כשהכרתי את נתן הוא סיפר לי שהוא מאוד אוהב מרק אפונה,עברנו אז לגור ביחד ביפו ולכבוד הבית החדש והזוגיות שלנו הזמנו אלינו הביתה
את המשפחה שלי והמשפחה של נתן, גרנו אז בבית ערבי אונתטי עם תקרות גבוהות, בית ענק עם חצר וגלריה, וצבענו את כל הקירות של הבית בכחול תכלת
והבית היה מאוד מיוחד ויפה, התרגשתי מאוד מהמפגש המשפחתי והכנתי כמה דברים לאכול, נתן אמר לי שהוא ממש אוהב מרק אפונה אז ביקשתי
מתכון מאמא שלי והכנתי, תוך כדי שאנ יכותבת לכם אני עוד נזכרת שאור וגור לא נולדו אז עדיין, רק עמית היתה במפגש, ושסבתא שלי, סבתא בלה,
עוד היתה בחיים והגיע למפגש. היה מאוד מוצלח אגב, האוכל היה טעים והמשפחות נהנו מאוד אחת מהשניה.
מאז אני יודעת שכדי לשמח את נתן, אנ ימכינה לו מרק אפונה ופאי לימון, שני דברים שהוא הכי הכי אוהב לאכול.
את המתכון הזה לקחתי מאמא שלי והיא מגישה אותו עם פירה בטטה בהגשה, ש מכינה פירה מבטטה מתבלת ומגישה כף של פירה
במרכז המרק, אבל היום לא היתה לי בטטה בבית אז הכנתי בלי, אבל הכנתי מיני פרעצלים להגשה עם המרק ויצא מטורף.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
מרק אפונה ומיני פרעצלים עם פרמזן/ מרק ל 8 אנשים ו 40 פרעצלים קטנטנים
מצרכים למתכון:
למרק:
שקית (800 גר׳) של אפונה קפואה אין צורך להפשיר
1 בצל בינוני חתוך דק
2 תפא בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 שיני שום פרוסות
2 עלי דפנה
30 גר חמאה
1 כוס (240 מ״ל) יין לבן יבש
מלח, פלפל
1/2 כוס (120 מ״ל) שמנת להקצפה או שמנת לבישול
3.5 כוסות מים
לפרעצלים:
לחמניות פרעצל במילוי חמאת שום וצ׳דר/ 11-13 יחידות
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר) קמח לחם לבן/קמח פיצה/ קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
2 כפות (20 גר׳) סוכר חום בהיר
כפית מלח
1 כוס עד כוס ורבע (240-300) מ״ל מים חמימים
1/2 כוס גבינת פרמז׳ן מגורדת
חופן מלח גס.
לבישול:
סיר מים
3 כפות סילאן
2 כפות אבקת סודה לשתיה
אופן הכנת הפרעצלים:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, מלח שמרים יבשים וסוכר חום, מוספים תוך כדי לישה את המים תחילה מחצית מהכמות
ואז לאט לאט עוד עד שהבצק אינו זקוק ליותר נוזלים (שימו לב לא למזוג לעולם את כל כמות הנוזלים בבת אחת), לאחר 2-3 דקות מוסיפים
את גבינת הפרמז׳ן , לשים לעוד 8 דק׳ עד לקבלת בצק רך חלק וגמיש.
מניחים את הבצק בקערה למנוחה של 10 דק.
מוציאים אותו למשטח נח לעבודה ומחלקים לארבעה חלקים שווים. מרדדים כל חלק בצק לגליל ארוך, ובעזרת קלף או סכין
מחלקים אותו לכדורים קטנים.
בינתיים מחממים סיר גדול מלא במים, וכשהמים רותחים, מערבבים פנימה סילאןואבקת סודה לשתייה.
מחממים תנור ל 230 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
כשהפרעצלים תפחו , מעבירים אותם בעזרת כף מחוררת לתוך המים הרותחים
מבשלים כ 15-20 שניות , ובעזרת כף המחוררת מוציאים את הלחמניות לתבנית עם נייר אפייה. מפזרים מלח גס.
