איך לא חשבתי על זה קודם? זה מה שחשבתי כשראיתי ברשת תמונה של מאפינס עוגיות
שוקולד צ׳יפס ומיד רצתי להכין!
ניסיתי לחשוב על סיבות טובות למה לא הכין את המאפינס האלו, ולא הצלחתי.
כל הזמן חשבתי רק על עוד ועוד סיבות למה כן. נכון שזה קצת מושחת, אבל אמאלה
איזה תענוג לתת ביס בדבר הזה, מאפינס קריספיים מבחוץ ורכים עם נגיעות שוקולד מבפנים.
אפשר גם לטבול את החלק העליון של המאפינס אחרי אפייה בשוקולד מומס,
ואז הם מצופים, אפשר להוציא קצת מהתכולה של כל מאפינס בעודם חמים
ולהניח במקום זה קצת גלידת וניל (ניסיתי, זה מוש)
אפשר לשלוח כאלו פינוק לבית ספר עם המתבגרים, זה לגמרי במקום ממתק,
אפשר לצרף אותם יפים ותופסים מלא מקום במשלוח מנות. ואפשר סתם להנות מהם בבית,
אבל להחביא, כי הם עלולים להיחטף ולהיגמר ממש מהר.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
מאפינס עוגיות שוקולד צ׳יפס/תבנית מאפינס בעלת 12 שקעים
מצרכים למתכון:
200 גר׳ חמאה
150 גר׳ (3/4 כוס) סוכר לבן
200 גר׳ (כוס) סוכר חום בהיר (דמררה)
1 ביצה גודל L
חלמון ביצה
1/2 כפית מלח דק
כפית תמצית וניל
250 גר׳ (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח לבן
כפית אבקת אפייה
200 גר׳ שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה:
בסיר קטן ממיסים חמאה, ומבשלים עד שהחמאה הופכת לצבע חום, עם ריח מעט אגוזי.
(אפשר גם לוותר על השלב הזה ורק להמיס חמאה)
מצננים.
בקערה מערבבים סוכר לבן סוכר חום ואת החמאה. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים היטב.
מוסיפים מלח, וניל, אבקת אפייה וקמח ומערבבים לקבלת תערובת עוגיות רכה.
מוסיפים שוקולד מריר ומערבבים מעט שוב. מצננים במקרר 15-20 דק׳.
מחממים תנור ל 180 מעלות, ושמנים תבנית מאפינס בחמאה רכה.
בעזרת כף גלידה קפיצי או כף רגילה, מחלקים את תערובת העוגיות בין השקעים בתבנית
באופן שווה. אופים כ 15-20 דק׳ עד שהעוגיות מזהיבות. (ייתכן שייקח אצלכם אפילו 25 דק׳)
מצננים לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית
**העוגיות נשמרות בקפוסא אטומה שלושה ארבעה ימים
**לפרווה המירו את החמאה במתכון בנטורינה או מחמאה
**אפשר לאפות בתבניות מנג׳טים
**אפשר לאפות בתבנית עגולה גדולה כעוגה, זמן האפייה מתארך
**אפשר במקום סוג אחד של שוקולד לשלב שוקולד לבן, שוקולד חלב או אגוזים קצוצים מכל סוג
**אפשר לאפות את התערובת גם כעוגיות שוקולד צ׳יפס רגילות בתבנית.
33 Comments
היי מה אפשר במקום שוקולד???
אגוזים
נראה מטורף!
אפשרי להפחית את כמות הסוכר?
מעט להפחית אפשר
אפשר שמן קוקוס במקום חמאה או מחמאה?
יש מצב ששמן קוקוס יעבוד אך לא ניסיתי
אוף יצא לי ממש קשה. יש לך השערה למה?
אולי אפית יותר מדי זמן
בוקר טוב:)
יואוו כל מתכון שלך יותר מגרה מהשני
אפשר להמיר את הסוכר חום לסוכר חום הכהה והדביק?
ובמאפינס רגילים מניי לא בתבנית גם יתפוס נכון
תודה! אפשר להמיר סוכר אין בעיה
ויתפוס בכל סדנה
תודה רבה על המתכון, רעיון ממש נחמד. כמה מאפינס יוצאים מהכמות הזו?
כתוב בכותרת: תבנית מאפינס בעלת 12 שקעים
האם אין טעות בכמות הסוכר?
זה כמעט פי 2 מכמות הקמח במתכון
תודה מראש
אין טעות
אין עלייך בעולם כולן. כל מתכון יוצא מושלם. בזכותך אני בכלל מתקרבת לעוגות ועוגיות. !!!
תודה נועה
אין לי ת, נית שקעים אפשר בתור עוגה?
אפשר כן
צריך לשים לב לזמן אפייה אני לא בטוחה שהוא יותר אבל לשים לב
היי, תודה רבה על בלוג מושלם ומתכונים מהממים. הכנתי והמאפינס יצאו לי חלולים. ממש חור גדול באמצע…
יודעת אולי למה זה יכול לקרות?
תודה רבה רבה
לכולם הם יוצאים חלוים וזה בסדר זה לא עוגה בחושה זה בצק עוגיות שעולה ואז יורד וטעים ממש
גם לי יצא קשה. טעים מאוד, אבל קשה.
כמו שאמרת קרן- זהו בצק עוגיות ולזה הוא מתאים.. עוגיות, לא מאפינס.
How can I get the English version….????
Google translate
היי אפשר עם תחליף לקמח ללא גלוטן?
אפשר קמח ללא גלוטן
היי קרן, האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס או שמן חמניות, אם כן מה הכמויות?
שמן קוקוס 80% מסך החמאה
יצא טעים ברמות! קראנצי מבחוץ ורך בפנים
עשיתי 6 מאפינס ועוגיות ענקיות
אבל יצא ממש ממש מתוק
אם אוריד בסוכר פעם הבאה זה יפגע במרקם?
אפשר להוריד מעט נניח עד 1/4 כמות ולא יותר כדי שבאמת לא יפגע במרקם
תודה רבה על המתכון, אפשר להכניס את התערובת למקרר ללילה ולהכין בבוקר?
כן
מה קורה אם שמים את התבניות על תבנית שיש בה מים?
לא הבנתי את השאלה