חברים יקרים, חזרתי מפריז, מחופשה מדהימה, טעימה וכל כך כייפית, אבל התגעגעתי
מאוד לבלוג ולמתכונים חדשים. אחד הדברים הכי טעימים בצרפת הן לחמניות בריוש מתקתקות,
ולמרות שהחלטתי שאני חייבת להכין לכם חלת בריוש לאתר, אנחנו רגע לפני חנוכה ורציתי ממש
להתחיל דווקא עם משהו שמשלב בריוש וסופגניות, והכנתי לכם לחמניות מריטוצו, כל כך טעימות
שזה פשוט מפחיד!! הבצק, המלית, אבקת הסוכר, השילוב שלהם יחד השאיר אותי
בפה מלא אבקת סוכר ופעור לחלוטין. לגמרי אחד המתכונים הטובים שיצא לי להכין.
אז אמנם חזרתי מפריז עם מתכון איטלקי, אבל אני מבטיחה לכם עוד מפריז בהמשך.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
מריטוצו-לחמניה איטלקית מלאה בקצפת/18 יחידות
מצרכים למתכון:
לבצק:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/מניטובה/קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
3 כפות (30 גר׳) סוכר לבן
1/2 כפית מלח
2 כפות דבש
1 ביצה גודל L
100 גר׳ חמאה רכה
כפית מחית וניל איכותית (אפשר להמיר בתמצית) וכאן יש לכם לינק וקוד הנחה לרכישה של
מחית טובה, חפשו את זה בתוך המזווה יבשים .
כף גרידת לימון
1 כוס (240 מ״ל) חלב
להברשה לפני אפייה :
ביצה טרופה
2 טיפות מים
לסירופ סוכר:
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז
למילוי:
1+1/2 מיכל (375 מ״ל) שמנת להקצפה
30 גר׳ אבקת סוכר
כפית מחית וניל
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מעבלים קמח, מלח, שמרים יבשים וסוכר, מוסיפים ביצה, חמאה רכה, מחית וניל דבש
ולימון וממשיכים לערבב, מתחילים להוסיף את החלב, תחילה מחצית מהכמות ואז לאט לאט
עוד עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה אבל נשאר רך, אל תייבשו אותו, תזכרו שבצק שנפרד מהדפנות
ונשאר קצת דבוק לתחתית הוא הבצק המושלם שלכם. לשים את הבצק סהכ כ 10-12 דק׳,
כשהוא חלק וגמיש ויפה מעבירים אותו לקערה מעט משומנת ומתפיחים כשעה וחצי שעתיים.
(זכרו! להתפחה בחורף מומלץ להשתמש בחלב חמים ולהתפיח במקום חמים)
כשהבצק תפח מוציאים אויר ומחלקים את הבצק ל 18 חלקים במשקל 50 גר׳ כל חלק.
מגלגלים את חלקי הבצק לכדור מעט מעט אובלי (יענו אליפסה בקטנה)
מניחים את כל הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים להתפחה חוזרת
של כ 35-40 דק׳, הכי חשוב לראות שהן תפחו מספיק.
מחממים תנור ל 180 מעלות, וטורפים היטב ביצה ומעט מים.
מברישים את הלחמניות שלנו בעדינות בביצה טרופה.
אופים כ 15-20 דק׳ עד להזהבה, שימו לב שזמן התנור שלנו שונה,תתחילו לבדוק אחרי 10 דק׳.
בזמן שהלחמניות בתנור מכינים סירופ סוכר:
על האש מביאים לרתיחה בסיר קטן מים וסוכר, עד לרתיחה, מורידים לאש בינונית
(בעבוע עדין זה מושלם) וממשיכים לבשל עוד 6-7 דקות. מסירים מהאש.
כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים אותן מיד בסירופ סוכר ומצננים לחלוטין.
בזמן שהן מצטננות מכינים את הקצפת:
בקערת המיקסר במהירות גבוהה מקציפים שמנת, אבקת סוכר ווניל, עד לקבלת קצפת יציבה.
שומרים במקרר עד שהלחמניות הצטננו.
כשהלחמניות מוכנות, חוצים כל לחמניה באמצע לשניים לא עד הסוף (כמו פקמן)
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף, או שבעזרת כף, ממלאים כל לחמניה בקצפת, ובעזרת
פלטה/ספטולה מסירים עודפים וסוגרים מעט את הלחמניה.
כשהלחמניות מוכנות, מקשטים במלא אבקת סוכר ומגישים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**אם לא השתמשתם בלחמניות מיד להגשה, יש לאחסן במקרר ולקשט באבקת סוכר לפני הגשה.
68 Comments
תודה על המתכון, האם אפשר להכין את הלחמניות, לשים אותם במקרר ורק למחרת למלא בקצפת וביום השלישי להגיש?
עדיף לאכול ולמלא אותן בעודן טריות
הבנתי. תודה רבה
במתכון הבצק כתבת להוסיף מים, הכוונה לחלב?
כן תודה על תשומת הלב אתקן
אפשר להקפיא את הלחמניות לפני המילוי? אם כן – לדלג על שלב ההברשה במי סוכר?
בדיוק
היי, יש גרסת פרווה?
כל כך עושה חשק…
האם לדעתך ילדים שלא אוהבים קצפות וכו, יכולים לאהוב את הלחמניה ללא?
האם ריבה זו גם אופציה?
כן בטח שאפשר ריבה
אני רוצה חלק ליום חמישי וחלק ליום שישי מה אני יכולה לעשות שהלחמניות יהיו טריות ביום שישי?
