מתכונים כללי

מגולגלחם, לחם לבן קל להכנה

ינואר 3, 2023 46 Comments

צילום: נופר צור

תכירו את המגוגלחם, לחם לבן כל כך קל להכנה וכל כך מרשים.

אני יודעת שהרבה אנשים לא מבינים שאפיית לחם בבית היא משימה קלה ופשוטה.

כשאני מתחילה סדנת אפייה אני שואלת מי מעולם לא הכין בצק שמרים, לפעמים ידיים מורמות ואני שומעת מישהו שאומר:

הכנתי רק פיצה.ואני אומרת לו שבצק של פיצה זה בצק שמרים, אז הנה! הכנתם בצק שמרים.

אותו דבר עם לחם, אנשים חושבים שזה מסובך או יותר מורכב, כשמדובר למעשה בהכנה מאוד פשוטה

של בצק שמרים שאחכ מעבירים לתבנית ואופים. אז אם אי פעם הכנתם פיצה, או חלה, או בייגלה או עוגת שמרים,

אז גם לחם אתם יכולים להכין. המגוגלחם הוא בצק שמרים פשוט (וטבעוני) שמרדדים קצת למלבן, מגלגלים לרולדה ואופים.

ויוצא ממנו ממש קסם, אפשר לשלב בו קמחים מלאים ותוספות לבצק, לגלגל אותו בגרעינים או במה שאוהבים וכל פעם הוא ייצא קצת שונה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

מגולגלחם, לחם לבן קל להכנה/כיכר לחם אחת בתבנית לחם 15*33

מצרכים למתכון:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/חלה/פיצה/כפרי או קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

כף מלח דק

3 כפות דבש

רבע כוס (50 גר׳) שמן קנולה

כוס ורבע (300 מ״ל) מי ברז

לעיטור:

שומשום לבן מעורבב עם שומשום שחור או כל תערובת גרעינים שאתם אוהבים

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים מחצית מכמות המים עם שמרים, מוסיפים מלח, דבש, קמח ואת שמן הקנולה וממשיכים ללוש,

מוסיפים את המים, בהדרגה, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה (רצוי שיישאר קצת דבוק למרכז התחתית, זה ישמור עליו עסיסי)

אם חסר מים מוסיפים.

לשים סהכ כ 12 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט ספריי שמן ומגלגלים את הבצק בקערה.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

כשהבצק תפח, מרפדים תבנית לחם בנייר אפיה. ומפזרים בתחתית שומשום או גרעינים.מניחים בצד.

מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח, אין צורך ללוש אותו, מספיק להוציא אותו מהקערה והוא כבר יאבד מהאויר שלו.

מניחים על המשטח ומרדדים מעט למלבן לא מאוד גדול בעובי 3-4 מ״מ .מגלגלים את המלבן לרולדה.

מרטיבים היטב מגבת, וסוחטים אותה. מניחים את הלחם על המגבת ומגלגלים בפנים.זה כדי שהלחם יהיה לח והשומשום ייתפס עליו.

מעבירים מיד לתבנית, על השומשום ושוב מגלגלים את הלחם בתבנית עד שהוא מצופה כולו

מכסים במגבת ושולחים להתפחה נוספת של כארבעים דק עד שהלחם תפוח למראה.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומכניסים את הלחם לאפייה. אם אתם רוצים קראסט טוב, תניחו בתחתית התנור

כשאתם מכניסים את הלחם תבנית עם מים רותחים ליצירת אדים שעושים קראסט משובח יותר. זה לא חובה.

אופים את הלחם למשך 35-40 דק׳ עד שהוא שחום למראה.

מוציאים ומצננים לפני שפורסים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

את הלחם אפשר לפרוס לפרוסות ולשמור פרוס במקפיא.

את הקמח הלבן ניתן להמיר בקמחים מלאים מכל סוג,  ככל שכמות הקמח המלא במתכון עולה, תוסיפו יותר מים

במקום שומשום כתבתי שאפשר כל תערובת גרעינים שאתם אוהבים. פרג, גרעיני דלעת/חמניה, פשתן וכו..

ניתן להכניס לבצק בשלב הלישה זיתים או תוספות אחרות שאוהבים.

 

46 Comments

רחלי ינואר 3, 2023 at 4:25 pm

מהמם! כיכר אחת יוצאת מהכמות במתכון?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2023 at 6:51 am

כן
בתבנית לחם

Reply
דניאל ינואר 3, 2023 at 5:06 pm

קרן יקירה
יש אפשרות להחליף סילאן בדבש?

Reply
שימרית ינואר 3, 2023 at 8:24 pm

היי האם אפשר להחליף את הדבש במייפל או סילאן? איזה מהם עדיף?

וגם על איזה תוכנית בתנור את אופה? טורבו או עליון תחתון?
תודה רבה.

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2023 at 6:51 am

אפשר להמיר לסילאן
אופה בחום עליון תחתון

Reply
מיכל ינואר 3, 2023 at 5:40 pm

האם ניתן לאפות בתבנית ח"פ?
ואם כן באיזו תבנית?

