הגורון הקטן מסתובב ביפו בלי סוף, הוא כבר בן 13, יש לו מלא חברים, הוא לומד בתל אביב אבל מחובר(
ליפו בנשמה, הוא והחברים שלו יוצאים ונכנסים מהבית בלי סוף, כל פעם לקחת משהו אחר, לאכול
(הם אוכלים מלא! )לשתות, לתת חיבוק קטן ולהמשיך את הרפתקאות היום שלהם. לפעמים אני יוצאת
לקנות משהו ביפת, ואני רואה אותם חולפים עם האפניים על פני, אחד מרכיב את השני, ויש להם תמיד מבט
שובב בעיניים, מחפשים אקשן, מצחיקים אחד את השני, יותר נכון נקרעים מצחוק מכל שטות,
ואני חושבת שכמה כייף להם, גם אני הייתי מהמסתובבות, הייתי ילדת רחוב רק שאני לא גדלתי
בעיר אלא במושב, והייתי מסתובבת כל היום בין המושבים לחברות ברגל בין פרדסים, או שנוסעת באוטובוס
לחברים שהכרתי מכל הארץ באוטובוסים וטרמפים לא עלינו, והיה לי כייף, הייתי בתוך הרפתקאה אחת
גדולה ונהניתי מכל רגע, והיום אני הכי אוהבת להיות בבית, ולראות את הגורון גדל ומסתובב ומגלה את
העולם, העיקר שאני העוגן, שהבית זו התחנה שאליה הוא תמיד חוזר. ומאוד חשוב שלו ולחברים שלו יהיה
תמיד מה לאכול! שיהיה נח ונעים לחזור תמיד לתחנה שהיא הבית,
וככה חוסלה לי קופסא ברגע, כשלמעשה היתה אמורה להספיק לשבת כולה.
סהרוני שקדים אלו לחלוטין העוגיות שהכי כדאי לי להנמנע מהן, אני כל כך אוהבת אותן שסביר להניח שאני
לא אוכל להפסיק לאכול מהן. הן נמסות בפה ממש, טעם השקדים לימון עדין, והן כל כך מתאימות עכשיו
בחורף כשכוס התה שלי מתמלאה כל חמש דקות.
הן מזכירות לי את המסלנקי, עוגיות החמאה של סבתא שלי שהמתכון שלהן עלה כאן
אבל הן עם שקדים ולימון.את כל שלבי ההכנה בוידאו תוכלו למצוא באינסטוש כאן
סהרוני שקדים / כ 35-40 סהרונים
(אופציית המרה לפרווה/טבעוני בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
200 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/2 כוס+2 כפות (120 גר') סוכר לבן
כוס (100 גר') שקדים טחונים
2 כפות (20 גר') קורנפלור
2 כוסות (280 גר') קמח לבן רגיל
כפית תמצית/מחית וניל
מעט מלח
גרידת לימון מחצי לימון בינוני גדול
1 כפית מיץ לימון
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה או בקערה עם עם כף, מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים שקדים טחונים, קורנפלור, וניל, מלח, מיץ וגרידת לימון וממשיכים לערבל,
מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (התערובת לא חלקה, אבל היא אמורה להיפרד מהקערה בגושים גדולים)
בעזרת הידיים, יוצרים עיגולים קטנים מהבצק בגודל של כדור קטן,
מעצבים את הכדורים לצורת סהר, ומניחים במרווחים קטנים על גבי תבנית האפייה.
אופים כ 12-15 דק', עד שהסהרונים מקבלים גוון זהוב אבל נשארים עדיים בהירים.
מצננים, מקשטים בהמון אבקת סוכר .
שומרים בקופסא או צנצנת אטומה בטמפרטורת החדר עד כשבוע.
**לפרווה/טבעוני ניתן להמיר חמאה בנטורינה או מרגרינה
116 Comments
איך ידעת שזה בדיוק מה שבא לי עכשיו???
תכף מכינה ❤
קולטת אותך מרחוק
חלומי. מכינה שוב ושוב…
תודה!
הכי טעימים!
