אני חושבת שבעידן שלנו כשכולם כמעט כבר אופים בבית ונהנים מאפייה של שמרים, אפשר להיכן ולאפות לחם מעולה במינימום עבודה.
אין בית שלא צורך לחם, וזה בעצם המאפה הכי בסיסי שיש.
לא חייבים לגדל מחמצת כדי להכין לחם טעים ומזין ומשבע בבית, לא חייבים תנור מיוחד, לא מלושים, ולא יותר מדי נסיון.
בדיוק בשביל זה ילדתי את המגוגלחם העברי הראשון בגרסת הקמח הלבן בשבוע שעבר, ומיד מצטרף אליו המגולגלחם גרסת קמחים מלאים.
כמו שבצקים ללא לישה שינו לאנשים את החיים, גם המגולגלחם יעשה לכם חיים ממש קלים, ותוכלו להכין בקלות לחם, שאפשר אפילו להקפיא
ולהוציא ולחמם כשצריך. אין כמו כיכר לחם טובה והריח שלה בבית כדי לגרום לנו להרגיש הכי בית שיש.
את הבצק מכינים הכי בקלות במיקסר אבל אפשר גם ללוש אותו ידנית. אחרי התפחה ראשונה מרדדים מעט לעלה ומגלגלים לרולדה שנכנסת
מיד לתבנית ושם היא תופחת, כך שאת הלחם מכינים בכמעט כלום מאמץ.
שימו לב שבגרסה הזו יש קמחים מלאים שאפשר כמובן לשחק עם הסוגים והיחסים ביניהם.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
מגולגלחם, לחם קל הכנה מקמחים מלאים וגרעינים/כיכר לחם אחת בתבנית לחם 15*33
מצרכים למתכון:
250 גר׳ קמח כוסמין מלא
250 גר׳ קמח כפרי (המרות למטה)
כף שמרים יבשים
3 כפות סילאן
כף טחינה גולמית
3 כפות שמן זית
1.5 כפיות מלח
200-300 מ״ל מי ברז
כוס תערובת גרעיני חמניה וגרעיני דלעת
לעיטור:
חופן גרעינים עם פשתן ושומשום או כל תערובת גרעינים שאתם אוהבים
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים מחצית מכמות המים עם שמרים, מוסיפים מלח, קמחים, גרעינים, סילאן, טחינה ואת שמן הזית וממשיכים ללוש,
מוסיפים את המים, בהדרגה, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה (רצוי שיישאר קצת דבוק למרכז התחתית, זה ישמור עליו עסיסי)
אם חסר מים מוסיפים.
לשים סהכ כ 12 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט ספריי שמן ומגלגלים את הבצק בקערה.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
כשהבצק תפח, מרפדים תבנית לחם בנייר אפיה.
מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח, אין צורך ללוש אותו, מספיק להוציא אותו מהקערה והוא כבר יאבד מהאויר שלו.
מניחים על המשטח ומרדדים מעט למלבן לא מאוד גדול בעובי 3-4 מ״מ .מגלגלים את המלבן לרולדה.
מעבירים מיד לתבנית, מברישים את חלקו העליון של הלחם במים ומפזרים מתערובת הגרעינים
מכסים במגבת ושולחים להתפחה נוספת של כארבעים דק עד שהלחם תפוח למראה.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומכניסים את הלחם לאפייה. אם אתם רוצים קראסט טוב, תניחו בתחתית התנור
כשאתם מכניסים את הלחם תבנית עם מים רותחים ליצירת אדים שעושים קראסט משובח יותר. זה לא חובה.
אופים את הלחם למשך 35-40 דק׳ עד שהוא שחום למראה.
מוציאים ומצננים לפני שפורסים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
את הלחם אפשר לפרוס לפרוסות ולשמור פרוס במקפיא.
