תכירו את המגוגלחם, לחם לבן כל כך קל להכנה וכל כך מרשים.
אני יודעת שהרבה אנשים לא מבינים שאפיית לחם בבית היא משימה קלה ופשוטה.
כשאני מתחילה סדנת אפייה אני שואלת מי מעולם לא הכין בצק שמרים, לפעמים ידיים מורמות ואני שומעת מישהו שאומר:
הכנתי רק פיצה.ואני אומרת לו שבצק של פיצה זה בצק שמרים, אז הנה! הכנתם בצק שמרים.
אותו דבר עם לחם, אנשים חושבים שזה מסובך או יותר מורכב, כשמדובר למעשה בהכנה מאוד פשוטה
של בצק שמרים שאחכ מעבירים לתבנית ואופים. אז אם אי פעם הכנתם פיצה, או חלה, או בייגלה או עוגת שמרים,
אז גם לחם אתם יכולים להכין. המגוגלחם הוא בצק שמרים פשוט (וטבעוני) שמרדדים קצת למלבן, מגלגלים לרולדה ואופים.
ויוצא ממנו ממש קסם, אפשר לשלב בו קמחים מלאים ותוספות לבצק, לגלגל אותו בגרעינים או במה שאוהבים וכל פעם הוא ייצא קצת שונה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
מגולגלחם, לחם לבן קל להכנה/כיכר לחם אחת בתבנית לחם 15*33
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/חלה/פיצה/כפרי או קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
כף מלח דק
3 כפות דבש
רבע כוס (50 גר׳) שמן קנולה
כוס ורבע (300 מ״ל) מי ברז
לעיטור:
שומשום לבן מעורבב עם שומשום שחור או כל תערובת גרעינים שאתם אוהבים
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים מחצית מכמות המים עם שמרים, מוסיפים מלח, דבש, קמח ואת שמן הקנולה וממשיכים ללוש,
מוסיפים את המים, בהדרגה, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה (רצוי שיישאר קצת דבוק למרכז התחתית, זה ישמור עליו עסיסי)
אם חסר מים מוסיפים.
לשים סהכ כ 12 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט ספריי שמן ומגלגלים את הבצק בקערה.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
כשהבצק תפח, מרפדים תבנית לחם בנייר אפיה. ומפזרים בתחתית שומשום או גרעינים.מניחים בצד.
מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח, אין צורך ללוש אותו, מספיק להוציא אותו מהקערה והוא כבר יאבד מהאויר שלו.
מניחים על המשטח ומרדדים מעט למלבן לא מאוד גדול בעובי 3-4 מ״מ .מגלגלים את המלבן לרולדה.
מרטיבים היטב מגבת, וסוחטים אותה. מניחים את הלחם על המגבת ומגלגלים בפנים.זה כדי שהלחם יהיה לח והשומשום ייתפס עליו.
מעבירים מיד לתבנית, על השומשום ושוב מגלגלים את הלחם בתבנית עד שהוא מצופה כולו
מכסים במגבת ושולחים להתפחה נוספת של כארבעים דק עד שהלחם תפוח למראה.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומכניסים את הלחם לאפייה. אם אתם רוצים קראסט טוב, תניחו בתחתית התנור
כשאתם מכניסים את הלחם תבנית עם מים רותחים ליצירת אדים שעושים קראסט משובח יותר. זה לא חובה.
אופים את הלחם למשך 35-40 דק׳ עד שהוא שחום למראה.
מוציאים ומצננים לפני שפורסים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
את הלחם אפשר לפרוס לפרוסות ולשמור פרוס במקפיא.
את הקמח הלבן ניתן להמיר בקמחים מלאים מכל סוג, ככל שכמות הקמח המלא במתכון עולה, תוסיפו יותר מים
במקום שומשום כתבתי שאפשר כל תערובת גרעינים שאתם אוהבים. פרג, גרעיני דלעת/חמניה, פשתן וכו..
ניתן להכניס לבצק בשלב הלישה זיתים או תוספות אחרות שאוהבים.
44 Comments
מהמם! כיכר אחת יוצאת מהכמות במתכון?
כן
בתבנית לחם
קרן יקירה
יש אפשרות להחליף סילאן בדבש?
היי האם אפשר להחליף את הדבש במייפל או סילאן? איזה מהם עדיף?
וגם על איזה תוכנית בתנור את אופה? טורבו או עליון תחתון?
תודה רבה.
אפשר להמיר לסילאן
אופה בחום עליון תחתון
האם ניתן לאפות בתבנית ח"פ?
ואם כן באיזו תבנית?
הכנתי הערב ויצא מעולה! חוסל כלא היה. תודה!
היי קרן, אנחנו מכינים את הלחם הזה בבית כל שבוע ויוצא מושלם ברוך השם, עכשיו אני רוצה לעשות עם קמח חיטה מלא, אני צריכה לשים את אותה כמוצ של קמח?
הי כן, ויש מתכון באתר שנקרא מגולגלחם מקמחים מלאים
Please where I can find recipie in English
Try to google translate
מה כמויות המים במידה ומחלחפים לקממ כוסמין?
מוסיפים עוד מים עד שהבצק רך, מתחילים מכמה כפות
אפשר קמח כוסמין לבן
בטח שאפשר
נראה מושלם כמו כל המתכונים שלך….
תודה לימור
היי קרן, מה עושים אם אין תבנית לחם? האם אפשר לאפות בתבנית של אינגליש קייק?
תודה רבה
הי, אינגליש זה קטן מדי אפשר לחלק לשתיים
חש משמעות לדבש במקום סוכר רגיל ?
אפשר להמיר בסוכר לבן
מה הכמות של שמרים טריים?
כף שמרים יבשים =25 גר׳ שמרים טריים
ניתן להתפיח לילה במקרר?
בהחלט
הי קרן
אפשר באותה צורה לעשות לחם מבצק חלה?
במקום לקלוע?
ברורררר
וואו נראה מושלם!
אפשר לשאול מאיפה התבנית הזאת?? מחפשת אחת כזאת יפה
של יערה ניר כחלון
מה מידות התבנית?
יצא טעים ברמות!
הרבה זמן לא אכלתי לחם עסיסי ורך כזה.
תודה רבה!
משמח ממש דבורה תודה
הי! אפשר התפחה ראשונה בחוץ ושניה בלילה? ואז לאפות לחם בבוקר?
תודה
לא אמורה להיות בעיה
קרן תודה על המתכונים המצויינים שלך. אופה מלא בזכותך.
לגבי הלחם, בפנים הוא יצא לי בצקי ולא אפוי מספיק. האם זה בגלל זמן התפחה לא מספיק?
כנראה שלא תפח מספיק
יצא מעולה ברוך ה'! תודה!
מחתי לשמוע תודה
לפעמים כשאני אופה לחפ בתבנית לחם הוא נשאר לבן בצדדים, מה צריך לעשות?
את אופה את כל זמן האפיה בתוך התבנית או מוציאה למגש ואופה?
אולי זה התנור, אולי התבנית, אצלי זה לא קורה….
קרן אגם אהובת לבי, איזה מתכון זה! ווואאאוו. כמו כל שאר המתכונים שלך.. איזה כיף שאת כאן, חולקת איתנו מהאור ומהכישרון שלך! חיבוק 🙂
תודה ספיר! שימחת אותי
קרן, האם אפשר להשתמש תחליף לשמרים? אם כן מה האפשרויות?
רק אם יש לך מחמצת