לחמים ומאפיםשבועות

מאפה בצל ותפוחי אדמה בקליל

יולי 3, 2022 23 Comments

 

איך אני אוהבת מאפים של ארוחת ערב, כשיושבים בערב במרפסת כשעוד לא חם, ומנשנשים עם סלט קיצי.

או מאפים כאלו שאוכלים אחרי שחוזרים בשבת מהים, לארוחת צהריים, עם לימונדה קרה על השולחן.

והכי אני אוהבת שיש פתרונות למאפים באמת קלים להכנה, שלא דורשים הכנת בצק, כאלו של ערבבתי הכל בקערה ואפיתי

ושיוצאים ממש טעימים. מאפה תפוחי אדמה ובצל, שמכינים בקליל ובפשוט בצ׳יק.

מאפה בצל ותפוחי אדמה בקליל/תבנית מלבנית או מרובעת בינונית

מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
כוס יוגורט (השתמשתי ביוגורט עיזים)
חופן עשבי תיבול קצוצים מכו פטרוזיליה או כוסברה, נענע, בזיליקום או אורגנו או שילוב שלהם
בצל בינוני חתןך לקוביות קטנות
3/4 כוס שמן זית
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנטנות או מגורדים גס
120 גר בולגרית מפוררת (עיזים הכי טוב)
150 גר מוצרלה או קשקבל מגורדת
כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור
כפית אבקת אפייה
כוס ושלושת רבעי (250 גר) קמח לבן  רגיל

1/2 כוס שומשום

אופן ההכנה :
מחממים תנור ל 180 ומפזרים שומשום לתחתית קערה מרובעת או עגולה בינונית
בקערה טורפים ביצים עם שמן זית ויוגורט, מוסיפים בולגרית וצהובה, מלח ופלפל ומערבבים
מוסיפים פנימה קמח ואבקת אפייה, תפא ובצל ומערבבים שוב.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים. מפזרים שומשום מעל.
אופים 35 דק ומגישים חמים ונעים .

 

Print Friendly, PDF & Email

23 Comments

עדי יולי 3, 2022 at 6:39 pm

תפו"א חתוכים ללא בישול?

Reply
קרן אגם יולי 3, 2022 at 6:40 pm

כן, קוביות או מגורדים ללא בישול

Reply
אורנית יולי 3, 2022 at 11:22 pm

יוווו…. זה נראה מה זה קל ומהיר ובטח טעים . מחר מכינה

Reply
קרן אגם יולי 4, 2022 at 8:04 am

תודה אורנית

Reply
שלומית יוסף יולי 4, 2022 at 1:18 am

במה ניתן להחליף את היוגורט?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2022 at 8:04 am

מניחה ששמנת חמוצה תעבוד פה גם

Reply
הודיה יולי 5, 2022 at 8:17 am

יצא יאמיז!! שיניתי את הקמח לשיבולת שועל ללא גלוטן ובמקום יוגורט שמתי שמנת חמוצה – טעים וקליל! תודה ❤️

Reply
קרן אגם יולי 5, 2022 at 11:22 am

איזה כייף לשמוע

Reply
דליה מיכאל יולי 5, 2022 at 8:33 pm

מה אפשר לשים במקום קמח ? קמח תפוחי אדמה או קמח שקדים?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2022 at 7:42 am

אפשר קמח תפא תורידי קצת מהכמות

Reply
זאבzzdar יולי 6, 2022 at 10:04 am

האם אפשר להחליף את השומשום בפירורי לחם או שבולת שועל?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2022 at 3:47 pm

כן לגמרי

Reply
יעל יולי 7, 2022 at 10:41 pm

הכנתי, אפיתי, זה יצא מעדן. תודה קרן על המתכון

Reply
קרן אגם יולי 8, 2022 at 1:28 am

כייף גדול יעל, תודה

Reply
שיר יולי 6, 2022 at 2:02 pm

אפשר להחליף את הגבינות במשהו אחר? או להשמיט?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2022 at 3:47 pm

זה כבר ממש מתכון אחר סורי

Reply
עידית יולי 6, 2022 at 7:44 pm

יש המלצה למשהו טבעוני?

Reply
הלית יולי 8, 2022 at 9:19 am

הי
האם ניתן להחליף תפוחי אדמה בקוביות בטטות?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2022 at 1:45 pm

בטח

Reply
Carmit sadeh יולי 8, 2022 at 2:54 pm

האם אפשר להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2022 at 3:36 pm

כן בטח

Reply
haya יולי 20, 2022 at 3:05 pm

מה הסיבה שיש כמות גדולה של שמן ?

Reply
יעל אוגוסט 11, 2022 at 2:15 pm

התכוונת לפזר את השומשום בתבנית לא בקערה כפי שרשמת , נכון ?

Reply

Leave a Comment