היום החלטתי לחרוג ממנהג הבצק שלי ולהכניס כמה ירקות לאפייה בלי בצק מעל מתחת או בצדדים.
בדקתי מה יש במקרר ובארגז הירקות, והוחלט לאפות מאפה שכבות נהדר.
לי היו בבית תפוחי אדמה בטטה וכרובית, אפשר להמיר את הבטטה בירק אחר ואת הכרובית בברוקולי,
אבל אתם יכולים לגמרי להרגיש חופשי להשתמש בירקות שאתם אוהבים. תפוחי האדמה הם הבסיס פה והם חובה מבחינתי.
הצבע השחום היפה של המאפה, והריח שהוא מציף בבית, ממש בלתי ניתנים לריסון 🙂
מאפה תפוחי אדמה בטטה וכרובית/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
4 תפוחי אדמה בינוניים
1 בטטה גדולה
1 כרובית קטנה
1.5 מיכלים (375 מ״ל) שמנת להקצפה
5 ביצים גדולות
2 כפיות מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
עלי טימין
1/2 כוס גבינת קשקבל או גאודה מגורדת
אופן ההכנה:
בסיר עם מים מבשלים את תפוחי האדמה ואת הבטטה לריכוך קל, עד שמזלג נכנס בקלות אבל הירקות לא מתפרקים.
מסננים את המים לכלי אחר ומצננים את תפא והבטטה.
באותם המים מבשלים פרחי כרובית גדולים, למשך 10 דקות.
מסננים גם את הכרובית.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
בקערה טורפים ביצים ושמנת, מוסיפים מלח פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.
מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות אך לא מדי ומכניסים את הפרוסות לקערה עם השמנת והביצים.
מקלפים את הבטטה ופורסים גם אותה לפרוסות.מניחים בצד.
מניחים בתחתית התבנית מחצית מפרוסות תפוחי האדמה, ומעליהן את כל פרוסות הבטטה.
מפזרים את הגבינה הצהובה באופן שווה, ומעליה את שארית תפוחי האדמה כך שיכסו את שכבת הגבינה.
מעבירים את הכרובית לתוך בלילת השמנת ביצים.מניחים בצד.
מפזרים טימים טרי מעל תפוחי האדמה.
מעבירים את הכרוביות מעל תפוחי האדמה, ומוזגים מעל הכל את יתרת תערובת הביצים שמנת שנותרה בקערה.
אופים כחמישים דקות עד שהמאפה מזהיב.
מצננים מעט, מגישים חם.
זה טעים אמאלה.
המתכון במקור של מרתה סטוארט אהובתי אבל עם המון שינויים שלי.
**רוצים ירקות אחרים? אין בעיה, כל ירק שאוהבים יכול להשלב פה נפלא
**אם אין לכם גאודה או קשקבל אתם יכולים להשתמש בכל גבינה צהובה אחרת
**אפ רוחים להתשמש בשמנת לבישול צריך לעבות את הבלילה עם מעט קמח.
24 Comments
על מנת לשמור על הגיטרה איזו חלופה אפשר להשתמש במקום שמנת?
אני מניחה שגיטרה = גזרה?
אפשר להמיר את השמנת לשמנת לבישול ולהוסיף כמה כפות קמח לבלילה לייצוב
ממה פירוש לשמור על הגיטרה
כנראה הכוונה הייתה-לשמור על הגיזרה…
נשמע נפלא!
אשמח לנסות
תודה מרגלית
אפשר בלי גבינה?
בלי גבינה או בלי מוצרי חלב? כי חלק מבסיס המאפה הוא שמנת… אם הכוונה רק בלי הגבינה המגורדת התשובה היא כן
מה אפשר במקום ביצים ???
אין לי המלצה כיון שכמות הביצים במתכון גדולה אני לא רואה איך זה קורה בלי
הכנתי את המאפה, יצא טעים מאוד, הבן שלי התלונן שהיו חלקים שהזכירו לו טעם של חביתה וזה הפריע לו . יש לך רעיון איך אפשר למנוע את זה? תודה רבה
נראה לי שזה עניין של ערבוב לא ככ מבינה מה הכוונה בחביתה
אפשר עם כרובית קפואה? אם כן, מבשלים אותה?
אין צורך לבשל כרובית קפואה כי היא כבר מבושלת 🙂
מתכון ללא גלוטן של קרם אגם?
החלום שלי התגשם חחח….
חחח יש לי המון מתכונים ללא גלוטן! כולם נמצאים בלשונית פסח
שלום, כדי לפשט את המתכון האם אפשר להניח על התבנית את הירקות המבושלים בשכבות, ורק אח"כ לשפוך את בלילת הביצים והשמנת?
כמה כפות קמח צריך להוסיף לשמנת 10%?
תודה
הייי, האם אפשר להשתמש,בשמנת פרווה ופתיתי תחליף גבינה?
בטח
אפשר להקפיא אחרי אפיה?
בטח
הי קרן, לא הבנתי למה מכניסים את תפוחי האדמה לבלילת השמנת והביצים ואח"כ מוצאים אותם ומסדרים בתבנית?
לא חובה אפשר גם לשפוך הכל מעליהם
תודה