בתקופה האחרונה אני מקבלת המון הודעות מאנשים שרוצים להביא אליי הביתה אוכל או כל דבר אחר שקשור לתוצרת עצמית, כדי לפרגן לי וכדי שאפרגן בחזרה בפרסום העסק שלהם. זה התחיל מיד עם סיום פרק א של סגר הקורונה, וכיון שהרבה אנשים במהלך התקופה נותרו ללא פרנסה או היו צריכים לחשב מסלול עסקי חדש, זה
רק הולך וגובר. קשה לי לסרב לאנשים, שעובדים בבית ומכינים דברים באהבה כדי להתפרנס מהם, ולפעמים הבית שלי עמוס באופן מוגזם, ואין מקום יותר, ואני לא אומרת לא, וכך יוצא שלפעמים אין מקום במקרר לכלום, ואני אפילו לא מספיקה לטעום מהכל. אבל אני הכי הכי שמחה לפרגן, אהבה ופרגון זה הדבר הכי אנושי חם וטוב שקיים, והרבה אנשים נוטים לחשוב שאני מקבלת כסף על הפרגונים האלו, אבל אני לא. אני מאמינה שפרגון ואהבת חינם מזמנים אלינו רק טוב כל הזמן. וכך קורה שאני פוגשת, מכירה ומתוודאה לכל כך הרבה אנשים,
שלא משנה איפה הם גרים הם עושים את כל הדרך עם מרכולתם כדי להגיע אליי ליפו.
אחת מהן, ויטל, היא קונדיטורית שכדי להתפרנס התחילה למכור מהבית סלטים ולחמים, וגם עוגיות ועוגות. ויטל שלחה לי הודעה באינסטוש, שהיא רוצה להביא לי ממעשה ידיה, אמרתי לה תפאדלי, שכחתי מזה כמובן, וביום שישי האחרון כתבה לי בבוקר לנייד שתגיע בצהריים. ידעתי שאני אחרי סדנה ורוצה לנוח, שלחתי את הנייד של הבת שלי וכתבתי לה שיתאמו כשהיא מגיעה ליפו. כשהיא הגיעה, לא ראיתי אותה רק שמעתי מהחדר, הדלת נסגרה והמתבגרת נכנסה ואמרה לי: אוי מיי גאד אמא! איזה אריזה יפה. פתחתי את שקיות הנייר היפות ושם ראיתי מבחר מטורף של סלטים ביתיים, אריזה אחת מדהימה של עוגיות, ועוד אריזה עם עוגת בראוניז. משהו בחבילות האלו פשוט גרם לי לעוף למטבח, לפתוח הכל ולטעום. התחלתי עם הסלטים, עם טעם ביתי משובח, ויטל שלחה לי גם לחם מחמצת מדהים, וכשסיימתי עם המלוח, מיד פתחתי את המתוק את הקופסא של העוגיות כי היא היתה ככ יפה שלא יכולתי להתאפק. הביס הראשון היה של באלפחורס שנחו בפנים, והרגשתי שעולות לי דמעות בעיניים. באפייה ובישול יש המון אהבה שמועברת דרך האוכל וההגשה שלו, הטעם וההגשה של העוגיות ריגשו אותי ככ ולא יכולתי להפסיק לאכול, טעמתי מכל העוגיות (יו יו, וביסקוטים, ועוגיות אגוזי לוז וקפה וכו..) כולן היו מדהימות אבל האלפחורס גמרו אותי. ביקשתי יפה את המתכון מויטל ורשות לפרסם אותן, ולמזלי למזלכם היא הסכימה.
יש לי מתכון דומה בבלוג, אך קצת שונה, ואולי העובדה שויטל הכינה אותן ככ קטנות תרמה לייחוד שלהן.
אז היום הכנתי את המתכון של ויטל עם שלבי הכנה בוידאו בהיילייטס (לחצו כאן)
מה שהכי חשוב לזכור זה לשמור על כמויות מדוייקות, ולאפות את העוגיות לא יותר מהזמן והטמפרטורה שרשומים במתכון למרות שהן נשארות לבנות לגמרי. משם באה הפריכות המטורפת שלהן.
שולחת אתכם לדף גם לדף של ויטל אם תרצו להזמין ממנה משהו.ואל תשכחו לפרגן לאחרים במיוחד
בתקופה הזו, זה הדבר הטוב שיותר שכולנו יכולים לעשות אחד למען השני.
