לחמים ומאפיםשבועות

מאפה גבינה וזוקיני יווני

אוקטובר 20, 2021 54 Comments

פתאום קלטתי ששומשום הוא אצלי בבית כמו אבקת סוכר, אני משתמשת בו ככ הרבה, שאין פה פינה בבית

שלא תוכלו למצוא בה שומשום. ושלא תבינו לא נכון, אנחנו מנקים את הבית מטאטא וסמרטוט על בסיס יומיומי

גם בגלל שיש פה כל הזמן מאפים וסדנאות, ובעיקר כי שומשום הוא לגמרי חלק מהחיים שלי.

כשנגמרת סדנה למשל, אנחנו מגיעים לכל הפינות, ואנחנו בטוחים שהבית נקי ומצוחצח.

ואחרי שעה, פתאום מתחילים לצוץ להם מלא שומשומים בכל פינה, ואני תמיד מתפלאה, הרי ניקינו ככ טוב,

איפה הם מתחבאים לי כשאני מנקה? הם בכל פינה! הם כמו אבק, נדמה לי לפעמים שהם נוחתים

מהשמים, ויש ימים שבא לי להפסיק עם השומשום, זה מלא לכלוך, אבל אז אני מתחילה לדמיין

בייגלה ירולשמי ערום, וזה לא נראה טוב! וכידוע לכם שומשום הוא אויב מספר אחת של

צנרת, וצריך ממש להיזהר איתו, ואנחנו פה ממש מקפידים, ויש לנו כל מני שיטות לשטוף ידיים

כשיש עליהן מלא שומשום, לתוך אמבטיה של מים, או לשים שקית נילון בכיור, רק שהשומשום לא יעבור

אותם, וחלילה יעשה לנו בלגאן. ונזכרתי שהייתי פעם במאפיה מאוד מאוד גדולה בבני ברק,

שם העובדים עבדו עם כפפות, וגלגלו מלא לחמניות וחלות באמבטיות של שומשום, שאחכ רוקנו

אותם לתוך שקיות, רק שהשומשום לא יגיע למקומות שאסור לו. זה קטע עם השומשום הזה,

אי אפשר איתו ואי אפשר בלעדיו:-)

אתמול גיליתי שאפשר להכין פשטידה, או מאפה, בלי בצק, ולפזר עליו מלא מלא שומשום מלמעלה

וזה יותא אמאלה, כי אין מה לעשות, שומשום למאפים מלוחים, זה כמו אבקת סוכר לעוגות.

זה יפה בצורה בלתי רגילה.

יש לכם סיפורי שומשום מצחיקים בשבילי? זה הזמן לספר לי אותם

צילום: נופר צור

מאפה גבינה וזוקיני יווני/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ או תבנית מלבנית בינונית

מצרכים למתכון :

350 גר׳ גבינת פטה/בולגרית מפוררת

3 ביצים גודל L

300 גר׳ יוגורט (אני השתמשתי ביוגורט 4.5% שומן)

150 גר׳ גבינת גרוייר מגוררת (אפשר להמיר בקשקבל או פרמזן)

115 גר׳ קמח לבן רגיל (3/4 כוס + כף גדושה)

1.5 כפיות אבקת אפייה

2 זוקיני גדולים שטופים ומגורדים על פומפיה (לא קלופים)

מלח, פלפל שחור

לציפוי וקימוח התחתית:

מעט חמאה לשימון התבנית

1/3 כוס פירורי לחם

1/2 כוס שומשום לא קלוי

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב בחמאה רכה את תחתית ודפנות תבנית אפייה

בקוטר 24 ס״מ רצוי לא מתפרקת.

מפזרים את פירויר הלחם על תחתית התבנית ומזיזים אותה קצת כדי שהפירורים יגיעו גם לדפנות.

בקערה טורפים ביצים, מוסיפים פטה ויוגורט ומערבבים, מוסיפים גבינת גרוייר ואת הזוקיני

ומערבבים שוב, מוסיפים מלח, פלפל את אבקת האפייה והקמח ומערבבים לתערובת אחידה.

