זה החג הראשון השנה שאני עובדת כמעט כל יום (סדנאות אפייה) מדליקה נרות פעם עם אורחי הסדנה ופעם עם הילדים
ואוכלת סופגניות פעם עם האורחים ופעם עם הילדים בערב.
אתמול חבר הגיע אחר הצהריים עם מגש של בקלאווה, וכאילו לא ראיתי מתוק מימי, חיסלתי חצי ממנו.
כל בוקר אני עולה על המשקל, מכניסה את הבטן, ואומרת לו יאללה, בוא נראה מה הנזק.
לא יכול להיות שאני אוכלת כל כך הרבה סופגניות וכלום לא זז. אבל המשקל כמו שאתם יודעים
יש לו זמן,כל יום הוא באותו משקל, ואז אחרי כמה ימים פתאום הוא מפציץ.
2 קילו יותר! מה???? מאיפה באת לי עם זה עכשיו?
אתמול הייתי במשקל של לפני הלידה והיום עוד 2 קילו?
בטח הסוללות…. אני תמיד מחליפה סוללה, והוא בשלו, בטח מקולקל ותקוע על המשקל של לפני החלפת הסוללה.
ועד שאני מבינה שנגזר דיני, ושני קילו מיותרים עומדים שם לתפארת חג חנוכה, זה כבר מאוחר מדי.
קיצר מה אני אומרת? אל תסמכו על המשקל, הוא בדיליייייי.
סופגניות אפויות, זו עוד גרסה לסופגניות, זה שהן אפויות לא אומר שהן פחות טעימות.
אי אפשר לעשות השוואה ביניהן לסופגניות מטוגנות כיון שאלו דברים שונים, וזה שהן אפויות לא אומר שהן פחות טובות.
במסגרת הסדנאות ביקשו ממני ללמוד הכנה של סופגניות, אבל אני לא אוהבת לטגן בסדנאות, והכנתי סופגניות אפויות.
הביס הראשון היתה אהבה מטורפת, זהו בצק שבאמת יש לו טעם של סופגניה, רק בלי הטיגון,
הוא רך, הוא מושלם והסופגניה טעימה בטירוף. מלית של ריבת תות הופכת אותן בכלל לאגדה.
קיבלתי כל כך הרבה בקשות למתכון של הסופגניות מאנשים שראו תמונות שלהן אצלי בסטורי, שבאמת לא הבנתי
למה לא העליתי מתכון עוד קודם, אני לגמרי מבינה אנשים שיש להם העדפה לא לטגן, אולי קצת למזער את הנזק,
פחות ריח של שמן בבית, אבל שלא תטעו! לא מדובר במזון בריאות, הסופגניות האלו אינן דיאטטיות, והן בטח לא ״בריאות״
הן פשוט ממש ממש ממש טעימות, ויש להן בונוס, אפשר להכין אותן, להקפיא כשהן טריות, ולחמם שוב לפני הגשה,
הטעם והריח יהיו כמו של סופגניה טריה. מה שלא ניתן לשחזר עם סופגניה מטוגנת.
ואני אוהבת ממש סופגניות מטוגנות 🙂
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
סופגניות אפויות מבצק ריקוטה עם ריבת חלב/ריבת תות/18-20 סופגניות בינוניות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לבן רגיל
1.5 כפות שמרים יבשים
130 גר' חמאה רכה
3 חלמונים מביצה גודל L+ביצה
130 גר' (2/3 כוס) סוכר לבן
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית גרידת לימון
1/2 מיכל (125 גר') גבינת ריקוטה
1 כוס (240 מ״ל) חלב פושר
למילוי:
ריבת תות/ריבת חלב או כל מילוי אחר שאתם אוהבים
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים במהירות איטית קמח,שמרים יבשים וסוכר לבן
מוסיפים חמאה רכה, חלמונים,ביצה, גבינת ריקוטה, לימון וניל, מלח ומערבבים
מתחילים להוסיף חלב, תחילה חצי מכמות החלב ואז לאט לאט כמה שנדרש עד שמתקבל כדור בצק.