את הקמח הכפרי ניתן להמיר לכל קמח לבן או מלא שאתם אוהבים ככל שכמות הקמח המלא במתכון עולה, תוסיפו יותר מים
את הסילאן אפשר להמיר בדבש או 4 כפות סוכר חום בהיר
68 Comments
לא הבנתי את האפיה עם מים להכניס את תבנית הלחם לתוך תבנית מים רותחים או מעל?
לא. בתחתית התנור לשים כלי עם מים רותחים. אני משתמש בתבנית אלומיניום קטנה, וכוס מים בערך.
בדיוק
להניח תבנית נפרדת בתחתית התנור עם מים רותחים ליצירת אדעם. התבניות אינן באות במגע אחת עם השניה
אהלן!
האם אפשר להמיר את הסילאן לדבש? האם במקום קמח כפרי וכוסמין ניתן לשים רק לבן?
אפשר ואפשר
אהלן!
האם אפשר להמיר את הסילאן לדבש? האם במקום קמח כפרי וכוסמין ניתן לשים רק לבן?
כן, וכן
האם לסגור את תבנית הלחם עם המכסה של התבנית?
תודה,
אין צורך אבל זו אפשרות
ניסיתי לעשות את הלחם אבל משום מה לא תפח לי. יש רעיונות מדוע? תודה רבה!
לחם שלא תופח זה כנראה השמרים
אפשרי רק עם קמח כוסמין ?
תודה וערב נעים
כן אין בעיה
אם כך מה היחס למים?
תודה
אם ממירים את הקמח הכפרי למלא כמה מים צריך להוסיף?
עד שהבצק רך נעים וגמיש ולא יבש
אפשר את הכל קמח כוסמין לבן?
ואפשר לוותר על הגרעיני חמניה ודלעת?
בטח
היי קרן:)
אפשר לוותר/להמיר את הטחינה?
(ילדה עם אלרגיה לשומשום)
בטח
תודה❤️ נראה טוב. היום אכין
תודה פנינה
היי קרן, אשמח לטיפ לשמירת לחם טרי לאחר אפייה. האם ניתן להקפיא בלי לפרוס ולהוציא ביום ההגשה להפשרה של כמה שעות על השיש?
הי, עדיף תמיד לפרוס לפני הקפאה
אחה"צ טובים.
תודה על מתכוני איכות
האם הבצק מתאים להכנת לחמניות מגולגלות?
היי אלופה, כל מתכון שלך מחכה שיכינו אותו. במידה ולא מצאתי תבנית לחם, אפשר בתבנית אלומיניום חד"פ או שלא מומלץ?
יש לי תבנית לחם של 15×21 זה מתאים? או שצריך להפחית בכמויות בשביל זה?
יצא לי מעולה. הוספתי בצל מיובש לפהי הגלגול. פשוט טעים.
תודה אלי
קרן! נראה מעולה, אפשר ללוש ולהשים במקרר ללילה ולאפות מחר ?
בטח
קרן, הלחם מושלם!! השתמשתי בסילאן וקמח כוסמין מלא + קמח כוסמין לבן. לשתי את הבצק בידיים, כי אין לי מיקסר…הבצק ממש נוח לעיבוד ולישה. בתחתית התנור זרקתי מספר קוביות קרח שעשו את "עבודת הקרסט". זה הופך להיות לחם הבית שלנו. תודה על מתכון נהדר (:
שמחה מאוד שרית תודה
או, וואו! לחם רך, אוורירי וכ"כ קל להכנה. תודה רבה, קרן. מעולם לא הצלחתי להכין לחם שמתקרב ככה לתוצאה "מקצועית". לגמרי לחם הבית.
כל כך משמח
היי
הלחם יצא מאוד טעים, אבל לא נפרס לי טוב והפרוסה מתפוררת, כך שהיא לא מצליחה 'להחזיק' ממרח/תוספות. מה השתבש לי?