לאפות חצי בחמישי וחצי בשישי
בשביל הילדים החמודים שרוצים מטוגן..המתכון של הלחמניות מתאים גם לטיגון ? ..ללא הקרם כמובן
כן בטח
היי קרן
אפשר בקצפת להשתמש בתוכן של מקל וניל במקום מחית וניל?
בוודאי
אפשר להכין בתנטר , ולמלא בקצפת אחרי שעתיים ? איך לאחסן בין לבין?
אין בעיה
רק לכסות היטב את הלחמניות
האם אפשר להכין מחמאה רגילה?
ניתן להתפיח את הבצק ללילה במקרר?
אם כן להשתמש בחלב חמים?
אפשר חלב חמים ולילה במקרר
אפשר להכין את הלחמניות בערב לפני, ובבוקר למחרת את הקצפת?
אפשר, חשוב לעטוף אותן היטב אחת אחת בניילו כדי שישמרו על טריות
במקרר או בטמפרטורת החדר?
התפחה שניה? עדיף בטמפרטורת החדר
השאלה הייתה לגבי זה.. לעטוף אותן ולשמור בטמפרטורת החדר או במקרר?
טמפרטורת החדר
הי, תודה רבה על מתכון מושלם!
אם אני מתפיחה במקרר ללילה, איך לטפל בו בבוקר למחרת? מיד לעבור לשלב הבא של הכנת כדורים והתפחה שניה?
תודה!
כן, שימי לב שבגלל המקרר ההתפחה השניה תהיה מאוד ארוכה
כמה זה מאוד ארוכה?
לתת לבצק לנוח 3/4 שעה בטמפרטורת החדר לחלק לכדורים ולוודא שתפחו הטב לפחות 45 דקות ואם צריכים עוד זמן אז עוד
כמה ארוכה?
הי קרן
אפשר לוותר על הביצה בבצק?
תוספי קצת שמן במקום
היי, על איזה תכנית אפייה לאפות בתנור? (הכוונה לקו עליון תחתון רגיל? טורבו?)
תודה על המתכונים המוצלחים!
אם לא כתוב אחרת אז עליון תחתון
שלום קרן, נראה לי התמונות האלו הכי יפות שראיתי!! נראות לחמניות מטורפות ובא לי לנסות להכין… תגידי, כמה זמן אפשר לשמור אותן לאחר הכנה?
כמה שעות שהלחמניות יישארו טריות
קרן הי. לרגישים לדבש למה אפשר להמיר ? או שאפשא לוותר.
תודה .דבי
סוכר חום במקום
מצפים את הלחמניות בביתה טרופה מכל הכיוונים? איך הן יוצאות דחומות ואחידות ככה בתנור?
כן מברישים בביצה
הי קרן
קודם כל תודה על המתכונים שלך, הם באמת מדהימים אחד אחד ומתאימים ממש לאפיה בבית:)
ושאלה- אם במקום הקצפת אני אשים בלחמניות קרם לימון מעורבב עם קצפת שיהיה אוורירי, יעבוד?
בוודאי
הכנתי את המילוי. והנחתי בשקית זילוף במקרר כשבאתי למלא אחרי כמה שעות המילוי נראה לי נוזלי מדיי
הגיוני ? …
לא צריך אינסטנט פודינג או משהו שייצב אותו ?
לא מכינים קצפת ככ הרבה שעות קודם
היי קרן
אפשר להכין את הבצק ללא מיקסר?
תמיד לישה ידנית 10 דק
אפשר להקפיא את הלחמניות האפויות ובשעת הצורך להפשיר ולמלא?
הי קרן
האם אפשר להקפיא ולמלא אחרי הפשרה?
תודה על המתכון..ומהירות התגובה.
לומד גם מהשאלות והתשובות שלך.
ושוב תודה רבה רבה לך
נראה מושלם! בסרטון אמרת שהקרם הוא קרם מסקרפונה עם קצפת.. ובמתכון רשום רק השמנת עם האבקת סוכר.. האם יש צורך להוסיף לשמנת גבינת מסרקפונה?
כתבתי בסרטון למטה שזה רק אופציה
והיא נהדרת
2-3ֶכפות של מסקרפונה לקצפת ולערבב
נראה מושלם! בסרטון אמרת שהקרם הוא קרם מסקרפונה עם קצפת.. ובמתכון רשום רק השמנת עם האבקת סוכר.. האם יש צורך להוסיף לשמנת גבינת מסרקפונה?
אפשר להוסיף 2-3 כפות גבינת מסקרפונה
הלחמניות נראות מעולה! הבצק לא תפל ועבדתי לפי המתכון…
תבדקי את השמרים שלך
לא תפח…
הכנתי חצי כמות (250 גרם קמח) ויצא מעולה!
הבצק ממש נוח לעבודה.
לקצפת הוספתי גם 3 כפות אינסטנט פודינג כדי שיהיה יציב, וקצת גרידת לימון.
תודה!
אליפות
היי קרן יש גרסה פרווה?
בבצק אפשר להתשמש בשמן קנולה במקום חמאה או נטורינה/מחמאה וחלב סויה במקום חלב רגיל
בקרם אפשר להמיר לשמנת להקצפה פרווה
היי קרן
כשאין ביצה L
משתמשים בשתי ביצים M?
כן
היי קרן,
אם אני צריכה אותן על הבוקר – ניתן אולי לעשות חצי אפייה לילה לפני, ואפייה נוספת בבוקר?
בגלל שהתפחה במקרר משמעותה התפחה ממש ארוכה בבוקר ואין ממש זמן לזה פלוס האפייה
לא ניסיתי חצי אפייה אני לא יודעת להגיד
אפשר להתפיח את הכדורים לילה במקרר ואז רק נותר לאפות
האם אפשר להכין עם קמח שמרים וחמאה רגילה ?
בטח