מעבירים לתוך התבנית שלנו מעל פירויר הלחם, ומפזרים על הכל שומשום לכיסוי מוחלט.

אופים כ 40-45 דק׳, עד שהמאפה שחום.

מגישים חם.

**אפשר להמיר את הזוקיני לכל ירק אחר שאוהבים

 

 

Print Friendly, PDF & Email

54 Comments

מור אוקטובר 20, 2021 at 11:40 am

היי,
זה נראה טעים בטירוף!
אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2021 at 5:14 pm

תמיד

Reply
קרן דורון אוקטובר 20, 2021 at 8:40 pm

בדיוק נשארו קישואים במקרר! תמר בת התשע וחצי ראתה את הסטורי ובחרה במתכון שלך על פני פשטידת הקישואים הרגילה. אילתרנו קצת בגבינות לפי מה שהיה בבית. וואלה לא מתווכחת איתה, היא יודעת מה טוב 🙂 אפילו הסבירה לי בסוף איך לחתוך כמוך.

Reply
אילנה אוקטובר 22, 2021 at 1:49 pm

היי
תודה על מתכון מגרה שבטוח טעים
האם ניתן להכין כמה שעות מראש בתבנית לפני האפיה ??

Reply
שרהלה אוקטובר 26, 2021 at 6:50 pm

האם אין צורך לסחוט את הקישואים? יש להם נטיה להגיר נוזלים ולהפוך פשטידות לקצת מושיות.

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2021 at 5:34 am

אין צורך

Reply
מורן אזולאי אוקטובר 20, 2021 at 1:17 pm

היי יקירה,
יש אפשרות להחליף לתרד או ירק אחר במקום זוקיני? ולהחליף לקמח כוסמין?
תודה♥️

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2021 at 5:15 pm

בטח
אפשר כוסמין ואפשר תרד או כל ירק שאוהבים

Reply
רקפת אוקטובר 20, 2021 at 1:38 pm

הי, בעלי סכרתי,
האם ניתן להמיר את הקמח במשהו אחר ? או להפחית את הכמויות ?

Reply
קרן שרמן אוקטובר 25, 2021 at 10:06 am

הכנתי עם קשקבל. יצא מדהים!!! נכנס למועדפים…

Reply
כרמלה אוקטובר 20, 2021 at 2:07 pm

לא צריך לסחוט את הזוקיני? הם מלאים מים

Reply
סנאית איילון אוקטובר 20, 2021 at 5:13 pm

יש מצב למשקל זוקיני? זה קצת מתעתע "גדולים"…

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2021 at 5:14 pm

זה ככ לא משנה, הזוקיני מתערבב עם הגבינות ככה שגם קצת יותר או פחות לכאן או לכאן לא יורגש כמשהו שממש חסר

Reply
דוריה אוקטובר 20, 2021 at 6:08 pm

יש אפשרות להמיר את הגבינת הגרוייר בצפתית קשה ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2021 at 7:21 pm

ברור!

Reply
הדר רותם אוקטובר 21, 2021 at 8:23 pm

אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2021 at 10:03 pm

כן אין בעיה

Reply
מרים אוקטובר 20, 2021 at 9:09 pm

יצא מושלם!!! אפילו הילדים אהבו. תודה רבה. הכנתי עם פטה וגבנצ

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2021 at 10:32 pm

מרים

Reply
מעיין נובמבר 16, 2021 at 11:13 am

מתכון מושלם! תודה קרן❤️.

Reply
קרן אגם נובמבר 16, 2021 at 4:03 pm

תודה מעיין

Reply
מיכל אוקטובר 20, 2021 at 9:16 pm

מה מחליף את השומשום? (אלרגיה)

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2021 at 9:32 pm

פירורי לחם

Reply
אילנה אוקטובר 22, 2021 at 1:50 pm

היי
תודה על מתכון מגרה שבטוח טעים
האם ניתן להכין כמה שעות מראש בתבנית לפני האפיה ??

