פתאום קלטתי ששומשום הוא אצלי בבית כמו אבקת סוכר, אני משתמשת בו ככ הרבה, שאין פה פינה בבית
שלא תוכלו למצוא בה שומשום. ושלא תבינו לא נכון, אנחנו מנקים את הבית מטאטא וסמרטוט על בסיס יומיומי
גם בגלל שיש פה כל הזמן מאפים וסדנאות, ובעיקר כי שומשום הוא לגמרי חלק מהחיים שלי.
כשנגמרת סדנה למשל, אנחנו מגיעים לכל הפינות, ואנחנו בטוחים שהבית נקי ומצוחצח.
ואחרי שעה, פתאום מתחילים לצוץ להם מלא שומשומים בכל פינה, ואני תמיד מתפלאה, הרי ניקינו ככ טוב,
איפה הם מתחבאים לי כשאני מנקה? הם בכל פינה! הם כמו אבק, נדמה לי לפעמים שהם נוחתים
מהשמים, ויש ימים שבא לי להפסיק עם השומשום, זה מלא לכלוך, אבל אז אני מתחילה לדמיין
בייגלה ירולשמי ערום, וזה לא נראה טוב! וכידוע לכם שומשום הוא אויב מספר אחת של
צנרת, וצריך ממש להיזהר איתו, ואנחנו פה ממש מקפידים, ויש לנו כל מני שיטות לשטוף ידיים
כשיש עליהן מלא שומשום, לתוך אמבטיה של מים, או לשים שקית נילון בכיור, רק שהשומשום לא יעבור
אותם, וחלילה יעשה לנו בלגאן. ונזכרתי שהייתי פעם במאפיה מאוד מאוד גדולה בבני ברק,
שם העובדים עבדו עם כפפות, וגלגלו מלא לחמניות וחלות באמבטיות של שומשום, שאחכ רוקנו
אותם לתוך שקיות, רק שהשומשום לא יגיע למקומות שאסור לו. זה קטע עם השומשום הזה,
אי אפשר איתו ואי אפשר בלעדיו:-)
אתמול גיליתי שאפשר להכין פשטידה, או מאפה, בלי בצק, ולפזר עליו מלא מלא שומשום מלמעלה
וזה יותא אמאלה, כי אין מה לעשות, שומשום למאפים מלוחים, זה כמו אבקת סוכר לעוגות.
זה יפה בצורה בלתי רגילה.
יש לכם סיפורי שומשום מצחיקים בשבילי? זה הזמן לספר לי אותם
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
מאפה גבינה וזוקיני יווני/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ או תבנית מלבנית בינונית
מצרכים למתכון :
350 גר׳ גבינת פטה/בולגרית מפוררת
3 ביצים גודל L
300 גר׳ יוגורט (אני השתמשתי ביוגורט 4.5% שומן)
150 גר׳ גבינת גרוייר מגוררת (אפשר להמיר בקשקבל או פרמזן)
115 גר׳ קמח לבן רגיל (3/4 כוס + כף גדושה)
1.5 כפיות אבקת אפייה
2 זוקיני גדולים שטופים ומגורדים על פומפיה (לא קלופים)
מלח, פלפל שחור
לציפוי וקימוח התחתית:
מעט חמאה לשימון התבנית
1/3 כוס פירורי לחם
1/2 כוס שומשום לא קלוי
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב בחמאה רכה את תחתית ודפנות תבנית אפייה
בקוטר 24 ס״מ רצוי לא מתפרקת.
מפזרים את פירויר הלחם על תחתית התבנית ומזיזים אותה קצת כדי שהפירורים יגיעו גם לדפנות.
בקערה טורפים ביצים, מוסיפים פטה ויוגורט ומערבבים, מוסיפים גבינת גרוייר ואת הזוקיני
ומערבבים שוב, מוסיפים מלח, פלפל את אבקת האפייה והקמח ומערבבים לתערובת אחידה.
מעבירים לתוך התבנית שלנו מעל פירויר הלחם, ומפזרים על הכל שומשום לכיסוי מוחלט.
אופים כ 40-45 דק׳, עד שהמאפה שחום.
מגישים חם.
**אפשר להמיר את הזוקיני לכל ירק אחר שאוהבים
86 Comments
היי,
זה נראה טעים בטירוף!
אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא?
תמיד
בדיוק נשארו קישואים במקרר! תמר בת התשע וחצי ראתה את הסטורי ובחרה במתכון שלך על פני פשטידת הקישואים הרגילה. אילתרנו קצת בגבינות לפי מה שהיה בבית. וואלה לא מתווכחת איתה, היא יודעת מה טוב 🙂 אפילו הסבירה לי בסוף איך לחתוך כמוך.
היי
תודה על מתכון מגרה שבטוח טעים
האם ניתן להכין כמה שעות מראש בתבנית לפני האפיה ??
האם אין צורך לסחוט את הקישואים? יש להם נטיה להגיר נוזלים ולהפוך פשטידות לקצת מושיות.
אין צורך
אפשר לדעתי גרעיני חמניה או דלעת
היי יקירה,
יש אפשרות להחליף לתרד או ירק אחר במקום זוקיני? ולהחליף לקמח כוסמין?
תודה♥️
בטח
אפשר כוסמין ואפשר תרד או כל ירק שאוהבים
קרן, המתכונים שלך מהממים! במה אפשר להחליף שומשום לאור אלרגיה של בן משפחה?
פירורי לחם
אפשר לדעתי גרעיני חמניה או דלעת
הי, בעלי סכרתי,
האם ניתן להמיר את הקמח במשהו אחר ? או להפחית את הכמויות ?