מכניסים לאפייה בתנור ל 15-20 דק׳ עד שהלחמניות זהובות למראה.
מגישים חם.ליד המרק זה שוס
למרק:
ממיסים חמאה בסיר בינוני גדול, מוסיפים פנימה את הבצל וקוביות תפוחי האדמה, מטגנים קצת ומוסיפים אפונה, יין לבן ועלי דפנה,
מביאים לרתיחה, מוסיפים שום פרוס, פלפל, מלח, ומים, לכיסוי מלא, אם חסר לכם קצת מים תוסיפו.
מביאים לרתיחה, מורידים את האש ומבשלים 15 דקות,עד שהאפונה רכה.מוציאים את עלי הדפנה החוצה לפני שטוחנים את המרק.
בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את המרק למרקם חלק, מוסיפים שמנת, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.
**לגרסה פרווה למרק משתמשים בשמנת פרווה או קרם קוקוס למי שאוהב ואפשר גם לוותר, ואת הירקות מטגנים בשמן זית.
**בפרעצלים אפשר לוותר על הגבינה כתוספת לבצק.
35 Comments
אפשר לוותר על השמנת במרק?
בטח
אפשר לוותר על היין תודה רבה
רשום "כשהפרעצלים תפחו" ובתגובות נאמר שאין צורך בהתפחה. )מלבד מנוחה 10 דק לבצק לאחר הלישה). אז כן או לא?
זו טעות
אין צורך להתפיח
כמה זמן התפחה לפרעצלים לפני אמבטית מים?
אין צורך להתפיח
לא יצא לי להכין עדיין את המרק אבל הפרעצל מושלם!!
הבן הצליאקי שלי ראה את הסרטון ונדלק ישר אז הכנתי בגרסה ללא גלוטן, אותו מתכון, קמח מולינו תכלת (יעבוד נהדר גם עם הירוק) ושמתי 320 גרם מים.
חוץ מזה אותו מתכון בול, יצא מושלם!!!
אלופה תודה ששיתפת
אפשר לוותר על היין תודה רבה
נשמע מושלם! לדעתך אפשר להשתמש גם באפונה יבשה במתכון הזה?
כן
בימים האחרונים התמונות לא עולות כשמנסים לשמור את המתכונים שלך בפינטרסט, ואז אי אפשר לשמור אותם.
אני לא יודעת למה
תודה רבה על המתכון הנהדר!!,הכנתי בגירסה טבעונית . מהמם !!,
שמחה לשמוע
היי קרן, יש לי כמות גדולה דל אפונה יבשה, אם אני משרה ומכינה איתה, זה מקביל נכון? זה אפשרי?
אין בעיה
היי קרן, כמה זמן נותנים לצורות לתפוח?
לא מתפיחים כלל
הי קרן, נראה מושלם!
הפרעצלים יעבדו גם ללא פרמזן?
צריך להוסיף משהו לבצק במקום??
אין בעיה להכין ללא ואין צורך לשנות כלום
היי קרן,כתבת בטעות 'לגירסה חלבית למרק'- במקום פרווה..תודה על המתכונים!❤️
אם יש לי את הזמן לתת לפרצלים לתפוח זה אפשרי? או שזה לא מתכון שמתאים להתפחה?
אין צורך, פרעצל זה מאפה דחוס
סיר גדול של מים? 4 כוסות או יותק. תודה
כמות המים כתובה במדוייק במתכון
שלום
מה לשנות במתכון אם רוצים אותו פרווה?
תודה
מרים
להוריד פרמזן
על כמה מעלות התנור? איזה תוכנית?
220 מעלות חום עליון תחתון
היי קרן, הכנתי את המרק ואת הפרעצל, יצא מעולה! אפשר להכין את הבצק יום קודם? עד איזה שלב? יתאים כמות גדולה יותר של פרמזן? תודה רבה
אין בעיה להכין בצק יום קודם במקרר ולמחרת להמשיך כרגיל
אפשר ללא יין?
כן אבל צריך נוזל אחר