מתכוני פרווהעוגות שמרים

מאפי שמרים עם גנאש שוקולד לבן ושוקולד צ׳יפס

מרץ 3, 2021 34 Comments

השבוע היה לי ועדיין שבוע מטורף עם ארבעה ימי צילום ,חלק מהם כפולים כלומר צילום באותו היום

לכמה הפקות, וכמעט לכל ימי הצילום הגיע מאפרת. אני לא מהמתאפרות ממש, אבל ברור לי

שחייבים להתאפר לתמונות יפות, אבל בכל פעם שאני מגיעה לסט צילומים אני מיד מאיימת על

המאפרת שאני לא יפה עם איפור ושהיא חייבת לאפר אותי במינימום ושזה ייראה כאילו אני לא מאופרת.

שמתי לב, ותסלחו לי על הגזענות, שמאפרות מאפרות אותי יותר יפה ממאפרים בנים, לא יודעת

להסביר למה. בכל אופן לכל מאפרת יש סט איפור אחר, מזוודה שונה וארסנל מטורף של גוונים

איפור קרמים ומוצרים נלווים. תמיד כשהן פותחות את כל הסט שהביאו זה נראה הכי מגרה

בעולם ומיד עושה חשק להתאפר. בכל אופן אחרי שאני מאיימת עליהן (אני מרגישה בלב

שאף אחת מהן לא ממש מתרגשת מהאיומים שלי כי הן יודעות וזה ברור הרבה יותר טוב ממני

מה יעבוד על הסט ומה לא) אז מיד אחרי האיומים אנחנו מתחילות להתאפר, ובכל שלב שהן

מראות לי את האיפור אני מבסוטה, מתחילה לצלם את האיפור ולשמור לי תמונות כאילו אני בסוף

היום הולכת לשדוד את הסופר פארם, שואלת שמות של האיפור (קונסילר!!! נכון!!בכל פעם אני מתרגשת

כאילו זו פעם ראשונה ששמעתי את השם)ומבטיחה לעצמי שאני חייבת להצטייד באיפור משלי.

זה מתחיל בזה שאני אומרת שלא יפה לי אודם, ואז הן שמות לי משהו שהוא כאילו עם אבל בלי,

ואני נדלקת על זה, ממשיך לכיון העיניים, אל תשימי הרבה מסקרה זה לא יפה לי, ואז אני מצלמת

את המסקרה ומבטיחה לעצמי להזמין בדיוק כזו. השבוע המאפרת הוציאה מכשיר כזה

שעושה בייבי ליס, לסדר לי את השיער.

השיער שלי לא יפה עם בייבי ליס הוא יפה טבעי! אוקיי היא אומרת, תלתל אחד ואם לא תאהבי

אני אוריד ולא נמשיך. כמובן שזה יצא מהמם והיא זרקה עוד כמה בייבי ליסים כאלו בשיער והוא

היה נראה סוף הדרך, כל כך טוב שניסיתי לישון איתו ככה כדי לקום ליום צילום הבא עם השיער

מוש, אבל קמתי וזה לא נראה טוב ונאלצתי לחלום שוב על מאפרת שעושה לי בייבי ליס.

קיצר, אני עקשנית עקשנית אבל גם מפנימה מהר ואוהבת איפור, אבל רק בימי צילום!

ביום יום אני לא מתאפרת ממש וזה מרגיש לי מאולץ. יש לי מסקרה וקצת סומק בתיק איפור

קטן שהוא לא באמת תיק איפור הוא קלמר שנשאר לאחד הילדים בכיתה ג׳ ועד היום שמרתי אותו.

המאפים האלו קצת מזכירים את התלתלים שלי לא ? מאפי בייבי ליס!

הם ממולאים בגנאש שוקולד לבן שמנת מתוקה ודבש, מעוטרים בשוקולד צ׳יפס,

מגוגללים ויפים כל כך אחרי אפייה, וקצת מזכירים דייניש כזה שמוכרים במאפיות.

הסוד שלהם הוא בהתפחה ארוכה אחרי עיצוב המאפים לשבלול.

