עוגיות

מגולגלות ריבה ואגוזים מקמח מלא

יולי 11, 2020 37 Comments

אני ממש אוהבת לשלב קמחים מלאים בבצק פריך, זה מוסיף פריכות מדהימה, ונותן לרגע הרגשה

שאולי אולי אכלנו משהו קצת יותר ״בריא״ 🙂 אז העוגיה שאני הכי מטורפת עליה, רולדות של בצק

פריך עם ריבה או עם תמרים, מפוצץ אגוזים טחונים, טעים בטירוף, הכי כייף בצנצנת על השיש,

ואפשר תמיד גם למלא אחת לילדים בשוקולד שלא יתלוננו.

כל שלבי הההכנה בהיילייטס בוידאו כאן.

וגם, תקנו קמח מלא! סידרתי לכם הנחה באתר של הטחנות הגדולות, מי שרוכש 2 קמחים

מלאים 70%, מקבל את השלישי חינם. לרכישה לחצו כאן

מגולגלות ריבה ואגוזים מקמח מלא / לשלוש רולדות

מצרכים למתכון:

לבצק:

2.5 כוסות (350 גר׳) קמח מלא 70%

100 גר׳ (שקית) אבקת סוכר

1/2 כפית אבקת אפייה

כפית תמצית וניל

מעט מלח

100 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/3 כוס (5 כפות) חלב קר מהמקרר

2 כפות גדושות שמנת חמוצה

למלית:

ריבה מכל סוג/ חבילה ממרח תמרים

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק דק (אני טוחנת במג׳ימיקס)

כפית אבקת קינמון (אופציונלי)

לעיטור:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר

ומלח, מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד ליצירת פירורים.

מוסיפים תמצית וניל , שמנת חמוצה וחצי ומכמות החלב ומעבדים,

אם יש צורך מוסיפים לאט לאט עוד חלב  עד שמתקבל כדור בצק.

(הקפידו לא להוסיף את כל החלב בבת אחת, אחרת הבצק ייצא לכם דביק)

אם מכינים ללא מיקסר לשים את כל חומרי הבצק בקערה עם הידיים עד לקבלת כדור.

מוציאים את הבצק מהמיקסר ומעבירים למקרר כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד 

לחצי שעה עד שעה.

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח היטב למלבן.

בעזרת פלטה או גב כף מורחים ריבה, מפזרים מעל שליש מכמות 

האגוזים הקצוצים,( ומפזרים מחצית מכמות אבקת הקינמון אם יש)

מגלגלים את המלבן לרולדה ומניחים על תבנית האפייה.

בעזרת סכין חדה חורצים ברולדות פסים בעומק ס״מ -כלומר רק לסימון, 

החיתוך המקדים יעזור בחיתוך הרולדות לאחר אפייה.

אופים את הרולדות 25 דקות או עד שהן זהובות, היזהרו לא להשחים יותר מדי.

הן יוצאות מהצנור כשהן עדיין רכות ומתקשות לאחר אפייה.

מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר וחותכים את הרולדות לעוגיות.

שומרים בקופסא אטומה עד 4-5 ימים.

**לגרסת פרווה ניתן להמיר חמאה במחמאה וחלב במיץ תפוזים ולוותר על השמנת החמוצה

**קמח מלא ניתן להמיר בקמח מלא מכל סוג או קמח לבן

Print Friendly, PDF & Email

37 Comments

Mina Afrahim יולי 11, 2020 at 3:34 pm

שלום לך… נראה מעולה.
יש לי קמח מלא 100% זה לא יעבוד??
מינה מניו יורק

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 6:03 pm

כן מינה, אולי להוסיף עוד שמנת חמוצה

Reply
בתאל חולב יולי 12, 2020 at 11:32 pm

מתכון מעולה!! כרגיל, ניסיתי לעשות רולדות בצק פריך מכל מיני מתכונים עד שהגעתי למתכון הזה, והוא יישאר איתי
אלופה! תודה על ההשקעה בכל מתכון

Reply
קרן אגם יולי 13, 2020 at 9:43 am

אלופה תודה

Reply
יורם יולי 11, 2020 at 5:06 pm

קרן שלום,
לא מצוינת כמות הריבה שיש למרוח על כל מלבן בצק מרודד… מוזכר שאפשר חבילת ממרח תמרים….?

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 6:02 pm

בערך 3-4 כפות

Reply
Daniela יולי 12, 2020 at 12:30 am

I really wish you would post your recipes in English!
I follow you from a long time and I love everything you do but I have to copy and translate everything you post!
Blessings to you!

Reply
קרן אגם יולי 12, 2020 at 10:41 am

thanks so much for you words, hope to be able to translate all my recipes soon.

