שנדבר שניה על קמח מניטובה? למה לנו בכלל לדבר על הקמח הזה? כי הוא גאוני!
למניטובה הלבן נחשפתי בשנה האחרונה (ולא לא מדובר בפרסומת, רק במידע שממש ממש בא לי לחלוק איתכם)
התחלתי להכין איתו בעיקר עוגות שמרים, ולאט לאט הכנסתי אותו גם לתחום החלות, הבייגלה ועוד מאפי שמרים,
אבל אני כן רוצה רגע להתעכב על השימוש שלי בו בעוגות שמרים, כי הוא מייצר בצק מ פ ח י ד
בקצרה בלי לטחון יותר מדי, הוא מגיע מאיזור מניטובה בקנדה, ועשוי מחיטה מאוד עשירה בחלבון, ובחלבון נמצא הגלוטן וככל שיש יותר
חלבון זה אומר שנוצרת בבצק שלנו תוך כדי לישה רשת גלוטן טובה וחזקה יותר. וזה אומר שלכם יש בצק יותר אלסטי, גמיש ונוח ונעים לעבודה.
זה אומר שאם אתם מכינים עוגת שמרים ואתם טובים בזה, מדובר על בצק שיגרום לכם להסמיק מרוב עונג.
אם אתם ספצים בעוגות שמרים והן יוצאות לכן גבוהות ואווריריות? תחשבו יותר גבוה ויותר אוורירי.
זה קמח מניטובה. ובא לי ממש שאתם תכירו אותו, כי אצלי הוא חלק מהחיים ואני לא מוותרת עליו יותר.
את הקמח הזה לא קונים בסופר, אלא מזמינים, אני מזמינה כמובן מהאתר של הטחנות הגדולות, אתם לא חייבים לרכוש 10 קילו
של מניטובה, אתם יכולים לשלב עם עוד קמחים, אבל תשמעו לי, אם אתם אופים קבוע, תרכשו לפחות 5 קילוף כי לא תוכלו לעזוב אותו!
מקוה ממש ששכנעתי אתכם.
אתמול הכנתי ממנו מעין מאפה חלות ממולאות בשוקולד צ׳יפס, הרעיון לא שלי ראיתי מישהי ברשת שהכינה משהו דומה והכנתי גרסה
משלי, ויצא מפחיד. המאפה מורכב משלוש חלות קטנות, שנאפות יחד אבל אין שום בעיה להפריד ביניהן לאחר אפיה.
את החלה הראשונה שהצטלמה, נשנשנו ביום צילום, וחצי ממנה הלך לשכם מלמטה.
חלה נוספת, הבנות שעובדות איתו חילקו ביניהן.
את החלה השלישית לקחתי איתי לפגישה, ויצאתי עם שתי הבנות שלי, רציתי להגיע לפגישה עם חלה כדי לפנק את זו שחיכה לנו בפגישה.
בדרך נתקענו עם האוטו של הבת וחיכנו המון זמן בשמש תוך כדי שאנחנו חוסמות צומת שלמה.
ניסיתי להזמין גרר של הביטוח אבל הם לא ככ יעילים ואחרי שעה וחצי של צעקות בטלפון הבנתי שהם לא מגיעים.
התקשרתי למוסך ששלח לי מספר של גרריסט, שאמר לי שהוא מגיע עוד חמש דקות, וזו היתה הצלה.
הגרר הגיע, הציל אותנו מהחום ומהמצב ההזוי שבו אנחנו תקועות עם אוטו וחוסמות לקול צפירות וצעקות של מכוניות שמנסות לחצות,
וביקש שנוציא את כל הדברים מהאוטו והעמיס את האוטו על הגרר.
שילמתי לו, אמרתי לו יפה תודה, ופתאום קלטתי שאני עומדת עם שקית עם חלת שוקולד ואין לי למי לתת אותה.
אז הגרריסט הנחמד והבחור שעובד איתו זכו. מקוה שהיה להם טעים. איך תמיד המאפים האלו בסוף מגיעות לידיים הכי טובות שאפשר.
אתם יכולם להכין את המאפה גם מקמח לבן או קמח לחם, אבל תבטיחו לי שאתם מזמינים מניטובה טוב?