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2021 at 11:37 pm

כן במקרר

Reply
ריי אוקטובר 20, 2021 at 10:06 pm

מאפה עם גבינות כל כך יוקרתיות, האם אפשר להמיר בגבינות נפוצות כמו קוטג'ים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2021 at 10:33 pm

אפשר לערבב קוטג עם פטה, ולהמיר גרוייר בגבנצ הכי פשוטה שיש
בהצלחה

Reply
יעל אוקטובר 20, 2021 at 10:54 pm

מה את אומרת על קמח חומוס?
יכול להחליף את הקמח?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2021 at 11:50 am

לא ניסיתי קשה לי להמליץ

Reply
מיטל אוקטובר 21, 2021 at 10:51 pm

מה הבעיה עם שומשום בכיור?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2021 at 7:13 am

הוא סותם

שיר אוקטובר 20, 2021 at 11:19 pm

אפשר להשתמש בגבינות רזות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2021 at 11:50 am

בהחלט

Reply
רומי אוקטובר 21, 2021 at 2:27 pm

המאפיה הוכן אמש. יצא מעולה!!! תודה על ההשראה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2021 at 8:15 pm

שמחה לשמוע רומי תודה

Reply
ג'ני גז אוקטובר 21, 2021 at 10:43 pm

הזכרת לי מאפה שאימי ז"ל היתה עושה לנו ואוו שנים לא אכלתי מחר אעשה תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2021 at 7:07 am

תודה

Reply
אליס אוקטובר 24, 2021 at 8:58 pm

באילו תבניות נוספות אפשר להכין?
האם תבנית מתפרקת בכלל לא אופציה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2021 at 7:27 am

היא אופציה ואני ממליצה רק לעטוף בנייר כסף מבחוץ למנוע נזילות אם ובמקרה ו… ואפשר גם בתבנית מלבנית או כל פיירקס

Reply
אליס אוקטובר 24, 2021 at 9:03 pm

האם אפשר להכין יום לפני ההגשה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2021 at 7:27 am

אפשר, לשמור במקרר וחמם לפני הגשה

Reply
עמית ארי אוקטובר 28, 2021 at 12:24 pm

נראה מתכון מעולה.
האם ניתן להכין יום קודם ולחמם או לחילוםין, האם הבלילה יכולה לעמוד יום שלם במקרר ולאפות למחרת?

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2021 at 8:51 pm

הבלילה במקרר אחלה

Reply
עמית ארי אוקטובר 28, 2021 at 12:25 pm

נראה מתכון מעולה.
האם ניתן להכין יום קודם ולחמם או לחילופין, האם הבלילה יכולה לעמוד יום שלם במקרר ולאפות ביום למחרת?

Reply
לילך אוקטובר 31, 2021 at 2:45 pm

יצא טעיםםםם! אהבו אצלי מאוד. אחת הפשטידות המוצלחות שהכנתי. תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2021 at 8:00 pm

תודה לילך

Reply
עודד אוקטובר 31, 2021 at 7:24 pm

יעבוד עם חציל (זה מה שיש במקרר…)? לחתוך אותו דק או לגרר כמו שמצוין כאן?
תודה רבה מראש!

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2021 at 5:59 am

חציל עדיף לקלות לפני
אפשר לקלות בתנור בשלמותו ולרוקן את התוכן שלו אחכ ולערבב

Reply
ליהי אוקטובר 31, 2021 at 9:40 pm

היה קל להכנה ויצא פשוט מעדן! הכנו לאירוח, בשילוב מאפים נוספים שלך, קרן, וזה נזלל. המון תודה.
כדי להתאים לסוכרתיים, האם לדעתך יכול לעבוד עם קמח שקדים?

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2021 at 5:59 am

תודה! כן אפשר קמח שקדים

Reply
נועה נובמבר 24, 2021 at 12:37 pm

היי,
נראה מעולה.
יוגורט 1.5 אחוז גם הולך?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2021 at 8:17 am

כן

Reply
אפרת זוהר נובמבר 30, 2021 at 9:29 pm

היי קרן,
יש מצב לאפות בתבניות מאפינס אישיות.

Reply
קרן אגם דצמבר 1, 2021 at 11:29 am

כן אפשר

Reply

Leave a Comment