אני יודעת שאני לא נראית אבל אני אמא מאוד דאגנית, ואני בקלות מריצה סרטי אימה בראש.
הילדים כבר מורגלים, לצאת מהבית ולקבל טלפון עוד לפני שהגיעו לתחנת האוטובוס הקרובה שנמצאת
שלוש דק בדיוק מהבית. עלית על האוטובוס? כן אמא.
וירדת? כן אמא. הי בן, הגעת לבית של החבר ? כן אמא. ולאן תלכו, לגינה ליד הבית שלו.
הי בן, אתם כבר בגינה? כן אמא. אחלה מתי חוזר? וכווווווווווווו
כן כן , אני קרציה ממש. ועד כאן הכל טוב ויפה. אבל מה קורה אם הם לא עונים לי? הווווו
אז אני מזעיקה את מי שאפשר ונמצא הכי קרוב ומספרת לו שמשהו קרה וחייבים ללכת לחפש את הילדים.
יש לי המון סיפורים כלו נורא מצחיקים, על מקרים שבהם רצתי ברחובות לחפש כי לא ענו לי לשיחת טלפון,
סתם כי הילדים היו בדיוק על נדנדה או עסוקים בחיים שלהם ולא בחרדות של אמא.
ומילא זה היה רק לילדים. אבל גם הבן זוג שלי, אם הוא יוצא מהבית ואחרי חמש דק לא עונה לטלפון,
אני מיד יוצאת בעקבותיו. לא מזמן, כמעט התקשרתי למשטרה כי הוא יצא מהבית בלי טלפון,
ולא חזר אחרי 10 דק׳, וזה היה ממש מוזר כי מי יוצא לזרוק זבל בלי טלפון????????
אז יצאתי לחפש אותו, בהתחלה בבניין, ואז בחוץ, ואז לקחתי
את האוטו ועברתי בכל השכונה. התקשרתי בינתיים לילדים לספר להם שאבא נעלם, זה לא עניין אותם ככ,
כי הם כבר מכירים אותי אז הם ניתקו לי, נכנסתי ללחצים, לא מצאתי,
חיפשתי שוב בכל מקום בבניין, חזרתי הביתה מותשת ומודאגת והוא בדיוק נכנס מהדלת של השכן ליד.
תוך כדי שאני מספרת את זה אני מבינה שאני לחלוטין לא שפויה.
היום המתבגר חזר מבית הספר, אחלה יום שמש, החליט לצאת לטיול בפארק עם הכלב.
אני מכינה לחמניות פיצה תחזור מהר? בטח אמאאאאאא
עברו חמש דק׳, אני מתקשרת, הוא לא עונה. עברו עוד חמש דק׳ אני שוב מתקשרת הוא לא עונה.
מתקשרת לבן זוג, הוא בדרך הביתה באוטו, ומספרת לו שהילד נעלם בפארק (פאקינג שתיים בצהריים חח)
מתי הוא יצא? הוא שואל אותי.. לפני 10 דק׳, טוב ביי הוא מנתק לי.
בדיוק המעלית נפתחת והמתבגר נכנס עם הכלב. למה אתה לא עונה לטלפון אני מנסה להשיג אותך!
טוב אמא, יש משהו לאכול ? אולי הלחמניות פיצה מוכנות כבר?
נשמע לכם מוכר? נשמעת לכם חרדתית יתר על המידה? צודקים! אבל זו אני.
הכנתי לצהריים לחמניות פיצה משוגעות ממש אבל, כאלו שאי אפשר להפסיק לאכול.
לחמניות ממולאות פיצה משוגעות/18 לחמניות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
100 גר׳ סוכר לבן
כף מלח דק
5 כפות שמן זית
500-550 מ״ל מי ברז
למילוי:
כוס אחת של רוטב עגבניות איזה שתבחרו, אני משתמשת בפאסאטה של מוטי (mutti)
150 גר' גבינת גאודה מגורדת או כל גבינה צהובה אחרת שתבחרו
קצת מלח גס
קצת אורגנו
1/4 כוס פרוסות זיתים
לציפוי:
1/4 כוס שמן זית
1/4 כפית מלח דק
1/4 כוס שומשום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח לבן, שמרים יבשים סוכר ומלח, מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוזגים
פנימה מחצית מכמות המים שבמתכון, ואת שמן הזית, מוסיפים לאט לאט תוך כדי לישה עוד מים עד שהבצק
לא צריך יותר, ולשים אותו למשך 8-10 דק׳ עד שהוא רך וחלק.
