם הייתי רוצה שהם יהיו יותר לחמניות מתוקות כמה סוכר את ממליצה להוסיף?
היי אני רוצה להכין ורציתי לשאול האם אפשר להתפיח התפחה ראשונה לילה במקרר?
אפשר לילה ואפשר שעה וחצי בטמפרטורת החדר
היי, אשמח לדעת האם יש אופציה להחליף את הסוכר בממתיק טבעי? דבש/מייפל טבעי?
מתה עלייך תודה 😉
הי נטע
אין בעיה להמיר לממתיק אחר
היי קרן, מאז שהעלית את המתכון אני מכינה כל הזמן והן ארוחת בוקר מושלמת. רציתי לשאול למה לפעמים אחרי התפחה שניה שהן כבר כדורים ברגע שאני מרימה את המגבת הן צונחות כזה? כבר לא תפוחות ממש?
אולי התפחת יותר מדי ?
הי קרן המדהימה אפשר חצי קמח כוסמין מלא וחצי קמח כוסמין לבן
ברור שאפשר
אלופה!
איך יוצאות לך רכות כל כך? בדרך כלל שמכינה מכוסמין מלא יוצא דחוס
לעקוב אחרי ההוראות ולהוסיך מספיק מים
היי
הכנתי את הגרסא עם קמח מלא ובלי ביצים! יצאו מאד טעים אבל קצת דחוסות
מה יהפוך אותך לאווריריות כמו לחמניית המבורגר קנויה?
אולי לא הוספת מספיק מים ממליצה קצת יותר נוזלים להבא כי לי הן יצאו ממש רכות
שמתי 600 מל כי הורדתי את הביצים
אולי צריך יותר ?
לא חושבת שיש צורך ביותר מים
נסי להוסיף עוד שמן וללוש 10-12 דק ולהתפיח לפחות שלוש פעמים לאווריריות
אנסה, תודה!!
לא הבנתי אם לבצק צריך ביצה אחת או שתיים. כתוב במצרכים 2 ביצים (ועוד אחת לציפוי) אבל באופן ההכנה כתוב להוסיף רק ביצה – "מוסיפים בהדרגה סוכר, ביצה, שמן, מלח ואת המים".
אשמח להבהרה. תודה!
2 ביצים לבצק, תיקנתי תודה
תודה. יצא מעולה!
כמה מים במתכון הזה?450 או 550 .
תודה
כתוב בין 450-550 כי כמות הנוזל תמיד משתנה
להתחיל עם 450 ואם יש צורך להוסיף עוד
מתכון.מעולה,הצליח מעל למצופה
תודה קרן,המתכונים שלך נפלאים כרגיל❤
תודה רונה
האם ניתן להוסיף אגוזים/חמוציות לבצק לחמניות הכוסמין? האם יש צורך להוריד מעט את כמות הקמח. תודה
אפשר להוסיף אבל ממש מעט כי זה מכביד על הבצק והלחמניות ייצאו כבדות, תוסיפי יותר מים
לחמניות מעולות!! נפלאות גם כטוסט
תודה בתאל
מניחה שלא אמורה להיות בעיה עם צורה אחרת של לחמניה אבל שואלת בכל זאת, זה יהיה נסיון ראשון עם קמח מלא …
אין בעיה
רק לדאוג שהבצק יהיה אלסטי וגמיש ולא ייסבול מיובש
הי
המתכון נראה מדהים אך האם ניתן להשתמש בתחליף סוכר במקום חצי כוס סוכר?
בטח שאפשר
היי, הכנתי את הלחמניות היום. זו הפעם הראשונה שהשתמשתי בקמח חיטה מלא. הלחמניות יצאו מושלמות. את מחציתם מילאתי בבשר ואת המחצית הנותרת השארתי ריקות. הצלחה מסחררת! אז תודה על מתכון מושלם!!!
היי קרן
נראה לך שיעבוד בלי מיקסר עם לישה ידנית?
בטח
האם ניתן לוותר על הססוכר
לא,אבל אפשר להמיר בסילאן אם זה עוזר