מצרפת לינק לרכישת הקמח באתר של הטחנות הגדולות בלינק הזה
בהצלחה
מאפה חלות ושוקולד צ׳יפס/תבנית מרובעת 25*25
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח מניטובה/לחם/קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס (66 גר׳) סוכר לבן
1/2 כפית מלח דק
2 ביצים גודל L
150 גר׳ חמאה רכה
1/3 כוס (80 מ״ל) חלב
1/3 כוס ( 80 מ״ל) מי ברז
למילוי:
כוס שוקולד צ׳יפס מריר
להברשה:
חלמון ביצה טרוף עם טיפת חלב
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים חלב, קמח סוכר שמרים ומלח, מוסיפים חמאה רכה וביצים ותוך כדי לישה אם יש צורך עוד מים,
לאט לאט ולא את כל הכמות בבת אחת. לשים סהכ 12 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נמד ובמגבת ושולחים להתפחה
של כשעה וחצי בטמפרטורת החדר. מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח ומחלקים אותו לתשעה חלקים שווים. אני שקלתי כל חלק בצק
ל 120 גר׳.
מרפדים תבנית בנייר אפייה. מרדדים כל חלק בצק למעין מלבן ארוך, ומפזרים לאורך הבצק שוקולד צ׳יפס.
מגלגלים את הבצק לגליל.
קולעים מכל שלושה גלילים צמה משלוש רצועות, ומניחים בתוך התבנית. הן ישבו בתבנית צמודות אחת לשניה.
מכסים שוב ומניחים להתפחה חוזרת של 30 דק׳ או עד שהחלות תפחו יפה.
מחממים תנו רל 180 מעלות, מברישים את החלות בחלמון ביצה, ואופים עד להזהבה כ 30-35 דקות.
מוציאים ומגישים .
**לגרסת פרווה ממירים בבצק את החמאה למחמאה/נטורינה או 3/4 כוס שמן קנולה ואת החלב במים
47 Comments
אפשר להפוך אותם לחלות רגילות ללא השוקולד ציפס?האם מומלץ להכין חלות לשבת מקמח מניטובה?
כן אפשר בלי שוקולד ועם מניטובה
קרן הבצק מטורף! והרעיון מושלם❤️כמובן שכבר הכנתי היוםתודה כל פעם מחדש❤️
איך אני שמחה! תודה ענבר
האם ניתן לוותר על ביצים או להחליף אותן ברכיב טבעוני אחר?
היי, באיזה שוקולד צ’יפס השתמשת?
מזמינה דרך האתר של מייסטר , בלשונית המזווה באתר שלי תוכלי למצוא לינק וקוד הנחה אליהם יש לי קוד הנחה קבוע של 10%
היי, האם אפשרי במקום שוקולד צ'יפס לשים קוביות של שוקולד חלב או לבן?
בטח שאפשר:-)
בוקר טוב
יש לי קמח מניטובה מלא . יצא סבבה ? לשנות משהו ?
אם עובדים עם קמח מלא העוגה תצא דחוסה יותר ושונה, ממליצה לערבב עם קמח לבן או לחכות להזמנות אחרת. וכמובן כשממירים לקמחים מלאים יש להוסיף נוזלים
היי, המבצע עוד בתוקף?
הסתיים במוצש בחצות 🙂
אפשר להתפיח לילה במקרר?
את רצינית?
״ולא לא מדובר בפרסומת, רק במידע שממש ממש בא לי לחלוק איתכם)״
״אתם יכולם להכין את המאפה גם מקמח לבן או קמח לחם, אבל תבטיחו לי שאתם מזמינים מניטובה טוב?
אז סידרתי לכם מבצע שווה ממש לרכישת הקמח באתר של הטחנות הגדולות בלינק הזה
השני ב-50% הנחה על קמח מניטובה לבן, בהקלדת קוד קופון Manitoba50
המבצע על אריזת נייר ו/או אריזה ללא צורך בניפוי, לא ניתן לערבב בין סוגי האריזות. 2 הקמחים צריכים להיות מאותה אריזה.
אין כפל מבצעים. עד גמר המלאי״
אין יותר פרסומת מזו…
אין לי בעיה עם פוסטים ממומנים, גם את צריכה להתפרנס. אבל אנחנו לא מפגרים…
זה לא פוסט ממומן, אשמח אם יהיה אבל הוא לא, אני לא שקרנית גם אם נורא בא לך להוכיח לעולם שאני כן.
כיון שרציתי מאוד לחלוק עם העוקבים שלי את האהבה שלי לקמח מניטובה פניתי לטחנות הגדולות בבקשה לייצר עבורי קוד הנחה
במקום להגיד תודה, ולתת קצת כבוד, פישלת בענק!!!!
בגלל שגם אני עובדת עם הקמח הזה ומאוהבת בו קשות, אני כל כך יודעת שאת צודקת…!!!
