אצלנו בבית אוכלים באופן קבוע פשטידות מפסטה, זה הרי הכי בולגרי מבית אמא.
לאמריקאיים יש את המק אנד צ׳יז, המנה המושחתת המפורסמת ועד היום לא יצא לי להכין את הגרסה הזו.
ההכנה שלה ממש פשוטה וקלה, משתמשים בפסטה מוכנה אז צריך רק לבשל אותה, ומכינים רוטב שמבוסס על רביכת קמח, ממש דומה לרוטב שנאי מכינה
ממנו לזניה. לכל זה תוסיפו המון גבינה צהובה מגורדץ, ותכניסו להשחמה מצויינת בתנור, יוצאת מנה סופר מגרה, הגבינות הנמתחות מעל זו הצגה,
ואני בטוחה שכל מי שיטעם ממנה על שולחן שבועות יעוף עליה.
הפרסום בשיתוף תומר
לצפייה בסרטון עם שלבי ההכנה לחצו כאן
מק אנד צ׳יז מושחת וטעים / תבנית מלבנית או אובלית בינונית
מצרכים למתכון:
3/4 חבילה פסטה
40 גר׳ חמאה
שן שום כתושה
כף (10 גר׳) קמח לבן
3 כוסות (720 מ״ל) חלב
1 מיכל ( 250 מ״ל) שמנת להקצפה
350 גר׳ מיקס גבינות מגורדות (מוצרלה, גאודה, צ׳דר וכו)
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות של האריזה, ומסננים.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
בסיר ממיסים חמאה, מוסיפים שן שום כתושה וקמח ומערבבים לרביכה.
מוסיפים חלב, ומערבבים מערבבים וכשמגיע לרתיחה מוסיפים את השמנת ומערבבים , מוסיפים 300 גר׳ גבינות בהדרגה
ותוך כדי ערבוב מתמיד עד שהכל נמס והתערובת אחידה. טועמים ומתבלים לפי הטעם
מעבירים את הפסטה לתבנית, ומוזגים מעליה את כל הרוטב.
מערבבים הכל יחד , ומפזרים מלמעלה את הגבינות הנותרות.
מכניסים לתנור להשחמה למשך 10-12 דקות עד שהחלק העליון שחום למראה.
מגישים חם חם.
ניתן להכין מראש ורק לחמם לפני הגשה.
7 Comments
מה משקל הפסטה במתכון?
חלב סויה יתאים ? ללא סוכר
או שישנה את הטעם???
הי נראה מושלם
להכין מראש אז פשוט לשפוך את הרוטב על הפסטה לשמור במקרר ולאפות 10 דק לפני ההגשה?
או התכוונת לאפות ואחכ לשמור במקרר ופשוט לחמם ךפני ההגשה?
אפשר להשתמש בשמנת לבישול 15% במקום שמנת להקצפה ?
אין לה את אותם אחוזי שומן והיא לא מקציפה לכן לא מתאימה
אני רואה שהגבתי לך וחשבתי על מתכון אחר אפשר להמיר אין בעיה
נראה מעולה, תודה רבה על המתכון!
לגביי הפסטה: צריך לבשל אותה מראש בנפרד?