עוגיות

סהרוני שקדים

ינואר 11, 2020 28 Comments

הגורון הקטן מסתובב ביפו בלי סוף, הוא כבר בן 13, יש לו מלא חברים, הוא לומד בתל אביב אבל מחובר(

ליפו בנשמה, הוא והחברים שלו יוצאים ונכנסים מהבית בלי סוף, כל פעם לקחת משהו אחר, לאכול

(הם אוכלים מלא! )לשתות, לתת חיבוק קטן ולהמשיך את הרפתקאות היום שלהם. לפעמים אני יוצאת

לקנות משהו ביפת, ואני רואה אותם חולפים עם האפניים על פני, אחד מרכיב את השני, ויש להם תמיד מבט

שובב בעיניים, מחפשים אקשן, מצחיקים אחד את השני, יותר נכון נקרעים מצחוק מכל שטות,

ואני חושבת שכמה כייף להם, גם אני הייתי מהמסתובבות, הייתי ילדת רחוב רק שאני לא גדלתי

בעיר אלא במושב, והייתי מסתובבת כל היום בין המושבים לחברות ברגל בין פרדסים, או שנוסעת באוטובוס

לחברים שהכרתי מכל הארץ באוטובוסים וטרמפים לא עלינו, והיה לי כייף, הייתי בתוך הרפתקאה אחת

גדולה ונהניתי מכל רגע, והיום אני הכי אוהבת להיות בבית, ולראות את הגורון גדל ומסתובב ומגלה את

העולם, העיקר שאני העוגן, שהבית זו התחנה שאליה הוא תמיד חוזר. ומאוד חשוב שלו ולחברים שלו יהיה

תמיד מה לאכול! שיהיה נח ונעים לחזור תמיד לתחנה שהיא הבית,

וככה חוסלה לי קופסא ברגע, כשלמעשה היתה אמורה להספיק לשבת כולה.

סהרוני שקדים אלו לחלוטין העוגיות שהכי כדאי לי להנמנע מהן, אני כל כך אוהבת אותן שסביר להניח שאני

לא אוכל להפסיק לאכול מהן. הן נמסות בפה ממש, טעם השקדים לימון עדין, והן כל כך מתאימות עכשיו

בחורף כשכוס התה שלי מתמלאה כל חמש דקות.

הן מזכירות לי את המסלנקי, עוגיות החמאה של סבתא שלי שהמתכון שלהן עלה כאן

אבל הן עם שקדים ולימון.

סהרוני שקדים / כ 35-40 סהרונים 

(אופציית המרה לפרווה בסוף המתכון)

מצרכים למתכון:

200 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות

1/2 כוס+2 כפות (120 גר') סוכר לבן

כוס (100 גר') שקדים טחונים

2 כפות (20 גר') קורנפלור

2 כוסות (280 גר') קמח לבן רגיל 

כפית תמצית/מחית וניל

מעט מלח

גרידת לימון מחצי לימון בינוני גדול

1 כפית מיץ לימון

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה

מוסיפים שקדים טחונים, קורנפלור, וניל, מיץ וגרידת לימון וממשיכים לערבל,

מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (התערובת לא חלקה, אבל היא אמורה להיפרד מהקערה בגושים גדולים)

בעזרת הידיים, יוצרים עיגולים קטנים מהבצק בגודל של כדור קטן,

מעצבים את הכדורים לצורת סהר, ומניחים במרווחים קטנים על גבי תבנית האפייה.

אופים כ 12-15 דק', עד שהסהרונים מקבלים גוון זהוב אבל נשארים עדיים בהירים.

מצננים, מקשטים בהמון אבקת סוכר .

שומרים בקופסא או צנצנת אטומה בטמפרטורת החדר עד כשבוע.

**לפרווה ניתן להמיר חמאה בנטורינה או מרגרינה

Print Friendly, PDF & Email

28 Comments

נטע ינואר 11, 2020 at 3:16 pm

איך ידעת שזה בדיוק מה שבא לי עכשיו???
תכף מכינה ❤

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2020 at 3:49 pm

קולטת אותך מרחוק

Reply
חני רפאל ינואר 18, 2020 at 3:29 am

היי קרן רציתי לשאול
חמאה רכה חתוכה לקוביות הכוונה שתהיה בטמפ החדר?
בנוסף רציתי לשאול האם השקדים הטחונים צריכים להיות ממש טחונים לאבקה (כחלק מהקמח) או שאפשרי שיהיו גרוסים?
שאלה אחרונה.. אני ממש רוצה להכין קרמוגית יש מתכון שהיית ממליצה עליו או שיש לך 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2020 at 8:05 am

חמאה רכה זו חמאה בטמפרטורת החדר כשנח וקל לעבוד איתה
אם לא טוחנים את השקדים אלא רק גורסים העוגיות יקבלו מרקם טיפה גס והמרקם יהיה בפה גם כן שונה, אני באופן אישי אוהבת את זה מאוד ::-)
קרם עוגיות היחיד שיצא לי להכין היה של קרין גורן וכמו כל המתכונים שלה היה מעולה

Reply
Dana אפריל 22, 2020 at 12:43 am

יו קראתי את הטקסט שלך וזה מה שהתנגן לי בראש,בגלל הקליפ…
https://youtu.be/6L0r3BpfXRY

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 4:44 pm

תודה על זה

Reply
נוי אפריל 23, 2020 at 5:42 pm

היי קרן,
אם לא רוצים להוציא את המיקסר מטעמי עצלות בלבד, אפשר בלי?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 5:48 pm

בטח

Reply
שלהבת אפריל 26, 2020 at 1:58 pm

היי קרן יקרה, האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא ומה הכמות ?
תודה שלהבת

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 3:48 pm

בשימוש בקמח מלא העוגיות יצאו במרקם יבש ומתפורר, לכן אני לא ממליצה להמיר יותר מ 50%

Reply
Tal מאי 1, 2020 at 6:07 pm

היי, הכנתי את הסהרונים האלו והם מדהימים, תודה רבה !
שאלה, אפשר להכין בצורות אחרות, לבבות או כוכבים עם קורצן, הבצק מתאים לזה ?