Reply
ריקי יולי 12, 2020 at 9:21 am

אפשר מקמח לבן?

Reply
קרן אגם יולי 12, 2020 at 10:40 am

ברור!

Reply
אסתר יולי 12, 2020 at 9:52 am

היי מהממת , יש לך את העוגיות המושלמות האלה בגרסה טבעונית ?

Reply
קרן אגם יולי 12, 2020 at 10:40 am

לצערי לא אבל מבטיחה לעשות נסיון בקרוב

Reply
Gitit יולי 13, 2020 at 9:08 am

היי קרן הן נראות מושלמות, קמח כוסמין יעבוד? או לשלב עם לבן?

Reply
קרן אגם יולי 13, 2020 at 9:41 am

בטח שיעבוד
שילוב עם לבן תמיד אחלה

Reply
יהודה גזית יולי 12, 2020 at 10:45 am

תודה שהתייחסת לגירסת פרווה

Reply
שושי יולי 12, 2020 at 2:35 pm

הי קרן, גם אם לא יוצא לי להכין כל מתכון אני נהנית מהאנרגיות שלך ומהעובדה שהמתכונים פשוטים ( בקטע טוב כמובן ), קלים להכנה ולא מצריכים חומרים נדירים ויקרים.

Reply
קרן אגם יולי 12, 2020 at 5:51 pm

תודה שושי זה תמיד כייף לשמוע ולהכיר פה אנשים שלא נמצאים רק בשביל מתכונים

Reply
שושי יולי 13, 2020 at 10:50 pm

בכיף, אותו הדבר לגבי ספרי בישול ואפיה. כולם צוחקים שאני עוד רוכשת אותם אבל לכי תסבירי שאני מוצאת בספרים הרבה מעבר למתכון.

Reply
קרן אגם יולי 14, 2020 at 6:43 am

ספרים זה הכי !

Reply
Esti Sela יולי 16, 2020 at 6:20 pm

הי קרן אפשר סוכר רגיל במקום אבקת סוכר? תודה

Reply
קרן אגם יולי 16, 2020 at 9:43 pm

כן אפשר

Reply
אורנה יולי 12, 2020 at 6:21 pm

קרן שלום,
האם אפשר להמיר בקמח כוסמין?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 12, 2020 at 8:25 pm

בהחלט

Reply
קרן טרבלסי יולי 13, 2020 at 9:20 am

היי קרן
אפשר,להכין מקמח שקדים?
יש,לי שזיפים ממש,בשלים לריבה. יתאים?

Reply
קרן אגם יולי 13, 2020 at 9:43 am

לא מתאים קמח שקדים בבצק
אפשר לשלב כמה כפות קמח שקדים במקום קמח רגיל אבל לא 100%

Reply
רחל בן גידה יולי 13, 2020 at 6:59 pm

ניתן לשלב שקדים טחונים במתכון?
אם כן כמה קמח להוריד ?

Reply
קרן אגם יולי 13, 2020 at 8:32 pm

רבע כוס זה סבבה

Reply
יעל יולי 14, 2020 at 3:52 pm

מה הפירוש של המילה "מגולגות"?

Reply
קרן אגם יולי 14, 2020 at 9:27 pm

בטעות! הכוונה למגולגלות

Reply
שני יולי 16, 2020 at 4:04 pm

הי קרן האם אפשר במקום חמאה שמן קוקוס?

Reply
קרן אגם יולי 16, 2020 at 9:44 pm

לא ניסיתי אפשר לנסות

Reply
אייריס יולי 22, 2020 at 12:28 pm

היי קרן.
הכנתי את העוגיות . הבצק יצא קשה ולא פריך.
השינוי היחידי שביצעתי הוא המרה של קמח מלא בקמח רגיל.
אולי זאת הבעיה?
למרות שאני חושבת שיש מעט חמאה במתכון. תקני אותי אם אני טועה.

Reply
קרן אגם יולי 22, 2020 at 1:11 pm

אין בהן המון חמאה זה נכון אבל לא אמורות לצאת יבשות וזה לא קשור לקמח
נסי מתכון אחר של מגוגלגלות פיסטוק ותמרים מהבלוג אולי ימצא חן יותר

Reply
קרן יולי 22, 2020 at 5:26 pm

הכנתי עם צימוקים. יצא מעולה!!

Reply
קרן יולי 22, 2020 at 5:28 pm

התכוונתי למתכון של חלת שוקולד ציפס.

Reply
שני אוגוסט 2, 2020 at 3:20 am

היי. האם ניתן להשתמש ביוגורט במקום שמנת חמוצה ? תןדה רבה

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2020 at 6:35 am

אפשר באותה הכמות

Reply

Leave a Comment