עוגיות

סהרוני חמאה ושקדים שמכינים בטריק

ינואר 26, 2024 33 Comments

אצלי במשפחה עוגיות חמאה או שקדים זה הדבר שהכי אוהבים לאכול, וכדאי תמיד שאגיע לאורחות משפחתיות עם קופסא יפה כזו

של סהרוני חמאה, סהרוני שקדים או עוגיות שמכילות אותם ביחד או לחוד.

השבוע רציתי להכין סהרוני אגוזים ולא ככ היה לי זמן, אז במקום לעמוד ולגלגל עוגיה עוגיה לסהרונים, נזכרתי שראיתי שיטה נהדרת

לחתוך סהרונים עם כוס ובצק וניסיתי את השיטה הזו וזה יצא מהמם.

הבאתי את העוגיות לאירוע שהלכתי אליו והן קיבלו מחמאות מטורפות, אז הכנתי אותן שוב היום כשהיתה פה סדנה ושוב לא הפסיקו

להתלהב מהן.

העוגיות האלו התאימו לי בדיוק בדיוק למתכון שהבטחתי לעמותת עוגה בהפתעה שאני מתנדבת בה, לקראת יום המשפחה.

הן עוגיות קלילות להכנה עם הילדים כדי להכין מהן קופסא יפה וללכת להתנדב ולהגיע איתן לבית של קשיש או קשישה שיישמחו מאוד

אם ביום המשפחה תתנו להם קצת תשומת לב.

עמותת עוגה בהפתעה פועלת בכמה מוקדים וערים ברחבי הארץ, וברגע שתירשמו לעמותה, הם כבר יחברו אתכם לקשישים בעיר שלכם.

אני מבטיחה לכם שאם ביום המשפחה, תהיו לרגע משפחה עבור אנשים בודדים שזקוקים לכם, תעשו מצווה גדולה והיום הזה יקבל

עבורכם משמעות כפולה ומכופלת .

להרשמה לעמותת עוגת בהפתעה לחצו כאן
לשלבי הכנה בוידאו (חשוב לראות  את עניין הטריק של העוגיות) לחצו כאן

סהרוני חמאה ושקדים שמכינים בטריק/

גרסת פרווה בתחתית המתכון למטה

מצרכים למתכון:

200 גר׳ חמאה רכה

1/2 כוס (60 גר) אבקת סוכר

1/4 כפית מלח דק

כפית תמצית/מחית וניל 

1 כוס שקדים/פיסטוקים טחונים דק

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן

מעט גרידת לימון 

2 כפות אבקת קורנפלור 

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

בקערת המיקסר עם וו גיטרה או בקערה עם הידיים מערבלים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת אחידה

מוסיפים אגוזים טחונים, קורנפלור, וניל, מלח, וגרידת לימון וממשיכים לערבל,

מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (התערובת לא חלקה, אבל היא אמורה להיפרד מהקערה בגושים גדולים)

בעזרת הידיים מכדררים לכדור, ומחלקים אותו לשני חלקים שווים. מגלגלים כל חלק בצק לרולדה ארוכה לא מאוד דקה.

קורצים מהרולדה סהרונים בעזתר כוס (אתם חייבים להיעזר בסרטון)  ומניחים במרווחים קטנים על גבי תבנית האפייה.

אופים כ 12-15 דק', עד שהסהרונים מקבלים גוון זהוב אבל נשארים עדיין בהירים.

מצננים כמה דקות עד שהעוגיות מתייצבות, מקשטים באבקת סוכר 

שומרים בקופסא או צנצנת אטומה בטמפרטורת החדר עד כ ארבעה ימים

**לגרסת פרווה ממרים חמאה במחמאה/נטורינה

Print Friendly, PDF & Email

33 Comments

קרן ינואר 26, 2024 at 10:50 am

הי,
תודה על המתכון. אולי לא ראיתי, אבל לא מוצאת את הקישור לסרטון..

