img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
לחמים ומאפים

מגולגלחם, לחם קל הכנה מקמחים מלאים וגרעינים

ינואר 17, 2023 | 72 תגובות

img

72 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
מלי בן הרוש
starstarstarstarstar
ינואר 17, 2023 בשעה 17:18

לא הבנתי את האפיה עם מים להכניס את תבנית הלחם לתוך תבנית מים רותחים או מעל?

השב
User Avatar
דוד
ינואר 17, 2023 at 9:04 pm

לא. בתחתית התנור לשים כלי עם מים רותחים. אני משתמש בתבנית אלומיניום קטנה, וכוס מים בערך.

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 17, 2023 at 9:08 pm

בדיוק

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 17, 2023 at 9:09 pm

להניח תבנית נפרדת בתחתית התנור עם מים רותחים ליצירת אדעם. התבניות אינן באות במגע אחת עם השניה

השב
User Avatar
מאי
starstarstarstarstar
ינואר 17, 2023 בשעה 17:59

אהלן! האם אפשר להמיר את הסילאן לדבש? האם במקום קמח כפרי וכוסמין ניתן לשים רק לבן?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 17, 2023 at 9:08 pm

אפשר ואפשר

השב
User Avatar
May
starstarstarstarstar
ינואר 17, 2023 בשעה 18:00

אהלן! האם אפשר להמיר את הסילאן לדבש? האם במקום קמח כפרי וכוסמין ניתן לשים רק לבן?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 20, 2023 at 5:36 pm

כן, וכן

השב
User Avatar
לנג בתיה
starstarstarstarstar
ינואר 17, 2023 בשעה 18:08

האם לסגור את תבנית הלחם עם המכסה של התבנית? תודה,

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 17, 2023 at 9:08 pm

אין צורך אבל זו אפשרות

השב
User Avatar
May
ינואר 21, 2023 at 3:06 pm

ניסיתי לעשות את הלחם אבל משום מה לא תפח לי. יש רעיונות מדוע? תודה רבה!

השב
User Avatar
עליזה פינדר
starstarstarstarstar
ינואר 17, 2023 בשעה 19:09

אפשרי רק עם קמח כוסמין ? תודה וערב נעים

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 17, 2023 at 9:08 pm

כן אין בעיה

השב
User Avatar
דיאנה
ינואר 18, 2023 at 10:51 pm

אם כך מה היחס למים? תודה

השב
User Avatar
סיון
מרץ 10, 2023 at 10:54 am

אם ממירים את הקמח הכפרי למלא כמה מים צריך להוסיף?

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 10, 2023 at 5:53 pm

עד שהבצק רך נעים וגמיש ולא יבש

השב
User Avatar
שירה רוזנפלד
starstarstarstarstar
ינואר 18, 2023 בשעה 00:10

אפשר את הכל קמח כוסמין לבן? ואפשר לוותר על הגרעיני חמניה ודלעת?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 18, 2023 at 6:01 am

בטח

השב
User Avatar
Doron
starstarstarstarstar
ינואר 18, 2023 בשעה 01:03

היי קרן:) אפשר לוותר/להמיר את הטחינה? (ילדה עם אלרגיה לשומשום)

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 18, 2023 at 6:01 am

בטח

השב
User Avatar
פנינה
starstarstarstarstar
ינואר 18, 2023 בשעה 08:01

תודה❤️ נראה טוב. היום אכין

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 18, 2023 at 2:52 pm

תודה פנינה

השב
User Avatar
נעם נאמן
יוני 25, 2023 at 10:00 pm

היי קרן, אשמח לטיפ לשמירת לחם טרי לאחר אפייה. האם ניתן להקפיא בלי לפרוס ולהוציא ביום ההגשה להפשרה של כמה שעות על השיש?

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 27, 2023 at 2:14 pm

הי, עדיף תמיד לפרוס לפני הקפאה

השב
User Avatar
אפרת
starstarstarstarstar
ינואר 18, 2023 בשעה 14:52

אחה"צ טובים. תודה על מתכוני איכות האם הבצק מתאים להכנת לחמניות מגולגלות?

השב
User Avatar
רונית
starstarstarstarstar
ינואר 18, 2023 בשעה 22:21

היי אלופה, כל מתכון שלך מחכה שיכינו אותו. במידה ולא מצאתי תבנית לחם, אפשר בתבנית אלומיניום חד"פ או שלא מומלץ?

