בסופש האחרון נסענו לחופשה משפחתית בצפון, ולפני החופש דיסקסנו כולנ ומה נכין לאכול כל יום.
עמית הגדולה שלי אמרה שבשישי צהריים נאכל שניצל בלחמניה עם מטבחוה שהיא תכין.
הבאתי איתי מצרכים ללחמניות, קנינו חזה עוף, ומצרכים למטבוחה.
בשישי הכנתי בצק, וזה היה מצחיק ההכנה שלו כי לא היה לי מיקסר ולשתי בידיים בדיוק שתי דקות ואז היה לי טלפון חשוב
ועזבתי את הבצק על השיש למשך 20 דקות, וכשחזרתי הוא היה תפוח ממש יפה ולא היה זקוק יותר ללישה, אז הכנסתי לקערה והשארתי להתפחה
עד הסוף, במקביל נתן טיגן שניצלים ועמית הכינה מטבוחה מהירת הכנה שזה אומר שהמטבחוה מבוססת בעיקר על עגבניות מרוסקות בפחית, והיא יצאה
כל כך טעימה! והתאימה בול לכריך.
הכנתי טחינה ירוקה וכשהכל היה מוכן, עמדנו רטובים מהבריכה וחיסלנו את הכל! כל הלחמניות נזללו עם שניצלים ומטבוחה במהירות וזה היה טעים בטירוף,
כבר כמה ימם שאני עונה לשאלות באינסטגרם לאנשים שמבקשים את המתכון ללחמניות.
הן לחמניות כל כך רכות וטעימות, שממש קשה להתאפק ולא לפתוח חבילת חמאה וריבה ולחסל אותן עוד לפני שהשניצלים מוכנים,
והמסורת שהפכה לטרנדית, לאכול בשישי בצהריים שניצל בחלה או לחמניה מוצא חן בעיני כולם, אין מי שלא אוהבת את המנה הזו.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
צילום: נופר צור
לחמניות לשניצל של שישי ומתכון למטבוחה מהירת הכנה/ 15 -16 לחמניות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח חלה/לחם/מניטובה לבן או קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח דק
1/3 כוס (66 גר׳) שמן קנולה
2 ביצים גודל L
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
2+1/4 כוסות (540 מ״ל) מי ברז
לציפוי:
ביצה טרופה עם מעט מים
1/2 כוס שומשום
למטבוחה:
פחית (400 גר׳) עגבניות מרוסקות
עגבניה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
4-5 שיני שום כתושות
פלפל חריף בינוני קצוץ ונקי מגרעינים
כפית שטוחה מלח דק
כפית שטוחה סוכר לבן
שמן קנולה לטיגון
להכנת המטבוחה:
בסיר קטן מחממים שמן עד לכיסוי התחתית, ומטגנים מעט את השום, מוסיפים עגבניה קצוצה ופלפל חריף ומטגנים עוד 2-3 דקות
מוסיפים מלח וסוכר ואת העגבניות המרוסקות, מערבבים מעט, מכסים את הסיר חלקית, שלא יהיה לגמרי מכוסה מביאים לרתיחה
ואז מורידים את האש לאש קטנה ומבשלים למשך שעה-שעה וחצי. מדי פעם מערבבים
ובודקים שהאש לא גבוה מדי. אל תכסו את הסיר שלא ייצרו נוזלים במטבוחה. מסירים מהאש ושומרים בכלי סגור במקרר.
לבצק שמרים :
בקערת המיקסר מערבבים חצי מכמות המים, שמרים יבשים סוכר ומלח
מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש במהירות איטית בינונית, מוסיפים שמן קנולה ואת הביצים וממשיכים ללוש.
מוסיפים את יתרת המים בהדרגה רק עד שהבצק רך וגמיש, אל תוסיפו הכל בבת אחת כי יתכן ולא תזדקקו לכל הכמות.
אם במקרה הכמות לא הספיקה יש להוסיף בכל פעם עוד כף מים עד שמתקבל בצק חלק, אלסטי וגמיש הנפרד מדפנות
הקערה ונשאר מעט דבוק לתחתית.
לשים את הבצק סהכ למשך 12 דקות
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה שומן.
לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לכדורים במשקל 110 גר׳. מרדדים כל כדור בצק לרצועה וקושרים לורת לחמניית קשר
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, שומרים על מרווח קטן בין הלחמניות כיון שהן תופחות. מכסים במגבת ומתפיחים שוב למשך
25-30 דקות עד שהלחמניות תפוחות למראה
מחממים תנור ל 170-175 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
כשהלחמניות תפחו, מברישים אותן בביצה ומפזרים שומשום.
