אני ממש אוהבת לשלב קמחים מלאים בבצק פריך, זה מוסיף פריכות מדהימה, ונותן לרגע הרגשה
שאולי אולי אכלנו משהו קצת יותר ״בריא״ 🙂 אז העוגיה שאני הכי מטורפת עליה, רולדות של בצק
פריך עם ריבה או עם תמרים, מפוצץ אגוזים טחונים, טעים בטירוף, הכי כייף בצנצנת על השיש,
ואפשר תמיד גם למלא אחת לילדים בשוקולד שלא יתלוננו.
כל שלבי הההכנה בהיילייטס בוידאו כאן.
וגם, תקנו קמח מלא! סידרתי לכם הנחה באתר של הטחנות הגדולות, מי שרוכש 2 קמחים
מלאים 70%, מקבל את השלישי חינם. לרכישה לחצו כאן
מגולגלות ריבה ואגוזים מקמח מלא / לשלוש רולדות
מצרכים למתכון:
לבצק:
2.5 כוסות (350 גר') קמח מלא 70%
100 גר' (שקית) אבקת סוכר
1/2 כפית אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
מעט מלח
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/3 כוס (5 כפות) חלב קר מהמקרר
2 כפות גדושות שמנת חמוצה
למלית:
ריבה מכל סוג/ חבילה ממרח תמרים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק דק (אני טוחנת במג'ימיקס)
כפית אבקת קינמון (אופציונלי)
לעיטור:
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר
ומלח, מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד ליצירת פירורים.
מוסיפים תמצית וניל , שמנת חמוצה וחצי ומכמות החלב ומעבדים,
אם יש צורך מוסיפים לאט לאט עוד חלב עד שמתקבל כדור בצק.
(הקפידו לא להוסיף את כל החלב בבת אחת, אחרת הבצק ייצא לכם דביק)
אם מכינים ללא מיקסר לשים את כל חומרי הבצק בקערה עם הידיים עד לקבלת כדור.
מוציאים את הבצק מהמיקסר ומעבירים למקרר כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד
לחצי שעה עד שעה.
מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח היטב למלבן.
בעזרת פלטה או גב כף מורחים ריבה, מפזרים מעל שליש מכמות
האגוזים הקצוצים,( ומפזרים מחצית מכמות אבקת הקינמון אם יש)
מגלגלים את המלבן לרולדה ומניחים על תבנית האפייה.
בעזרת סכין חדה חורצים ברולדות פסים בעומק ס״מ -כלומר רק לסימון,
החיתוך המקדים יעזור בחיתוך הרולדות לאחר אפייה.
אופים את הרולדות 25 דקות או עד שהן זהובות, היזהרו לא להשחים יותר מדי.
הן יוצאות מהצנור כשהן עדיין רכות ומתקשות לאחר אפייה.
מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר וחותכים את הרולדות לעוגיות.
שומרים בקופסא אטומה עד 4-5 ימים.
**לגרסת פרווה ניתן להמיר חמאה במחמאה וחלב במיץ תפוזים ולוותר על השמנת החמוצה
**קמח מלא ניתן להמיר בקמח מלא מכל סוג או קמח לבן
71 Comments
שלום לך… נראה מעולה.
יש לי קמח מלא 100% זה לא יעבוד??
מינה מניו יורק
כן מינה, אולי להוסיף עוד שמנת חמוצה
מתכון מעולה!! כרגיל, ניסיתי לעשות רולדות בצק פריך מכל מיני מתכונים עד שהגעתי למתכון הזה, והוא יישאר איתי
אלופה! תודה על ההשקעה בכל מתכון
אלופה תודה
קמח מניטובה לבן מתאים למגולגלות?
היי
אפשר בעצם למלא בכל דבר, נכון? גם בתמרים…?
ברור!
ווואוווו הכנתי כמות כפולה, כי אצלך כל המתכונים יוצאים פגז ןהעוגיות יצאו – אמאל'ה ואבאל'ה
קרן שלום,
לא מצוינת כמות הריבה שיש למרוח על כל מלבן בצק מרודד… מוזכר שאפשר חבילת ממרח תמרים….?
בערך 3-4 כפות
I really wish you would post your recipes in English!
I follow you from a long time and I love everything you do but I have to copy and translate everything you post!
Blessings to you!
thanks so much for you words, hope to be able to translate all my recipes soon.
היי קרן, אם מורידים אפליקציה של Google translate ואז פותחים את האתר שלך בגוגל יש אפשרות בצד ימין לתרגם לכל שפה שרוצים. אני לעולם לא צריכה יותר לתרגם לחברה שלי את המתכונים שלך!! חח את אלופה!!!
נכון קארין תודה ❤️
שני, ניסיתי שמן קוקוס במקום חמאה למען חברתי הטבעונית..הרבה פחות מוצלח. לא ממליצה. פוגם בפריכות הבצק. במקרה הזה חמאה לוקחת בענק 🙂
אפשר מקמח לבן?
ברור!
היי מהממת , יש לך את העוגיות המושלמות האלה בגרסה טבעונית ?
לצערי לא אבל מבטיחה לעשות נסיון בקרוב
היי קרן הן נראות מושלמות, קמח כוסמין יעבוד? או לשלב עם לבן?