השב
User Avatar
יאנה
אפריל 20, 2023 at 7:59 am

יש לי תבנית לחם של 15×21 זה מתאים? או שצריך להפחית בכמויות בשביל זה?

השב
User Avatar
אלי
נובמבר 10, 2023 at 12:52 pm

יצא לי מעולה. הוספתי בצל מיובש לפהי הגלגול. פשוט טעים.

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 11, 2023 at 9:07 am

תודה אלי

השב
User Avatar
בת אל
starstarstarstarstar
ינואר 19, 2023 בשעה 18:16

קרן! נראה מעולה, אפשר ללוש ולהשים במקרר ללילה ולאפות מחר ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 20, 2023 at 5:30 pm

בטח

השב
User Avatar
שרית
starstarstarstarstar
ינואר 20, 2023 בשעה 22:40

קרן, הלחם מושלם!! השתמשתי בסילאן וקמח כוסמין מלא + קמח כוסמין לבן. לשתי את הבצק בידיים, כי אין לי מיקסר...הבצק ממש נוח לעיבוד ולישה. בתחתית התנור זרקתי מספר קוביות קרח שעשו את "עבודת הקרסט". זה הופך להיות לחם הבית שלנו. תודה על מתכון נהדר (:

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2023 at 12:49 pm

שמחה מאוד שרית תודה

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2023 בשעה 07:58

או, וואו! לחם רך, אוורירי וכ"כ קל להכנה. תודה רבה, קרן. מעולם לא הצלחתי להכין לחם שמתקרב ככה לתוצאה "מקצועית". לגמרי לחם הבית.

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2023 at 12:47 pm

כל כך משמח

השב
User Avatar
נטלי
יולי 10, 2023 at 8:58 am

היי הלחם יצא מאוד טעים, אבל לא נפרס לי טוב והפרוסה מתפוררת, כך שהיא לא מצליחה 'להחזיק' ממרח/תוספות. מה השתבש לי? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 11, 2023 at 4:38 am

נסי להבא להוסיף יותר מים לבצק

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
ינואר 23, 2023 בשעה 23:35

הכנתי ויצא נדיר תודה על המתכון המהמם

השב
User Avatar
מרי
starstarstarstarstar
ינואר 26, 2023 בשעה 17:02

אפשר בלי סילאן, וממתיקים אחרים? לסוכרתיים זה אסור

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 26, 2023 at 10:22 pm

אני כן ממליצה להוסיף מעט ממתיק אפילו כזה שמותאם לסוכרתיים, אחרת אני חושבת שהבצק ייצא חיוור וקשה

השב
User Avatar
עינב שי
starstarstarstarstar
ינואר 28, 2023 בשעה 12:56

אפיה רגילה או טורבו

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 28, 2023 at 5:46 pm

לא בטורבו, חום עליון תחתון

השב
User Avatar
שרולה
starstarstarstarstar
ינואר 28, 2023 בשעה 18:41

שבוע טוב, צריך להוסיף כמות מים אם אני רוצה להכין חצי קמח מלא וחצי כוסמין לבן?

השב
User Avatar
מעיין
starstarstarstarstar
ינואר 29, 2023 בשעה 10:41

היי ,רשום במתכון להוסיף חצי מכמות המים שמרים מלח וכו . האם הצירוף של המלח מיד לאחר השמרים לא יפגע בפעולה השמרים ? לא עדיף קודם להשים את הקמחים ואז את המלח ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 29, 2023 at 7:32 pm

את יכולה להפריד, אני לא מפרידה שמרים יבשים ומלח

השב
User Avatar
שרולה
starstarstarstarstar
ינואר 29, 2023 בשעה 17:11

היי, אני צריכה להוסיף כמות מים אם אני מכינה חצי קמח מלא וחצי כוסמין לבן? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 29, 2023 at 7:32 pm

לא חושבת אבל תדאגי שהבצק יהיה אלסטי וגמיש

השב
User Avatar
אמירה
starstarstarstarstar
ינואר 29, 2023 בשעה 18:59

היי קרן, יכול להיות שהצטרכתי קצת יותר מ-300 מל מים?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 29, 2023 at 7:31 pm

כן, כמות המים משתנה מבית לבית לפי המון פרמטרים כולל סוג קמח וכו...

השב
User Avatar
סתיו
פברואר 2, 2023 at 7:57 pm

הי קרן! תודה על מתכונים מעולים! שאלה, אפשר בלי לרדד? רק ליצור צורת נקניק ולשים בתבנית?

