אצלינו בבית עלי פילו במקרר זה כמו פלסטרים בארון באמבטיה.
כמו אקמולי להורים לילדים קטנים.
מברג פיליפס לגבר
קוצץ ציפורניים
מטרייה לחורף
מסכת קורונה לפנים
בטריות לשלט של הטלויזיה
נייר טואלט!
חחח מקוה שהבנתם את הרעיון.(ישלכם עוד רכיונות למה יש תמיד בבית?תכתבו לי)
למה? כי זה בצק לא שמן מדי שקל להכין ממנו מאפה מתוק או מלוח בכמה דקות
ושתמיד יוצא טעים טעים פריך וקריספי, ויש לו אינסוף וריאציות.
ככה קמתי היום בבוקר, וארגנתי לנו מהר ארוחת בוקר זריזה עם טארט פתוח כל כך טעים.
אין מצב שאני נתקעת בלי.אפשר להשתמש בכל תבנית עגולה או מרובעת שיש לכם בבית,
לא חייבים דווקא בקוטר 24, זה רק כדי לארגן יפה את הטארט בפנים.
ומשהו לגבי עלי פילו שכתבתי כבר בעבר וחזורת עליו שוב, כי שואלים אותי המון של איזה חברה מומלץ לקנות
לחברת שימרית יש עלי פילו מצוננים ששומרים רק במקרר, ולא מכניסים לפריזר. אפשר לפתוח את החבילה
ולהוציא כמה עלים שצריך, לסגור טוב ולשמור.
יש עוד מלא חברות בשוק, שמנסיון שלי אפשר ליפול ולהצליח עם כל אחת מהן, יש מקרים בהם חבילה יכולה
להיות מושלמת של חברה מסויימת ובפעם הבאה היא תהיה חבילה דפוקה לגמרי, של עלים שנקרעים,
או נשברים. מה שיפה בשימוש בפילו זה היכולת לקחת שני עלים יחד ואף אחד לא ירגיש, במידה ולא
הצלחתם לפהריד עלה עלה. לפעמים חלק מסויים של כל החבילה נדבק לגמרי ונהיה גוש
בצקי אחד, קחו מספריי, תגזרו לאורך, וץהיה לכם חבילה של עלים שנפרדים אחד מהשני בקלות
רק יותר קטנים:-).
מאפה פילו פתוח עם פסטו ירקות צלויים ופטה/טארט אחד תבנית עגולה בקוטר 24
מצרכים למתכון:
2 פלפלים אדומים בינוניים
2 עגבניות גדולות
4 עלי פילו מופשרים
1/4 כוס שמן זית
100 גר׳ גבינת פטה מפוררת
עלי בזיליקום טריים
עלי זעתר טריים (אפשר להמיר בכל ירק תיבול אחר אם אין)
4 כפות ממרח פסטו (מתכון כאן)
מלח גס
אופן ההכנה:
חותכים את העגבניות לשתיים, ואת הפלפלים חותכים מסביב לליבה שלהם
וזורקים אותה.
מניחי על תבנית מרופדת בנייר כסף, מעליהם קצת מלח גם ושמן זית,
וצולים בטמפרטורה של 220 מעלות ל 20 דקות עד שקליפת הפלפלים משחימה.
מוציאים ומצננים קצת.
מחממים שוב את התנור ל 190 מעלות
פורסים עלה פילו ומברישים בשמן זית, מניחים בתוך התבנית, כשהשוליים מציצים
החוצה. חוזרים על הפעולה עם עוד 3 עלים.
מניחים ארבע כפות פסטו על עלי הפילו ומורחים לשכבה אחידה.
קולפים את הפלפלים הצלויים (לא חובה), ופורסים את חצי העגבניות לשמיניות
מפזרים על הפסטו, ומעל מפזרים פירורי גבינת פטה.
מתבלים בשמן זית ובמלח גס, ומקשטים בעלי בזיליקום טריים ועלי זעתר טריים אם יש.
מגלגלים את העלים של הפילו שנשארו מחוץ לתבנית כלפי פנים ויוצרים מעין שוליים.
מרישים את השוליים בשמן זית.
אופים כ 20 דקות עד שהטארט שחום.
מעבירים את הטארט לצלחת הגשה גדולה ופורסים למשולשים (הכי נח בעזרת גלגלת פיצה)
בתיאבון:-)
**אפשר להמיר את הפסטו בממרח עגבניות או כל ממרח שאוהבים אפילו גבינות
**את העגבניות והפלפלים אפשר להמיר בכל ירק צלוי אחר, חצילים, זוקיני, ומה אוהבים
**אפשר לפזר מלמעלה איזה גבינות שיש בבית לא חייבים רק פטה, כל צהובה הולכת גם
**אפשר להמיר את עלי הפילו בעלים של בצק עלים או פילאס ואז להבריש את השוליים בביצה
טרופה, לפזר עליהם שומשום ולאפות יותר זמן.
22 Comments
וואו נראה מעולה! של איזו חברה את קונה את עלי הפילו?
כפי שכתבתי אין חברה קבועה , מה שיש בסופר
אפשר לעשות עם עלי פילאס?
בהחלט, זמן האפייה של פילאס ארוך יותר
וואו, זה נראה טוב! מכינה בהזדמנות הראשונה!
מתאים לשים גם פסטו וגם ממרח עגבניות מיובשות?
תודה
מתאים כל מה שאוהבים 🙂
היי, צריך לשים נייר אפייה או מספיק לשמן את התבנית ?.
רצוי ניירמ
הכנתי וחזרתי לספר
ממש טעים
כיף להכין אותו מתכון קליל ומהיר .
במידה ואופה עם בצק עלים, איך אני יודעת בכמה זמן יותר האפייה?
בצק עלים זקוק להרבה יותר מפילו את צריכה לראות שהוא מזהיב לגמרי והופל להיות קריספי
אני יכולה להרכיב היום ולאפות מחר ?
תודה על מתכונים מושלמים!!
כן אפשרי
היי קרן – חושבת שאפשר לטבען את המתכון? מה אפשר במקום הפטה? עם הפסטו הסתדרתי יש לי טבעוני.. :)) תודה
אפשר גבינה טבעונית או לוותר לחלוטים על הגבינה . ירקות זה מספיק לדעתי
היי
חושבת שילך עם עלי סיגר? (זה מה שיש לי במקפיא)
כן
הי,
מתה על המתכונים שלך (ועליך)!
האם אפשר להחליף את הבצק בבצק פריך, ואז יצא כמין גאלט?
האן אםשר להוסיף פלפלים קלויים מצנצנת ?
ברור שאפשר
היי קרן!
אפשר לאפות, ולשמור במקרר כדי לאכול יום למחרת?
רק אם מחממים לפני שאוכלים