אפשר קמח שקדים במקום קמח רגיל
רק קמח שקדים לא יחזיק פה
אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח ללא גלוטן אם זו הבעיה
הכנתי הבוקר עכשיו בתנור ,הריח מעולה ,מחכה לטעום
יש לי רק קמח שקדים, אפשר להמיר את השקדים הטחונים בזה?
זה אותו הדבר
היי יקרה , ראשית כל מתכון שאני עושה שלך הצלחה מסחררת , פשוט מאוהבת אך את העוגיות האלה ממש חיכיתי להכין ולא הצליח , הבצק התגבש אך כשרציתי לעצב את העוגיות הוא ניהיה פרורי , ונסדק , עשיתי עיגולים פחוסים ואפיתי אך המרקם לא טוב , לא פריכיות ונמסות . אשמח לדעת במה לדעתך טעיתי ☺
אולי הבצק היה יבש מדי
להבא תוסיפי שמן קנולה ותעבדי אותו עוד קצת וזה אמור להסתדר
עוד לא הוצאתי מהתנור נגמרו חוסלו.
בפעם הבאה מכינה כמות כפולה
יצא מושלם!!!! מתחסל במהירות.
תודה על מתכון פשוט וטעים
תודה ענת
היי קרן 🙂 האם ניתן לשמור בהקפאה? כמו כן האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס?
אין בעיה להקפיא
להמיר חמאה אפשר זה ייצא שונה, 80% מהחמאה בשמן קוקוס
היי קרן רציתי לשאול
חמאה רכה חתוכה לקוביות הכוונה שתהיה בטמפ החדר?
בנוסף רציתי לשאול האם השקדים הטחונים צריכים להיות ממש טחונים לאבקה (כחלק מהקמח) או שאפשרי שיהיו גרוסים?
שאלה אחרונה.. אני ממש רוצה להכין קרמוגית יש מתכון שהיית ממליצה עליו או שיש לך 🙂
חמאה רכה זו חמאה בטמפרטורת החדר כשנח וקל לעבוד איתה
אם לא טוחנים את השקדים אלא רק גורסים העוגיות יקבלו מרקם טיפה גס והמרקם יהיה בפה גם כן שונה, אני באופן אישי אוהבת את זה מאוד ::-)
קרם עוגיות היחיד שיצא לי להכין היה של קרין גורן וכמו כל המתכונים שלה היה מעולה
האם אפשר להשתמש רק הקמח שקדים טחונים?
לדעתי לא יחזיק הבצק רק עם שקדים
יו קראתי את הטקסט שלך וזה מה שהתנגן לי בראש,בגלל הקליפ…
https://youtu.be/6L0r3BpfXRY
תודה על זה
היי קרן,
אם לא רוצים להוציא את המיקסר מטעמי עצלות בלבד, אפשר בלי?
בטח
היי קרן יקרה, האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא ומה הכמות ?
תודה שלהבת
בשימוש בקמח מלא העוגיות יצאו במרקם יבש ומתפורר, לכן אני לא ממליצה להמיר יותר מ 50%
היי קרן קודם כל תודה על השיתוף מתכונים!
הבצק יצא לי קצת רך מדי אם אפשר לקרוא לזה ככה כלומר שגלגלגתי את העוגיה היא התפוררה לי קצת והתפרקה . מה עשיתי לא נכון?
תודה על העזרה:)
זה אומר שהיה חסר לה טיפה שומן, פשוט להוסיף קצת שמן או שמן זית וזה מסתדר
היי קרן, נגמר הקורנפלור. כמה זה קריטי? יש תחליף שאפשר במקום? תודה!
קמח תפוחי אדמה או לוותר על זה ולהוסיך קמח לבן במקום
היי קרן, העוגיות יצאו טעימות בטירוף. הדבר היחיד הוא שהן קצת השתטחו בתנור . אין צורך באבקת אפייה במתכון?
אין צורך, נסי להבא להוסיף חלמון
היי, הכנתי את הסהרונים האלו והם מדהימים, תודה רבה !
