חנוכהלחמים ומאפיםקינוחים

מריטוצו-לחמניה איטלקית מלאה בקצפת

נובמבר 22, 2021 21 Comments

צילום: נופר צור

חברים יקרים, חזרתי מפריז, מחופשה מדהימה, טעימה וכל כך כייפית, אבל התגעגעתי

מאוד לבלוג ולמתכונים חדשים. אחד הדברים הכי טעימים בצרפת הן לחמניות בריוש מתקתקות,

ולמרות שהחלטתי שאני חייבת להכין לכם חלת בריוש לאתר, אנחנו רגע לפני חנוכה ורציתי ממש

להתחיל דווקא עם משהו שמשלב בריוש וסופגניות, והכנתי לכם לחמניות מריטוצו, כל כך טעימות

שזה פשוט מפחיד!! הבצק, המלית, אבקת הסוכר, השילוב שלהם יחד השאיר אותי

בפה מלא אבקת סוכר ופעור לחלוטין. לגמרי אחד המתכונים הטובים שיצא לי להכין.

אז אמנם חזרתי מפריז עם מתכון איטלקי, אבל אני מבטיחה לכם עוד מפריז בהמשך.

צילום: נופר צור

מריטוצו-לחמניה איטלקית מלאה בקצפת/18 יחידות

מצרכים למתכון:

לבצק:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/מניטובה/קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

3 כפות (30 גר׳) סוכר לבן

1/2 כפית מלח

2 כפות דבש

1 ביצה גודל L

100 גר׳ חמאה רכה LURPAK

כפית מחית וניל איכותית (אפשר להמיר בתמצית) וכאן יש לכם לינק וקוד הנחה לרכישה של

מחית טובה, חפשו את זה בתוך המזווה יבשים .

כף גרידת לימון

1 כוס (240 מ״ל) חלב

להברשה לפני אפייה :

ביצה טרופה

2 טיפות מים

לסירופ סוכר:

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז

למילוי:

1+1/2 מיכל (375 מ״ל) שמנת להקצפה

30 גר׳ אבקת סוכר

כפית מחית וניל

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מעבלים קמח, מלח, שמרים יבשים וסוכר, מוסיפים ביצה, חמאה רכה, מחית וניל דבש

ולימון וממשיכים לערבב, מתחילים להוסיף את החלב, תחילה מחצית מהכמות ואז לאט לאט

עוד עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה אבל נשאר רך, אל תייבשו אותו, תזכרו שבצק שנפרד מהדפנות

ונשאר קצת דבוק לתחתית הוא הבצק המושלם שלכם. לשים את הבצק סהכ כ 10-12 דק׳,

כשהוא חלק וגמיש ויפה מעבירים אותו לקערה  מעט משומנת ומתפיחים כשעה וחצי שעתיים.

(זכרו! להתפחה בחורף מומלץ להשתמש בחלב חמים ולהתפיח במקום חמים)

כשהבצק תפח מוציאים אויר ומחלקים את הבצק ל 18 חלקים  במשקל 50 גר׳ כל חלק.

מגלגלים את חלקי הבצק לכדור מעט מעט אובלי (יענו אליפסה בקטנה)

מניחים את כל הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים להתפחה חוזרת

של כ 35-40 דק׳, הכי חשוב לראות שהן תפחו מספיק.

מחממים תנור ל 180 מעלות, וטורפים היטב ביצה ומעט מים.

מברישים את הלחמניות שלנו בעדינות בביצה טרופה.

אופים כ 15-20 דק׳ עד להזהבה, שימו לב שזמן התנור שלנו שונה,תתחילו לבדוק אחרי 10 דק׳.

בזמן שהלחמניות בתנור מכינים סירופ סוכר:

על האש מביאים לרתיחה בסיר קטן מים וסוכר, עד לרתיחה, מורידים לאש בינונית

(בעבוע עדין זה מושלם) וממשיכים לבשל עוד 6-7 דקות. מסירים מהאש.

כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים אותן מיד בסירופ סוכר ומצננים לחלוטין.

