אני יודעת שנקנקיות נחשבות למזון הכי נחות שיש, ואני יודעת שיש אנשים שלא מחזיקים בבית במקפיא נקנקיות, וזה בסדר גמור,
אבל אני, שרופה על נקניקיות, וזה לא שאני כל היום אוכלת אותן, אבל בהחלט יש לי במקפיא תמיד לשעת הצורך.
כשהילדים היו קטנים, הייתי מכינה להם תבשיל נקנקיות ותפוחי אדמה כמו של אמא שלי, נראה לי שלהרבה בתים בישראל המאכל הזה
נחשב למאכל ילדות, ובימים שבהם לא היה ילי זמן להכין כלום, הם היו אוכלים נקנקייה בלחמניה.
חברות שלי, שאצלם בבית חל איסור מוחלט על הכנסת נקניקיות, לא ידעו שבמשך שנים, כשהילדים שלהם באים אלינו
אחרי הגן או בית הספר, הם נכנסים ומבקשים נקניקיה בלחמניה, כי אצל אף אמא אחרת לא מקבלים כזה.
וחברות שלי, היו תמיד ביניהן מדברות קוראות לי קוסמת, ואומרות שאליי תמיד כל הילדים רוצים לבוא, והיום אם הן יקראו את זה
הן גם ידעו למה:-). אני לא בעד איסורים, ואני חושבת מאז ומעולם שכל דבר במידה זה אחלה, והבית שלי לא ניזון מנקנקיות אבל
הילדים שלי בהחלט יודעים מה זה בדיוק כמו שהם יודעים מה זה פיצה או המבורגר תעשייתי.
אבל כנראה שכל זה לא היה מתקיים אם לא היתה לי חיבה למאכל הזה, ואני שרופה על נקניקיות.
כשהייתי קטנה פתחו ליד המושב שלי את הסניף הראשון (ואולי היחיד) של מיס לוסי בארץ, ואני הייתי פשוט שורצת שם.
ובימי הולדת כשהייתי ילדה, ואחכ כאמא, הייתי ניגשת ראשונה לדוכן הנקנקיות ובולעת שתיים מיד בלי להתבלבל.
אז מפה מגיעה גם החיבה כמובן למשה בתיבה, שכילדה אכלתי כמו כולם בבצק עלים, ובשנים האחרונות אני מכינה מבצק שמרים,
וזה דאאאאאאאם טעים.
פה יש טריק קצת שונה, מכינים לחמניות (שאגב מעולות לנקנקיות גם כלחמניה בלבד) ואחרי התפחה שלהן דוחפים מלמעלה נקניקיה,
ומתקבלת צורת הגשה מהממת.
ממליצה לכם מראש, להכין עוד נקנקיות מבושלות בצד שאפשר גם יהיה לחתוך את הלחמיה ולהכניס עוד מיני נקנקיה בפנוכו, זה הכי טעים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
משה בתיבה בלחמניית שמרים מיני (או מיני מוישלה בתיבה :-)/ 12-14 לחמניות
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) גר׳ קמח לחם/פיצהֿ/קמח לבן
כף (10 גר׳) שמרים יבשים
2 כפות (20 גר׳) סוכר לבן
1/2 כף מלח דק
ביצה אחת גודל L
3 כפות שמן זית
1.5 כוסות (360 מ״ל) מי ברז
חבילת מיני נקנקניות מופשרת
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום (אופציונלי לא חובה)
להגשה:
קטשופ, חרדל, מיונז
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים מחצית מכמות המים, שמרים יבשים סוכר ומלח, מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית בינונית, מוסיפים קמח ,
ביצה ושמן זית . מוסיפים את יתרת המים, לאט לאט, יתכן ולא תצטרכן את כל הכמות. לשים כ 10 דק׳ עד לקבלת בצק רך וגמיש.
משמנים מעט קערה, מעבירים את הבצק להתפחה מכוסה בניילון נצמד ובמגבת למשך שעה וחצי. כשהבצק תפח מעבירים למשטח נח לעבודה.
מחלקים את הבצק לכדורים של 70 גר׳ כל כדור. מניחים את הכדורים למנוחה של כ 10 דק׳ כשהם מכוסים במגבת.
בעזרת מערוך, על משטח מעט מקומח, פותחים כל עיגול לרצועה ארוכה. כשהיא לאורך אליכם, מקליפ את החלק העליון של הרצועה לאמצע
ואת החלק התחתון על העליון, יתקבל מעין ריבוע קטן, מסובבים את הריבוע ב 90 מעלות לצד שני ומגלגלים מלמעלה למטה כמו לחמניה.
מזכירה לכם שוב לצפות בוידאו הזה איך מגלגלים, ואם הסתבכתם, פשו טתווצרו על כל הגלגלולים ותניחו על המגש לחמניות עגולות.
מניחים כל לחמניה על תבנית האפייה כשהיא מרופדת בנייר אפייה, כשהן קרובות יחסית אחת לשניה, כלומר שומרים על רווח קטן.
מכסים במגבת ומתפיחים שוב למשך 30 דקות עד שהלחמניות תפוחות למראה.
מחממים תנורל 180 מעלות. כשהלחמניות תפחו, מניחים במרכז כל לחמניה מיני נקנקיה, ודוחסים אותה פנימה, זה לרגע
ייראה כאילו זה טיפה מפנצ׳ר לכם את הלחמניה אבל היא אמורה לחזור למעלה, כשהנקנקיה יושבת בפנים.חוזרים על הפעולה עם כל
הלחמניות. מברישים בביצה טרופה מסביב לנקנקיות ומקשטים בשומשום רק אם רוצים.
אופים 20-25 דק׳ עד להזהבה. מגישים חם עם מלא קשטופ וחרדל ליד:-)
כיון שהנקנקיה נמצאת מחוץ ללחמניה, אני ממליצה לכם או להכניס עוד נקנקיה לפני הגלגול של הלחמניות, או להכין בצד להגשה
עוד מיני נקנקיות, וכך מי שירצה יוכל גם לפתוח את הלחמניה באמצע ולהוסיף לעצמו.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**הלחמניות טובות גם גלחמניות אצבע ללא הנקניקיות ואפשר לאפות אותן כלחמניות ריקות כשכל אחת שוקולת 100 גר׳.
3 Comments
אם אני מכינה את זה בערב שלפני כדי שיהיה לבוקר איך לשמור את זה? לחמם שוב?
וגם, אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר במקום שעה וחצי בחוץ?
היי קרן. יצא סוף בגירסה הסגורה שפורסם במאקו!!! האם ניתן להקפיא? שוקלת להוסיף בצל מטוגן ולגלגל ?
אפשר להקפיא בטח