לחמים ומאפיםפאי וטארטשבועות

מאפה תפוחי אדמה בטטה וכרובית

יולי 27, 2022 12 Comments

צילום: נופר צור

היום החלטתי לחרוג ממנהג הבצק שלי ולהכניס כמה ירקות לאפייה בלי בצק מעל מתחת או בצדדים.

בדקתי מה יש במקרר ובארגז הירקות, והוחלט לאפות מאפה שכבות נהדר.

לי היו בבית תפוחי אדמה בטטה וכרובית, אפשר להמיר את הבטטה בירק אחר ואת הכרובית בברוקולי,

אבל אתם יכולים לגמרי להרגיש חופשי להשתמש בירקות שאתם אוהבים. תפוחי האדמה הם הבסיס פה והם חובה מבחינתי.

הצבע השחום היפה של המאפה, והריח שהוא מציף בבית, ממש בלתי ניתנים לריסון 🙂

צילום: נופר צור

מאפה תפוחי אדמה בטטה וכרובית/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

4 תפוחי אדמה בינוניים

1 בטטה גדולה

1 כרובית קטנה

1.5 מיכלים (375 מ״ל) שמנת להקצפה

5 ביצים גדולות

2 כפיות מלח דק

1/2 כפית פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

עלי טימין

1/2 כוס גבינת קשקבל או גאודה מגורדת

אופן ההכנה:

בסיר עם מים מבשלים את תפוחי האדמה ואת הבטטה לריכוך קל, עד שמזלג נכנס בקלות אבל הירקות לא מתפרקים.

מסננים את המים לכלי אחר ומצננים את תפא והבטטה.

באותם המים מבשלים פרחי כרובית גדולים, למשך 10 דקות.

מסננים גם את הכרובית.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

בקערה טורפים ביצים ושמנת, מוסיפים מלח פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.

מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות אך לא מדי ומכניסים את הפרוסות לקערה עם השמנת והביצים.

מקלפים את הבטטה ופורסים גם אותה לפרוסות.מניחים בצד.

מניחים בתחתית התבנית מחצית מפרוסות תפוחי האדמה, ומעליהן את כל פרוסות הבטטה.

מפזרים את הגבינה הצהובה באופן שווה, ומעליה את שארית תפוחי האדמה כך שיכסו את שכבת הגבינה.

מעבירים את הכרובית לתוך בלילת השמנת ביצים.מניחים בצד.

מפזרים טימים טרי מעל תפוחי האדמה.

מעבירים את הכרוביות מעל תפוחי האדמה, ומוזגים מעל הכל את יתרת תערובת הביצים שמנת שנותרה בקערה.

אופים כחמישים דקות עד שהמאפה מזהיב.

מצננים מעט, מגישים חם.

זה טעים אמאלה.

המתכון במקור של מרתה סטוארט אהובתי אבל עם המון שינויים שלי.

**רוצים ירקות אחרים? אין בעיה, כל ירק שאוהבים יכול להשלב פה נפלא

**אם אין לכם גאודה או קשקבל אתם יכולים להשתמש בכל גבינה צהובה אחרת

**אפ רוחים להתשמש בשמנת לבישול צריך לעבות את הבלילה עם מעט קמח.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

12 Comments

מתי וייס יולי 27, 2022 at 6:57 pm

על מנת לשמור על הגיטרה איזו חלופה אפשר להשתמש במקום שמנת?

Reply
קרן אגם יולי 28, 2022 at 6:32 am

אני מניחה שגיטרה = גזרה?
אפשר להמיר את השמנת לשמנת לבישול ולהוסיף כמה כפות קמח לבלילה לייצוב

Reply
מלי יולי 31, 2022 at 4:41 pm

ממה פירוש לשמור על הגיטרה

Reply
לימור אוגוסט 11, 2022 at 3:10 pm

כנראה הכוונה הייתה-לשמור על הגיזרה…

Reply
מרגלית יולי 28, 2022 at 12:20 pm

נשמע נפלא!
אשמח לנסות

Reply
קרן אגם יולי 28, 2022 at 7:27 pm

תודה מרגלית

Reply
גלינה אוגוסט 1, 2022 at 5:29 pm

אפשר בלי גבינה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2022 at 2:14 pm

בלי גבינה או בלי מוצרי חלב? כי חלק מבסיס המאפה הוא שמנת… אם הכוונה רק בלי הגבינה המגורדת התשובה היא כן

Reply
מיכל יולי 29, 2022 at 9:26 am

מה אפשר במקום ביצים ???

Reply
קרן אגם יולי 29, 2022 at 9:17 pm

אין לי המלצה כיון שכמות הביצים במתכון גדולה אני לא רואה איך זה קורה בלי

Reply
נועה יולי 29, 2022 at 12:24 pm

מתכון ללא גלוטן של קרם אגם?
החלום שלי התגשם חחח….

Reply
קרן אגם יולי 29, 2022 at 9:17 pm

חחח יש לי המון מתכונים ללא גלוטן! כולם נמצאים בלשונית פסח

Reply

Leave a Comment