לחמים ומאפים

לחמניות המבורגר מקמח כוסמין 100%

מאי 25, 2021 38 Comments

האחות התאומה של לחמניות ההמבורגר מהבלוג הגיעה בגרסת הקמח המלא והיא מהממת.

את המתכון ללחמניות המבורגר הקלאסיות , העליתי ב 2019 לבלוג, והן לא היו ממש להיט.

זה היה פוסט די שומם וללא צפיות.

אי שם בתחילת הקורונה ב 2020 הכנתי אותן שוב, והדגמתי בוידאו בסטורי,

הפעם, הן עפו. היו להן עשרות אלפי כניסות לבלוג, צפיות, תיוגים, הכנה שלהן,

ולא תיארתי לעצמי שכל כך הרבה אנשים רוצים

ומחפשים מתכון טוב (והוא הטוב ביותר!) ללחמניות המבורגר להכין לבד בבית.

במהלך השנה האחרונה מבקשים ממני המון, מתכון טוב ללחמניות המבורגר מקמח מלא.

אני אגיד לכם משהו על קמחים מלאים בלחמניות. אתם יכולים להמיר כל לחמניה לקמחים מלאים,

רק תדאגו להוסיף יותר נוזלים לבצק, ולקחת בחשבון שלקמחים מלאים יש צבע, מרקם,

וטעם שונה מקמח לבן. זה לא בהכרח דבר רע, אבל חייבים לקחת את בחשבון.

כלומר, אני יכולה לדמיין את הרגע שבו אני מגישה לילדים שלי המבורגר בתוך

לחמניה מקמח מלא. באותו הרגע הם יניחו את הצלחת על השולחן ויזמינו משלוח

ממקדונלדס. אבל זה הילדים שלי! והם לגמרי לא מחונכים:-)

אני לעומתם, יכולה ממש להנות מהמבורגר בלחמניה כזו, לא פחות מלחמניה מקמח לבן.

להיפך! יש משהו מהמם בטעם האגוזי שמעניק קמח הכוסמין שאני ככ אוהבת.

עוד יומיים מתקיים יום ההמבורגר הבינלאומי וזה זמן מצויין להתפנק עם מתכון ללחמניות

השמנשמנות והיפות האלו בגרסת הקמח המלא.

בסף הפוסט למטה יש לכם המרות לקמחים וגרסת פרווה טבעונית (ללחמניות לא להמבורגר)

לחמניות המבורגר מקמח כוסמין 100%/16 לחמניות

מצרכים למתכון:

קילו קמח כוסמין מלא (המרות בסוף המתכון למטה)

2 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

2 ביצים גודל L

1/4 כוס (50 גר׳) שמן זית

כף מלח דק

450-550- מ״ל מי ברז

לציפוי:

ביצה

כפית שמן קנולה

כפית סוכר

שומשום

אופן ההכנה:

מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים

מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית

מוסיפים בהדרגה סוכר, ביצים, שמן, מלח ואת המים, תחילה מחצית מכמות המים,

ואז באיטיות את יתרת המים, אני נוהגת לשמור מעט מים בצד ולהוסיף אותם במידת הצורך,

אז מלצה שלי, לא לשפוך את כל המים בבת אחת ולחכות כמה דק׳ בזמן לישה לראות כמה

מים הבצק באמת צריך. המטרה שלנו להגיע לבצק חלק גמיש וממש מעט דביק.

ממשייכם ללוש 8-10 דק' עד שהבצק נפרד מהקערה והוא רך למגע וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן מכל צדדיו.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה שעה וחצי

בטמפרטורת החדר.

לאחר שהבצק תפח מוציאים מהקערה למשטח נח לעבודה.מוציאים לבצק אויר ומחלקים אותו

ל 16-17 יחידות במשקל 110 גר׳ כל אחת.

מכדררים את חלקי הבצק לעיגולים חלקים ויפים ומניחים בתבנית אפייה במרווחים קטנים.

