אוכלטבעוניללא גלוטן

מרק כתום עם עדשים כתומות וג׳ינג׳ר

ינואר 1, 2025 18 Comments

אצל אמא שלי תמיד תאכלו מרק טוב ומיוחד, ואחד הדברים שאני הכי אוהבת אצל אמא זה שהיא כל הזמן מנסה מתכונים חדשים,

וככה אני נחשפת להמון סוגים של מרקים, תמדי הכל יוצא לה טעים ומוצלח ותמיד בסוף אבקש מתכון.

לפני שבועיים אכלנו אצלה מרק שהיא ידעה כבר מראש שאני אבקש מתכון שלו, והכינה אותו כתוב.

זה מרק כתום אבל עם עדשים כתומות ועוד ירקות שורש וג׳ינג׳ר והוא באמת וואו.

אני קצת שיניתי את המתכון המקורי והכנתי עם מה שהיה בבית ומעט שונה מאמא אבל הרגשתי אחרי הביס הראשון שכל מה שעשיתי

ממש שידרג עוד יותר את המרק, אז זו הגרסה שלי, אל תשכחו להכין איזו פחמממה שווה לטבול בו בצד.

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

מרק כתום עם עדשים כתומות וג׳ינג׳ר/ 10 מנות

מצרכים למתכון:

3 כפות שמן זית

בצל גדול קצוץ

5 שיני שום פרוסות

בטטה גדולה מאוד קלופה וחתוכה לקוביות

3 גדולים גזרים קלופים ולתוכים לקוביות

4 גבעולי סלרי בלי העלים חתוכים דק

תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות

2-3 ס״מ של שורש ג׳ינגר (יוצא כמה פרוסות דקות)

1/4 כפית אגוז מוסקט

1.5 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 כף אבקת כורכום

1/2 כוס עדשים כתומות (לא להתפתות לשים יותר אני יודעת שזה לא נראה הרבה)

1/2 כוס קוואקר

1/4 כוס קרם קוקוס

להגשה: (אופציונלי)

קרם קוקוס

שמן שומשום

אופן ההכנה:

מחממים שמן זית ומטגנים בצל עם מלח לכמה דקות עד שנהיה שקוף, מוסיפים שום, מערבבים, מוסיפים גזר, בטטה, סלרי, תפא וג׳ינג׳ר

מערבבים מעט, מוסיפים תבלינים ואת העדשים , מערבבים שוב ומוסיפים מים לכיסוי, המים אמורים להגיע קצת מעל הירקות

מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש נמוכה עד שהירקות רכים.

בעזרת בלנד מוט טוחנים את הירקות במרק, אני אוהבת להשאיר קצת ירקות שלמים שלא יהיה חלק לגמרי אבל זה לגמרי לשיקולכם.

מוסיפים קוואקר וקרם קוקוס ומביאים שוב לרתיחה.

מסירים מהאש, מגישים לצלחות מרק אישיות, מזלפים לכל צלחת מעט קרם קוקוס וכמה טיפות שמן שומשום ומגישים .

 

18 Comments

Yocheved ינואר 3, 2025 at 2:49 pm

הי קרן תודה על המתכון. מה אפשר להשים במקום קרם קוקוס? והאם כף כורכום זה לא קצת הרבה?

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2025 at 5:03 pm

אם הכורכום היה מוגזם הייתי מפחיתה אותו במתכון, אם את רגישה לכורכום תורידי קצת, במקום קרם קוקוס אפשר שמנת להקצפה

Reply
רינת ינואר 4, 2025 at 11:31 am

הכנתי ויצא טעים ברמות!! תודה על המתכון.

Reply
שירה ינואר 4, 2025 at 12:46 pm

מתכון מעולה, המרק נפלא!

Reply
מרב ינואר 5, 2025 at 8:06 am

המתכון נראה מצויין. הבת שלי אלרגית לכורכום, האם לדעתך אפשר להכין בלי כורכום או שהוא מרכיב חיוני ועדיף לוותר על ההכנה של המרק הזה?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2025 at 6:13 pm

אפשר בלי כורכום
שימי קצת מרק עוף

Reply
נגה ינואר 6, 2025 at 10:39 am

היי קרן תודה על המתכון
שמים את הקוואקר כמו שהוא? עבה או דק? צריך שוב לטחון אחרי?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2025 at 6:16 pm

כמו שהוא, ממילא טוחנים בסוף את המרק

Reply
לימור ינואר 24, 2025 at 11:21 am

מה עם העדשים? מתי מוסיפים?

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2025 at 8:50 am

עם התבלינים

Reply
חיה ינואר 6, 2025 at 1:14 pm

היי קרן. כל מתכון שלך שאני מבשלת,אופה יוצא פצצה. המשיכי בבקשה לפוצץ….

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2025 at 6:11 pm

תודה חיה

Reply
מרקיה ינואר 7, 2025 at 11:38 am

מתי נכנסות העדשים?….

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2025 at 6:15 pm

אחרי הירקות

Reply
גלית פברואר 10, 2025 at 5:56 pm

יצא טעים מאוד, אבל יותר כמו תבשיל, פחות מרק. אולי כי הקוואקר תפס נפח רב ולהוסיף עוד נוזלים לא רציתי. פעם הבאה אשים פחות קוואקר

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2025 at 8:56 pm

יותר מים להבא

Reply
חוי קריסטל מרץ 19, 2025 at 2:57 pm

אפשר להוסיף דלורית למתכון הזה? איך מתאימים את המתכון?

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2025 at 5:28 pm

להכניס םנימה לבישול קוביות דלורית בערך כוס

Reply

Leave a Comment