לשים 8-10 דק' עד שנוצר כדור בצק חלק וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי במקום חמים.
מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח ולשים להוצאת אויר
מחלקים את הבצק ל 20-22 כדורים שווים, ומניחים אותם על תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה
להתפחה חוזרת של כשעה.
מחממים תנור ל 175 מעלות
אופים את הסופגניות כ 10-12 דקות עד שהן שחומות, מוציאים ומצננים מעט.
בעזרת סכין חורצים בתחתית כל סופגניה חריץ קטן, ממלאים בעזרת מזרק או שק זילוף עם צנתר ריבה,
מקשטים באבקת סוכר וטורפים.
**אפשר למלא את הסופגניות בכל מילוי אחר שאוהבים, ממרחי שוקולד וכו…
**אפשר להמיר גבינת ריקוטה בטוס טעם או תבור
**את הסופגניות אפשר להקפיא בעודן טריות, ולחמם לפני הגשה, הן יהיו כמו טריות
**אין לכם ריקוטה? גם גבינת שמנת או קרם פרש יעבדו נהדר בבצק
133 Comments
היי קרן,
הכנתי שליש מתכון מפני שרציתי כמות קטנה. הכנתי את הבצק לפי ההוראות שרשמת.
לצערי הבצק לא ממש תופח לי (השמרים סבבה, הכנתי מתכון שמרים אחר היום והם תופחים סבבה)
יש לך מושג למה? האם זה בגלל שעשיתי בצק בכמות קטנה מידי? האם צריך להתפיח עוד? (הבצק תופח כבר שעה וחצי)
לא יודעת בדיוק איך חילקת את החומרים אבל ייתכן שכמות השמרים קטנה מדי, ולבצק קצת כבד מהחמאה ומהביצים.
תחלקי תתפיחי כדורים במקום חמים ותאפי אני מניחה שזה יהיה בסדר
טוב הן יצאו אליפות! תודה רבה על המתכון המעולה!
שמחה ממש לשמוע
כששומן בא במגע עם שמרים הוא מפריע לתפיחה. צריך להפריד את הוספת החמאה/שמן מהשמרים. אולי בגלל זה
ממש לא! חבל להטעות
היי קרן, אפשר להשתמש בקמח שמרים?
בטח
הכנתי עם ממרח לוטוס ועוגות לוטוס. יצא ממש ממש טעים. תודה ❤️
היי קרן,
אפשר במקום חלב לשים חלב שקדים?
כן
היי קרן
ניתן להכין את הבצק מראש ולשים לילה שלם במקרר?
כן בהחלט
מומלץ להתפיח קודם ואז לשים במקרר או ישר לשים במקרר אחרי הלישה הראשונית? אגב, אפשר גם להקפיא?
אפשר להכניס למקרר מייד אחרי לישה זה יתפח במקרר לאט.
אפשר גם 24 שעות במקרר לפני האפיה?
כן
לצערי יצא איום ונורא. אפילו כלחמניות לא הצלחנו לאכול. הסופגניות לא תפחו והיו יבשות לחלוטין. עשיתי בדיוק לפי ההוראות
היוש :))
יש לי שתי שאלות:
1. במידה ואני בוחרת לוותר על הגבינה כפי שכתבת בהערה האם צריך להוסיף עוד חמאה/חלב?
2. האם יש צורך במריחה של ביצה/שמן/חלב על הסופגנית לפני האפייה?
תודה!!
במקום גבינה עוד חלב
אין צורך למרוח אותן לפני אפייה אלא אם כן את לא רוצה אחכ אבקת סוכר, ואז הייתי ממליצה להבריש בביצה לפני אפייה,
ואחכ בסירופ סוכר לאחר אפייה, אבל אין על אבקת סוכר ועל המתכון כפי שהוא
הי, אני רוצה להקפיא מחצית מכמות הבצק. להקפיא לפני או אחרי ההתפחה הראשונה?