אופים את הלחמניות למשך 20-25 דקות עד שהן זהובות למראה. מוציאים ומצננים מעט.
44 Comments
היי,
חייב ביצים, זה לא כמו בצק לחלה?
לא חייב ביצים אבל המרקם איתן יוצא רך יותר
היי קרן. שמן רגיל או שמן זית?
שמן קנולה
האם אפשר את הלחמניות להכין גם עם 50% קמח כוסמין? יעבוד?
הי קרן,
הכנתי הכל את הלחמניות, מטבוחה, שניצלים. יצא פצצה.
תודה על מתכונים מדוייקים שמצליחים ומגיעים תמיד בזמן.
שבת שלום. מיכל
תודה מיכל
במתכון רשום שמן קנולה ובהוראות שמן זית
אני אישית מכינה עם זית
עם מה את הכנת?
אפשר ככה או ככה, אני הכנתי עם קנולה, תודה על התיקון
היי, האם אפשר עם מחמצת? אם כן איך מתבצעת ההמרה?
באיזה תוכנית לאפות טורבו או רגילה?
רגיל
האם אפשר לילה במקרר?
במרכיבי הבצק כתוב שמן קנולה ו-2 ביצים ובאופן ההכנה כתוב שמן זית וביצה אחת. מהו הנכון מביניהם?
2 ביצים, תוקן. תודה
האם אפשר את הלחמניות להכין גם עם 50% קמח כוסמין? יעבוד?
אין בעיה, רק להוסיף מים לבצק במידת הצורך שיהיה טיפה דביק ושלא יהיה יבש
היי , אחרי הלישה כמה זמן התפחה צריך?
שעה וחצי
היי קרן.. לאחר הערבוב במיקסר כשמגיעים להוספת הקמח אפשר כבר לישה רק בידיים או שצריך המשך עבודה במיקסר?
המשך עבודה במיקסר
איזה כוס ?חד פעמי קר או חם
תודה
חם
אפשר להקפיא לחמנות מוכנות?
אפשר להקפיא את הלחמניות המוכנות?
בטח
אפשר להחליף 50% עם קמח כוסמין?
בטח
שלום קרן כמה כמות הכוס במ"ל ובהתפחה בפעם שנייה כמה זמן צריך להתפיח ?!
כוס מים זה 240 מ״ל, כוס קמח זה 140 גר
כוס סוכר 200 גר וכו…
התפחה שניה למשך 20 דקות עד שהן תפוחות למראה
ואפילו עוד יותר לעצלנים- להחליף את השום הכתוש במטבוחה 4-5 קוביות שום כתוב מהמקפיא
היי, מתכון מעולה! תודה
כמה זמן נשמרות בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר?
יום , אחרת להקפאה
היי קרן,
מדוע הלחמניות אינן יוצאות מהתנור שזופות כפי שרואים בכל המתכונים? הלחמניות מוצלחות אבל אין גוון שזוף…
אם את מורידה סוכר מהבצק?
אם לא אז אולי את לא משחימה בטמפרטורה נכונה
יצא מושלם! הבצק הזה מתאים גם לחלות נכון?
בטח
היי קרן,
הכנתי ואני ב"היי" מכך שהן יצאו לי כמו בצילום שלך, וכל כך רכות וטעימות.
הערות אצלי, השתמשתי חצי קמח כוסמין לבן וחצי קמח לחלה. פחות מים. תנור טורבו על 175° נתתי להתפחה שניה בתנור קר שהתחמם, והורדתי כ10 דק' מהאפייה. בקיצור עבדתי לפי המתכון והרגשתי את הבצק והתאמתי לתנאים אצלי.
תודה רבה על מתכון וחוויה של הצלחה 3>
היוש קרנוש,
כתבת שלאחר שהבצק תפח מגלגלים אותו לכדורים וכו, לא כתוב זמן התפחה – שעה וחצי – שעתיים ?
כתוב:
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, שומרים על מרווח קטן בין הלחמניות כיון שהן תופחות. מכסים במגבת ומתפיחים שוב למשך
25-30 דקות עד שהלחמניות תפוחות למראה
הי
קמח חלה יש בו כבר שמרים.האם להוסיף בכל זאת?
אם יש לך קמח שמרים אז לא להוסיף
אני פה רק כדי לעודד חסרי ריכוז כמוני, שהתכוונתי לעשות חצי מתכון ואחרי ביצה אחת שכחתי מהעניין ושמתי סוכר מלח שמן ומים כפול
במקום לזרוק הוספתי קצת קמח עד למרקם נוח אבל עדיין דביק ויצאו עננניייםםם
שמחה לשמוע