שאלה, אפשר להכין בצורות אחרות, לבבות או כוכבים עם קורצן, הבצק מתאים לזה ?
תודה רבה ❤️❤️
פחות מתאים כי הבצק לא בדיוק בצק שמרדדים
היי קרן!
האם ניתן להשתמש בקמח שקדים במקום שקדים טחונים?
תודה!
כן
אפשר לזלף את הבצק?
בטח
היי
אפשר להכין כגליל ולחתוך אותו?
תודה על עוד מתכון מהמם
אפשר בטח, רק להקפיא קודם
הגיוני בלי אבקת אפיה?
הכי הגיוני
קרן המהממת
שאלה
האם זה מתאים לאפייה בטורבו או לא? את אפית בעליון תחתון או טורבו ?
זה יכול להתאים גם לאפייה בטורבו או שלא?
ולגבי המרכיבים : בהמשך יש לי מספר שאלות
אפיתי בלי רווחים
רווחים? מה זאת אומרת?
שאלתי לגבי תוכנית האפייה. אם זה מתאים לאפייה בטורבו או לא? את אפית בעליון תחתון או טורבו ?
זה יכול להתאים גם לאפייה בטורבו או שלא?
זה בטעות נכתב לתגובה שלך
לא אופה בטורבו
אני מניחה שאפשר אך לא ניסיתי
פחות אוהבת לאפות כמה תבניות יחד
חום עליון תחתון
סיבוב ראשון לפני יומיים יצא פצצה!!
סיבוב שני היום יצא בסדר. החמאה והשקדים היו מסוג שונה. מדהים כמה שזה משנה את טעמן ומרקמן של העוגיות…
לגבי 'מעט מלח' – לא הוספתי כי לא כתבת מתי…
זה נכון ותמיד יש הבדלים כשמחליפים מצרכים שונים, מלח אפשר בכל שלב של איחוד הבצק לא משמעותי ואוסיף גם במתכון
היי קרן:)
אפשר להמיר את הסוכר באבקת סוכר? ואם כן,אפשר לוותר על הקורנפלור?
אפשר גם וגם
אני אסביר . התנור שלי לא תקין במלמטה למעלה בתוכנית הזאת. והאם זה ייצא טוב גם בטורבו? או שהעוגיות ייצאו פחות נימוחות ועדיף לחכות עד שהתנור ייתוקן ?
כלומר לדעתך חבל על הזמן והמצרכים או שאמור לצאת טוב?
והכוונה שלי היא רק לתבנית אפייה אחת, לא שתיים
לא רואה סיבה לא לאפות אותם בטורבו
קרן המהממת. תודה על הסבלנות והמענה המהיר.
יש לי מספר שאלות נוספות :
לגבי המצרכים:
1. האם כדאי לשנות ל- 4 כפות קורנפלור, ואם כן אז הקמח נשאר באותה כמות ?
2. אני רוצה לעלות ל- 200 גרם שקדים טחונים, במקרה זה הקמח והקורנלפור לא משתנים בכמות ?
3. ראיתי במתכונים אחרים בחלק שמוסיפים רבע כוס שמן או מספר כמות שמן , אין פה צורך ?
4. לגבי נוזלים: בחלק מוסיפים כף או שתיים חלב/ מים , למה זה והאם זה נחוץ כאן ?
לגבי אופן ההכנה:
1. אם תוכלי להסביר ולפרט איך הבצק אמור בסוף להיראות. פירורי מעט או בכלל לא ?
אם זה פירורי זה מקשה על גלגול הבצק לחצאי ירח ?
2. במתכונים אחרים וגם מתכון ממש דומה לזה, חלקם ציינו שהעוגיות משתטחות באפייה ומאבדות מהצורה. מדוע זה קורה האם צריך כאן לשים את הבצק חצי שעה או שעה במקרר כדי למנוע זאת ?
לאחר האפייה הן ממש שבירות ומתפוררות, ומתייצבות רק לאחר שמצטננות ?
3. לגבי ערבוב החמאה+ סוכר, לערבב רק עד איחוד מספר שניות או במהירות גבוהה 3 דקות עד לתערובת תפוחה ובהירה?
