כאמא לשלושה ילדים, הרגעים בהם אני נמצאת באמצע היום לבד בבית הם נדירים
מי שיש לו ילדים מכיר אולי את התחושה הזו של ההתרגשות
ההבנה שיש לך כמה שעות טובות בבית שכולו שלך
בלי רעשי רקע/טלויזיה/משחקי מחשב/הודעות וואטסאפ/חפצים זרוקים בסלון
ואין סוף בקשות לאוכל ושתיה.
לרגע נזכרת בילדות שלי, כמה אהבתי להישאר לבד בבית של ההורים, כשהבית כולו שלי.
פותחת את כל החלונות, מסדרת קצת, ומחליטה להיכנס למטבח לאפות בשקט
הכי אוהבת לאפות בשקט של הבית, במיוחד כשמדובר באפיה של משהו חדש שעוד לא הכנתי לפני
השבוע, ברגע של לבד בבית, ניצלתי את הזמן להכין סימיט
מאפה בייגלה תורכי שנתקלתי בו בפוסט על תורכיה שקראתי לא מזמן
ועשה לי חשק להכין.
הסימיט הוא ״ה״בייגלה התורכי, שלמיטב הבנתי נמכר בכל פינת רחוב בתורכיה
כותבים אותו עם ט בסוף ולא מבטאים אותה, כלומר סימי,
והוא בעצם הכלאה בין בייגלה ירושלמי ובייגל אמריקאי ( ההסבר הכי נכון ומדוייק שמצאתי אחרי שטעמתי)
הכנת הבצק פשוטה ביותר, וההשקעה שנדרשת היא לאחר שהבצק תפח, בקליעת הבייגלה והציפוי שלו
את הסימיט המקורי טובלים לאחר הקליעה בתערובת של Pekmez-Grape Molassas
לא מצאתי כזה בקרבת מקום, אז החלפתי בסילאן תמרים, והתוצאה היתה מצויינת
אבל כיון שלא טעמתי סימיט מקורי אין לי למה להשוות, ומאוד מקוה להגיע לתורכיה במהרה.
(תיקון, אחרי שקיבלתי מתנה צנצנת פקמז מתורכיה, והחלפתי את הסילאן, שתי האופציות מעולות)
כשהבייגלה יוצא חם חם מהתנור, והקרום מתפצח בפה, אין יותר תענוג מזה
סימיט-בייגלה תורכי/ כמות ל 9 יחידות ( ממליצה מראש להכפיל כמויות)
מצרכים למתכון:
כוס ו 3/4 (250 גרם) קמח לבן רגיל
2 כוסות (250 גרם) קמח מלא
כפית (4 גר') שמרים יבשים
כפית גדושה מלח גס
כוס ורבע מים בטמפרטורת החדר
לציפוי:
כוס שומשום
רבע כוס מים בטמפרטורת החדר
רבע כוס סילאן/פקמז
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מנפים את 2 סוגי הקמחים
מוסיפים שמרים יבשים, מחברים את וו הלישה ומערבבים מעט
תוך כדי פעולת המיקסר מוסיפים באופן הדרגתי ואיטי את המים, ולבסוף את המלח
לשים במהירות נמוכה כעשר דקות
בסופו של תהליך אמור להתקבל בצק רך וגמיש, אחיד ולא דביק
מעברים את הבצק לקערה מעט משומנת ומכסים בניילון נצמד
מתפיחים כשעה שעה ורבע
לאחר שהבצק תפח (לא תופח המון וזה בסדר) מוציאים מהקערה,
מעבירים למשטח מקומח, מוציאים אויר, ומחלקים את הבצק לתשעה חלקים
מגלגלים כל חלק לעיגול
מניחים את עיגולי הבצק על משטח מרופד בנייר אפיה ומקמחים אותם היטב מלמעלה
מכסים במגבת ונותנים להם לנוח כרבע שעה
בינתיים, קולים את השומשום
על אש בינונית מחממים היטב מחבת ומעבירים פנימה את השומשום
קולים כמה דקות ופעם בדקה מערבבים מעט כך שלא יישרף, עד אשר מתקבל צבע שזוף אך לא שרוף
מסירים מהאש, ומעבירים לקערה רחבה
בקערה רחבה נוספת מערבבים מים וסילאן עד לקבלת תערובת אחידה ונוזלית
מגלגלים כל כדור בצק לרצועה באורך 45-50 ס״מ
מקפלים את הרצועה לשניים ומלפפים את הרצועות אחת בשניה
טובלים את הבייגלה בקערת הסילאן ומעבירים לקערת השומשום, ומצפים את שי הצדדים.
