חגיםחנוכה

סופגניות אפויות מבצק ריקוטה במילוי ריבת תות

דצמבר 27, 2019 94 Comments

זה החג הראשון השנה שאני עובדת כמעט כל יום (סדנאות אפייה) מדליקה נרות פעם עם אורחי הסדנה ופעם עם הילדים

ואוכלת סופגניות פעם עם האורחים ופעם עם הילדים בערב.

אתמול חבר הגיע אחר הצהריים עם מגש של בקלאווה, וכאילו לא ראיתי מתוק מימי, חיסלתי חצי ממנו.

כל בוקר אני עולה על המשקל, מכניסה את הבטן, ואומרת לו יאללה, בוא נראה מה הנזק.

לא יכול להיות שאני אוכלת כל כך הרבה סופגניות וכלום לא זז. אבל המשקל כמו שאתם יודעים

יש לו זמן,כל יום הוא באותו משקל,  ואז אחרי כמה ימים פתאום הוא מפציץ.

2 קילו יותר! מה???? מאיפה באת לי עם זה עכשיו?

אתמול הייתי במשקל של לפני הלידה והיום עוד 2 קילו?

בטח הסוללות…. אני תמיד מחליפה סוללה, והוא בשלו,  בטח מקולקל ותקוע על המשקל של לפני החלפת הסוללה.

ועד שאני מבינה שנגזר דיני, ושני קילו מיותרים עומדים שם לתפארת חג חנוכה, זה כבר מאוחר מדי.

קיצר מה אני אומרת? אל תסמכו על המשקל, הוא בדיליייייי.

סופגניות אפויות, זו עוד גרסה לסופגניות, זה שהן אפויות לא אומר שהן פחות טעימות.

אי אפשר לעשות השוואה ביניהן לסופגניות מטוגנות כיון שאלו דברים שונים, וזה שהן אפויות לא אומר שהן פחות טובות.

במסגרת הסדנאות ביקשו ממני ללמוד הכנה של סופגניות, אבל אני לא אוהבת לטגן בסדנאות, והכנתי סופגניות אפויות.

הביס הראשון היתה אהבה מטורפת, זהו בצק שבאמת יש לו טעם של סופגניה, רק בלי הטיגון,

הוא רך, הוא מושלם והסופגניה טעימה בטירוף. מלית של ריבת תות הופכת אותן בכלל לאגדה.

קיבלתי כל כך הרבה בקשות למתכון של הסופגניות מאנשים שראו תמונות שלהן אצלי בסטורי, שבאמת לא הבנתי

למה לא העליתי מתכון עוד קודם, אני לגמרי מבינה אנשים שיש להם העדפה לא לטגן, אולי קצת למזער את הנזק,

פחות ריח של שמן בבית, אבל שלא תטעו! לא מדובר במזון בריאות, הסופגניות האלו אינן דיאטטיות, והן בטח לא ״בריאות״

הן פשוט ממש ממש ממש טעימות, ויש להן בונוס, אפשר להכין אותן, להקפיא כשהן טריות, ולחמם שוב לפני הגשה,

הטעם והריח יהיו כמו של סופגניה טריה. מה שלא ניתן לשחזר עם סופגניה מטוגנת.

ואני אוהבת ממש סופגניות מטוגנות 🙂

סופגניות אפויות מבצק ריקוטה עם ריבת תות/18-20 סופגניות בינוניות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לבן רגיל

1.5 כפות שמרים יבשים

130 גר' חמאה רכה

3 חלמונים מביצה גודל L+ביצה

130 גר' (2/3 כוס) סוכר לבן

1/2 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית גרידת לימון

1/2 מיכל (125 גר') גבינת ריקוטה (אני משתמשת בדרכ ב 5% של גד)

1 כוס (240 מ״ל) חלב פושר

למילוי:

ריבת תות או כל מילוי אחר שאתם אוהבים

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים במהירות איטית  קמח,שמרים יבשים וסוכר לבן

מוסיפים חמאה רכה, חלמונים,ביצה, גבינת ריקוטה, וניל, מלח ומערבבים

מתחילים להוסיף חלב, תחילה חצי מכמות החלב ואז לאט לאט כמה שנדרש עד שמתקבל כדור בצק.

לשים 8-10 דק' עד שנוצר כדור בצק חלק וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי במקום חמים.

מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח ולשים להוצאת אויר

מחלקים את הבצק ל 20-22 כדורים שווים, ומניחים אותם על תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה

להתפחה חוזרת של כשעה.