4. לאחר החמאה+ הסוכר, כשמוסיפים את שאר המצרכים , באיזה מהירות וכמה זמן מערבלים ? מתי אמורים להפסיק ? כי אם מערבלים מידי את הורס את הנימוחות ואת הבצק
כל כך הרבה שאלות למתכון ככ פשוט
יש המון חומר בגוגל ממליצה לקרוא
לא אוכל לשבת ולכתוב כרגע קורס על בצק פריך
ועל סהרוני שקדים, ולא ברור לי למה אתה רוצה לעשות ככ הרבה שינויים במתכון אם אתה בכלל אתה, ואם אתה ככ מבין באפייה מה שבהחלט נראה מהשאלה שכן אז אולי פשוט תכין מתכון שלך?
הי קרן, העוגיות יוצאות לי שטוחות :/ מה הקסם?
נסי להוסיף חלמון לבצק
אם תוכלי לענות בבקשה בזמנך,כי אני להכין למחר
האם חייב להוסיף גרידת לימון ומיץ לימון? העוגיות יוצאות עם טעם לימוני חזק? האם אפשר לוותר?
תכיני את אלו
https://kerenagam.co.il/עוגיות-מסלנקי-עוגיות-החמאה-של-סבתא-בלה/
תודה על המתכון,עשיתי בעני קת מתוק מידי והשקדים לא מורגשים.הייתי מוסיפה יותר שקדים.
תודה בכל מקרה הם טעימות
השקדים צריכים להיות טחונים דק כמו קמח
כן
שלום קרן יקרה,
האם יש תחליף לקורנפולר?
אפשר לוותר, זה מוסיף פריכות אבל לא חובה
יצאו באמת מדהימות!
מאד מתחברת למה שכתבת היום לגבי ״דכאון יום ראשון״ 🙂 מזל שנתת לי מוטיבציה להכין את העוגיות האלה על הבוקר, דרך מעולה ומנחמת מאד להתחיל את השבוע.. תודה רבה על עוד מתכון מדויק ומוצלח.
שמחה לחלוק דכאונות תודה נגה
הי קרן, הכנתי את הבצק אבל הוא ממש מתפורר ואני לא מצליחה לקרוץ עיגולים. זה פשוט מתפורר.. מה אוכל להוסיף כדי שהוא יתגבש לגוש בצק?
להוסיף שומן, שמן קנולה או אפילו שמן זית
עשיתי עם הבת שלי ויצא נדיר!
מודה שאופה בלי לחץ רק בזכותך
תהינו אם צריך לשטח את הסהרונים לפני התנור?
תודה עלייך
הי ינאי תודה, אין צורך לשטח
האם ניתן להכין את הבצק ולשים במקרר לכמה שעות לפני האפייה?
בטח
היי
אם אני רוצה להוסיף שקדים פרוסים לעוגיות אני צריכה להוריד מכמות הקמח שקדים או הקמח רגיל ??
טעמתי אותם עם שקדים פרוסים וזה מוסיף קרנציות מעולה
אין צורך לעשות שינוי אם מוסיפים קצת שקדים פרוסים
היי, האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח שקדים או בקמח קוקוס. אותה שאלה לגבי הסוכר – האם אפשר להמיר בסוכר קוקוס?
תודה רבה וחולה על המתכונים שלך! 🙂
תודה עדי לא ניתן להכין את העוגיות רק על בסיס קמח שקדים, זה לא יחזיק.
המתכון הוא ללא אבקת אפייה?
נכון
הי קרן הכנתי כרגע יצא מושלם! בצק מדהים נעים וכיפי כל הבית אין משכר …. תודה על הסבר ברור וקליל ממש תענוג
היי קרן
עשיתי בדיוק לפי ההוראות …
יצא טעים מאוד, אבל לא ברור למה העוגיות נשברו
איפה טעיתי ????
אשמח לתשובתך
מה הכוונה נשברו? התפוררו לאחר אפייה? אולי היית צריכה להוסיף קצת נוזלים לבצק לפני הגלגול
אם בזמן הגלגול הן קצת מתפרקות יש להוסיף קצת מים או טיפה שמן
היי קרן יקרה
הכנתי בדיוק את המתכון טעים מאוד….
