אצלי במשפחה עוגיות חמאה או שקדים זה הדבר שהכי אוהבים לאכול, וכדאי תמיד שאגיע לאורחות משפחתיות עם קופסא יפה כזו
של סהרוני חמאה, סהרוני שקדים או עוגיות שמכילות אותם ביחד או לחוד.
השבוע רציתי להכין סהרוני אגוזים ולא ככ היה לי זמן, אז במקום לעמוד ולגלגל עוגיה עוגיה לסהרונים, נזכרתי שראיתי שיטה נהדרת
לחתוך סהרונים עם כוס ובצק וניסיתי את השיטה הזו וזה יצא מהמם.
הבאתי את העוגיות לאירוע שהלכתי אליו והן קיבלו מחמאות מטורפות, אז הכנתי אותן שוב היום כשהיתה פה סדנה ושוב לא הפסיקו
להתלהב מהן.
העוגיות האלו התאימו לי בדיוק בדיוק למתכון שהבטחתי לעמותת עוגה בהפתעה שאני מתנדבת בה, לקראת יום המשפחה.
הן עוגיות קלילות להכנה עם הילדים כדי להכין מהן קופסא יפה וללכת להתנדב ולהגיע איתן לבית של קשיש או קשישה שיישמחו מאוד
אם ביום המשפחה תתנו להם קצת תשומת לב.
עמותת עוגה בהפתעה פועלת בכמה מוקדים וערים ברחבי הארץ, וברגע שתירשמו לעמותה, הם כבר יחברו אתכם לקשישים בעיר שלכם.
אני מבטיחה לכם שאם ביום המשפחה, תהיו לרגע משפחה עבור אנשים בודדים שזקוקים לכם, תעשו מצווה גדולה והיום הזה יקבל
עבורכם משמעות כפולה ומכופלת .
להרשמה לעמותת עוגת בהפתעה לחצו כאן
לשלבי הכנה בוידאו (חשוב לראות את עניין הטריק של העוגיות) לחצו כאן
סהרוני חמאה ושקדים שמכינים בטריק/
גרסת פרווה בתחתית המתכון למטה
מצרכים למתכון:
200 גר׳ חמאה רכה
1/2 כוס (60 גר) אבקת סוכר
1/4 כפית מלח דק
כפית תמצית/מחית וניל
1 כוס שקדים/פיסטוקים טחונים דק
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן
מעט גרידת לימון
2 כפות אבקת קורנפלור
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
בקערת המיקסר עם וו גיטרה או בקערה עם הידיים מערבלים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים אגוזים טחונים, קורנפלור, וניל, מלח, וגרידת לימון וממשיכים לערבל,
מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (התערובת לא חלקה, אבל היא אמורה להיפרד מהקערה בגושים גדולים)
בעזרת הידיים מכדררים לכדור, ומחלקים אותו לשני חלקים שווים. מגלגלים כל חלק בצק לרולדה ארוכה לא מאוד דקה.
קורצים מהרולדה סהרונים בעזתר כוס (אתם חייבים להיעזר בסרטון) ומניחים במרווחים קטנים על גבי תבנית האפייה.
אופים כ 12-15 דק', עד שהסהרונים מקבלים גוון זהוב אבל נשארים עדיין בהירים.
מצננים כמה דקות עד שהעוגיות מתייצבות, מקשטים באבקת סוכר
שומרים בקופסא או צנצנת אטומה בטמפרטורת החדר עד כ ארבעה ימים
**לגרסת פרווה ממרים חמאה במחמאה/נטורינה
46 Comments
הי,
תודה על המתכון. אולי לא ראיתי, אבל לא מוצאת את הקישור לסרטון..
https://www.instagram.com/reel/C2e7PgEI6cA/?igsh=ZWI2YzEzYmMxYg==
הלינק מוביל לסרטון אחר…
הלינק לא נכון
https://www.instagram.com/reel/C2jZlMKoHb3/?igsh=ZWI2YzEzYmMxYg==
יצא פצצה! תודה רבה
תודה רוית
יצא פשוט מעולה!!!
מתכון פשוט, בצק נוח שכיף גם לילדים לעבוד איתו (וגם לאכול בסוף ).
