חודש אוקטובר, וסוכות, החג האחרון לפני שהקיץ יוצא לפגרה
למרות הרוח הסתוית, בימים עדיין חם
ואני עדיין יורדת כל יום לים
אבל מזג האויר שמשתנה מרגש אותי כל פעם מחדש, איזה רוח שווה יש לנו בבוקר
וגם כשיוצאים מהים והרוח על השיער ( ואפילו טיפה קר…)
ובערב כשיש רוח בזמן השקיעה
ואיך השינויים מתחילים לחלחל בלי שנשים לב ש:
אנחנו לובשים מכנסיים ארוכים עם חולצה קצרה ועליונית דקה
או מכנסיים קצרים וחולצה ארוכה
ומתחילים לנעול נעליים (ביי הוויאנס..נתראה עוד עונה)
סוגרים חלק מהחלונות בלילה
שאין מים חמים בבוקר במקלחת
שלא מזיעים כשנכנסים לאוטו שעמד בשמש
שותים יותר תה
קונים שקדי מרק
שמים לילדים בתיק חולצה ארוכה לבית ספר שחלילה לא יהיה להם קר.
סוכות הוא סימן שאוטוטו כבר יהיה כאן קר
ועוד רגע כולנו נצטופף יחד בסוכה (תודו שזה המקום הכי לא נח שאכלתם בו אי פעם)
ונאכל מלא!! כאילו שלא הגזמנו כבר בראש השנה
ונכין תה ועוגה (יבשה כזו וגבוהה) ונחכה לחורף
כי אי אפשר ככה עם הבגדים בין לבין!
חג שמח לכולנו:-)
*הפוסט עבר שיפוץ קל ב 20/01/2024*
לצפיה בשלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
לייקח פרג תפוז / תבנית עגולה 26 ס״מ או קוגלהוף עם חור
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
3/4 כוס ( 75 גר') פרג טחון טרי
3/4 כוס (180 מ״ל) חלב רותח
6 חלבונים מביצה גודל L
6 חלמונים מביצה גודל L
כוס וחצי (300 גר') סוכר לבן
3/4 כוס 180 מ״ל) מיץ תפוזים
1 כף ברנדי (לא חובה)
3/4 כוס ( 150 גר') שמן
שקית סוכר וניל/ או כפית תמצית וניל
2.5 כוסות (350 גר') קמח לבן רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
לזיגוג:
כוס (100 גר') אבקת סוכר
כף מים רותחים
גרידה מחצי תפוז (אופציונלי)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות
מתחילים מהפרג:
משרים את את הפרג בחלב רותת ומשהים כ 10 דקות לפחות ( חשוב מאוד לא לחפף)
בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם כוס סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה למשך שלוש ארבע דקות עד לקבלת קצף יציב ומבריק
מוסיפים בהדרגה שמן קנולה וממשיכים להקציף, מוסיפים מיץ תפוזים ושוב מקציפים. מעבירים לקערה אחרת.
באותה קערת המיקסר מקציפים חלמונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף צהבהב ותפוח. מאחדים את התערובות.
מוסיפים את תערובת הפרג, הברנדי ( אין צורך לסנן את הפרג מהמים) אבקת האפייה ולבסוף קמח ומערבבים הכי טוב עם מטרפה למניעת גושים.
מעבירים לתבנית, מכניסים לתנור ואופים כשעה עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
מצננים היטב לפני שמחלצים מהתבנית, ומצפים את העוגה בזיגוג.
מכינים את הזיגוג:
בקערה מערבבים את אבקת הסוכר עם המים הרותחים עד לקבלת מרקם משחה ללא גושים . ממליצה את המים להתחיל חצי, ואז לערבב ולראות
שלא או כן צריך עוד, המרקם מגיע אחרי כמה שניות ולא מיד אז שלא יהיה לכם נוזלי מדי, והצבע הלבן לא יישמר.
את העוגה שומרים בכלי אטום כשהיא עטופה היטב כארבעה ימים ( על מי אתם עובדים???) בטמפרטורת החדר.
לגרסת פרווה ממירים חלב במים
29 Comments
שכחת ברשימת המצרכים את השמן, או שאני פוזלת?
שכחתי את לא פוזלת 🙂
תוקן
כל כך אוהבת את הכתיבה שלך. שלא לדבר, על העוגות. מלכה, את.
את! תודה רבה:-)
נראה מעולה!!