בטח שיעבוד
שילוב עם לבן תמיד אחלה
הכנתי אותן היום בטבעוני ויצא מושלם- במקום חמאה שמתי את החמאת קוקוס של שמרית , במקום חלב שמתי מים. וויתרתי על השמנת חמוצה לגמרי. יצא מושלם ונטרף תוך דקות
תודה חן
היי. אתר מופלא. האם ניתן להכין את העוגיות עם קמח כוסמין מלא?
תודה, אין בעיה עם כוסמין מלא
תודה שהתייחסת לגירסת פרווה
הי קרן, גם אם לא יוצא לי להכין כל מתכון אני נהנית מהאנרגיות שלך ומהעובדה שהמתכונים פשוטים ( בקטע טוב כמובן ), קלים להכנה ולא מצריכים חומרים נדירים ויקרים.
תודה שושי זה תמיד כייף לשמוע ולהכיר פה אנשים שלא נמצאים רק בשביל מתכונים
בכיף, אותו הדבר לגבי ספרי בישול ואפיה. כולם צוחקים שאני עוד רוכשת אותם אבל לכי תסבירי שאני מוצאת בספרים הרבה מעבר למתכון.
ספרים זה הכי !
הי קרן אפשר סוכר רגיל במקום אבקת סוכר? תודה
כן אפשר
קרן שלום,
האם אפשר להמיר בקמח כוסמין?
תודה
בהחלט
היי קרן
אפשר,להכין מקמח שקדים?
יש,לי שזיפים ממש,בשלים לריבה. יתאים?
לא מתאים קמח שקדים בבצק
אפשר לשלב כמה כפות קמח שקדים במקום קמח רגיל אבל לא 100%
ניתן לשלב שקדים טחונים במתכון?
אם כן כמה קמח להוריד ?
רבע כוס זה סבבה
מה הפירוש של המילה "מגולגות"?
בטעות! הכוונה למגולגלות
הי קרן האם אפשר במקום חמאה שמן קוקוס?
לא ניסיתי אפשר לנסות
שני, ניסיתי שמן קוקוס במקום חמאה למען חברתי הטבעונית..הרבה פחות מוצלח. לא ממליצה. פוגם בפריכות הבצק. במקרה הזה חמאה לוקחת בענק 🙂
היי קרן.
הכנתי את העוגיות . הבצק יצא קשה ולא פריך.
השינוי היחידי שביצעתי הוא המרה של קמח מלא בקמח רגיל.
אולי זאת הבעיה?
למרות שאני חושבת שיש מעט חמאה במתכון. תקני אותי אם אני טועה.
אין בהן המון חמאה זה נכון אבל לא אמורות לצאת יבשות וזה לא קשור לקמח
נסי מתכון אחר של מגוגלגלות פיסטוק ותמרים מהבלוג אולי ימצא חן יותר
הכנתי עם צימוקים. יצא מעולה!!
התכוונתי למתכון של חלת שוקולד ציפס.
היי. האם ניתן להשתמש ביוגורט במקום שמנת חמוצה ? תןדה רבה
אפשר באותה הכמות
הי קרן,
במה אפשר להחליף את השמנת חמוצה?
מיץ תפוזים
תודה רבה איזה מהר ענית לי איזה כיףףףף
אתר מהמםםםם כל מה שאני אופה יוצא מושלם!!!
תודה דיקלה
הי קרן, אפשר להשאיר את הבצק ללילה במקרר?
תודה!
בהחלט
היי קרן, באיזה ריבה השתמשת במתכון בתמונה? באיזה ריבות את ממליצה?
המתכונים שלך מדהימים. אני עוקבת הדוקה.
רחלי
אני משתמשת כמעט תמיד בריבת משמשים או תותים שחמותי המהממת מכינה
תודה רבה יקירתי
אהלן,
אם אני משתמשת בקמח כוסמין מלא
ושמה במקום שמנת חמוצה יוגורט… זה יעבוד לדעתך?
מתה להכיןןןן מקווה שתעני במהרה (:
אני מניחה שכן אבל שימי לב שהן לא מתפוררות לך ותוסיפי מראש חמאה ואולי קצת מים קרים
תודה!! אני אנסה! אחזור לעדכן!
כמה מים אני אמורה להוסיף מראש?
היי קרן
האם אפשר להוסיף לבצק קקאו כדי שיהפוך לחום.?
מכיוון שאני רוצה מלית שוקולד לבן
קקאו מאוד מייבש אז צריך יהיה להוסיף לבצק עוד שומן
הכוונה עוד חמאה /שמן
היי, דבר ראשון תודה על כל המתכונים המטריפים!!
רציתי לשאול אפשר להשאיר במקרר את הבצק וביום למחרת לאפות?
בטח שאפשר
הכנתי אותן, יצאו מעולותתת!! חטפו אותן תוך שניות.
תודה רבה! כל פעם שאני בוחרת להכין דווקא מהבלוג שלך, אני אף פעם לא מתחרטת! תמיד יוצא מדהים!
היי קרן, הכנתי את העוגיות עם 3/4 קמח כוסמין ורבע קמח לבן והן יצאו מצוינות. לממרח התמרים הוספתי גם קוקוס (בנוסף לקינמון ולאגוזים)
תודה ענת שמחה לשמוע
יש לי קמח מלא 100 אחוז של שטיבל. מתאים?
כן