תודה זה משמח ממש ♥️
אני בהלם שאנשים חצופים מספיק בשביל בכלל להתלונן כשיש בלוג מדהים כזה שמביא מתכונים מטורפים בחינם!
קרן, את מדהימה! אל תתייחסי לאנשים צרי עין שחושבים שמגיע להם הכל, מהר ובחינם.
כן לצערי יש אנשים שנמצאים פה במיוחד כדי לפגוע:-)
לא נורא… עניתי ועברתי הלאה, הפסד שלהם
קרן את מדהימה!!! אנשים ממורמרים ומשועממים צריכים לשבת בבית ולנשמש מצה עם ממרחית❤️
הצחקת
את פשוט נהדרת!!
תודה על כל המתכונים המוצלחים והטעמים
תודה כרמלה
אני לא מצליחה לקבל את ההנחה
באסה, ממש הדלקת אותי על הקמח הזה
עכשיו רואה שהיה עד מוצ"ש, באסה פיספסתי.
תודה כל מתכונים מעולים
עכשיו רואה שזה עד מוצ"ש, פיספסתי.
תודה על מתכונים מעולים
את עדין יכולה להזמין אותו ללא מבצע עם קוד ההנחה הקבוע שיש לי על האתר שלהם, חפשי את הקוד בלשונית הזו :
https://kerenagam.co.il/%d7%94%d7%9e%d7%96%d7%95%d7%95%d7%94-%d7%9b%d7%9c-%d7%9e%d7%94-%d7%a9%d7%a6%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%91%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%9c%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%99%d7%94-%d7%91%d7%99%d7%aa%d7%99%d7%aa/
בס"ד
היי אני משתמשת בקמח מניטובה מזה כ – שלושה חודשים לחלות יום שישי, הוא מדהים
האם אפשר את המתכון הזה ללא ביצים ו/או תחליף אחר לביצים?
תודה ויום טוב
אביבה
עדיף להשתמש ברסק תפוחים במקום ביצים
כוס
Hi Karen – I love your blog – do you think we can get this flour Maintoba in Australia …
נאי באמת לא יודעת להגיד, נסו לחפש בגוגל
תכלס אין סיבה שלא
וואי זו פעם ראשונה שאני מכינה אבל מניסיוני פה באתר יש כאן דברים ברמה גבוהה מאוד !!!! קרן , זה כאילו פיצחת לכל המאותגרים בינינו 😉 את סודות האפייה וזה כ"כ פשוט וכייפי !! תודה רבה לך שאת חולקת איתנו את המידע הזה !!! זה לא מובן מאליו !!! עלי והצליחי 🙂
איזו מחמאה ננסי תודה !
היי, שאלה כללית. למה בחלק מהמתכונים צריך להניח בתנור תבנית עם מים/ קרח ובחלקם לא..? מה הכלל?
מים בתנור ללחמים זה יותר מתאים ללחמים שאנחנו רוצים לקבל בהם קראסט כמו לחם או בגט או פיתות
האם אפשר להכין כמה ימים מראש ולהקפיא?
ואז פשוט להפשיר ולחמים בתנור?
האם אפשר להכין כמה ימים מראש ולהקפיא?
ואז פשוט להפשיר ולחמם בתנור?
היי קרן אחרי שמחלקים ל9 חלקים צריך לתת להם זמן התפחה או ישר לעבודה?
אין צורך אבל זה לגמרי אפשרי
היי קרן אם אני רוצה לאפות בערב (בצורה של לחמניות) ולשלוח עם הילדים טרי לגן (כמובן שאין זמן לאפות בבוקר), איך הכי נכון לשמור על טריות הלחמנייה עד הבוקר?
ממליצה לצנן לגמרי ואז לאחסן בשקית סופר סגורה
האם אפשר להפוך את החלה ללחמניות?
אם כן, על איזה גודל/ משקל לחמניה היית ממליצה (ביחס לכמות חומר הגלם)?
היי קרן,
האם מדובר ב500 גרם קמח או ב550 גרם? פשוט שלוש וחצי כוסות זה פחות מחצי קילו.
בכל מקרה תודה על מתכונים מושלמים! אין כמוך!
500 גר
3.5 כוסות
מתכון משוגע!! קמח משוגע!!
תודה על המידע
תודה שהכרת לי את הקמח הזה
תודה על המתכון
מכינה שוב ושוב
מאז שהכרתי אותך אני מכורה למאפייה!!
כלומר לאתר שלך
תודה רבה אביה!