מיני אלפחורס של ויטל/סביב 50-60 יחידות
מצרכים למתכון:
200 גרם חמאה קרה קוביות
250 גרם (כוס ושלושת רבעי) קורנפלור
10 גרם אבקת אפייה
120 גרם (כוס)אבקת סוכר
200 גר' קמח לבן (כוס וחצי פחות כף)
3 חלמונים מביצים גודל L
1/2 כפית תמצית וניל
לציפוי:
צנצנת ריבת חלב מכל סוג
1/4 כוס קוקוס טחון
במעבד מזון עם להב פלדה (אני הכנתי בקערה עם הידיים )מעבדים בפולסים קצרים חמאה, קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ואבקת סוכר
עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חלמונים, וניל ומעבדים רק עד ליצירת בצק אחיד. מוציאים את הבצק מהקערה
ובעזרת הידיים על משטח מאחדים אותו לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה להתייצבות.
מחממים תנור ל-160
על משטח מקומח, בעזרת מערוך מרדדים את הבצק, אל תרדדו דק מדי, אחרת הבצק יישבר לכם אחרי
האפייה, תרדדו בערך לעובי ס״מ. בעזרת קורצן (אני השתמשתי בקורצן בקוטר 4 ס״מ) קורצים עיגולים ,
מניחים אותם על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה, אופים במשך 10 דק בערך שהעוגיות ממש אבל ממש מעט מקבלות צבע זהוב בהיר, וחשוב שהן יישארו עדיין בהירות.
מצננים את העוגיות בטמפרטורת החדר.מחלקים את העוגיות לזוגות, והופכים אחת מהן. בעזרת כפית או שקית זילוף ממלאים את מרכז העוגיה בריבת חלב, סוגרים את העוגיוה עם הזוג שלה, מגלגלים בקערה עם קוקוס.
**העוגיות נשמרות עד ארבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר או במקרר.
**ריבת חלב אפשר להמיר בכל מלית אחרת שאתם אוהבים
**לא ניתן לוותר על הקורנפלור ולא ניתן להמיר אבקת סוכר בסוכר רגיל, לא תתקבל תוצאה דומה.
**אם אין ברצונכם לאפות כמות גדולה של עוגיות אפשר להקפיא מחצית מהבצק.
52 Comments
חלום שלי לפגוש אותך ולהסביר לך כמה את מדהימה!! כי לא נראה לי שאת יודעת את זה.. את דמות להשראה, תמיד רואה את הטוב ואת החן בכל דבר (שזה משהו שרובינו לרוב שוכחים).
תמשיכי במלאכה המדהימה שלך כי מצליח לך ובענק!! מעבר לאופה פצצה את אישה מדהימה וללא ספק משפיעה על היום יום של כל מי שעוקב אחרייך! קרן אוהבים אותךךךךךך❤️❤️
תודה רז זה מרגש אותי ממש התגובה שלך .
היי קרן,
כמה זה 10 גרם אבקת אפיה?
בערך כף?
תודה!!
כפית אבקת אפייה = 5 גר
יאאאא… באת לי בזמן. הגדול ביקש אותן ואני תמיד שמחה לנסות מתכון חדש.
כמה אהבת חינם יש בך וזה מקסים שאת מפיצה אותה לכל עבר. תבורכי
ועכשיו אני אהיה קצת מעצבנת ואשאל אם ניתן להחליף חלק מהקורנפלור בקמח תפוחי אדמה… ? נשאר לי קמח תפוחי אדמה ותהיתי אם ניתן לשלב אותו (רק שיגמר כבר 🙂 )
תודה עירית לא ניסיתי עם קמח תפוחי אדמה מאמינה שייצא טוב ולא בדיוק אותו הדבר
היי קרן, כל מתכון שלך יוצא מדהים!!!
יש אפשרות להחליף קמח למשהו אחר שיהיה ללא גלוטן
לא ניסיתי קמח ללא גלוטן שווה לנסות
את הכי מהממת שיש!! הטוב לב שלך זה משהו נדיר במיוחד בתקופה הזו
כיף לי שזכיתי בך
באהבה
הי קרן, מושלם כתמיד. שאלה— חצי כמות, 2 חלמונים L. כדאי להוסיף עוד חמאה/שמן? תודה!!
היי קרן, במידה ויש לי ביצים גודל m, הכמויות משתנות? תודה רבה, המתכונים שלך מעולים!
כן רצוי להוסיף חלמון אחד
היי
אפשר להוסיף סוכר וניל במקום תמצית וניל ??
אפשרי
היי קרן, האם אפשר להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה?
בהחלט
טוב יש בך משהו מיוחד כזה, שעושה צמרמורת של נעים בגב כשקוראים אותך. אמת חמודה ואמיתית שקופצת עליך מהכתב ופשוט עושה טוב בלב. כיף אמיתי לקרוא אותך. אוהבים אותך קרן! כמו שכתב כבר מישהו קודם… אבל לגמרי
וואו נוני זה מרגש לקרוא מה שכתבת! המון תודה
מתכון מעולה, תודה.
