עוגיות

מיני אלפחורס של ויטל

אוגוסט 16, 2020 32 Comments

בתקופה האחרונה אני מקבלת המון הודעות מאנשים שרוצים להביא אליי הביתה אוכל או כל דבר אחר שקשור לתוצרת עצמית, כדי לפרגן לי וכדי שאפרגן בחזרה בפרסום העסק שלהם. זה התחיל מיד עם סיום פרק א של סגר הקורונה, וכיון שהרבה אנשים במהלך התקופה נותרו ללא פרנסה או היו צריכים לחשב מסלול עסקי חדש, זה

רק הולך וגובר. קשה לי לסרב לאנשים, שעובדים בבית ומכינים דברים באהבה כדי להתפרנס מהם, ולפעמים הבית שלי עמוס באופן מוגזם, ואין מקום יותר, ואני לא אומרת לא, וכך יוצא שלפעמים אין מקום במקרר לכלום, ואני אפילו לא מספיקה לטעום מהכל. אבל אני הכי הכי שמחה לפרגן, אהבה ופרגון זה הדבר הכי אנושי חם וטוב שקיים, והרבה אנשים נוטים לחשוב שאני מקבלת כסף על הפרגונים האלו, אבל אני לא. אני מאמינה שפרגון ואהבת חינם מזמנים אלינו רק טוב כל הזמן. וכך קורה שאני פוגשת, מכירה ומתוודאה לכל כך הרבה אנשים,

שלא משנה איפה הם גרים הם עושים את כל הדרך עם מרכולתם כדי להגיע אליי ליפו.

אחת מהן, ויטל, היא קונדיטורית שכדי להתפרנס התחילה למכור מהבית סלטים ולחמים, וגם עוגיות ועוגות. ויטל שלחה לי הודעה באינסטוש, שהיא רוצה להביא לי ממעשה ידיה, אמרתי לה תפאדלי, שכחתי מזה כמובן, וביום שישי האחרון כתבה לי בבוקר לנייד שתגיע בצהריים. ידעתי שאני אחרי סדנה ורוצה לנוח, שלחתי את הנייד של הבת שלי וכתבתי לה שיתאמו כשהיא מגיעה ליפו. כשהיא הגיעה, לא ראיתי אותה רק שמעתי מהחדר, הדלת נסגרה והמתבגרת נכנסה ואמרה לי: אוי מיי גאד אמא! איזה אריזה יפה. פתחתי את שקיות הנייר היפות ושם ראיתי מבחר מטורף של סלטים ביתיים, אריזה אחת מדהימה של עוגיות, ועוד אריזה עם עוגת בראוניז. משהו בחבילות האלו פשוט גרם לי לעוף למטבח, לפתוח הכל ולטעום. התחלתי עם הסלטים, עם טעם ביתי משובח, ויטל שלחה לי גם לחם מחמצת מדהים, וכשסיימתי עם המלוח, מיד פתחתי את המתוק את הקופסא של העוגיות כי היא היתה ככ יפה שלא יכולתי להתאפק. הביס הראשון היה של באלפחורס שנחו בפנים, והרגשתי שעולות לי דמעות בעיניים. באפייה ובישול יש המון אהבה שמועברת דרך האוכל וההגשה שלו, הטעם וההגשה של העוגיות ריגשו אותי ככ ולא יכולתי להפסיק לאכול, טעמתי מכל העוגיות (יו יו, וביסקוטים, ועוגיות אגוזי לוז וקפה וכו..) כולן היו מדהימות אבל האלפחורס גמרו אותי. ביקשתי יפה את המתכון מויטל ורשות לפרסם אותן, ולמזלי למזלכם היא הסכימה.

יש לי מתכון דומה בבלוג, אך קצת שונה, ואולי העובדה שויטל הכינה אותן ככ קטנות תרמה לייחוד שלהן.

אז היום הכנתי את המתכון של ויטל עם שלבי הכנה בוידאו בהיילייטס (לחצו כאן)

מה שהכי חשוב לזכור זה לשמור על כמויות מדוייקות, ולאפות את העוגיות לא יותר מהזמן והטמפרטורה שרשומים במתכון למרות שהן נשארות לבנות לגמרי. משם באה הפריכות המטורפת שלהן.