חלק מהיופי של הלחמניות הוא בעצם ההתחברות שלהם בתנור אז מספיק רווח קטן.

מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כ 40 דק' לפחות עד שעה.

מחממים תנור ל 190 מעלות, מערבבים את חומרי הציפוי, ביצה טרופה שמן וסוכר.

בעזרת מברשת מברישים את הלחמניות בביצה טרופה,מפזרים מעט שומשום

ואופים בתנור כ 15-20 דקות עד שהלחמניות מוכנות.

***לגרסה טבעונית אפשר פשוט להשמיט את הביצה מהמתכון, ולצפות את הלחמניות

(1/4 כוס מים עם 2 כפות סילאן)

***מקפיאים את הלחמניות אחרי צינון כשהן עטופות היטב בשקית

**את קמח הכוסמין המלא ניתן להמיר בקמח חיטה מלא, קמח לחם מלא או קמחים

מלאים חלקית כמו כוסמין 80% או קמח מלא 70%

**ניתן להמיר שמן זית בשמן קנולה.

Print Friendly, PDF & Email

38 Comments

הילה מאי 26, 2021 at 7:26 pm

קרן אלופה אני מתה על המתכונים שלך!!! בכמות המים שווה לתקן את הטווח כתוב 450-55 האם הכוונה ב-55 ל-550? ואם מורידים 2 ביצים? כמה מים לשים?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2021 at 7:51 pm

מיד מתקנת!
אם מורידים ביצים אז צריך עוד כמה כפות מים

Reply
קרן אגם מאי 26, 2021 at 7:52 pm

מיד מתקנת
להוסיף כמה כפות מים

Reply
ניסאן חאיק מאי 26, 2021 at 7:57 pm

שאלה מתוך התעניינות
מה ההבדל מלח מניות עם ביצים ובלי מבחינת הטעם?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2021 at 8:05 pm

ביצים מעניקות מרקם מעט יותר עוגתי לבצק

Reply
שירה מאמיה מאי 26, 2021 at 9:22 pm

יש גרסת מחמצת?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2021 at 8:43 pm

לא עובדת עם מחמצות

Reply
נורית סיון מאי 27, 2021 at 11:26 am

היי קרן, אפשר להשתמש במתכון בזה לחלות ?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2021 at 8:46 pm

כן בטח

Reply
יעל יוני 11, 2021 at 4:40 pm

הי קרן, האם אפשר להוריד סוכר או לשים משהו במקום?

Reply
נורית ספטמבר 19, 2021 at 1:50 pm

גם אני שואלת. אינני אוהבת להוסיף ממתיקים ללחמים ולחמניות. אבל הכי גרוע וצריך להוסיף אוסיף מעט סילן או מייפל.

Reply
לילך מאי 27, 2021 at 1:13 pm

וואוו המתכון נראה מעולה. האם יתאים להכין חלות מאותו בצק?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2021 at 9:03 pm

כן בהחלט

Reply
דנה מאי 27, 2021 at 2:49 pm

אלופת עולם, כל מתכון מנצח. ישר כוח.
עוד ועוד ועוד בבקשה, אין על כוסמין.תודה רבה.

Reply
קרן אגם מאי 27, 2021 at 8:42 pm

דנה תודה!!! בהחלט לא מתכוונת להפסיק

Reply
חגי מאי 28, 2021 at 3:59 pm

אפשר להשמיט את הסוכר מהבצק? מחפש מתכון ללא סוכר

Reply
קרן אגם מאי 29, 2021 at 8:33 am

לא ניתן לגמרי לוותר על הסוכר הוא לא רק ממתיק..
אפשר להוריד מעט או להחליף לסילאן או דבש אח זה עוזר

Reply
מיכל מאי 29, 2021 at 8:32 am

אם רוצים להשתמש בשמרים טריים אז שקית אחת שווה ל2 כפות שמרים יבשים? מתכון מהמם, את מהממת, כיף לעקוב אחריך!