תודה
נסי להבא להוסיף יותר מים לבצק
הכנתי ויצא נדיר
תודה על המתכון המהמם
אפשר בלי סילאן, וממתיקים אחרים? לסוכרתיים זה אסור
אני כן ממליצה להוסיף מעט ממתיק אפילו כזה שמותאם לסוכרתיים, אחרת אני חושבת שהבצק ייצא חיוור וקשה
אפיה רגילה או טורבו
לא בטורבו, חום עליון תחתון
שבוע טוב, צריך להוסיף כמות מים אם אני רוצה להכין חצי קמח מלא וחצי כוסמין לבן?
היי ,רשום במתכון להוסיף חצי מכמות המים שמרים מלח וכו . האם הצירוף של המלח מיד לאחר השמרים לא יפגע בפעולה השמרים ? לא עדיף קודם להשים את הקמחים ואז את המלח ?
את יכולה להפריד, אני לא מפרידה שמרים יבשים ומלח
היי, אני צריכה להוסיף כמות מים אם אני מכינה חצי קמח מלא וחצי כוסמין לבן?
תודה
לא חושבת אבל תדאגי שהבצק יהיה אלסטי וגמיש
היי קרן, יכול להיות שהצטרכתי קצת יותר מ-300 מל מים?
כן, כמות המים משתנה מבית לבית לפי המון פרמטרים כולל סוג קמח וכו…
הי קרן!
תודה על מתכונים מעולים!
שאלה, אפשר בלי לרדד? רק ליצור צורת נקניק ולשים בתבנית?
בטח שאפשר
הלחם יצא טעים
אבל מבאס
אין לו מספיק קראסט
למרות שאפיתי עם קערת מים חמים בקרקעית
רעיונות לשיפור
תנסי להרים מעלות אצלך בתנור
היי, אני יכולה להכין את הלחם ללא תערובת הגרעינים מלבד הציפוי? או שכמות המים וכו' מתחשבת בספיחה או משהו כזה שצריך לכמות של הגרעינים? תודה <3 המתכונים שלך תמיד מושלמים.
הי, אפשר להשמיט את הגרעינים אין בעיה.
הי הי, יש לי תבנית לחם במידה מוזרה של 21*11. האם להכין חצי כמות?
הי קרן
הטעם של הלחם הזה מושלם! הכנתי כבר כמה פעמים וכולם אוהבים. אבל הוא קצת מתפורר בחיתוך וכשמורחים עליו חמאה. הכנתי מ 250 כוסמין לבן, 150 כוסמין מלא ו 100 קמח רגיל. מים בכמות מספקת שישאר קצת דבוק למקסר למטה. רעיון איך למנוע התפוררות? תודה. ענת.
עוד מים
יצא לי מעולה. הוספתי בצל מיובש לפני הגלגול. פשוט טעים.
היי קרן אוהבת את המתכונים המדהימים שלך
רציתי לדעת אם אפשר לאפות את כל המתכונים שלך של הכיכרות לחם [מגולגלחם] בתבנית אינגליש קיק מברזל או סיליקון?
ברזל כן סיליקון פחות ממליצה ללחם
היי קרן שאלתי אותך בקשר לתבנית ברזל
הבצק תפח נדיר אך לאחר האפייה הלחם ניהיה דחוס ממש ולא אוורירי יכול להיות שזה קשור לתבנית? או למשהו בבצק?
בכל אופן אין על המתכונים שלך
דחוס ולא אוורירי נשמע שלא תפח מספיק בתבנית או שלא נאפה טוב
קרן את אלופת עולם.
שאלה- הלחם יצא ממש טעים ועם קראסט מצוין. אבל כשאני פורסת ממש מתפורר ומתפרק. איפה לדעתך טעיתי?
תודה מראש!
נסי להוסיף מעט מים לבצק אולי הוא היה יבש? או לא הצטנן הלחם עד הסוף בצינון?
שלום קרן,
בלישה והתפחה הלחם היה מעולה, אחרי האפייה יצא דחוס, מה יכולה להיות הבעיה?( שמתי חצי קמח לבן וחצי קמח מלא)
תודה על מתכון מעולה
אולי להוסיף קצת מים להבא