שולחת אתכם לדף גם לדף של ויטל אם תרצו להזמין ממנה משהו.ואל תשכחו לפרגן לאחרים במיוחד

בתקופה הזו, זה הדבר הטוב שיותר שכולנו יכולים לעשות אחד למען השני.

מיני אלפחורס של ויטל/סביב 50-60 יחידות

מצרכים למתכון:

200 גרם חמאה קרה קוביות
250 גרם (כוס ושלושת רבעי) קורנפלור

10 גרם אבקת אפייה
120 גרם (כוס)אבקת סוכר

200 גר' קמח לבן (כוס וחצי פחות כף)
3 חלמונים מביצים גודל L
1/2 כפית תמצית וניל

לציפוי:

צנצנת ריבת חלב מכל סוג
1/4 כוס קוקוס טחון

במעבד מזון עם להב פלדה (אני הכנתי בקערה עם הידיים )מעבדים בפולסים קצרים חמאה, קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ואבקת סוכר

עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חלמונים, וניל ומעבדים רק עד ליצירת בצק אחיד. מוציאים את הבצק מהקערה

ובעזרת הידיים על משטח מאחדים אותו לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה להתייצבות.
מחממים תנור ל-160
על משטח מקומח, בעזרת מערוך מרדדים את הבצק, אל תרדדו דק מדי, אחרת הבצק יישבר לכם אחרי

האפייה, תרדדו בערך לעובי ס״מ. בעזרת קורצן (אני השתמשתי בקורצן בקוטר 4 ס״מ) קורצים עיגולים ,
מניחים אותם על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה, אופים במשך 10 דק בערך שהעוגיות ממש אבל ממש מעט מקבלות צבע זהוב בהיר, וחשוב שהן יישארו עדיין בהירות.
מצננים את העוגיות בטמפרטורת החדר.מחלקים את העוגיות לזוגות, והופכים אחת מהן. בעזרת כפית או שקית זילוף ממלאים את מרכז העוגיה בריבת חלב, סוגרים את העוגיוה עם הזוג שלה, מגלגלים בקערה עם קוקוס.

**העוגיות נשמרות עד ארבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר או במקרר.

**ריבת חלב אפשר להמיר בכל מלית אחרת שאתם אוהבים

**לא ניתן לוותר על הקורנפלור ולא ניתן להמיר אבקת סוכר בסוכר רגיל, לא תתקבל תוצאה דומה.

**אם אין ברצונכם לאפות כמות גדולה של עוגיות אפשר להקפיא מחצית מהבצק.

Print Friendly, PDF & Email

32 Comments

רז אוגוסט 16, 2020 at 4:47 pm

חלום שלי לפגוש אותך ולהסביר לך כמה את מדהימה!! כי לא נראה לי שאת יודעת את זה.. את דמות להשראה, תמיד רואה את הטוב ואת החן בכל דבר (שזה משהו שרובינו לרוב שוכחים).
תמשיכי במלאכה המדהימה שלך כי מצליח לך ובענק!! מעבר לאופה פצצה את אישה מדהימה וללא ספק משפיעה על היום יום של כל מי שעוקב אחרייך! קרן אוהבים אותךךךךךך❤️❤️

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2020 at 4:57 pm

תודה רז זה מרגש אותי ממש התגובה שלך .

Reply
עירית הנסון אוגוסט 16, 2020 at 7:10 pm

יאאאא… באת לי בזמן. הגדול ביקש אותן ואני תמיד שמחה לנסות מתכון חדש.
כמה אהבת חינם יש בך וזה מקסים שאת מפיצה אותה לכל עבר. תבורכי

ועכשיו אני אהיה קצת מעצבנת ואשאל אם ניתן להחליף חלק מהקורנפלור בקמח תפוחי אדמה… ? נשאר לי קמח תפוחי אדמה ותהיתי אם ניתן לשלב אותו (רק שיגמר כבר 🙂 )

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2020 at 7:21 pm

תודה עירית לא ניסיתי עם קמח תפוחי אדמה מאמינה שייצא טוב ולא בדיוק אותו הדבר

Reply
ויקי אוגוסט 16, 2020 at 8:12 pm

היי קרן, כל מתכון שלך יוצא מדהים!!!
יש אפשרות להחליף קמח למשהו אחר שיהיה ללא גלוטן

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2020 at 6:25 am

לא ניסיתי קמח ללא גלוטן שווה לנסות

Reply
ויטל לוי אוגוסט 16, 2020 at 8:35 pm

את הכי מהממת שיש!! הטוב לב שלך זה משהו נדיר במיוחד בתקופה הזו
כיף לי שזכיתי בך

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2020 at 6:25 am

באהבה

Reply
מעיין אוגוסט 17, 2020 at 2:46 pm

היי קרן, במידה ויש לי ביצים גודל m, הכמויות משתנות? תודה רבה, המתכונים שלך מעולים!