בזמן שהן מצטננות מכינים את הקצפת:

בקערת המיקסר במהירות גבוהה מקציפים שמנת, אבקת סוכר ווניל, עד לקבלת קצפת יציבה.

שומרים במקרר עד שהלחמניות הצטננו.

כשהלחמניות מוכנות, חוצים כל לחמניה באמצע לשניים לא עד הסוף (כמו פקמן)

מעבירים את הקצפת לשקית זילוף, או שבעזרת כף, ממלאים כל לחמניה בקצפת, ובעזרת

פלטה/ספטולה מסירים עודפים וסוגרים מעט את הלחמניה.

כשהלחמניות מוכנות, מקשטים במלא אבקת סוכר ומגישים.

**הפוסט בשיתוף חמאת לורפאק

**אם לא השתמשתם בלחמניות מיד להגשה, יש לאחסן במקרר ולקשט באבקת סוכר לפני הגשה.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

21 Comments

רויטל צברי נובמבר 22, 2021 at 5:47 pm

תודה על המתכון, האם אפשר להכין את הלחמניות, לשים אותם במקרר ורק למחרת למלא בקצפת וביום השלישי להגיש?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2021 at 6:40 pm

עדיף לאכול ולמלא אותן בעודן טריות

Reply
רויטל צברי נובמבר 22, 2021 at 9:06 pm

הבנתי. תודה רבה

Reply
נגה נובמבר 22, 2021 at 7:17 pm

במתכון הבצק כתבת להוסיף מים, הכוונה לחלב?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2021 at 7:52 pm

כן תודה על תשומת הלב אתקן

Reply
Ifat נובמבר 22, 2021 at 7:35 pm

היי, יש גרסת פרווה?

Reply
מיכל נובמבר 23, 2021 at 10:59 am

כל כך עושה חשק…
האם לדעתך ילדים שלא אוהבים קצפות וכו, יכולים לאהוב את הלחמניה ללא?
האם ריבה זו גם אופציה?

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2021 at 9:41 am

כן בטח שאפשר ריבה

Reply
ימית בלום נובמבר 24, 2021 at 9:04 am

בשביל הילדים החמודים שרוצים מטוגן..המתכון של הלחמניות מתאים גם לטיגון ? ..ללא הקרם כמובן

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2021 at 9:38 am

כן בטח

Reply
הדר נובמבר 26, 2021 at 2:25 pm

אפשר להכין בתנטר , ולמלא בקצפת אחרי שעתיים ? איך לאחסן בין לבין?

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2021 at 2:37 pm

אין בעיה
רק לכסות היטב את הלחמניות

Reply
אלינור נובמבר 27, 2021 at 12:32 pm

ניתן להתפיח את הבצק ללילה במקרר?
אם כן להשתמש בחלב חמים?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2021 at 1:34 pm

אפשר חלב חמים ולילה במקרר

Reply
אופיר נובמבר 30, 2021 at 10:43 pm

אפשר להכין את הלחמניות בערב לפני, ובבוקר למחרת את הקצפת?

Reply
קרן אגם דצמבר 1, 2021 at 11:29 am

אפשר, חשוב לעטוף אותן היטב אחת אחת בניילו כדי שישמרו על טריות

Reply
Adi Kaplan נובמבר 27, 2021 at 3:24 pm

הי, תודה רבה על מתכון מושלם!
אם אני מתפיחה במקרר ללילה, איך לטפל בו בבוקר למחרת? מיד לעבור לשלב הבא של הכנת כדורים והתפחה שניה?
תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2021 at 8:37 am

כן, שימי לב שבגלל המקרר ההתפחה השניה תהיה מאוד ארוכה

Reply
ליאור נובמבר 29, 2021 at 1:49 am

כמה זה מאוד ארוכה?

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2021 at 10:01 am

לתת לבצק לנוח 3/4 שעה בטמפרטורת החדר לחלק לכדורים ולוודא שתפחו הטב לפחות 45 דקות ואם צריכים עוד זמן אז עוד

Reply
ליאור נובמבר 29, 2021 at 1:51 am

כמה ארוכה?

Reply

Leave a Comment