קינוחים

נקניק שוקולד של נירה שויאר

יולי 27, 2024 6 Comments

היום בבוקר התבשרתי שנירה שויאר, האישה והאגדה שהוציאה את הספר ״עוגות לכל עת״ נפטרה בשיבה טובה.

הספר של נירה הוא ספר אפייה חובה בכל בית, ולפני כמה שנים סיפרתי פה בבלוג על שיחת טלפון שהיתה לי איתה. והעלתי מתכון לעוגת שיפון אגוזים שלה.

לצערי הרב, לא הספקתי מעולם לבקר את נירה, אבל הספר שלה הוא אבן דרך בעולם האפייה הישראלית, ונירה השאירה פה מורשת מכובדת

שתישאר לאורך שנים רבות, הספר שלה, אם אין לכם, הוא ספר באמת חובה כיון שלימד המון המון נשים ובתים בישראל לאפות, יש בספר שמות של עוגות

ששייכות לנירה, והרבה אנשים ממשיכים להכין את המתכונים שלה, ולשמר את המסורת הביתית שלהם .

אחד המתכונים שלה הוא נקניק השוקולד (שבספר נקררא גלילת ביסקויטים) שבחרתי להכין היום, לזכרה, מתכון קל קל וטעים שממש מזכיר טעמים של

ילדות.

אמא שלי החמודה היתה מתעקשת לדחוף פנימה צימוקים, אז היום אחרי שהכנתי סיפרתי לב שלי שנירה נפטרה ושהכנתי נקניק שוקולד מהספר

שלה והשאלה הראשונה שלה היתה, בלי צימוקים ושטויות נכון? אז חלילה, צימוקים זה לא אצלנו, ואצל נירה זה מופיע כהמלצה (לא תודה :-))

במתכון המקורי יש שימוש בחלב וביין, אני השתמשתי רק בחלב, ונירה הוסיפה לו קצת רום, אצלנו הילדים לא אוהבים.

כמו כן הקוקוס, הוא תוספת שלי שלא מופיעה במתכון המקורי.

יהי זכרה ברוך .

לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן

נקניק שוקולד של נירה שויאר/ 2 נקניקים גדולים

מצרכים למתכון:

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1/2 כוס (70 גר׳) אבקת קקאו

3/4 כוס (180 מ״ל) חלב

1 כפית תמצית וניל

100 גר׳ חמאה

500 גר׳ ביסקויטים כמו פתי בר

אופציונלי:

קוקוס לעיטור

אופן ההכנה:

בסיר קטן ממיסים סוכר קקאו חלב ווניל, מורידים מהאש ומוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה

מכניסים ביסקויטים לשתי שקיות ניילון (כמו של הסופר) ובעזרת פטיש שניצלים או מערוך דופקים חזק עד ליצירת פירורים

חשוב לא לטחון ביסקויטים במעבד מזון כי הוא הופך אותם לאבקה ואנחנו צריכים שיישארו לנו חתיכות קטנות של הביסקויט

מעבירים את הביסקויטים לקערה גדולה, מוזגים עליהם את בלילת השוקולד ומערבבים היטב

מחלקים את הצערובת לשתיים ומניחים כל חצי לאורך על נייר אפייה, מגלגלים את הנייר מעל התערובת ליצירת גליל ומכניסים למקרר ל 3-4 שעות

אני הכנסתי למקפיא לשעתתיים זו גם אופציה

מפזרים קוקוס על צלחת רחבה ומגלגלים את הגליל בקוקוס, פורסים ומגישים

הגליל נשמר במקרר למשך שבועיים לפחות או במקפיא ליותר

אפשר להמיר 1/4 כוס חלב ביין אדום

אפשר להמיר עוגיות פתי בר בלוטוס

 

 

 

 

6 Comments

חופית פיקסל יולי 27, 2024 at 7:22 pm

הי קרן
אפשר להמיר את הפתי בר באגוזים?

Reply
זואי מור יולי 29, 2024 at 12:00 pm

אפשר מיץ תפוזים במקום חלב ?! שומן במקום חמאה? אם אפשר כמויות תחליף.נראה טעים טעים.

Reply
קרן אגם יולי 29, 2024 at 5:47 pm

הי לא אפשרי . אפשר מחמאה/נטורינה במקום חמאה וקרם קוקוס או שמנת צימחית במקום שמנת

Reply
רוזנברג רינה יולי 29, 2024 at 7:51 pm

היי, האם ניתן להמיר קמח לבן בקמח מלא? אוהבת מאד את סוג העוגות הללו, אך לאחרונה צריכה להימנע מקמח לבן…

Reply
קרן אגם יולי 30, 2024 at 2:53 pm

אין קמח במתכון

Reply
Cc ספטמבר 7, 2024 at 12:26 am

היי קרן אפשר להמיר את המתכון למתכון של פיצה?
סתם, תודה על כל המתכונים הנפלאים!!!

Reply

Leave a Comment