מניחים על תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה
מניחים את הבייגלה למנוחה כחצי שעה ובינתיים מחממים תנור לחום 240 מעלות
לאחר כחצי שעה, מניחים קערה חסינת חום בתחתית התנור מתחת לרשת האפיה
ממלאים כרבע כוס מים רותחים בקערה ליצירת אדים בתוך התנור
מכניסים את תבנית הבייגלה לתנור ואופים כ 10 דקות
לאחר 10 דקות מוציאים את קערת המים ( שבינתיים כבר התאדו)
וממשיכים לאפות את הבייגלה עוד כ 10 דקות
מוציאים מהתנור, ואם מצליחים להתאפק מצננים
( אני לא הצלחתי, הריח שיגע אותי)
טעים! תמרחו חמאה, פרוסת גבינה טובה, עגבניה וקצת מלח והטעם גן עדן.
46 Comments
החלק עם הקערת
מים בתנור זה חובה?
לא חובה, אבל למה לא בעצם? זה נותן קראסט מושלם לבייגלה
יצא נהדר! לא לגמרי הצליח לי לחבר את שתי הקצוות כדי שיצא מושלם כמו בתמונות שלך…
שמחה שיצא נהדר!!
יצא מושלם !! תודה
שמחה לשמוע
🙂
יפהפה!
תודה!
נראה מעולה!
אפשר להחליף את הכמח המלא בכוסמין או שיפון?
תודה
לא שיפון אבל כוסמין יילך מצויין, בהצלחה!
היי קרן
אפשר עם שמרים טריים?
אפשר בהחלט
כפית שמרים יבשים = 8 גר׳ שמרים טריים
תודה
עשיתי בסוף עם יבשים
בטוחה שיהיה מוצלח
עשיתי, יצא מדהים.
בשלב התפיחה האחרונה צריך לכסות נכון (לפחות ככה עשיתי)
איזה כייף לשמוע! עם סילאן או פקמז?
הי, עם סילאן (לא ראיתי את עניין הפקמז) ויצא מעולה, הרבה זמן חיפשתי מתכון טוב שמשלב קמח מלא ולא חשבתי שאגיע לתוצר כ"כ משובח, תודה רבה.
שלום קרן,
לא מוסיפים סוכר כלל?
כיצד השמרים מתפיחים?
אין צורך בסוכר
הי!
נראה טעים טעים!
האם ניתן להכין גם כמקלות ולא כבייגלה?
כיצד יושפע זמן האפייה?
תודה!
אין בעיה כמקלות
כל זמן שמשקל הכדורים נשאר אותו דבר אין שינוי בזמן האפייה
הי קרן
אפשר להכין יום קודם ולהתפיח במקרר
(מיועד לפיקניק בוקר)
בטח! תהנו בפיקניק:-)
יצא מהמם!
בנתיים עובר למקפיא, יעבור טעימות בפורים… =)
שמחה לשמוע ופורים שמייח!
יקירה האם אפשר להכין את הביגלה התורכי מקמח כוסמין מלא?100%? כמה שוקל כל עיגול במתכון לפני העיצוב? תודה
לאה קליין
תנסי חצי כמות קמח כוסמין מלא לפחות בפען הראשונה, אחכ את יכולה לאט לאט להוריד את הקמח הלבן.
אשמח להסבר נוסף לגבי הצורה של הבייגל, לא הצלחתי להבין מה עודים
הי,הכי טוב לראות בסרטון הזה https://www.youtube.com/watch?v=pH2A7nwYrPA
הי! אפשר להשתמש בקמח שמרים ?
בהחלט, פשוט להשמיט את השמרים מהמתכון, להשתמש בקמח באותה הכמות.
תודה רבה!
סימיט עושים עם חלב ולא רק עם מים. המתכון האוריג'ינל, זה עם 1 כוס חלב חם ו1 כוס מים פושרים.
היי קרן אפשר להכין את הבייגלה רק עם קמח לבן ?
בטח אין שום בעיה
מתכון מנצח, כל בני הבית אהבו. תודה רבה לך, אלופה:)
תודה שרי שמחה לשמוע
היי קרן
האם אפשר ליצור צורה של לחמניה במקום בייגלה?♀️♀️
בטח
לסימיט יש גיאומטריה אחרת, יותר דקה ועושים עם קצת חלב…
מניחה שיש כל מני סוגים של סימיט, העיקר שטעים
אפשר לעשות רק חצי כמות?
כן פשוט לחלק הכל בחצי
אין צורך להוסיף שמן לבצק?
אין צורך
יצא מושלםםםם!
תודה רבה על מתכון מנצח
תודה שרית