הקפאה אפשר אחרי התפחה ראשונה בלבד
הי חייבת לנסות!
שמרים יבשים אין לי אבל יש לי שימרית. תוכלי להמיר לי כמות בבקשה?
שימרית שקית ? שימרית קוביה?
אם זו שקית של 50 גר׳ אז 3/4 שקית
תודה רבה!
וואו….אלופה☺️תודה
היי,
האם אפשר להמיר את החלב בחלב צמחי? סויה או שקדים?
כן אין בעיה באחד מהם
היי,
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן זית ? אם כן מה כמות ההמרה?
לא ניסיתי אז לא יודעת להמליץ ולא בטוחה שזה מתאים פה
הי קרן,
נראה מתכון משגע!
אשמח אם יש לך מתכון למילוי קרם וניל.
לצערי פחות חובבי ריבה בבית.
כמו כן, אשמח לטיפ איך מתפיחים בצק בחורף… אם כתוב שעה וחצי אז כנראה בחורך זה יותר כי קר.
תודה
אכן בחורף לוקח זמן ארוך יותר או שאפשר לעזור לבצק בדרכים שונות, אפשר להכניס לתנור על 30 מעלות או להניח מתחת למזגן (כמובן כשהבצק מכוסה כל הזמן)
לא מצאתי במתכון מתי מוסיפים את גרידת הלימון
עם שאר המרכיבים לבצק
חשבתי לעשות את כל הכמות אבל חלק לטגן וחלק לאפות. ייצא טוב בטיגון? איך הריקוטה תגיב?
אין בעיה הריקוטה נטמעת בבצק זה לא משנה
היי קרן האם אפשר לעשות מקמח כוסמין לבן?
בטח אין שום בעיה
יצאה לי בטעם של לחמניה, טעים מאוד, אבל לא דומה לטעם של סופגניה. האם זה בגלל אפיה?
מה נותן לסופגניה את הטעם שלה, טיגון?
לסופגניה מטוגנת יש טעם של סופגניה מטוגנת .
לזו יש טעם של סופגניה ללא הטיגון אז אולי פחות אהבת .
היי קרן האלופה!!!
באיזה תוכנית אפיה לאפות את הסופגניות??
טורבו או חום עליון תחתון??
עליון תחתון
היי קרן 🙂
אפשר להכין את הבצק לילה מראש ולהתפיח במקרר? שואלת בגלל שכתבת במתכון שצריך להתפיח במקום חמים.
אין בעיה במקרר לילה ולהוציא שעה לפני שימוש
תודה!
אם אכין את הבצק בסביבות 9:00 ואכניס למקרר להתפחה עד 14:00, 15:00 זה גם בסדר או שעדיף שלא?
בטח שכן!
היוש,
גרידת הלימון נכנסת עם הוניל (ריקוטה+ חמאה+ מלח+ ביצים)?
ויש מצב להתפיח את הבצק (התפחה ראשונית) במקרר? רוצה להכין אחה"צ עם הילדים…
(כבר ראיתי שענית שכן, את תמיד עונה כן 🙂 )
תודה רבה!
לאל
אפשר במקרר והוניל לבצק
הי קרן,
מצטרפת לשאלה על כמות ביצים באם רוצים להכין חצי מכמות המצרכים?
כמו כן, האם יש לך מתכון לקרם וניל קל במקום הריבה?
תודה
הי קרן,
כמה ביצים צריך לחצי כמות?
האם אפשר להכין עם מילוי קרם פטיסייר של גד? אם כן, להקציף עם שמנת מתוקה באיזה יחס? שלא ייצא קרם נוזלי מדיי.