מאפי שמרים עם גנאש שוקולד לבן ושוקולד צ׳יפס/ 6 מאפים

(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

לבצק:

550 גר׳ קמח לחם או קמח לבן רגיל

כף ורבע שמרים יבשים

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן

1/2 כפית מלח דק

70 גר׳ חמאה מומסת

ביצה גודל L

כוס+3 כפות (270 מ״ל) חלב חמים

 לגנאש שוקולד לבן:

200 מ״ל שמנת מתוקה

300 גר׳ שוקולד לבן

2 כפות דבש

1/2 כוס שוקולד צ׳יפס מריר

לציפוי:

ביצה טרופה

לזיגוג:

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן

1/4 כוס (60 מ״ל) מי ברז

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים סוכר ומלח, ומתחילים ללוש במהירות איטית,

מוסיפים ביצה, חמאה מומסת ומחצית מכמות החלב, וממשיכים ללוש. לאט לאט מוסיפים עוד

חלב כמה שצריך עד שהבצק נמתגבש לכדור. לשים למשך 10 דקות עד שהבצק הופך

לכדור בצק חלק וגמיש הנפרד מדפנות הקערה.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת. מגלגלים אותו בקערה שיצופה

שומן מכל צדדיו, מכסים בניילון נצמד ובמגבת להתפחה במקום חמים כשעה וחצי.

בינתיים מכינים גנאש שוקולד לבן:

בסיר קטן על האש או במיקרוגל בקערה חסינת חום בפולסים קצרים ממיסים שוקולד לבן

ושמנת מתוקה. כשהשוקולד נמס מערבבים היטב ומוסיפים פנימה דבש.

מעבירים לצינון במקרר, ואפשר אפילו להתחיל בפריזר ואז למקרר. כשתעבדו עם הגנאש הוא

אמור להיות במרקם משחתי יציב.

כשהבצק מוכן מוציאים אויר, ומחלקים אותו לשישה כדורים שווים (אצלי כל כדור שקל 170 גר׳)

על משטח מעט מקומח מרדדים כל כדור בצק למלבן ארוך. בעזרת ספטולה או כף מורחים על הבצק

מגנאש השוקולד הלבן, מפזרים מעט שוקולד צ׳יפס ומגלגלים לרולדה ארוכה.

אם הרולדות שלכם לא יציבות והגנאש לא מספיק התייצב תכניסו לפריזר ל 10 דקות את הרולדות.

בעזרת סכין חוצים כל רולדה  לאורכה לשניים. עכשיו מגלגלים את שני החלקים יחד

לצורת בורג. מגלגלים את הבורג הארוך לשבלול סביב עצמו ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר

אפייה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כשעה.

מחממים תנור ל 180 מעלות וכשהמאפים תפחו מברישים אותם בביצה טרופה. אופים כ 15-20

דקות עד שהמאפים זהובים למראה.

מכינים סירופ סוכר:

על האש מביאים לרתיחה סוכר לבן ומים, כשהתערובת מבעבעת מורידים את האש לבעבוע עדין,

ומבשלים למשך 7-8 דקות עד להסמכה.

כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים אותם בסירופ סוכר.

**ניתן להמיר גנאש שוקולד לבן בכל מלית אחרת שאוהבים

**לגרסת פרווה המירו בבצק את החמאה ב 1/3 כוס שמן קנולה, ואת החלב במים, ובמלית

המירו לכל מלית פרווה שאוהבים .

 

 

Print Friendly, PDF & Email

34 Comments

הדס מרץ 3, 2021 at 5:52 pm

היי
אשמח לדעת אם אפשר לוותר על הדבש? מפחדת שיהיה יותר מידי מתוק

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2021 at 6:51 pm

אפשר לוותר

Reply
Keren מרץ 7, 2021 at 2:03 am

היי ! כמה זה כף ורבע שמרים בגרם? רוצה להכין!!!

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2021 at 7:44 am

כף =10 גר

Reply
לנה מרץ 3, 2021 at 6:05 pm

אפשר להכין בצק בערב ולאפות בבוקר?

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2021 at 6:51 pm

כן במקרר

Reply
שרה מרץ 3, 2021 at 9:13 pm

האם אפשר להכין עם קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2021 at 9:23 pm

כוסמין לבן כן , כוסמים מלא מומלץ באופן חלקי בלבד

Reply
עליזה מרץ 3, 2021 at 9:46 pm

אוהבת את התלתלים שלך, אבל בטוח הבייביליס נראה מעולה, תודה על הסיפורים טרום המתכונים כיף לקרוא ואח״כ גם להכין❤️

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2021 at 10:41 pm

תודה עליזה

Reply
גליה מרץ 3, 2021 at 9:46 pm

חייבת לנסות!!! מתקנת לך שיצאה לך טעות הקלדה אני מניחה בשורת הביצים. גוגל במקום גודל. תודה על עוד מתכון משגע

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2021 at 10:41 pm

תודה!