לא היה לי קורנפלור, הוספתי עוד קמח במקום. הבצק היה כל כך נוח לעבודה שאפילו לא השתמשנו בטריק, היה באמת כיף לגלגל ולהכין עוגיות ממנו.
תודה קרן על עוד מתכון מעולה ❤️
תודה ירדן
קרן שלום,
אין קישור לסרטון להכנת הצורה של העוגיות
https://www.instagram.com/reel/C2e7PgEI6cA/?igsh=ZWI2YzEzYmMxYg==
העלית סירטון של עוגה אחרת
https://www.instagram.com/reel/C2jZlMKoHb3/?igsh=ZWI2YzEzYmMxYg==
כמה עוגיות יוצאות מהכמות שבמתכון?
סביב 20
אין קישור לסרטון הטריק
https://www.instagram.com/reel/C2e7PgEI6cA/?igsh=ZWI2YzEzYmMxYg==
זה לא הסרטון הנכון
https://www.instagram.com/reel/C2jZlMKoHb3/?igsh=ZWI2YzEzYmMxYg==
עוגיות כל כך טעימות עשיתי גרסת פרווהתודה על המתכון ועל הטריק.
הקישור הוא למתכון של העוגת תותים עם מוס שוקולד לבן שהעלית אתמול
https://www.instagram.com/reel/C2jZlMKoHb3/?igsh=ZWI2YzEzYmMxYg==
קרן הכנתי עם קמח תמי, יצא פריך ברמות!!! ואו
תודה רבה על המתכון יצא לי מושלם
מעריצה אותך
תודה שירן שמחה לשמוע שיצא טוב
יצא אחלה
תודה דורון
אין לי קורנפלור אפשר במקום קמח אחר כלשהו?
קמח לבן
הכנתי כבר פעמיים ויצא מושלם איזה מתכון מעלף.
שמחה לשמוע תודהההה
תודה קרן.
ויש לי שאלה כללית:
האם המאפים שיש בהם קמח רגיל יכולים להיות מומרים לקמח קוסמין כלשהו?
בעקרון כן, אם זה כוסמין מלא הוא יבש יותר ולעיתים בצקים יוצאים יבשים בהמרה, לכן יש להוסיף שומן או נוזל במקרה של העוגיות
וואו תקשיבי אמא שלי הכינה את העוגיות האלו פעם אחת. טעמתי והתעלפתי על הטעם. אמרתי לאמא שלי שזה נהפך לעוגיות המנחמות ושאני רוצה פינוק של אמא שתכין לי אותם שלי כי הן כאלו נדירות ונימוחות בפה וטעם כזה ממכר וחמים. אמרתי לאמא שלי
היום אני מכינה אותם לכבוד שבץ שגם לאמא שלי תהיה עוגייה מנחמת ליד הכוס קפה.
ובאמת- זה העוגיות הכי טעימות שאכלתי בחיים! (כן! זה 'לחמים' עבר למקום שני)
וכל מי שרואה את המתכון הזה- לרוץ להכין! ושווה לשבור דיאטה על זה!
איזו מחמאה!!!!
הי קרן,
תודה על מתכון נהדר והטיפ… נפלא.
תודה דורית
הי, בלי אבקת אפייה ?
הכנתי יצא נחמד לא מרגישים שקדים
השקדים נותנים מעט פריכות נעימה אם חסר לך טעם של שקדים תוסיפי להבא קצת יותר שקדים במקום קמח או תמצית שקדים
הכנתי,
יצא עם טעם של חמאה.
והשתמשתי בקמח שקדים בלבד 🙁
הכנתי,
יצא חולי..
השתמשתי בקמח שקדים בלבד 🙁
ברור שייצא חולי אם לא הוספת קמח לבן. העוגיות לא יכולות להחזיק רק על שקדים , עדיף לשאול קודם
קרן הכנתי עם קמח תמי, יצא פריך ברמות!!! ואו
הכנתי היום והן מושלמות!! גרידת הלימון מוסיפה בעדינות רעננות נהדרת. תודה על המתכון הנפלא 🙂
תודהה