עבור משפחה שלא חובבת פרג, האם אפשר להשמיט את
הפרג במתכון?!
שוב תודה!!!
אפשר, כמובן שאז העוגה תהיה שונה לגמרי
משמיטים מים ופרג לחלוטין
במקום 3/4 כוס מיץ תפוזים משתמשים ב כוס מיץ
ומוסיפים גרידת תפוז מתפוז שלם
בהצלחה!
שאלה,
שלום לך קרן יקרה,
האם תוכלי להסביר לי מדוע את שמה את הפרג במים רותחים ל10 דקות?
הי שרה
פעולה זו מרככת את הפרג ומוסיפה עסיסיות לעוגה
אם לא היינו משרים את הפרג הוא היה סופח אליו נוזלים והעוגה היתה יוצאת עוגת חנק
האם לסנן את הפרג אחר 10 דקות
אין צורך לסנן את הפרג מוסיפים אותו לעוגה יחד עם הנוזלים
הכנתי… יצא מעולה.מוצלחת ביותר.תודה
שמחה לשמוע נחמן שבת שלום
נראה מעולה! ניתן להכין מראש ולהקפיא? ניתן להכין בתבנית 24 או שהיא תצא גבוהה מדי? תודה 🙂
הי ענת תודה
אין בעיה להקפיא את העוגה רק לאחר צינון מלא.
את יכולה להכין בתבנית 24, שימי לב לא למלא אותה מעבר לגובה 3/4 תבנית אחרת היא עלולה לגלוש ואת שארית הבלילה תאפי בתבניות מאפינס קטנות
בהצלחה
תודה רבה על התשובה הזריזה. את הזיגוג עדיף להכין אם כך לקראת ההגשה (לא להקפיא)? לגבי התבנית יש לי
רינג כך שלא תגלוש פשוט חששתי שתצא גבוהה וכבדה מדי כי בתמונה היא גבוהה (אני מניחה שהכנת ב-26).
הכנתי בתבנית 26 והבלילה ממלאה אותה עד גובה 3/4 כך שרק תקפידי אם את מכינה בתבנית 24.
לגבי הציפוי: לא ממליצה להקפיא אותו, תנסי להכין אותו אחרי ההקפאה, למרות שהכי טוב לזגג את העוגה איתו בעודה חמה, או שפשוט תגישי עם אבקת סוכר
אשמח לשמוע איך יצאה:-) בהצלחה!
היי קודם כל את מוכשרת בטרוף!! והדבר השני רציתי לדעת אם אפשרי לעשות את זה ללא גלוטן ? מקמח של קמח קונדטוריה. ואם אפשרי לעשות עוגה מקמח כוסמין?
הי ליאל תודה רבה!
אין לי נסיון עם קמחים ללא גלוטן, אבל את יכולה למצוא בבלוג מתכון לעוגת פרג עם קמח שקדים כתחליף לעוגה ללא גלוטן
כאן : http://kerenagam.co.il/שקדים-רבותיישקדים-ושלוש-עוגות-מעולות/
לגבי קמח כוסמין, הוא מדהים ואני אופה איתו המון, בהצלחה!
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך, תמיד יוצאים מעולה!
שאלה – אם יש לי חצי כוס סוכר חום דחוס וחצי לבן, זה ממש יפגע בעוגה?
הי גילי תודה רבה!
סוכר חום דחוס לא יכול להחליף סוכר לבן במקרה זה מבחינת מרקם העוגה לכן לא ממליצה לוותר
נראה נהדר! העוגה יוצאת במרקם עסיסי או יבש?
ניתן להכין ברינג 24 או שהיא תצא בה גבוהה ויבשה מדי?
היי קרן האם אפשר להשרות את הפרג בחלב חם במקום במים? תודה
בטח. !
היי קרן , חייב ברנדי בעוגה?
אפשר בלעדיו או להחליף במשהו אחר?
ממש לא חייבים ברנדי אפשר פשוט לוותר עליו
הי קרן יקרה, האם אפשר לעשות את העוגה ללא הזיגוג למעלה?
מתה על עוגות פרג ובכלל על העוגות שלך. במה אפשר להחליף את המיץ תפוזים? פחות אוהבת טעם של תפוז בעוגה
אין באמת טעם של תפוז כשמשתמשים במיץ תפוזים הטעם מאוד זניח זה בעיקר המרקם
למה איאפשר לעלות את הסרטון