חגיםחנוכה

סופגניות אפויות מבצק ריקוטה במילוי ריבת תות

דצמבר 27, 2019 10 Comments

זה החג הראשון השנה שאני עובדת כמעט כל יום (סדנאות אפייה) מדליקה נרות פעם עם אורחי הסדנה ופעם עם הילדים

ואוכלת סופגניות פעם עם האורחים ופעם עם הילדים בערב.

אתמול חבר הגיע אחר הצהריים עם מגש של בקלאווה, וכאילו לא ראיתי מתוק מימי, חיסלתי חצי ממנו.

כל בוקר אני עולה על המשקל, מכניסה את הבטן, ואומרת לו יאללה, בוא נראה מה הנזק.

לא יכול להיות שאני אוכלת כל כך הרבה סופגניות וכלום לא זז. אבל המשקל כמו שאתם יודעים

יש לו זמן,כל יום הוא באותו משקל,  ואז אחרי כמה ימים פתאום הוא מפציץ.

2 קילו יותר! מה???? מאיפה באת לי עם זה עכשיו?

אתמול הייתי במשקל של לפני הלידה והיום עוד 2 קילו?

בטח הסוללות…. אני תמיד מחליפה סוללה, והוא בשלו,  בטח מקולקל ותקוע על המשקל של לפני החלפת הסוללה.

ועד שאני מבינה שנגזר דיני, ושני קילו מיותרים עומדים שם לתפארת חג חנוכה, זה כבר מאוחר מדי.

קיצר מה אני אומרת? אל תסמכו על המשקל, הוא בדיליייייי.

סופגניות אפויות, זו עוד גרסה לסופגניות, זה שהן אפויות לא אומר שהן פחות טעימות.

אי אפשר לעשות השוואה ביניהן לסופגניות מטוגנות כיון שאלו דברים שונים, וזה שהן אפויות לא אומר שהן פחות טובות.

במסגרת הסדנאות ביקשו ממני ללמוד הכנה של סופגניות, אבל אני לא אוהבת לטגן בסדנאות, והכנתי סופגניות אפויות.

הביס הראשון היתה אהבה מטורפת, זהו בצק שבאמת יש לו טעם של סופגניה, רק בלי הטיגון,

הוא רך, הוא מושלם והסופגניה טעימה בטירוף. מלית של ריבת תות הופכת אותן בכלל לאגדה.

קיבלתי כל כך הרבה בקשות למתכון של הסופגניות מאנשים שראו תמונות שלהן אצלי בסטורי, שבאמת לא הבנתי

למה לא העליתי מתכון עוד קודם, אני לגמרי מבינה אנשים שיש להם העדפה לא לטגן, אולי קצת למזער את הנזק,

פחות ריח של שמן בבית, אבל שלא תטעו! לא מדובר במזון בריאות, הסופגניות האלו אינן דיאטטיות, והן בטח לא ״בריאות״

הן פשוט ממש ממש ממש טעימות, ויש להן בונוס, אפשר להכין אותן, להקפיא כשהן טריות, ולחמם שוב לפני הגשה,

הטעם והריח יהיו כמו של סופגניה טריה. מה שלא ניתן לשחזר עם סופגניה מטוגנת.

ואני אוהבת ממש סופגניות מטוגנות 🙂

סופגניות אפויות מבצק ריקוטה עם ריבת תות/18-20 סופגניות בינוניות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לבן רגיל

1.5 כפות שמרים יבשים

130 גר׳ חמאה רכה

3 חלמונים מביצה גודל L+ביצה

130 גר׳ (2/3 כוס) סוכר לבן

1/2 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית גרידת לימון

1/2 מיכל (125 גר׳) גבינת ריקוטה (אני משתמשת בדרכ ב 5% של גד)

1 כוס (240 מ״ל) חלב פושר

למילוי:

ריבת תות או כל מילוי אחר שאתם אוהבים

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים במהירות איטית  קמח,שמרים יבשים וסוכר לבן

מוסיפים חמאה רכה, חלמונים,ביצה, גבינת ריקוטה, וניל, מלח ומערבבים

מתחילים להוסיף חלב, תחילה חצי מכמות החלב ואז לאט לאט כמה שנדרש עד שמתקבל כדור בצק.

לשים 8-10 דק׳ עד שנוצר כדור בצק חלק וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי במקום חמים.

מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח ולשים להוצאת אויר

מחלקים את הבצק ל 20-22 כדורים שווים, ומניחים אותם על תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה

להתפחה חוזרת של כשעה.

מחממים תנור ל 175 מעלות

אופים את הסופגניות כ 10-12 דקות עד שהן שחומות, מוציאים ומצננים מעט.

בעזרת סכין חורצים בתחתית כל סופגניה חריץ קטן, ממלאים בעזרת מזרק או שק זילוף עם צנתר ריבה,

מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

**אפשר להמיר גבינת ריקוטה בגבינת שמנת טבעית גם יוצא מעולה ואפשר לוותר

**את הסופגניות אפשר להקפיא בעודן טריות, ולחמם לפני הגשה, הן יהיו כמו טריות

**אין לכם ריקוטה? גם גבינת שמנת או קרם פרש יעבדו נהדר בבצק

 

 

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments

ליעד דצמבר 28, 2019 at 4:06 pm

היי קרן,
הכנתי שליש מתכון מפני שרציתי כמות קטנה. הכנתי את הבצק לפי ההוראות שרשמת.
לצערי הבצק לא ממש תופח לי (השמרים סבבה, הכנתי מתכון שמרים אחר היום והם תופחים סבבה)
יש לך מושג למה? האם זה בגלל שעשיתי בצק בכמות קטנה מידי? האם צריך להתפיח עוד? (הבצק תופח כבר שעה וחצי)

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2019 at 4:21 pm

לא יודעת בדיוק איך חילקת את החומרים אבל ייתכן שכמות השמרים קטנה מדי, ולבצק קצת כבד מהחמאה ומהביצים.
תחלקי תתפיחי כדורים במקום חמים ותאפי אני מניחה שזה יהיה בסדר

Reply
ליעד דצמבר 28, 2019 at 6:36 pm

טוב הן יצאו אליפות! תודה רבה על המתכון המעולה!

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2019 at 8:38 pm

שמחה ממש לשמוע

Reply
טלי דצמבר 29, 2019 at 11:17 am

כששומן בא במגע עם שמרים הוא מפריע לתפיחה. צריך להפריד את הוספת החמאה/שמן מהשמרים. אולי בגלל זה

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2019 at 11:30 am

ממש לא! חבל להטעות

Reply
שרון דצמבר 29, 2019 at 10:15 am

הי חייבת לנסות!
שמרים יבשים אין לי אבל יש לי שימרית. תוכלי להמיר לי כמות בבקשה?

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2019 at 12:02 pm

שימרית שקית ? שימרית קוביה?
אם זו שקית של 50 גר׳ אז 3/4 שקית

Reply
שרון דצמבר 29, 2019 at 5:02 pm

תודה רבה!

Reply
Dr. Mya Shahaf דצמבר 30, 2019 at 6:58 am

וואו….אלופה☺️תודה

Reply

Leave a Comment