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2024 at 4:22 pm Reply
אילנית ינואר 26, 2024 at 4:50 pm

הלינק מוביל לסרטון אחר…

Reply
רוית ינואר 26, 2024 at 7:41 pm

הלינק לא נכון

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2024 at 10:16 pm Reply
רוית ינואר 27, 2024 at 10:33 pm

יצא פצצה! תודה רבה

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2024 at 11:10 am

תודה רוית

Reply
דיקלה ינואר 26, 2024 at 2:13 pm

קרן שלום,
אין קישור לסרטון להכנת הצורה של העוגיות

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2024 at 4:21 pm Reply
גלית ינואר 26, 2024 at 8:32 pm

העלית סירטון של עוגה אחרת

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2024 at 10:16 pm Reply
יפעת ינואר 27, 2024 at 11:19 pm

כמה עוגיות יוצאות מהכמות שבמתכון?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2024 at 11:10 am

סביב 20

Reply
יריב ינואר 26, 2024 at 3:28 pm

אין קישור לסרטון הטריק

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2024 at 4:20 pm Reply
מורן ינואר 26, 2024 at 5:34 pm

זה לא הסרטון הנכון

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2024 at 10:16 pm Reply
שלהבת ינואר 26, 2024 at 6:17 pm

עוגיות כל כך טעימות עשיתי גרסת פרווהתודה על המתכון ועל הטריק.

Reply
שירה ינואר 26, 2024 at 7:15 pm

הקישור הוא למתכון של העוגת תותים עם מוס שוקולד לבן שהעלית אתמול

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2024 at 10:17 pm Reply
שירן ינואר 27, 2024 at 11:19 am

תודה רבה על המתכון יצא לי מושלם
מעריצה אותך

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2024 at 11:13 am

תודה שירן שמחה לשמוע שיצא טוב

Reply
דורון ינואר 27, 2024 at 7:52 pm

יצא אחלה

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2024 at 11:11 am

תודה דורון

Reply
ענבר ינואר 28, 2024 at 2:46 pm

אין לי קורנפלור אפשר במקום קמח אחר כלשהו?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2024 at 10:23 am

קמח לבן

Reply
ענבר ינואר 31, 2024 at 11:12 am

תודה קרן.
ויש לי שאלה כללית:
האם המאפים שיש בהם קמח רגיל יכולים להיות מומרים לקמח קוסמין כלשהו?

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2024 at 2:19 pm

בעקרון כן, אם זה כוסמין מלא הוא יבש יותר ולעיתים בצקים יוצאים יבשים בהמרה, לכן יש להוסיף שומן או נוזל במקרה של העוגיות

Reply
סהרונית ינואר 31, 2024 at 11:58 pm

וואו תקשיבי אמא שלי הכינה את העוגיות האלו פעם אחת. טעמתי והתעלפתי על הטעם. אמרתי לאמא שלי שזה נהפך לעוגיות המנחמות ושאני רוצה פינוק של אמא שתכין לי אותם שלי כי הן כאלו נדירות ונימוחות בפה וטעם כזה ממכר וחמים. אמרתי לאמא שלי
היום אני מכינה אותם לכבוד שבץ שגם לאמא שלי תהיה עוגייה מנחמת ליד הכוס קפה.
ובאמת- זה העוגיות הכי טעימות שאכלתי בחיים! (כן! זה 'לחמים' עבר למקום שני)
וכל מי שרואה את המתכון הזה- לרוץ להכין! ושווה לשבור דיאטה על זה!

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2024 at 2:08 pm

איזו מחמאה!!!!

Reply
דורית פברואר 16, 2024 at 5:59 pm

הי קרן,
תודה על מתכון נהדר והטיפ… נפלא.

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2024 at 9:27 am

תודה דורית

Reply
קרן פברואר 24, 2024 at 9:53 am

הי, בלי אבקת אפייה ?

Reply

Leave a Comment