מחממים תנור ל 175 מעלות

אופים את הסופגניות כ 10-12 דקות עד שהן שחומות, מוציאים ומצננים מעט.

בעזרת סכין חורצים בתחתית כל סופגניה חריץ קטן, ממלאים בעזרת מזרק או שק זילוף עם צנתר ריבה,

מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

**אפשר להמיר גבינת ריקוטה בגבינת שמנת טבעית גם יוצא מעולה ואפשר לוותר

**את הסופגניות אפשר להקפיא בעודן טריות, ולחמם לפני הגשה, הן יהיו כמו טריות

**אין לכם ריקוטה? גם גבינת שמנת או קרם פרש יעבדו נהדר בבצק

 

 

Print Friendly, PDF & Email

94 Comments

ליעד דצמבר 28, 2019 at 4:06 pm

היי קרן,
הכנתי שליש מתכון מפני שרציתי כמות קטנה. הכנתי את הבצק לפי ההוראות שרשמת.
לצערי הבצק לא ממש תופח לי (השמרים סבבה, הכנתי מתכון שמרים אחר היום והם תופחים סבבה)
יש לך מושג למה? האם זה בגלל שעשיתי בצק בכמות קטנה מידי? האם צריך להתפיח עוד? (הבצק תופח כבר שעה וחצי)

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2019 at 4:21 pm

לא יודעת בדיוק איך חילקת את החומרים אבל ייתכן שכמות השמרים קטנה מדי, ולבצק קצת כבד מהחמאה ומהביצים.
תחלקי תתפיחי כדורים במקום חמים ותאפי אני מניחה שזה יהיה בסדר

Reply
ליעד דצמבר 28, 2019 at 6:36 pm

טוב הן יצאו אליפות! תודה רבה על המתכון המעולה!

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2019 at 8:38 pm

שמחה ממש לשמוע

Reply
טלי דצמבר 29, 2019 at 11:17 am

כששומן בא במגע עם שמרים הוא מפריע לתפיחה. צריך להפריד את הוספת החמאה/שמן מהשמרים. אולי בגלל זה

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2019 at 11:30 am

ממש לא! חבל להטעות

Reply
Noy דצמבר 7, 2020 at 8:26 pm

היי קרן
ניתן להכין את הבצק מראש ולשים לילה שלם במקרר?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2020 at 10:37 pm

כן בהחלט

Reply
דניאל דצמבר 11, 2020 at 9:27 am

מומלץ להתפיח קודם ואז לשים במקרר או ישר לשים במקרר אחרי הלישה הראשונית? אגב, אפשר גם להקפיא?

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2020 at 5:15 pm

אפשר להכניס למקרר מייד אחרי לישה זה יתפח במקרר לאט.

עינב דצמבר 10, 2020 at 8:40 am

הי, אני רוצה להקפיא מחצית מכמות הבצק. להקפיא לפני או אחרי ההתפחה הראשונה?

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 3:38 pm

הקפאה אפשר אחרי התפחה ראשונה בלבד

Reply
שרון דצמבר 29, 2019 at 10:15 am

הי חייבת לנסות!
שמרים יבשים אין לי אבל יש לי שימרית. תוכלי להמיר לי כמות בבקשה?

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2019 at 12:02 pm

שימרית שקית ? שימרית קוביה?
אם זו שקית של 50 גר׳ אז 3/4 שקית

Reply
שרון דצמבר 29, 2019 at 5:02 pm

תודה רבה!

Reply
Dr. Mya Shahaf דצמבר 30, 2019 at 6:58 am

וואו….אלופה☺️תודה

Reply
תמר אפריל 22, 2020 at 10:15 pm

היי,
האם אפשר להמיר את החלב בחלב צמחי? סויה או שקדים?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 11:34 pm

כן אין בעיה באחד מהם

Reply
שרית נובמבר 7, 2020 at 9:39 am

היי,
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן זית ? אם כן מה כמות ההמרה?

