עוגיות

סהרוני שקדים

ינואר 11, 2020 4 Comments

הגורון הקטן מסתובב ביפו בלי סוף, הוא כבר בן 13, יש לו מלא חברים, הוא לומד בתל אביב אבל מחובר(

ליפו בנשמה, הוא והחברים שלו יוצאים ונכנסים מהבית בלי סוף, כל פעם לקחת משהו אחר, לאכול

(הם אוכלים מלא! )לשתות, לתת חיבוק קטן ולהמשיך את הרפתקאות היום שלהם. לפעמים אני יוצאת

לקנות משהו ביפת, ואני רואה אותם חולפים עם האפניים על פני, אחד מרכיב את השני, ויש להם תמיד מבט

שובב בעיניים, מחפשים אקשן, מצחיקים אחד את השני, יותר נכון נקרעים מצחוק מכל שטות,

ואני חושבת שכמה כייף להם, גם אני הייתי מהמסתובבות, הייתי ילדת רחוב רק שאני לא גדלתי

בעיר אלא במושב, והייתי מסתובבת כל היום בין המושבים לחברות ברגל בין פרדסים, או שנוסעת באוטובוס

לחברים שהכרתי מכל הארץ באוטובוסים וטרמפים לא עלינו, והיה לי כייף, הייתי בתוך הרפתקאה אחת

גדולה ונהניתי מכל רגע, והיום אני הכי אוהבת להיות בבית, ולראות את הגורון גדל ומסתובב ומגלה את

העולם, העיקר שאני העוגן, שהבית זו התחנה שאליה הוא תמיד חוזר. ומאוד חשוב שלו ולחברים שלו יהיה

תמיד מה לאכול! שיהיה נח ונעים לחזור תמיד לתחנה שהיא הבית,

וככה חוסלה לי קופסא ברגע, כשלמעשה היתה אמורה להספיק לשבת כולה.

סהרוני שקדים אלו לחלוטין העוגיות שהכי כדאי לי להנמנע מהן, אני כל כך אוהבת אותן שסביר להניח שאני

לא אוכל להפסיק לאכול מהן. הן נמסות בפה ממש, טעם השקדים לימון עדין, והן כל כך מתאימות עכשיו

בחורף כשכוס התה שלי מתמלאה כל חמש דקות.

הן מזכירות לי את המסלנקי, עוגיות החמאה של סבתא שלי שהמתכון שלהן עלה כאן

אבל הן עם שקדים ולימון.

סהרוני שקדים / כ 35-40 סהרונים 

(אופציית המרה לפרווה בסוף המתכון)

מצרכים למתכון:

200 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות

1/2 כוס+2 כפות (120 גר') סוכר לבן

כוס (100 גר') שקדים טחונים

2 כפות (20 גר') קורנפלור

2 כוסות (280 גר') קמח לבן רגיל 

כפית תמצית/מחית וניל

מעט מלח

גרידת לימון מחצי לימון בינוני גדול

1 כפית מיץ לימון

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה

מוסיפים שקדים טחונים, קורנפלור, וניל, מיץ וגרידת לימון וממשיכים לערבל,

מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (התערובת לא חלקה, אבל היא אמורה להיפרד מהקערה בגושים גדולים)

בעזרת הידיים, יוצרים עיגולים קטנים מהבצק בגודל של כדור קטן,

מעצבים את הכדורים לצורת סהר, ומניחים במרווחים קטנים על גבי תבנית האפייה.

אופים כ 12-15 דק', עד שהסהרונים מקבלים גוון זהוב אבל נשארים עדיים בהירים.

מצננים, מקשטים בהמון אבקת סוכר .

שומרים בקופסא או צנצנת אטומה בטמפרטורת החדר עד כשבוע.

**לפרווה ניתן להמיר חמאה בנטורינה או מרגרינה

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

נטע ינואר 11, 2020 at 3:16 pm

איך ידעת שזה בדיוק מה שבא לי עכשיו???
תכף מכינה ❤

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2020 at 3:49 pm

קולטת אותך מרחוק

Reply
חני רפאל ינואר 18, 2020 at 3:29 am

היי קרן רציתי לשאול
חמאה רכה חתוכה לקוביות הכוונה שתהיה בטמפ החדר?
בנוסף רציתי לשאול האם השקדים הטחונים צריכים להיות ממש טחונים לאבקה (כחלק מהקמח) או שאפשרי שיהיו גרוסים?
שאלה אחרונה.. אני ממש רוצה להכין קרמוגית יש מתכון שהיית ממליצה עליו או שיש לך 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2020 at 8:05 am

חמאה רכה זו חמאה בטמפרטורת החדר כשנח וקל לעבוד איתה
אם לא טוחנים את השקדים אלא רק גורסים העוגיות יקבלו מרקם טיפה גס והמרקם יהיה בפה גם כן שונה, אני באופן אישי אוהבת את זה מאוד ::-)
קרם עוגיות היחיד שיצא לי להכין היה של קרין גורן וכמו כל המתכונים שלה היה מעולה

Reply

Leave a Comment