הכנתי חצי כמות כניסיון… עם שני חלמונים מביצים בגודל מדיום. כל השאר נשקל חצי בדיוק. יצאו מדהים. יפהפיות. פעם ראשונה שאני מצליחה אלפחורס עם קורצן. עד היום כשכבר עשיתי זה היה בצורה אחרת…
חייבת לציין שהסרטונים שלך נהדרים. מאד עוזרים לי להבין… מהממת. תודה רבה.
תודה אסתי שמחה לשמוע
היי קרן,
למצב פרווה, מה במקום חמאה?
לא ניסיתי עם שמן קוקוס אבל מרגרינה/נטורינה יעבוד מעולה
תודה
נהדר,אני מוסיפה לבצק גם קצת גרד לימון,זה ממש משדרג! תנסו
תודה על המתכון. ניסתי להכין והבצק יצא לי מידי פירורי. לא התאחד מספיק. מה את ממליצה לעשות?
תודה
כמה כפות שמן
תודה רבה
נראה מעולה! עשיתי היום את הבצק ואז צצו כמה דברים ולא יכולתי להמשיך אז הכנסתי את הבצק למקפיא. 2 שאלות. כשאני מוציאה מהמקפיא צריך לתת להם זמן להפשיר? כמה? במקרר? בחוץ?
ושאלה שניה, הקפאתי את הבצק בכמה גלילים עם קוטר יחסית קטן. אני יכולה פשוט לחתוך בעובי המתאים וזהו או שעדיף בכל מקרה לרדד ולקרוץ?
תודה רבה רבה!
הבצק חייב להפשיר אחרי מקפיא, אפשר לילה במקר או שעה שעתיים על השיש.
אפשר לפרוס גם מהגלילים ישירות ואז אין צורך להפשיר
היי קרן, האם העוגיות מתקלקלות
אחרי 4 ימים במקרר או שפשוט מאבדות טריות? עברו כבר 4 ימים מאז שהכנתי אותן והו עדיין טעימות למות.
איזה כייף לשמוע! הן בהחלט לא מתקלקלות אבל אני לא לוקחת אחריות אף פעם
היי קרן,
האם אפשרי לעשות עם וו לישה במקום בידיים? או שמא עדיף וו גיטרה?
תודה רבה 🙂
וו גיטרה בלבד
ההקדמה, המתכון את
מושלם כתמיד ❤️
העלית באינסטגרם מתכון לחלבונים שנשארו ולא מצאתי, יש מצב שתוכלי להפנות אותי?
תודה עדי, חפשי בבלוג עוגיות אמרטי
קראתי את התגובות.מאד רוצה להיתנסות במתכונים שלך.
אמאאא איזה מושלמות יצאו !!!!!
היי קרן,
אשמח לדעת באיזו ריבת חלב השתמשת? של איזו חברה?
תודה
מזמינה מהמזווה המתוק
כמה שאת מקסימה ומרגשת…. אין מילים…❤️ ובכללי מאוהבת בבלוג שלך ובאינסטוש, והסטוריס שלך עושים לי טוב על הלב
בזכותך בחלת אני מעבירה את הזמן בנעימים באפייה ממבחר המתכונים המהממים… הבעיה היחידה שנחת האפייה ניכר גם בקילוגרמים … חחח
תודה דיקלה איזה כייף
היי קרן היקרה, האם יש אפשרות לשים משהו אחר במקום הקורנפלור?
קמח תפוחי אדמה , או להכין עוגיה אחרת שכן אלפחורס לגמרי מבוססות על קורנפלור
תודה רבה
היי נראה מעולה:)
אפשר להקפיא את העוגיות אחרי ההכנה?
כן בטח
יצא מושלם מתכון מעולה…
היי קרן,
האם ניתן להכין את האלפחורס בגרסה כשרה לפסח?
להמיר קמח לבן בקמח מצה/ קמח תופח כשר לפסח (ולהוריד אבקת אפיה כמובן)/ קמח תפ״א/ קמח קוקוס/ תירס ?
יש מצב שיעבוד עם קמח לפסח שנמכר בחנויות אבל לא ניסיתי אז לא יודעת בוודאות
אלפי תודות
חג שמח
היי קרן המתכונים שלך מדהימים ממש!
בעקבות התגובות כאן למה צריך להוסיף שמן לבצק אם משתמשים בחמאה?
והאם אפשר להמיר את הקמח הרגיל הקמח כוסמין?
תודה