אל תפחדו להרשות לעצמכם בצק טיפי דביק, זה יהפוך אותו אחכ למושלם בפה שלכם.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית, ומכסים בניילון נצמד ובמגבת לשעתיים בטמפרטורת
החדר או לילה במקרר (אני התפחתי לילה במקרר)
מוציאים את הבצק למשטח עבודה, ומחלקים אותו לכדורים במשקל 100 גר כל כדור .
מניחים את הכדורים על תבנית תנור מרופד בנייר אפייה שומרים על מרווחים של 2-3 ס״מ בין הכדורים.
מכסים את הכדורים במגבת ומניחים להתפחה של 15 דק. לאחר 15 דקות, בעזרת האגודל, לוחצים
על כל כדור בצק במרכז שלו ומרחיבים מעט בעזרת הידיים ליצירת גומחה קטנה.
מכסים שוב את הכדורים למנוחה של 20-25 דק.
מחממים תנור ל 190 מעלות.
שוב לוחצים אצבע בתוך הגומה כי הבצק כבר קצת תפח, כדי שיהיה יותר מקום באמצע, וממלאים
בכל לחמניה כף של רוטב פיצה, מפזרים מעט מלח גס ואורגנו, ומעל זה כף גדושה של גבינה צהובה
מגורדת, מי שאוהב אפשר להוסיף על הגבינה פרוסות זיתים ירוקים.
מערבבים בקערה שמן זית וקצת מלח דק, ומברישים את שולי הלחמניות מסביב.
מפזרים שומשום בנדיבות ואופים כ 12-15 דק׳ עד שהלחמניות זהובות למראה.
מגישים חם חם.
**קמח לבן אפשר להמיר בקמח כוסמין לבן 100% או ב 50% קמח מלא ולהוסיף קצת מים.
**אם הכמות גדולה לכם מדי, אפשר לחלק את כל המצרכים בחצי
**מלית פיצה אפשר להמיר בכל מלית אחרת שתרצו אפילו בבשר, פסטו וגבינות, פטריות או כל מה שאוהבים
100 Comments
אפשר לעשות עם קמח תופח?
לא
קמח לבן ושמרים
בקמח תופח יש אבקת אפייה
אני לשה ידנית. האם את.המלח להוסיף ישר עם הקמח והשמרים? חשבתי שרצוי שלא יהיה מגע ישיר בין מלח לשמרים
190 מעלות על טורבו?
לא אופה בטורבו
אפשר להקפיא אותם?..
לפני האפיה, בלי גבינה כמובן?
אפשר
היי ,;)
במה עוד אפשר למלא את הלחמניות?
כל מה שאוהבים כתבתי גם למטה בהערות
איפה משיגים את הרוטב עגבנית הזה?
בכל סופר מוכרים אותו
במעדניות
ויש גם בהרבה מכולות
הי קרן, אם רוצים להכין חצי כמות. האם לחלק את המרכיבים ל 2?
כן לגמרי במדויק לשניים
אפשר להשתמש בבצק הזה להכין פיצה רגילה?
רוצה להכין חצי לחמניות ומהחצי השני פיצה רגילה בתבנית
תודה על המענה ובכלל על המתכונים המעולים!!!
אפשר בטח
נראה מושלם! הייתי שמחה להקפיא חלק ולשלוף מהמקפיא כשצריך. איך הכי מומלץ לעשות את זה?
לאפות עד הסוף, כשמתקרר לניילן אחת אחת ולהקפיא, להפשיר ולחמם בתנור?
בדיוק כמו שכתבת לא חייבים לצנן לגמרי אחרי אפייה הכי חשוב זה להקפיא ממש טרי
אפשר להחליף שמן זית בשמן רגיל?
בטח
הי, גם שוקולד יכול להיות מילוי מתאים? הבצק מספיק מתוק לזה?
לא, תשתמשי בבצק של גבינות מהאתר
נראה מקסים, האם אפשר להחליף בקמח כוסמין לבן?
בטח
היי קרן,
הכנתי והקפאתי את התחתיות לפני האפיה. איך הכי טוב להפשיר אותם?
תודה רבה
נראה מעולה! אם אין לי שעתיים לחכות
להתפחה (הילדים ממש רעבים) כמה רע זה לזרז התפחה באמצעות תנור פתוח?
