איך אני אוהבת מאפים של ארוחת ערב, כשיושבים בערב במרפסת כשעוד לא חם, ומנשנשים עם סלט קיצי.
או מאפים כאלו שאוכלים אחרי שחוזרים בשבת מהים, לארוחת צהריים, עם לימונדה קרה על השולחן.
והכי אני אוהבת שיש פתרונות למאפים באמת קלים להכנה, שלא דורשים הכנת בצק, כאלו של ערבבתי הכל בקערה ואפיתי
ושיוצאים ממש טעימים. מאפה תפוחי אדמה ובצל, שמכינים בקליל ובפשוט בצ׳יק.
מאפה בצל ותפוחי אדמה בקליל/תבנית מלבנית או מרובעת בינונית
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
כוס יוגורט (השתמשתי ביוגורט עיזים)
חופן עשבי תיבול קצוצים מכו פטרוזיליה או כוסברה, נענע, בזיליקום או אורגנו או שילוב שלהם
בצל בינוני חתןך לקוביות קטנות
3/4 כוס שמן זית
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנטנות או מגורדים גס
120 גר בולגרית מפוררת (עיזים הכי טוב)
150 גר מוצרלה או קשקבל מגורדת
כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור
כפית אבקת אפייה
כוס ושלושת רבעי (250 גר) קמח לבן רגיל
1/2 כוס שומשום
אופן ההכנה :
מחממים תנור ל 180 ומפזרים שומשום לתחתית קערה מרובעת או עגולה בינונית
בקערה טורפים ביצים עם שמן זית ויוגורט, מוסיפים בולגרית וצהובה, מלח ופלפל ומערבבים
מוסיפים פנימה קמח ואבקת אפייה, תפא ובצל ומערבבים שוב.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים. מפזרים שומשום מעל.
אופים 35 דק ומגישים חמים ונעים .
39 Comments
תפו"א חתוכים ללא בישול?
כן, קוביות או מגורדים ללא בישול
לפסח אפשר קמח מצה? שקדים טחונים?
מצה כן
יוווו…. זה נראה מה זה קל ומהיר ובטח טעים . מחר מכינה
תודה אורנית
במה ניתן להחליף את היוגורט?
מניחה ששמנת חמוצה תעבוד פה גם
יצא יאמיז!! שיניתי את הקמח לשיבולת שועל ללא גלוטן ובמקום יוגורט שמתי שמנת חמוצה – טעים וקליל! תודה ❤️
איזה כייף לשמוע
מה אפשר לשים במקום קמח ? קמח תפוחי אדמה או קמח שקדים?
אפשר קמח תפא תורידי קצת מהכמות
האם אפשר להחליף את השומשום בפירורי לחם או שבולת שועל?
כן לגמרי
הכנתי, אפיתי, זה יצא מעדן. תודה קרן על המתכון
כייף גדול יעל, תודה
אפשר להחליף את הגבינות במשהו אחר? או להשמיט?
זה כבר ממש מתכון אחר סורי
יש המלצה למשהו טבעוני?
הי
האם ניתן להחליף תפוחי אדמה בקוביות בטטות?
בטח
אין לי בולגרית, אפשר להחליף במשהו אחר? אולי קוטג?
אפשר כל גבינה
האם אפשר להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים?
כן בטח
מה הסיבה שיש כמות גדולה של שמן ?
התכוונת לפזר את השומשום בתבנית לא בקערה כפי שרשמת , נכון ?
היי קרן
הייתכן שאחרי 40דק׳ ו מאפה לא הזהיב , רק ממש מעט בשוליים , בסופו של דבר העליתי את הטמפר׳ ל190 ויצא שכמעט שעה לקח למאפה להזהיב , הגיוני ?
יש הבדלים ולעיתים זה קורה, העיקר שיצא בסוף שלום וטעים
יצא ממש ממש טעים ..
שמחה לשמוע
יש אפשרות להקטין את כמות השמן ולהוסיף יותר יוגורט או משהו אחר?
אני מניחה שאפשר לנסות
היי קרן
אפשר להחליף את היוגורט באשל?
ולגבי הבצל והתפו"א – הם לא מבושלים/מטוגנים? חיים?
לא מבושלים ואפשר לבשל קודם אם רוצים
לא ניסיתי עם אשל מניחה שסבבה
אפשר להכין יום קודם ולהכניס למקפיא?
כן בטח
הכנתי עם גבינה לבנה עם הבית וללא גבינה צהובה. יצא טעים מאוד ( כל יתר המתכון כמו שכתוב במתכון) תודה
הבולגרית צריכה להיות מעודנת או רגילה? כי ראיתי שיש כפית מלח