תודה רבה ❤️❤️

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 11:46 pm

פחות מתאים כי הבצק לא בדיוק בצק שמרדדים

Reply
דנה מאי 28, 2020 at 6:30 pm

היי קרן!
האם ניתן להשתמש בקמח שקדים במקום שקדים טחונים?

תודה!

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 6:44 pm

כן

Reply
נועם מאי 10, 2020 at 11:33 pm

קרן המהממת
שאלה
האם זה מתאים לאפייה בטורבו או לא? את אפית בעליון תחתון או טורבו ?
זה יכול להתאים גם לאפייה בטורבו או שלא?

ולגבי המרכיבים : בהמשך יש לי מספר שאלות

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 12:22 am

אפיתי בלי רווחים

Reply
נועם מאי 11, 2020 at 4:46 am

רווחים? מה זאת אומרת?
שאלתי לגבי תוכנית האפייה. אם זה מתאים לאפייה בטורבו או לא? את אפית בעליון תחתון או טורבו ?
זה יכול להתאים גם לאפייה בטורבו או שלא?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 6:56 am

זה בטעות נכתב לתגובה שלך
לא אופה בטורבו
אני מניחה שאפשר אך לא ניסיתי
פחות אוהבת לאפות כמה תבניות יחד
חום עליון תחתון

Reply
נועם מאי 11, 2020 at 2:28 pm

אני אסביר . התנור שלי לא תקין במלמטה למעלה בתוכנית הזאת. והאם זה ייצא טוב גם בטורבו? או שהעוגיות ייצאו פחות נימוחות ועדיף לחכות עד שהתנור ייתוקן ?
כלומר לדעתך חבל על הזמן והמצרכים או שאמור לצאת טוב?
והכוונה שלי היא רק לתבנית אפייה אחת, לא שתיים

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 2:38 pm

לא רואה סיבה לא לאפות אותם בטורבו

Reply
נועם מאי 13, 2020 at 1:03 am

קרן המהממת. תודה על הסבלנות והמענה המהיר.

יש לי מספר שאלות נוספות :
לגבי המצרכים:
1. האם כדאי לשנות ל- 4 כפות קורנפלור, ואם כן אז הקמח נשאר באותה כמות ?

2. אני רוצה לעלות ל- 200 גרם שקדים טחונים, במקרה זה הקמח והקורנלפור לא משתנים בכמות ?

3. ראיתי במתכונים אחרים בחלק שמוסיפים רבע כוס שמן או מספר כמות שמן , אין פה צורך ?

4. לגבי נוזלים: בחלק מוסיפים כף או שתיים חלב/ מים , למה זה והאם זה נחוץ כאן ?

לגבי אופן ההכנה:
1. אם תוכלי להסביר ולפרט איך הבצק אמור בסוף להיראות. פירורי מעט או בכלל לא ?
אם זה פירורי זה מקשה על גלגול הבצק לחצאי ירח ? 

2. במתכונים אחרים וגם מתכון ממש דומה לזה, חלקם ציינו שהעוגיות משתטחות באפייה ומאבדות מהצורה. מדוע זה קורה האם צריך כאן לשים את הבצק חצי שעה או שעה במקרר כדי למנוע זאת ?

לאחר האפייה הן ממש שבירות ומתפוררות, ומתייצבות רק לאחר שמצטננות ?

3. לגבי ערבוב החמאה+ סוכר, לערבב רק עד איחוד מספר שניות או במהירות גבוהה 3 דקות עד לתערובת תפוחה ובהירה?

4. לאחר החמאה+ הסוכר, כשמוסיפים את שאר המצרכים , באיזה מהירות וכמה זמן מערבלים ? מתי אמורים להפסיק ? כי אם מערבלים מידי את הורס את הנימוחות ואת הבצק

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 7:11 am

כל כך הרבה שאלות למתכון ככ פשוט
יש המון חומר בגוגל ממליצה לקרוא
לא אוכל לשבת ולכתוב כרגע קורס על בצק פריך
ועל סהרוני שקדים, ולא ברור לי למה אתה רוצה לעשות ככ הרבה שינויים במתכון אם אתה בכלל אתה, ואם אתה ככ מבין באפייה מה שבהחלט נראה מהשאלה שכן אז אולי פשוט תכין מתכון שלך?

Reply
נועם מאי 14, 2020 at 1:02 am

אם תוכלי לענות בבקשה בזמנך,כי אני להכין למחר

Reply
עפרה מאי 26, 2020 at 11:00 pm

תודה על המתכון,עשיתי בעני קת מתוק מידי והשקדים לא מורגשים.הייתי מוסיפה יותר שקדים.
תודה בכל מקרה הם טעימות

Reply
h מאי 31, 2020 at 11:38 pm

השקדים צריכים להיות טחונים דק כמו קמח

Reply
קרן אגם יוני 1, 2020 at 10:11 am

כן

Reply
רורי יוני 9, 2020 at 12:56 pm

שלום קרן יקרה,
האם יש תחליף לקורנפולר?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 2:58 pm

אפשר לוותר, זה מוסיף פריכות אבל לא חובה

Reply

Leave a Comment