השב
User Avatar
Da
starstarstarstarstar
פברואר 7, 2023 בשעה 13:50

הלחם יצא טעים אבל מבאס אין לו מספיק קראסט למרות שאפיתי עם קערת מים חמים בקרקעית רעיונות לשיפור

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 8, 2023 at 7:29 am

תנסי להרים מעלות אצלך בתנור

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
פברואר 8, 2023 בשעה 21:37

היי, אני יכולה להכין את הלחם ללא תערובת הגרעינים מלבד הציפוי? או שכמות המים וכו' מתחשבת בספיחה או משהו כזה שצריך לכמות של הגרעינים? תודה <3 המתכונים שלך תמיד מושלמים.

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 9, 2023 at 10:29 am

הי, אפשר להשמיט את הגרעינים אין בעיה.

השב
User Avatar
סיון
starstarstarstarstar
פברואר 10, 2023 בשעה 21:16

הי הי, יש לי תבנית לחם במידה מוזרה של 21*11. האם להכין חצי כמות?

השב
User Avatar
ענת ספנייר
starstarstarstarstar
מאי 11, 2023 בשעה 11:09

הי קרן הטעם של הלחם הזה מושלם! הכנתי כבר כמה פעמים וכולם אוהבים. אבל הוא קצת מתפורר בחיתוך וכשמורחים עליו חמאה. הכנתי מ 250 כוסמין לבן, 150 כוסמין מלא ו 100 קמח רגיל. מים בכמות מספקת שישאר קצת דבוק למקסר למטה. רעיון איך למנוע התפוררות? תודה. ענת.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 13, 2023 at 10:38 am

עוד מים

השב
User Avatar
אלי
starstarstarstarstar
נובמבר 10, 2023 בשעה 12:53

יצא לי מעולה. הוספתי בצל מיובש לפני הגלגול. פשוט טעים.

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
נובמבר 15, 2023 בשעה 21:47

היי קרן אוהבת את המתכונים המדהימים שלך רציתי לדעת אם אפשר לאפות את כל המתכונים שלך של הכיכרות לחם [מגולגלחם] בתבנית אינגליש קיק מברזל או סיליקון?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 16, 2023 at 10:33 am

ברזל כן סיליקון פחות ממליצה ללחם

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
נובמבר 20, 2023 בשעה 22:23

היי קרן שאלתי אותך בקשר לתבנית ברזל הבצק תפח נדיר אך לאחר האפייה הלחם ניהיה דחוס ממש ולא אוורירי יכול להיות שזה קשור לתבנית? או למשהו בבצק? בכל אופן אין על המתכונים שלך

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 21, 2023 at 10:46 am

דחוס ולא אוורירי נשמע שלא תפח מספיק בתבנית או שלא נאפה טוב

השב
User Avatar
גלי
starstarstarstarstar
דצמבר 19, 2023 בשעה 11:01

קרן את אלופת עולם. שאלה- הלחם יצא ממש טעים ועם קראסט מצוין. אבל כשאני פורסת ממש מתפורר ומתפרק. איפה לדעתך טעיתי? תודה מראש!

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 19, 2023 at 6:05 pm

נסי להוסיף מעט מים לבצק אולי הוא היה יבש? או לא הצטנן הלחם עד הסוף בצינון?

השב
User Avatar
אמאן
starstarstarstarstar
אוגוסט 10, 2024 בשעה 22:08

שלום קרן, בלישה והתפחה הלחם היה מעולה, אחרי האפייה יצא דחוס, מה יכולה להיות הבעיה?( שמתי חצי קמח לבן וחצי קמח מלא) תודה על מתכון מעולה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 11, 2024 at 7:27 pm

אולי להוסיף קצת מים להבא

השב
User Avatar
אתי
starstarstarstarstar
דצמבר 14, 2024 בשעה 13:17

היי קרן לא מצאתי בשום מקום - מה זה בדיוק קמח כפרי? זה קמח חיטה? הוא מלא? או שזה רק צבע? אשמח אם תוכלי להסביר.

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 15, 2024 at 8:41 am

מליצה לבדוק באתר של הטחנות הגדולות https://www.hagdolot.co.il/%D7%A7%D7%9E%D7%97-%D7%97%D7%99%D7%98%D7%94-%D7%9B%D7%A4%D7%A8%D7%99-%D7%94%D7%A1%D7%93%D7%A8%D7%94-%D7%94%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%94.html

השב
User Avatar
‫רינת
ינואר 2, 2025 at 9:16 am

אפשר להמיר קמח לקמח עדשים?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 3, 2025 at 5:05 pm

לא

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img