השבוע היה לי ועדיין שבוע מטורף עם ארבעה ימי צילום ,חלק מהם כפולים כלומר צילום באותו היום
לכמה הפקות, וכמעט לכל ימי הצילום הגיע מאפרת. אני לא מהמתאפרות ממש, אבל ברור לי
שחייבים להתאפר לתמונות יפות, אבל בכל פעם שאני מגיעה לסט צילומים אני מיד מאיימת על
המאפרת שאני לא יפה עם איפור ושהיא חייבת לאפר אותי במינימום ושזה ייראה כאילו אני לא מאופרת.
שמתי לב, ותסלחו לי על הגזענות, שמאפרות מאפרות אותי יותר יפה ממאפרים בנים, לא יודעת
להסביר למה. בכל אופן לכל מאפרת יש סט איפור אחר, מזוודה שונה וארסנל מטורף של גוונים
איפור קרמים ומוצרים נלווים. תמיד כשהן פותחות את כל הסט שהביאו זה נראה הכי מגרה
בעולם ומיד עושה חשק להתאפר. בכל אופן אחרי שאני מאיימת עליהן (אני מרגישה בלב
שאף אחת מהן לא ממש מתרגשת מהאיומים שלי כי הן יודעות וזה ברור הרבה יותר טוב ממני
מה יעבוד על הסט ומה לא) אז מיד אחרי האיומים אנחנו מתחילות להתאפר, ובכל שלב שהן
מראות לי את האיפור אני מבסוטה, מתחילה לצלם את האיפור ולשמור לי תמונות כאילו אני בסוף
היום הולכת לשדוד את הסופר פארם, שואלת שמות של האיפור (קונסילר!!! נכון!!בכל פעם אני מתרגשת
כאילו זו פעם ראשונה ששמעתי את השם)ומבטיחה לעצמי שאני חייבת להצטייד באיפור משלי.
זה מתחיל בזה שאני אומרת שלא יפה לי אודם, ואז הן שמות לי משהו שהוא כאילו עם אבל בלי,
ואני נדלקת על זה, ממשיך לכיון העיניים, אל תשימי הרבה מסקרה זה לא יפה לי, ואז אני מצלמת
את המסקרה ומבטיחה לעצמי להזמין בדיוק כזו. השבוע המאפרת הוציאה מכשיר כזה
שעושה בייבי ליס, לסדר לי את השיער.
השיער שלי לא יפה עם בייבי ליס הוא יפה טבעי! אוקיי היא אומרת, תלתל אחד ואם לא תאהבי
אני אוריד ולא נמשיך. כמובן שזה יצא מהמם והיא זרקה עוד כמה בייבי ליסים כאלו בשיער והוא
היה נראה סוף הדרך, כל כך טוב שניסיתי לישון איתו ככה כדי לקום ליום צילום הבא עם השיער
מוש, אבל קמתי וזה לא נראה טוב ונאלצתי לחלום שוב על מאפרת שעושה לי בייבי ליס.
קיצר, אני עקשנית עקשנית אבל גם מפנימה מהר ואוהבת איפור, אבל רק בימי צילום!
ביום יום אני לא מתאפרת ממש וזה מרגיש לי מאולץ. יש לי מסקרה וקצת סומק בתיק איפור
קטן שהוא לא באמת תיק איפור הוא קלמר שנשאר לאחד הילדים בכיתה ג׳ ועד היום שמרתי אותו.
המאפים האלו קצת מזכירים את התלתלים שלי לא ? מאפי בייבי ליס!
הם ממולאים בגנאש שוקולד לבן שמנת מתוקה ודבש, מעוטרים בשוקולד צ׳יפס,
מגוגללים ויפים כל כך אחרי אפייה, וקצת מזכירים דייניש כזה שמוכרים במאפיות.
הסוד שלהם הוא בהתפחה ארוכה אחרי עיצוב המאפים לשבלול.
מאפי שמרים עם גנאש שוקולד לבן ושוקולד צ׳יפס/ 6 מאפים
(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
לבצק:
550 גר׳ קמח לחם או קמח לבן רגיל
כף ורבע שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
1/2 כפית מלח דק
70 גר׳ חמאה מומסת
ביצה גודל L
כוס+3 כפות (270 מ״ל) חלב חמים
לגנאש שוקולד לבן:
200 מ״ל שמנת מתוקה
300 גר׳ שוקולד לבן
2 כפות דבש
1/2 כוס שוקולד צ׳יפס מריר
לציפוי:
ביצה טרופה
לזיגוג:
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
1/4 כוס (60 מ״ל) מי ברז
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים סוכר ומלח, ומתחילים ללוש במהירות איטית,
מוסיפים ביצה, חמאה מומסת ומחצית מכמות החלב, וממשיכים ללוש. לאט לאט מוסיפים עוד
חלב כמה שצריך עד שהבצק נמתגבש לכדור. לשים למשך 10 דקות עד שהבצק הופך
לכדור בצק חלק וגמיש הנפרד מדפנות הקערה.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת. מגלגלים אותו בקערה שיצופה
שומן מכל צדדיו, מכסים בניילון נצמד ובמגבת להתפחה במקום חמים כשעה וחצי.
בינתיים מכינים גנאש שוקולד לבן:
בסיר קטן על האש או במיקרוגל בקערה חסינת חום בפולסים קצרים ממיסים שוקולד לבן
ושמנת מתוקה. כשהשוקולד נמס מערבבים היטב ומוסיפים פנימה דבש.