אבל העוגיות נשברות והבצק מתפורר בפה כמו חול
איפה טעיתי, אשמח לתגובה
תודה מראש
לבנה
אם העוגיות מתפוררת בזמן העיצוב יש להוסיף עוד מעט שמן או מים
אפשר לעשות במעבד מזון?
ברור
הי קרן, העוגיות נראות מדהים! רציתי לשאול במה ניתן להמיר את הקמח הלבן שהמתכון יתאים לפסח? תודה חג שמח!
לא ניסיתי אני מניחה שקמח לפסח שנמכר מוכן בחנויות
תודה לך על כל ההבהרות והתשובות!
האם ניתן להשתמש לדעתך בקמח תפוא או קורנפלור במקום כל הקמח הלבן בכדי להפוך אותן כשרות לפסח?
חא מוצאת מתכון כשר וטוב.. והעוגיות שלך נראות נפלא!
ואגב, עוגת הגבינה עם התותים שלך כיכבה אצלנו בערב פסח!!!!!! תודה!
תודה מי טל
באמת שלא ניסיתי וקשה לי לענות על השאלה בקשר לקמחים לפסח מוזמנת לנסות ולחזור אחינו
אני אפתח ללג עם קמח תמי יצא מעולה ומתאים לפסח
אפשר להמיר לסוכר חום?
אפשר
אפשר להמיר במרגרינה
הי
אין במתכון מרגרינה אלא חמאה
שמן לא יעבוד פה
סליחה התכוונתי להמיר את המרגרינה בשמן???
נהדרות! תודה.
היי, אפשר להחלחף את החמאה במשהו טחר חוץ ממרגרינה? לגירסה פרווה
אפשר לנסות שמן קוקוס לא ניסיתי בגרסה הזו
היי, אפשר להחליף את החמאה במשהו אחר חוץ ממרגרינה? לגירסה פרווה
מתכון קליל ותוצאה משובחת
תודה
הי קרן, יש לי 85 גרם שקדים טחונים בלבד. אפשר להשלים את החסר עם קמח/קורנפלור?
כן
הכנתי את העוגיות והן יצאו דבוקות ושטוחות
אחרי זה בדקתי שוב את המתכון ושמתי כוס סוכר במקום חצי
אז אולי זה משגרם לזה?
תוהה מה ניתן לעשות עם העוגיות
אולי לטחון ולהכין את העוגת גבינה פירורים שלך?
כן הסוכר גרם לזה אפשר לנסות כתחתית פירורית
היי קרן אהובה , הכנתי את המתכון , אני מאןד אוהבת כל מה שאת עןשה ומעריצה . אך כאן עשיתי ממש ים כמויות מדוייקות ומשהו לא יצא תקין , הבצק היה מתמסר אך קצת מתפורר כאשר מנסים להכין את הצורה , הוא ממש התפורר עד כדי כך שכשרציתי לסגור לסהרון ממש לא נתן לי . גילגלתי לכדורים ואפיתי , הטעם היה לא מוצלח ןגם המרקם , מה עדיתי לא בסדר?
אופים בטורבו או חום עליון תחתון רגיל .?
חום עליון תחתון
אין צורך בביצה?
אין צורך
חבל שלמרות שבכל כך הרבה תגובות רושמים שהבצק מתפורר עוד לא תיקנת אותו. אם צריך עוד שמן – נא לתקן
אין צורך לתקן, בצק יוצא אחרת בכל בית ולכןציינתי שמידה והוא מתפורר להוסיף מעט שמן וזה מסתדר, אין צורך לכעוס. הכנתי את המתכון עשרות פעמים ואף פעם לא הייתי צריכה להוסיף שמן.
בהצלחההההה
עוגיות מעולות! הכנתי ונטרפו ישר. תודה רבה על המתכון המעולה!
יש דרך להפוך אותן לכשל"פ?
וואי ממש טעימות!!!
תודה עדי