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2020 at 4:28 pm

כן רצוי להוסיף חלמון אחד

Reply
רותם אוגוסט 17, 2020 at 3:59 pm

היי קרן, האם אפשר להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2020 at 4:28 pm

בהחלט

Reply
נוני אוגוסט 18, 2020 at 3:12 pm

טוב יש בך משהו מיוחד כזה, שעושה צמרמורת של נעים בגב כשקוראים אותך. אמת חמודה ואמיתית שקופצת עליך מהכתב ופשוט עושה טוב בלב. כיף אמיתי לקרוא אותך. אוהבים אותך קרן! כמו שכתב כבר מישהו קודם… אבל לגמרי

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2020 at 5:02 pm

וואו נוני זה מרגש לקרוא מה שכתבת! המון תודה

Reply
אסתי אוגוסט 18, 2020 at 3:18 pm

מתכון מעולה, תודה.
הכנתי חצי כמות כניסיון… עם שני חלמונים מביצים בגודל מדיום. כל השאר נשקל חצי בדיוק. יצאו מדהים. יפהפיות. פעם ראשונה שאני מצליחה אלפחורס עם קורצן. עד היום כשכבר עשיתי זה היה בצורה אחרת…
חייבת לציין שהסרטונים שלך נהדרים. מאד עוזרים לי להבין… מהממת. תודה רבה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2020 at 5:02 pm

תודה אסתי שמחה לשמוע

Reply
עדי אוגוסט 19, 2020 at 1:26 am

היי קרן,
למצב פרווה, מה במקום חמאה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2020 at 7:20 am

לא ניסיתי עם שמן קוקוס אבל מרגרינה/נטורינה יעבוד מעולה

Reply
עדי אוגוסט 20, 2020 at 1:01 am

תודה

Reply
מריאלה אוגוסט 19, 2020 at 2:14 am

נהדר,אני מוסיפה לבצק גם קצת גרד לימון,זה ממש משדרג! תנסו

Reply
לורי אוגוסט 19, 2020 at 6:03 pm

תודה על המתכון. ניסתי להכין והבצק יצא לי מידי פירורי. לא התאחד מספיק. מה את ממליצה לעשות?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2020 at 8:21 pm

כמה כפות שמן

Reply
לורי אוגוסט 19, 2020 at 11:15 pm

תודה רבה

Reply
יעל אוגוסט 20, 2020 at 11:58 am

היי קרן, האם העוגיות מתקלקלות
אחרי 4 ימים במקרר או שפשוט מאבדות טריות? עברו כבר 4 ימים מאז שהכנתי אותן והו עדיין טעימות למות.

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2020 at 12:05 pm

איזה כייף לשמוע! הן בהחלט לא מתקלקלות אבל אני לא לוקחת אחריות אף פעם

Reply
רותם אוגוסט 20, 2020 at 4:09 pm

היי קרן,
האם אפשרי לעשות עם וו לישה במקום בידיים? או שמא עדיף וו גיטרה?
תודה רבה 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2020 at 10:51 pm

וו גיטרה בלבד

Reply
עדי אוגוסט 20, 2020 at 9:35 pm

ההקדמה, המתכון את
מושלם כתמיד ❤️
העלית באינסטגרם מתכון לחלבונים שנשארו ולא מצאתי, יש מצב שתוכלי להפנות אותי?

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2020 at 10:34 pm

תודה עדי, חפשי בבלוג עוגיות אמרטי

Reply
אסתי ברזניק אוגוסט 22, 2020 at 3:18 pm

קראתי את התגובות.מאד רוצה להיתנסות במתכונים שלך.

Reply
אלינור ספטמבר 3, 2020 at 6:25 pm

היי קרן,
אשמח לדעת באיזו ריבת חלב השתמשת? של איזו חברה?

תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2020 at 9:40 pm

מזמינה מהמזווה המתוק

Reply

Leave a Comment