לא רע בכלל, אני עושה את זה עם תנור על 30 מעלות טורבו וסוגרת אותו
תודה על המתכון..ואת מקסימה נותנת השראה לעצלנית כמוני
לגבי התפחה את מתכוונת שאת מתפיחה את הבצק בתוך התנור? לפני הרוטב והגבנ"צ?
כן בתנור עם ניילון ומגבת כבצק
לא הבנתי :/ אשמח לדעת כמה זמן הטפחה צריך לשים בתנור? ולשים על 30 מעלות טורבו? וכל שאר זמני ההטפחה נשארים כמו שציינת?
התפחה******
ציינתי שבחורף כשרוצים לזרז תהליכים אפשר להכניס לתנור מחומם על 30 מעלות בתכנית טורבו, זמן ההתפחה משתנה מתנור לתנור כמובן. לא בתנור, ייקח שעה וחצי שעתיים לבצק לתפוח
קרן יקירה איזה כמות של רסק עגבניות של מוטי , והאם גבינה מגוררת אודה לך על המענה. אשמח לקבל עדכונים נהנת מאוד מהמתכונים שלך יישר כח.
קרן יקירה איזה כמות של רסק עגבניות של מוטי , והאם גבינה מגוררת אודה לך על המענה. אשמח לקבל עדכונים נהנת מאוד מהמתכונים שלך יישר כח.
כן תיקנתי , כוס עגבניות וגבינה מגורדת
היי קרן, יצא טעים אבל לא כהה כמו בתמונה והשארתי הרבה זמן מה יכולה להיות הסיבה . אולי לעלות את המעלות או לקרב את המגש למעלה ?
אני מניחה שזה תלוי גם בסוגים שונים של קמח, נסי להבריש פעמיים קק עם חלמון זה יעזור בצבע
הי, האם אפשר שמרים טריים?
בוודאי, 50 גר ׳
האם כמות הסוכר לא גדולה מדי
אם היא היתה גדולה לא הייתי מעלה את המתכון כפי שהוא:-)
חלק מהיכולת של הבצק להגיע להתפחה מדהימה שכזו קשורה גם לכמות הסוכר שבו, אבל את יכולה להוריד קצת
מה עוד אפשר להכין מהבצק הזה?
כל דבר שאוהבים ורוצים החל מחלות ללחמניות וכוו. לא לעוגות שמרים
ואני חשבתי שאני היחידה שמתרוצצת עם האוטו בכל העיר 7.5 דקות אחרי שלא ענו לי לטלפון. מזל שלנכדים עוד אין סלולר…
וגם, זה נראה מדהים!
חח צרת רבים זה הכי נחמה
היי קרן, אפשר להחליף קמח רגיל עם קמח ללחם? יהיה הבדל בתוצאה הסופית בין שני סוגי הקמחים?
קמח לחם זה מעולה
היי קרן
כמה זמן מקסימום הבצק יכול להחזיק במקרר להתפחה?
עד 22 שעות
הי,
כשאת כותבת 500 מ"ל מי ברז, אין לי מושג כמה זה. אפשר עפ"י מדד של כוס? תודה!
בכוס מים יש 240 מ״ל אז מדובר בשתי כוסות
יואוו את לגמרי משלנו ! האמהות החרדתיות
תיארת יום שיגרתי בחיי רק שעכשיו הוא יסתיים גם עם לחמניות פיצה מושלמות
תודה על המתכון
איזה כייף להזדהות 🙂
קרן יש מצב לרעיון מילוי בשרי ללחמניות?
אני ומילוי בשר זה לא
תודה על התכונים המעולים.קמח לחם כאן וקמח פיצה בלחמניות- אפשר להמיר בקמח "רגיל"+ משפר אפיה?
תודה על מתכונים שתמיד עובדים! במקום קמח לחם אפשר להשתמש בקמח "רגיל" עם משפר אפיה?
כן
היי קרן,
תודה תודה תודה.
שאלה קטנה… האח ניתן להקפיא אחרי התפחה ראשונה?
קרן, את אלופה. כל מתכון שלך מלבב, אבל מה שהכי תפס אותי היה עניין החרדתיות שלך כאמא, שלום, נעים מאוד חברה בנפש♀️
כאילו תיארת אותי ….
מחכה לנסות את המתכון המזמין הזה.
תודה יקרה.❤
חח שמחה לשמוע שזו לא רק אני
וואוו! הכנתי אתמול – משובח! מדויק וטעים טעים! היצירתיות שלך מדהימה. תודה !