Reply
קרן אגם מאי 29, 2021 at 8:35 am

תודה מיכל!!!
שקית שמרים טריים של 50 גר שווה אכן לשתי כפות שמרים יבשים

Reply
תמר יוני 1, 2021 at 9:59 am

וואו לחמניות מושלמות הכנתי כבר פעמיים וגם בלי קשר להמבורג…
1. אולי יש גם גירסה עם בצק ללא לישה
2. אם הייתי רוצה שהם יהיו יותר לחמניות מתוקות כמה סוכר את ממליצה להוסיף?

Reply
קרן אגם יוני 1, 2021 at 10:24 am

הי תמר, שמחה שאהבת, אפשר להוסיף 1/3 כוס סוכר להמתיק אותן, בגרסת ללא לישה הן לא ייצאו אותו הדבר בכלל מבחינת מרקם ומראה

Reply
תמר יוני 1, 2021 at 9:59 am

וואו לחמניות מושלמות הכנתי כבר פעמיים וגם בלי קשר להמבורג…
1. אולי יש גם גירסה עם בצק ללא לישה
2. אם הייתי רוצה שהם יהיו יותר לחמניות מתוקות כמה סוכר את ממליצה להוסיף?

Reply
סופי יוני 4, 2021 at 9:31 am

היי אני רוצה להכין ורציתי לשאול האם אפשר להתפיח התפחה ראשונה לילה במקרר?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2021 at 2:25 pm

אפשר לילה ואפשר שעה וחצי בטמפרטורת החדר

Reply
נויה יוני 7, 2021 at 10:39 pm

היי קרן, מאז שהעלית את המתכון אני מכינה כל הזמן והן ארוחת בוקר מושלמת. רציתי לשאול למה לפעמים אחרי התפחה שניה שהן כבר כדורים ברגע שאני מרימה את המגבת הן צונחות כזה? כבר לא תפוחות ממש?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2021 at 8:25 am

אולי התפחת יותר מדי ?

Reply
אתי קרקופ יוני 8, 2021 at 10:35 am

הי קרן המדהימה אפשר חצי קמח כוסמין מלא וחצי קמח כוסמין לבן

Reply
קרן אגם יוני 8, 2021 at 3:45 pm

ברור שאפשר

Reply
סיון יוני 14, 2021 at 11:30 pm

אלופה!
איך יוצאות לך רכות כל כך? בדרך כלל שמכינה מכוסמין מלא יוצא דחוס

Reply
קרן אגם יוני 15, 2021 at 8:23 am

לעקוב אחרי ההוראות ולהוסיך מספיק מים

Reply
תמר יוני 25, 2021 at 4:25 pm

היי
הכנתי את הגרסא עם קמח מלא ובלי ביצים! יצאו מאד טעים אבל קצת דחוסות
מה יהפוך אותך לאווריריות כמו לחמניית המבורגר קנויה?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2021 at 7:02 pm

אולי לא הוספת מספיק מים ממליצה קצת יותר נוזלים להבא כי לי הן יצאו ממש רכות

Reply
תמר יוני 25, 2021 at 10:41 pm

שמתי 600 מל כי הורדתי את הביצים
אולי צריך יותר ?

Reply
קרן אגם יוני 26, 2021 at 5:18 pm

לא חושבת שיש צורך ביותר מים
נסי להוסיף עוד שמן וללוש 10-12 דק ולהתפיח לפחות שלוש פעמים לאווריריות

Reply
תמר יוני 30, 2021 at 7:01 am

אנסה, תודה!!

Keren יולי 6, 2021 at 7:25 pm

לא הבנתי אם לבצק צריך ביצה אחת או שתיים. כתוב במצרכים 2 ביצים (ועוד אחת לציפוי) אבל באופן ההכנה כתוב להוסיף רק ביצה – "מוסיפים בהדרגה סוכר, ביצה, שמן, מלח ואת המים".
אשמח להבהרה. תודה!

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 8:25 pm

2 ביצים לבצק, תיקנתי תודה

Reply
Keren יולי 7, 2021 at 8:32 pm

תודה. יצא מעולה!

Reply

Leave a Comment