Reply
נטע ינואר 3, 2023 at 9:35 pm

הכנתי הערב ויצא מעולה! חוסל כלא היה. תודה!

Reply
נו ספטמבר 13, 2023 at 4:43 pm

היי קרן, אנחנו מכינים את הלחם הזה בבית כל שבוע ויוצא מושלם ברוך השם, עכשיו אני רוצה לעשות עם קמח חיטה מלא, אני צריכה לשים את אותה כמוצ של קמח?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 5:04 pm

הי כן, ויש מתכון באתר שנקרא מגולגלחם מקמחים מלאים

Reply
Jezabel Yuffa ינואר 4, 2023 at 12:08 am

Please where I can find recipie in English

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2023 at 6:53 am

Try to google translate

Reply
עמית ינואר 4, 2023 at 12:34 pm

מה כמויות המים במידה ומחלחפים לקממ כוסמין?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2023 at 1:14 pm

מוסיפים עוד מים עד שהבצק רך, מתחילים מכמה כפות

Reply
לימור גנור ינואר 4, 2023 at 12:23 am

אפשר קמח כוסמין לבן

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2023 at 6:53 am

בטח שאפשר

Reply
לימור גנור ינואר 4, 2023 at 12:24 am

נראה מושלם כמו כל המתכונים שלך….

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2023 at 6:53 am

תודה לימור

Reply
סיון ינואר 4, 2023 at 8:42 am

היי קרן, מה עושים אם אין תבנית לחם? האם אפשר לאפות בתבנית של אינגליש קייק?
תודה רבה

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2023 at 10:19 am

הי, אינגליש זה קטן מדי אפשר לחלק לשתיים

Reply
ענת ינואר 4, 2023 at 1:18 pm

חש משמעות לדבש במקום סוכר רגיל ?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2023 at 8:15 am

אפשר להמיר בסוכר לבן

Reply
ספי ינואר 4, 2023 at 3:50 pm

מה הכמות של שמרים טריים?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2023 at 8:14 am

כף שמרים יבשים =25 גר׳ שמרים טריים

Reply
רוני ינואר 4, 2023 at 10:52 pm

ניתן להתפיח לילה במקרר?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2023 at 8:13 am

בהחלט

Reply
אסתי ינואר 21, 2023 at 1:50 pm

הי קרן
אפשר באותה צורה לעשות לחם מבצק חלה?
במקום לקלוע?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2023 at 12:49 pm

ברורררר

Reply
א ינואר 5, 2023 at 6:11 pm

וואו נראה מושלם!
אפשר לשאול מאיפה התבנית הזאת?? מחפשת אחת כזאת יפה

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2023 at 7:25 am

של יערה ניר כחלון

Reply
שירה ינואר 5, 2023 at 7:13 pm

מה מידות התבנית?

Reply
דבורה ינואר 5, 2023 at 8:41 pm

יצא טעים ברמות!
הרבה זמן לא אכלתי לחם עסיסי ורך כזה.
תודה רבה!

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2023 at 7:24 am

משמח ממש דבורה תודה

Reply
‫איריס ינואר 15, 2023 at 7:04 pm

הי! אפשר התפחה ראשונה בחוץ ושניה בלילה? ואז לאפות לחם בבוקר?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 15, 2023 at 9:06 pm

לא אמורה להיות בעיה

Reply
רביד אוקטובר 26, 2024 at 3:00 pm

קרן תודה על המתכונים המצויינים שלך. אופה מלא בזכותך.
לגבי הלחם, בפנים הוא יצא לי בצקי ולא אפוי מספיק. האם זה בגלל זמן התפחה לא מספיק?

קרן אגם אוקטובר 27, 2024 at 10:25 am

כנראה שלא תפח מספיק

חיה ינואר 16, 2023 at 3:06 pm

יצא מעולה ברוך ה'! תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2023 at 5:14 pm

מחתי לשמוע תודה

Reply
רחלי ינואר 17, 2023 at 4:37 pm

לפעמים כשאני אופה לחפ בתבנית לחם הוא נשאר לבן בצדדים, מה צריך לעשות?
את אופה את כל זמן האפיה בתוך התבנית או מוציאה למגש ואופה?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2023 at 9:10 pm

אולי זה התנור, אולי התבנית, אצלי זה לא קורה….

Reply
ספיר אוגוסט 23, 2023 at 6:42 pm

קרן אגם אהובת לבי, איזה מתכון זה! ווואאאוו. כמו כל שאר המתכונים שלך.. איזה כיף שאת כאן, חולקת איתנו מהאור ומהכישרון שלך! חיבוק 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2023 at 9:44 am

תודה ספיר! שימחת אותי

Reply
תמי נובמבר 29, 2023 at 11:31 am

קרן, האם אפשר להשתמש תחליף לשמרים? אם כן מה האפשרויות?

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2023 at 8:40 am

רק אם יש לך מחמצת

Reply
אור נובמבר 26, 2024 at 9:51 pm

היי קרן
באיזה טמפרטורה לאפות
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2024 at 6:34 pm

180

Reply

Leave a Comment