Reply
אוריה מרידור מרץ 3, 2021 at 10:39 pm

עוגת שמרים עם גאנש

Reply
חני מרץ 4, 2021 at 1:36 pm

היי אפשר להמיר את השוקולד הלבן במריר באותה כמות?

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2021 at 3:20 pm

כן

Reply
מלי מרץ 4, 2021 at 9:30 pm

כמה זה כף ורבע שמרים יבשים? הברבע?

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2021 at 9:46 pm

כף שמרים= 10 גר

Reply
לי שקד מרץ 4, 2021 at 11:32 pm

נראה מעולה. האם ניתן לעשות הפוך גנאש שוקולד ופצצפוצי לבן? ואז האם גם משתמשים בשוקולד מריר 300 גרם עם שמנת מתוקה, או האם נוטלה? וובנוסף מוסיפים דבש? זה לא מתוק מדי?
בנוסף שאלה מדוע במתכון זה פחות חמאה מהמתכון האחר לקראנצים שוקולד בתבנית למשל?
האם ניתן באופן עקרוני מבצק שתפח לילה להוציא מחציתו להכנה ומחציתו הנוספת נותרת במקרר ומוציאים אותה כעבור כמה שעות נוספות
תודה ושבת שלום

Reply
בני ישוב מרץ 6, 2021 at 1:34 pm

היי קרן,
המתכונים שלך נהדרים והאחרון שבהם שניסיתי הוא מאפה שמרים עם גנאש שוקולד ויצא נהדר במראה ובטעם.
בצק השמרים שלך הולך איתי כבר כמה שנים שכל שבוע הייתי מכין 6 עוגות לנכד שלי והצוות שלו ביחידה. לגביהם זה העוגות של "סבא בני" אבל המתכון הוא שלך וזה עובד !!!
תודה
בני

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2021 at 7:45 am

איזה משמח לשמוע בני תודה!

Reply
עדי מרץ 6, 2021 at 10:18 pm

ואוווו יצא לי מושלם . אלופה תודה רבה

Reply
חגית לוי מרץ 25, 2021 at 6:51 pm

האם אפשר להשתמש בקמח שמרים? אם כן מה הכמות?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2021 at 6:58 pm

אותה כמות קמח ולוותר על השמרים היבשים

Reply
אביה מרץ 17, 2021 at 7:59 am

נראה מוש! אפשר להשתמש בנטורינה?

Reply
טלי יוני 1, 2021 at 4:18 pm

היי קרן
קצת הלכתי לאיבוד בחלק של איך עושים את הצורה עצמה. יש סרטון הסבר לזה?

תודה!

Reply
טלי יוני 1, 2021 at 4:29 pm

לא משנה
ראיתי שיש לך באינסטגרם

תודה 🙂

Reply
זיוה אוגוסט 6, 2021 at 12:36 pm

קרן יקרה, איזה במק מדהים והמאפה מושלם. הכנתי 2 מאפים אחד עם מילוי שוקולד לבן, והשני עם נוטלה. טעים מאוד. אני מאמצת את המתכון. תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2021 at 1:14 pm

תודה זיוה

Reply
שרונה י נובמבר 12, 2021 at 4:43 pm

הספר שלך מהמם וכל מתכון בול האם כדאי להשתמש במשפרי אפיה ? מה זה עושה לבצק?

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2021 at 5:34 pm

תודה שרונה
אני לא משתמשת כלל במשפרים

Reply
טל זעירה דצמבר 15, 2021 at 9:57 am

היי קרן,

נראה לך שאפשר להחליף את החלב בחלב סויה או משהו כזה?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2021 at 10:01 am

בטח

Reply
ליאור מרץ 2, 2023 at 2:53 pm

אם אני אוסיף למלית תותים ואוותר על השוקולד צ'יפס-זה יכול ללכת? או שהגזמתי? 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2023 at 6:59 pm

שום דבר אף פעם לא מוגזם

Reply

Leave a Comment