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2020 at 10:23 am

לא ניסיתי אז לא יודעת להמליץ ולא בטוחה שזה מתאים פה

Reply
דינה בר און נובמבר 8, 2020 at 9:44 am

הי קרן,

נראה מתכון משגע!
אשמח אם יש לך מתכון למילוי קרם וניל.
לצערי פחות חובבי ריבה בבית.
כמו כן, אשמח לטיפ איך מתפיחים בצק בחורף… אם כתוב שעה וחצי אז כנראה בחורך זה יותר כי קר.
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 8, 2020 at 12:03 pm

אכן בחורף לוקח זמן ארוך יותר או שאפשר לעזור לבצק בדרכים שונות, אפשר להכניס לתנור על 30 מעלות או להניח מתחת למזגן (כמובן כשהבצק מכוסה כל הזמן)

Reply
Viky נובמבר 9, 2020 at 3:58 pm

חשבתי לעשות את כל הכמות אבל חלק לטגן וחלק לאפות. ייצא טוב בטיגון? איך הריקוטה תגיב?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2020 at 4:04 pm

אין בעיה הריקוטה נטמעת בבצק זה לא משנה

Reply
רותי לני חן נובמבר 9, 2020 at 5:38 pm

היי קרן האם אפשר לעשות מקמח כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2020 at 11:32 pm

בטח אין שום בעיה

Reply
Tanya Ezra דצמבר 12, 2020 at 12:21 am

יצאה לי בטעם של לחמניה, טעים מאוד, אבל לא דומה לטעם של סופגניה. האם זה בגלל אפיה?
מה נותן לסופגניה את הטעם שלה, טיגון?

Reply
קרן אגם דצמבר 12, 2020 at 6:25 am

לסופגניה מטוגנת יש טעם של סופגניה מטוגנת .
לזו יש טעם של סופגניה ללא הטיגון אז אולי פחות אהבת .

Reply
Shiran cohen נובמבר 9, 2020 at 6:38 pm

היי קרן האלופה!!!
באיזה תוכנית אפיה לאפות את הסופגניות??
טורבו או חום עליון תחתון??

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2020 at 11:33 pm

עליון תחתון

Reply
ענבר נובמבר 9, 2020 at 7:16 pm

היי קרן 🙂
אפשר להכין את הבצק לילה מראש ולהתפיח במקרר? שואלת בגלל שכתבת במתכון שצריך להתפיח במקום חמים.

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2020 at 11:31 pm

אין בעיה במקרר לילה ולהוציא שעה לפני שימוש

Reply
ענבר נובמבר 9, 2020 at 11:41 pm

תודה!
אם אכין את הבצק בסביבות 9:00 ואכניס למקרר להתפחה עד 14:00, 15:00 זה גם בסדר או שעדיף שלא?

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2020 at 7:21 am

בטח שכן!

Reply
לאל נובמבר 10, 2020 at 9:10 am

היוש,
גרידת הלימון נכנסת עם הוניל (ריקוטה+ חמאה+ מלח+ ביצים)?
ויש מצב להתפיח את הבצק (התפחה ראשונית) במקרר? רוצה להכין אחה"צ עם הילדים…
(כבר ראיתי שענית שכן, את תמיד עונה כן 🙂 )
תודה רבה!
לאל

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2020 at 11:46 am

אפשר במקרר והוניל לבצק

Reply
דינה נובמבר 24, 2020 at 1:36 pm

הי קרן,
מצטרפת לשאלה על כמות ביצים באם רוצים להכין חצי מכמות המצרכים?
כמו כן, האם יש לך מתכון לקרם וניל קל במקום הריבה?
תודה

Reply
דינה נובמבר 25, 2020 at 10:26 am

הי קרן,
כמה ביצים צריך לחצי כמות?
האם אפשר להכין עם מילוי קרם פטיסייר של גד? אם כן, להקציף עם שמנת מתוקה באיזה יחס? שלא ייצא קרם נוזלי מדיי.
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2020 at 2:11 pm

אין בעיה למלא בפטיסייר של גד אפשר עם 1/2 מיכל של שמנת מתוקה מוקצפת למרות שלמיטב זכרוני הפטיסייר של גד ממש יציב . לגבי ביצים ממליצה על שתי ביצים

Reply
דנה נובמבר 10, 2020 at 10:18 am

היי קרן, במידה ואין מיקסר.. כמה זמן בערך לישה ידנית?

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2020 at 11:46 am

8 דק יספיקו

Reply
נגה נובמבר 10, 2020 at 1:25 pm

היי,
רציתי לדעת אם ניתן לעשות את המתכון עם גבינה לבנה/יוגורט…
אין לי כרגע ריקוטה בבית ואני תוהה אם זה יכול לצאת טוב גם עם גבינה אחרת….

