אוכללחמים ומאפים

מרק אפונה ומיני פרעצלים עם פרמזן

נובמבר 18, 2024 35 Comments

כשהכרתי את נתן הוא סיפר לי שהוא מאוד אוהב מרק אפונה,עברנו אז לגור ביחד ביפו ולכבוד הבית החדש והזוגיות שלנו הזמנו אלינו הביתה

את המשפחה שלי והמשפחה של נתן, גרנו אז בבית ערבי אונתטי עם תקרות גבוהות, בית ענק עם חצר וגלריה, וצבענו את כל הקירות של הבית בכחול תכלת

והבית היה מאוד מיוחד ויפה, התרגשתי מאוד מהמפגש המשפחתי והכנתי כמה דברים לאכול, נתן אמר לי שהוא ממש אוהב מרק אפונה אז ביקשתי

מתכון מאמא שלי והכנתי, תוך כדי שאנ יכותבת לכם אני עוד נזכרת שאור וגור לא נולדו אז עדיין, רק עמית היתה במפגש, ושסבתא שלי, סבתא בלה,

עוד היתה בחיים והגיע למפגש. היה מאוד מוצלח אגב, האוכל היה טעים והמשפחות נהנו מאוד אחת מהשניה.

מאז אני יודעת שכדי לשמח את נתן, אנ ימכינה לו מרק אפונה ופאי לימון, שני דברים שהוא הכי הכי אוהב לאכול.

את המתכון הזה לקחתי מאמא שלי והיא מגישה אותו עם פירה בטטה בהגשה, ש מכינה פירה מבטטה מתבלת ומגישה כף של פירה

במרכז המרק, אבל היום לא היתה לי בטטה בבית אז הכנתי בלי, אבל הכנתי מיני פרעצלים להגשה עם המרק ויצא מטורף.

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן 

מרק אפונה ומיני פרעצלים עם פרמזן/ מרק ל 8 אנשים ו 40 פרעצלים קטנטנים

מצרכים למתכון:

למרק:

שקית (800 גר׳) של אפונה קפואה אין צורך להפשיר

1 בצל בינוני חתוך דק

2 תפא בינוניים קלופים  וחתוכים לקוביות קטנות

2 שיני שום פרוסות

2 עלי דפנה

30 גר חמאה

1 כוס (240 מ״ל) יין לבן יבש

מלח, פלפל

1/2 כוס (120 מ״ל) שמנת להקצפה או שמנת לבישול

3.5 כוסות מים

לפרעצלים:

לחמניות פרעצל במילוי חמאת שום וצ׳דר/ 11-13 יחידות

מצרכים למתכון:

3.5 כוסות (500 גר) קמח לחם לבן/קמח פיצה/ קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

2 כפות (20 גר׳) סוכר חום בהיר

כפית מלח

1 כוס עד כוס ורבע (240-300) מ״ל מים חמימים

1/2 כוס גבינת פרמז׳ן מגורדת

חופן מלח גס.

לבישול: 

סיר מים

3 כפות סילאן

2 כפות אבקת סודה לשתיה

אופן הכנת הפרעצלים:

בקערת המיקסר מערבבים קמח, מלח שמרים יבשים וסוכר חום, מוספים תוך כדי לישה את המים תחילה מחצית מהכמות

ואז לאט לאט עוד עד שהבצק אינו זקוק ליותר נוזלים (שימו לב לא למזוג לעולם את כל כמות הנוזלים בבת אחת), לאחר 2-3 דקות מוסיפים

את גבינת הפרמז׳ן , לשים לעוד 8 דק׳ עד לקבלת בצק רך חלק וגמיש.

מניחים את הבצק בקערה למנוחה של 10 דק.

מוציאים אותו למשטח נח לעבודה ומחלקים לארבעה חלקים שווים. מרדדים כל חלק בצק לגליל ארוך, ובעזרת קלף או סכין

מחלקים אותו לכדורים קטנים.

בינתיים מחממים סיר גדול מלא במים, וכשהמים רותחים, מערבבים פנימה סילאןואבקת סודה לשתייה.

מחממים תנור ל 230 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

כשהפרעצלים תפחו , מעבירים אותם בעזרת כף מחוררת לתוך המים הרותחים

מבשלים כ 15-20 שניות , ובעזרת כף המחוררת מוציאים את הלחמניות לתבנית עם נייר אפייה. מפזרים מלח גס.

מכניסים לאפייה בתנור ל 15-20 דק׳ עד שהלחמניות זהובות למראה.

מגישים חם.ליד המרק זה שוס

למרק:

ממיסים חמאה בסיר בינוני גדול, מוסיפים פנימה את הבצל וקוביות תפוחי האדמה, מטגנים קצת ומוסיפים אפונה, יין לבן ועלי דפנה,

מביאים לרתיחה, מוסיפים שום פרוס, פלפל, מלח, ומים, לכיסוי מלא, אם חסר לכם קצת מים תוסיפו.

מביאים לרתיחה, מורידים את האש ומבשלים 15 דקות,עד שהאפונה רכה.מוציאים את עלי הדפנה החוצה לפני שטוחנים את המרק.

בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את המרק למרקם חלק, מוסיפים שמנת, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.

**לגרסה פרווה למרק משתמשים בשמנת פרווה או קרם קוקוס למי שאוהב ואפשר גם לוותר, ואת הירקות מטגנים בשמן זית.

**בפרעצלים אפשר לוותר על הגבינה כתוספת לבצק.

 

 

35 Comments

נעמי נובמבר 18, 2024 at 6:30 pm

אפשר לוותר על השמנת במרק?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2024 at 4:22 pm

בטח

Reply
ענת דצמבר 5, 2024 at 10:55 am

אפשר לוותר על היין תודה רבה

Reply
פיר נובמבר 20, 2024 at 7:13 pm

רשום "כשהפרעצלים תפחו" ובתגובות נאמר שאין צורך בהתפחה. )מלבד מנוחה 10 דק לבצק לאחר הלישה). אז כן או לא?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2024 at 3:42 pm

זו טעות
אין צורך להתפיח

Reply
Jul נובמבר 18, 2024 at 10:42 pm

כמה זמן התפחה לפרעצלים לפני אמבטית מים?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2024 at 4:21 pm

אין צורך להתפיח

Reply
הדר ברנד נובמבר 18, 2024 at 11:08 pm

לא יצא לי להכין עדיין את המרק אבל הפרעצל מושלם!!
הבן הצליאקי שלי ראה את הסרטון ונדלק ישר אז הכנתי בגרסה ללא גלוטן, אותו מתכון, קמח מולינו תכלת (יעבוד נהדר גם עם הירוק) ושמתי 320 גרם מים.
חוץ מזה אותו מתכון בול, יצא מושלם!!!

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2024 at 4:21 pm

אלופה תודה ששיתפת

Reply
ענת דצמבר 5, 2024 at 11:24 am

אפשר לוותר על היין תודה רבה

Reply
Or נובמבר 18, 2024 at 11:24 pm

נשמע מושלם! לדעתך אפשר להשתמש גם באפונה יבשה במתכון הזה?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2024 at 4:21 pm

כן

Reply
כרמלה נובמבר 19, 2024 at 6:52 am

בימים האחרונים התמונות לא עולות כשמנסים לשמור את המתכונים שלך בפינטרסט, ואז אי אפשר לשמור אותם.

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2024 at 4:20 pm

אני לא יודעת למה

Reply
‪Cecilia נובמבר 19, 2024 at 9:14 am

תודה רבה על המתכון הנהדר!!,הכנתי בגירסה טבעונית . מהמם !!,

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2024 at 4:20 pm

שמחה לשמוע

Reply
גליה נובמבר 19, 2024 at 9:38 am

היי קרן, יש לי כמות גדולה דל אפונה יבשה, אם אני משרה ומכינה איתה, זה מקביל נכון? זה אפשרי?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2024 at 4:20 pm

אין בעיה

Reply
הדס נובמבר 19, 2024 at 2:01 pm

היי קרן, כמה זמן נותנים לצורות לתפוח?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2024 at 4:19 pm

לא מתפיחים כלל

Reply
קרן נובמבר 19, 2024 at 2:09 pm

הי קרן, נראה מושלם!
הפרעצלים יעבדו גם ללא פרמזן?
צריך להוסיף משהו לבצק במקום??

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2024 at 4:19 pm

אין בעיה להכין ללא ואין צורך לשנות כלום

Reply
ענת נובמבר 19, 2024 at 9:35 pm

היי קרן,כתבת בטעות 'לגירסה חלבית למרק'- במקום פרווה..תודה על המתכונים!❤️

Reply
מור נובמבר 22, 2024 at 10:21 am

אם יש לי את הזמן לתת לפרצלים לתפוח זה אפשרי? או שזה לא מתכון שמתאים להתפחה?

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2024 at 7:51 am

אין צורך, פרעצל זה מאפה דחוס

Reply
יערה נובמבר 22, 2024 at 10:30 am

סיר גדול של מים? 4 כוסות או יותק. תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2024 at 7:51 am

כמות המים כתובה במדוייק במתכון

Reply
Miryam נובמבר 23, 2024 at 7:49 pm

שלום
מה לשנות במתכון אם רוצים אותו פרווה?
תודה
מרים

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2024 at 8:33 am

להוריד פרמזן

Reply
אלירז נובמבר 26, 2024 at 3:54 pm

על כמה מעלות התנור? איזה תוכנית?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2024 at 6:35 pm

220 מעלות חום עליון תחתון

Reply
אירנה גלס נובמבר 26, 2024 at 5:47 pm

היי קרן, הכנתי את המרק ואת הפרעצל, יצא מעולה! אפשר להכין את הבצק יום קודם? עד איזה שלב? יתאים כמות גדולה יותר של פרמזן? תודה רבה

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2024 at 6:35 pm

אין בעיה להכין בצק יום קודם במקרר ולמחרת להמשיך כרגיל

Reply
ענת דצמבר 5, 2024 at 11:25 am

אפשר ללא יין?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2024 at 7:54 am

כן אבל צריך נוזל אחר

Reply

Leave a Comment