תודההה
הי
יש אפשרות לשים להתפחה במקרר אחרי שכבר מוכנות עם הגבינה והכל, ואז לאפות בבוקר?
תודה!
לא ממליצה
הכנתי את זה עכשיו וזה אדיר ברמות מטורפות!!!!! תודה על המתכון, את נהדרת 🙂
וואוי תודה רבה. הכנתי עכשיו ויצא מדהים. המתכונים שלך פשוט נדירים!!
תודה אוריה
יצא מושלם, כיוונתי לילדים.. ההורים לגמרי זללו להם בלי רחמים
אי אפשר שלא לזלול לא חשוב בן כמה אתה:-) תודה איילת
היי קרן. אפשר להכין את זה כמו שבלולי פיצה?
רשום להוסיף לקערת מיקסר מחצית מכמות המים. ומה עושים עם יתר המים? תודה רבה קרן 🙂
כתוב בהמשך : מוסיפים לאט לאט תוך כדי לישה עוד מים עד שהבצק
לא צריך יותר, ולשים אותו למשך 8-10 דק׳ עד שהוא רך וחלק.
יצא מעולה!!
האם ניתן להקפיא? נשארו לי הרבה לחמניות
בטח! לעטוף היטב ולהקפיא
נתקעתי בלי שמן זית בבית, כמה זה קריטי? אפשר להחליף בשמן קנולה?
אפשר
הי קרן יצא טעיםםם תודה מכינה את שוב עכשיו:)
היי קרן,
אם אני רוצה לחכות לאפות את זה בדקה התשעים לפני הארוחת ערב כדי להגיש את זה חם
עד איזה שלב אני יכולה להגיע?
אני יכולה להכין את הלחמניות כמעט עד סוף התהליך והן יחכו שעתיים על התבנית לפני האפייה?
במקרר כן
מצאתי את האתר במקרה וטוב שכך כבר ניסיתי כמה מתכונים שלך וכולם פשוט טובים ונהדרים אתמול ניסיתי את המאפה הזה והבצק נהדר והמאפה יצאה מדהים תודה
תודה בלה
היי קרן, ממש עכשיו בהכנה ונראה מדהים! תהייה- הבצק אחרי לילה במקרר היה פחות רך וגמיש, וגם לדעתי מעט טעם של תסיסה. האם אחרי לילה צריך להוציא את הבצק זמן מה לפני שרוצים לעבוד עליו? וגם, אם מתפיחים לילה האם צריך להפחית בכמות השמרים? תודה!
אחרי לילה במקרר הוא קר, ולכן או שתתחילי לעבוד איתו והידיים יחממו אותו בחזרה או שתתני לו לעמוד בטמפרטורת החדר.
ריח של תסיסה זה לגמרי הגיונ יבכל בצק שמרים שעומד
קרן, את מהממת❤️
הכנתי את הפיצות לשבועות, יצאו מושלם!כל המתכונים שלך פצצתיים. תודה רבה
תודה דיקלה
היי קרן,
אם אני מכיהנ כמה שעות מראש, עדיף לשמור על השיש עד ההגשה? ולחמם קצת בתנור?
תודה רבה
כן את יכולה לשמור בטמפרטורת החדר מכוסה ואחכ לחמם, ממליצה על חימום ב 150 מעלות ל 20-25 דק
היי קרן
אפשר למלא את הבצק הזה גם בשוקולד?.. רוצה לדעת אם מתאים בכלל אם בא לי חצי וחצי נגיד
כדאי להוסיף גם משפר אפיה לשמרים?
אני לא עובדת עם משפרי אפייה בבית ואני לא חושבת שצריך
אפשר, רק אציין שזה לא בצק של עוגת שמרים אבל הוא לגמרי ייצא מעולה עם שוקולד
אני מבינה אותך ממש. אני בדיוק כמוך, עם 3 מתבגרים… ! חייבים ללמוד לשחרר ולזכור שיש בורא עולם שאיתם תמיד.
השם ישמור אותם ותראי רק נחת.
תודה מזל
הבצק רך ומדהים.
תודה על עוד מתכון פשוט ומושלם.
תודה נועה
הי קרן, אני רוצה להכין את הלחמניות קוטג׳ וזיתים שהעלית לא מזמן במאקו. במתכון אין מים, זה מכוון?
נכון הקוטג מספיק
תודה! הן יצאו מעולות!
יצא לי מדהים! תודה
שמחה לשמוע נעמה תודה