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2020 at 2:56 pm

יוגורט ושמנת חמוצה זה אחלה

Reply
בעז נובמבר 11, 2020 at 3:02 pm

הי
שמרים טריים אפשר ? מה ההמרה ? לקוביה של 25גר

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2020 at 9:20 pm

בטח שאפשר, תמיד. כף שמרים יבשים שווה ל 25 גר שמרים טריים

Reply
גוני מאור נובמבר 11, 2020 at 3:18 pm

כמה קלוריות יוצא לסופגניה עם מילוי בערך? לא הצלחתי לחשב לבד כמו שצריך…

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2020 at 9:20 pm

אני לא יודעת לחשב קלוריות

Reply
שמרית פרץ נובמבר 25, 2020 at 9:06 pm

הי אפשר עם גבינת מסקרפונה?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2020 at 9:06 pm

אפשר

Reply
Almog נובמבר 12, 2020 at 3:01 pm

היי קרן,
אפשר להשתמש רק בחלק מהבצק ואת היתר להקפיא ולהשתמש בזמן אחר?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2020 at 8:50 am

בטח שאפשר

Reply
Liel perets דצמבר 8, 2020 at 8:18 pm

היי קרן , אם אני רוצה להשתמש הקמח כוסמין 70% הכמויות משתנות או שהמתכון נשאר כמו שהוא ?

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2020 at 8:45 pm

יש מצב שהבצק יצטרך יותר נוזלים

Reply
שרה נובמבר 18, 2020 at 9:41 pm

שלום.
יש אפשרות להמיר את המתכון לפרווה?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2020 at 6:37 am

אפשר מחמאה או נטורינה בבצק במקום חמאה באותה הכמות או שמן קנולה 2/3 כוס
ובמקום חלב מים. לוותר על הריקוטה ואם יש צורך להוסיך מעט נוזלים כפיצוי

Reply
תומר נובמבר 13, 2020 at 7:23 pm

ינוסה החג.
איך אפשר לשמור על צורה עגולה? האם להניח בתבנית האפיה עם רווחים גדולים? האם תישמר הצורה העגולה או שהם ינזלו ויאבדו צורה?

Reply
קרן אגם נובמבר 14, 2020 at 7:47 pm

ברגע שמכדררים את הכדורים לעיגול, מנחים על התבנית ברווחים לא מאוד גדולים, דווקא הקירבה שלהם עוזרת להם לשמור על הצורה ולא לאבד אותה

Reply
רוני נובמבר 17, 2020 at 10:45 am

היי קרן,
האם אפשר במתכון הזה לשים את המילוי לפני שמכניסים לתנור (כמו במתכון של הסופגניות של שרה)?

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2020 at 2:11 pm

מניחה שאין שום בעיה

Reply
יפית נובמבר 18, 2020 at 9:30 pm

היי אלופה באם רוצה להכין חצי כמות כמה ביצים לשים תודה

Reply
Almog נובמבר 20, 2020 at 1:54 pm

היי קרן,
כתבת שניתן להקפיא את הסופגניות..
התכוונת לאחר ששמים את הריבה? או להקפיא בלי הריבה?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2020 at 5:36 am

עדיף להזריק כשהן טריות אז ממליצה להקפיא ואז להפשיר לחמם ולהזריק ריבה

Reply
טלי נובמבר 24, 2020 at 1:52 pm

בשביל הזרקת הריבה, האם חורצים חריץ בחלק התחתון של הסופגנייה או בחלק העליון?

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2020 at 2:40 pm

אני חורצת בחלק התחתון אבל אפשר בקלות גם בעליון

Reply
נופר נובמבר 27, 2020 at 4:36 am

היי קרן, כמה קלוריות זה כל סופגניה?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2020 at 4:30 pm

אני ממש לא מבינה בספירת קלוריית

Reply
ויקי חכמון נובמבר 27, 2020 at 10:26 am

יש רעיון מה לעשות עם החלבונים חוץ מנשיקות?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2020 at 4:28 pm

יש עוגיות שמבוססות רק על חלבונים כמו אמרטי, חפשי בבלוג

Reply
ליטל בן חורין דצמבר 13, 2020 at 2:25 pm

הי קרן,
ראיתי בתגובות פה שהתפחה ראשונה יכולה להיות במקרר אבל אז איך אני ממשיכה? מוציאה את הבצק, נותנת לו להתחמם ואז מכדררת ומתפיחה פעם שניה כמו במתכון?
ושתדעי שכל מתכון שאני עושה שלך יוצא מדהים! תודה רבה