מעבירים לצינון במקרר, ואפשר אפילו להתחיל בפריזר ואז למקרר. כשתעבדו עם הגנאש הוא
אמור להיות במרקם משחתי יציב.
כשהבצק מוכן מוציאים אויר, ומחלקים אותו לשישה כדורים שווים (אצלי כל כדור שקל 170 גר׳)
על משטח מעט מקומח מרדדים כל כדור בצק למלבן ארוך. בעזרת ספטולה או כף מורחים על הבצק
מגנאש השוקולד הלבן, מפזרים מעט שוקולד צ׳יפס ומגלגלים לרולדה ארוכה.
אם הרולדות שלכם לא יציבות והגנאש לא מספיק התייצב תכניסו לפריזר ל 10 דקות את הרולדות.
בעזרת סכין חוצים כל רולדה לאורכה לשניים. עכשיו מגלגלים את שני החלקים יחד
לצורת בורג. מגלגלים את הבורג הארוך לשבלול סביב עצמו ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר
אפייה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כשעה.
מחממים תנור ל 180 מעלות וכשהמאפים תפחו מברישים אותם בביצה טרופה. אופים כ 15-20
דקות עד שהמאפים זהובים למראה.
מכינים סירופ סוכר:
על האש מביאים לרתיחה סוכר לבן ומים, כשהתערובת מבעבעת מורידים את האש לבעבוע עדין,
ומבשלים למשך 7-8 דקות עד להסמכה.
כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים אותם בסירופ סוכר.
**ניתן להמיר גנאש שוקולד לבן בכל מלית אחרת שאוהבים
**לגרסת פרווה המירו בבצק את החמאה ב 1/3 כוס שמן קנולה, ואת החלב במים, ובמלית
המירו לכל מלית פרווה שאוהבים .
34 Comments
היי
אשמח לדעת אם אפשר לוותר על הדבש? מפחדת שיהיה יותר מידי מתוק
אפשר לוותר
היי ! כמה זה כף ורבע שמרים בגרם? רוצה להכין!!!
כף =10 גר
אפשר להכין בצק בערב ולאפות בבוקר?
כן במקרר
האם אפשר להכין עם קמח כוסמין?
כוסמין לבן כן , כוסמים מלא מומלץ באופן חלקי בלבד
אוהבת את התלתלים שלך, אבל בטוח הבייביליס נראה מעולה, תודה על הסיפורים טרום המתכונים כיף לקרוא ואח״כ גם להכין❤️
תודה עליזה
חייבת לנסות!!! מתקנת לך שיצאה לך טעות הקלדה אני מניחה בשורת הביצים. גוגל במקום גודל. תודה על עוד מתכון משגע
תודה!
עוגת שמרים עם גאנש
היי אפשר להמיר את השוקולד הלבן במריר באותה כמות?
כן
כמה זה כף ורבע שמרים יבשים? הברבע?
כף שמרים= 10 גר
נראה מעולה. האם ניתן לעשות הפוך גנאש שוקולד ופצצפוצי לבן? ואז האם גם משתמשים בשוקולד מריר 300 גרם עם שמנת מתוקה, או האם נוטלה? וובנוסף מוסיפים דבש? זה לא מתוק מדי?
בנוסף שאלה מדוע במתכון זה פחות חמאה מהמתכון האחר לקראנצים שוקולד בתבנית למשל?
האם ניתן באופן עקרוני מבצק שתפח לילה להוציא מחציתו להכנה ומחציתו הנוספת נותרת במקרר ומוציאים אותה כעבור כמה שעות נוספות
תודה ושבת שלום
היי קרן,
המתכונים שלך נהדרים והאחרון שבהם שניסיתי הוא מאפה שמרים עם גנאש שוקולד ויצא נהדר במראה ובטעם.
בצק השמרים שלך הולך איתי כבר כמה שנים שכל שבוע הייתי מכין 6 עוגות לנכד שלי והצוות שלו ביחידה. לגביהם זה העוגות של "סבא בני" אבל המתכון הוא שלך וזה עובד !!!
תודה
בני
איזה משמח לשמוע בני תודה!
ואוווו יצא לי מושלם . אלופה תודה רבה
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים? אם כן מה הכמות?
אותה כמות קמח ולוותר על השמרים היבשים
נראה מוש! אפשר להשתמש בנטורינה?
היי קרן
קצת הלכתי לאיבוד בחלק של איך עושים את הצורה עצמה. יש סרטון הסבר לזה?
תודה!
לא משנה
ראיתי שיש לך באינסטגרם
תודה 🙂
קרן יקרה, איזה במק מדהים והמאפה מושלם. הכנתי 2 מאפים אחד עם מילוי שוקולד לבן, והשני עם נוטלה. טעים מאוד. אני מאמצת את המתכון. תודה
תודה זיוה
הספר שלך מהמם וכל מתכון בול האם כדאי להשתמש במשפרי אפיה ? מה זה עושה לבצק?
תודה שרונה
אני לא משתמשת כלל במשפרים
היי קרן,
נראה לך שאפשר להחליף את החלב בחלב סויה או משהו כזה?
בטח
אם אני אוסיף למלית תותים ואוותר על השוקולד צ'יפס-זה יכול ללכת? או שהגזמתי? 🙂
שום דבר אף פעם לא מוגזם