הכנתי עם קשקבל. יצא מדהים!!! נכנס למועדפים…
לא צריך לסחוט את הזוקיני? הם מלאים מים
היי, אפשר להקפיא אץ הפשטידה?l
כן
יש מצב למשקל זוקיני? זה קצת מתעתע "גדולים"…
זה ככ לא משנה, הזוקיני מתערבב עם הגבינות ככה שגם קצת יותר או פחות לכאן או לכאן לא יורגש כמשהו שממש חסר
יש אפשרות להמיר את הגבינת הגרוייר בצפתית קשה ?
ברור!
אפשר להקפיא?
כן אין בעיה
יצא מושלם!!! אפילו הילדים אהבו. תודה רבה. הכנתי עם פטה וגבנצ
מרים
מתכון מושלם! תודה קרן❤️.
תודה מעיין
מה מחליף את השומשום? (אלרגיה)
פירורי לחם
היי
תודה על מתכון מגרה שבטוח טעים
האם ניתן להכין כמה שעות מראש בתבנית לפני האפיה ??
כן במקרר
מאפה עם גבינות כל כך יוקרתיות, האם אפשר להמיר בגבינות נפוצות כמו קוטג'ים?
אפשר לערבב קוטג עם פטה, ולהמיר גרוייר בגבנצ הכי פשוטה שיש
בהצלחה
מה את אומרת על קמח חומוס?
יכול להחליף את הקמח?
לא ניסיתי קשה לי להמליץ
מה הבעיה עם שומשום בכיור?
הוא סותם
אפשר להשתמש בגבינות רזות?
בהחלט
המאפיה הוכן אמש. יצא מעולה!!! תודה על ההשראה!
שמחה לשמוע רומי תודה
הזכרת לי מאפה שאימי ז"ל היתה עושה לנו ואוו שנים לא אכלתי מחר אעשה תודה
תודה
באילו תבניות נוספות אפשר להכין?
האם תבנית מתפרקת בכלל לא אופציה?
היא אופציה ואני ממליצה רק לעטוף בנייר כסף מבחוץ למנוע נזילות אם ובמקרה ו… ואפשר גם בתבנית מלבנית או כל פיירקס
האם אפשר להכין יום לפני ההגשה?
אפשר, לשמור במקרר וחמם לפני הגשה
נראה מתכון מעולה.
האם ניתן להכין יום קודם ולחמם או לחילוםין, האם הבלילה יכולה לעמוד יום שלם במקרר ולאפות למחרת?
הבלילה במקרר אחלה
נראה מתכון מעולה.
האם ניתן להכין יום קודם ולחמם או לחילופין, האם הבלילה יכולה לעמוד יום שלם במקרר ולאפות ביום למחרת?
יצא טעיםםםם! אהבו אצלי מאוד. אחת הפשטידות המוצלחות שהכנתי. תודה!
תודה לילך
יעבוד עם חציל (זה מה שיש במקרר…)? לחתוך אותו דק או לגרר כמו שמצוין כאן?
תודה רבה מראש!
חציל עדיף לקלות לפני
אפשר לקלות בתנור בשלמותו ולרוקן את התוכן שלו אחכ ולערבב
היה קל להכנה ויצא פשוט מעדן! הכנו לאירוח, בשילוב מאפים נוספים שלך, קרן, וזה נזלל. המון תודה.
כדי להתאים לסוכרתיים, האם לדעתך יכול לעבוד עם קמח שקדים?
תודה! כן אפשר קמח שקדים
היי,
נראה מעולה.
יוגורט 1.5 אחוז גם הולך?
כן
היי קרן,
יש מצב לאפות בתבניות מאפינס אישיות.
כן אפשר
יצא ממש טעים! הוספתי גם ברוקולי לאחר חליטה קצרה, סתם כי היה בבית 🙂 וחייבת לומר שמעולם לא חשבתי ששומשום כל כך משדרג, מאמצת מעכשיו.. תודה רבה!
מהממת
לא הבנתי איך יצא שכבה אחידה וקשה למטה וגם למעלה אם מפזרים פירורים רק בתחתית התבנית?
לא הבנתי מה לא מובן…השאלה לא מנוסחת נכון
האם חייב פירורי לחם..? יש אופציה אחרת? ממש רוצה להכין אותה :))
את יכולה לוותר עליהם, או לפזר שומשום
הי האם ניתן להשתמש בקורנפלור במקום קמח – לפסח?
ובאיזה כמות אם כן
האם ניתן להשתמש בקורנפלור במקום קמח ובאיזה כמות? – לפסח
האם ניתן קורנפלור במקום קמח ואיזה כמות?
אותה כמות
אחרי 55 דקות באפייה על 170 הפשטידה ממש רכה ולא בצבעים הזהובים והשזופים שפה במתכון. האם לאפות על 180 את אותו הזמן שציינת או שלהניח לה להתקרר ולהתייצב?
אולי התנור שלך קצת חלש, תרימי חום
במה ניתן להחליף את פרורי הלחם למי שרגיש לגלוטן?
לוותר עליהם זו תצא פשטידה טעימה גם בלי
יצא מעולה! המרתי חלק מהגבינות אם מה שיכולתי למצוא ויצא משהו!
תודה מרים
היי קרן במה אפשר להחליף את היוגורט?
גבינה לבנה או שמנת חמוצה
האם ניתן להחליף את הקמח הרגיל ואבקת האפיה בקמח תופח מאליו?
בטח
תודה יצא מעולה
תודה ספיר
שאלה לגבי אבקת אפיה, למה היא תורמת בפשטידה? ראיתי בעוד מתכון. קריטי לוותר עליה? תודה רבה
אפשר לווותר
מאפה מושלם. יצא טעים ממש!
תודה רבה על מתכון נהדר‼️❤️
קרן את אלופה!
תודה רביד