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2020 at 4:16 pm

כתבת בדיוק מה שצריך לעשות:-)

Reply
מיט דצמבר 5, 2020 at 2:10 am

היי קרן! תוכלי להסביר איך את מפשירה את הסופגניות לאחר הקפאה? האם בתנור או פשוט נותנת להן להפשיר בטמפרטורת בחדר? תודה ושיהיה לך חג שמח

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2020 at 8:28 am

הפשרה בטמפרטורת החדר וחימום קל בתנור

Reply
סיון חי דצמבר 6, 2020 at 6:37 pm

היי, לכמה גרם את ממליצה להכין כל כדור?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2020 at 7:47 am

80-90 גר

Reply
אורית דצמבר 6, 2020 at 8:06 pm

האם ניתן לשים בתוך כל כדור 2 קוביות שוקולד לפני האפיה?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2020 at 7:46 am

בהחלט

Reply
טל דצמבר 7, 2020 at 4:41 pm

היי האם אפשר לעשות כעוגה שבה תולשים כל כדור (ולמלא כל כדור בהפתעה אחרת?)

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2020 at 6:12 pm

כן בטח

Reply
שמעון דצמבר 8, 2020 at 3:43 pm

היי, קמח כוסמין 80% יכול לעבוד?

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2020 at 8:50 pm

כן בתוספת מעט נוזלים לבצק

Reply
יערה ברום דצמבר 9, 2020 at 12:26 pm

היי קרן
האם אפשר לאפות עם הריבה בתוך כל כדור?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2020 at 3:45 pm

אפשר

Reply
עדי דצמבר 10, 2020 at 8:24 am

הי קרן,
כתבת שלחצי כמות לשים 2 ביצים, לא הבנתי אם 2 ביצים שלמות או חלמון וביצה?
רוצה להכין היום להדלקת נר 🙂

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 3:38 pm

2 ביצים שלמות

Reply
Ilana דצמבר 10, 2020 at 11:29 am

היי קרן,
דבר ראשון
תודה על המתנות שאת מעניקה בכל המובנים.
והאם אפשר גם לטגן את הסופגניות האלה?

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 3:37 pm

אין בעיה לטגן זה ייצא מדהים

Reply
נגה אריאל דצמבר 10, 2020 at 7:41 pm

סופגניות אליפות!!!!!
אי אפשר להאמין שהן לא טוגנו בשמן, אלא נאפו.
תודה רבה
נגה

(חט"צ ויצמן לשעבר )

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 9:08 pm

איך אני שמחה שאת פה ושאת אוהבת אותן, חג שמח מותק

Reply
karin kaz דצמבר 15, 2020 at 10:39 pm

היי קרן
אני אופה אותן על 175 חום עליון תחתון כבר כמעט חצי שעה והן עדיין לא אפויות…?מה עושים?

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2020 at 7:47 am

הי קארין, נשמע ממש ממש מוזר ולא הגיוני… מקוה שלא שכחת או השמטת מצרכים מהמתכון ושהתנור פועל כראוי

Reply
karin kaz דצמבר 17, 2020 at 8:18 am

היי תודה על המענה המהיר – אפיתי אותן במגש פיצה גדול כי יצאו לי הרבה אז הייתי חייבת לשים את המגש בתחתית התנור אחרת לא נכנס אולי בגלל זה לא נאפה כמו שצריך… בסוף שמתי על טורבו לכמה דק יצאו מאוד טעימות רק שקיבלו קרסט קצת קשה לצערי ולא נראה רך כמו אצלך בתמונה :(( איך מתמודדים עם הקרסט אפשר לרכך אותו איכשהו? צריכה להגיש אותן מחר בערב אז הקפאתי בינתיים – תודה!! דרך אגב הפאי לימון שלך מ ע ו ל ה!! :))

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2020 at 5:57 pm

אכן הקראסט נותר מזמן אפייה ארוך מדי, ממליצה לחמם ואולי להבריש בסירופ סוכר שירכך קצת

Reply
karin kaz דצמבר 18, 2020 at 12:01 pm

מעולה תודה על הרעיון אכן כך עשיתי והוספתי קצת קינמון לחלק מהן ויצא קצת סינמון באן :)) תודה רבה

ארז דצמבר 31, 2020 at 11:51 am

אפשר את המתכון של הסופגניות עם מילוי קרם לימון?

Reply

Leave a Comment