תודה
אין בעיה למלא בפטיסייר של גד אפשר עם 1/2 מיכל של שמנת מתוקה מוקצפת למרות שלמיטב זכרוני הפטיסייר של גד ממש יציב . לגבי ביצים ממליצה על שתי ביצים
מבחינת הביצים בח.צי כמות לא מובן, 2 שלמות או אחת שלמה ועוד 2 חלמונים?
תודה
היי קרן, במידה ואין מיקסר.. כמה זמן בערך לישה ידנית?
8 דק יספיקו
היי,
רציתי לדעת אם ניתן לעשות את המתכון עם גבינה לבנה/יוגורט…
אין לי כרגע ריקוטה בבית ואני תוהה אם זה יכול לצאת טוב גם עם גבינה אחרת….
יוגורט ושמנת חמוצה זה אחלה
הי
שמרים טריים אפשר ? מה ההמרה ? לקוביה של 25גר
בטח שאפשר, תמיד. כף שמרים יבשים שווה ל 25 גר שמרים טריים
כמה קלוריות יוצא לסופגניה עם מילוי בערך? לא הצלחתי לחשב לבד כמו שצריך…
אני לא יודעת לחשב קלוריות
הי אפשר עם גבינת מסקרפונה?
אפשר
היי קרן,
אפשר להשתמש רק בחלק מהבצק ואת היתר להקפיא ולהשתמש בזמן אחר?
בטח שאפשר
היי קרן , אם אני רוצה להשתמש הקמח כוסמין 70% הכמויות משתנות או שהמתכון נשאר כמו שהוא ?
יש מצב שהבצק יצטרך יותר נוזלים
שלום.
יש אפשרות להמיר את המתכון לפרווה?
אפשר מחמאה או נטורינה בבצק במקום חמאה באותה הכמות או שמן קנולה 2/3 כוס
ובמקום חלב מים. לוותר על הריקוטה ואם יש צורך להוסיך מעט נוזלים כפיצוי
ינוסה החג.
איך אפשר לשמור על צורה עגולה? האם להניח בתבנית האפיה עם רווחים גדולים? האם תישמר הצורה העגולה או שהם ינזלו ויאבדו צורה?
ברגע שמכדררים את הכדורים לעיגול, מנחים על התבנית ברווחים לא מאוד גדולים, דווקא הקירבה שלהם עוזרת להם לשמור על הצורה ולא לאבד אותה
היי קרן,
האם אפשר במתכון הזה לשים את המילוי לפני שמכניסים לתנור (כמו במתכון של הסופגניות של שרה)?
מניחה שאין שום בעיה
היי אלופה באם רוצה להכין חצי כמות כמה ביצים לשים תודה
היי קרן,
כתבת שניתן להקפיא את הסופגניות..
התכוונת לאחר ששמים את הריבה? או להקפיא בלי הריבה?
עדיף להזריק כשהן טריות אז ממליצה להקפיא ואז להפשיר לחמם ולהזריק ריבה
בשביל הזרקת הריבה, האם חורצים חריץ בחלק התחתון של הסופגנייה או בחלק העליון?
אני חורצת בחלק התחתון אבל אפשר בקלות גם בעליון
היי קרן, כמה קלוריות זה כל סופגניה?
אני ממש לא מבינה בספירת קלוריית
לא בטוחה שזה מתאים, אבל חושבת שאפשר לאפות אותן עם קמח ללא גלוטן?
לא, זה קמח שמתפקד אחרת לחלוטין
יש רעיון מה לעשות עם החלבונים חוץ מנשיקות?
יש עוגיות שמבוססות רק על חלבונים כמו אמרטי, חפשי בבלוג
הי קרן, האם אפשר להחליף את הביצים ברסק תפוחים?
אפשר להמיר לא ניסיתי אבל נשמע שכן
הי קרן,
ראיתי בתגובות פה שהתפחה ראשונה יכולה להיות במקרר אבל אז איך אני ממשיכה? מוציאה את הבצק, נותנת לו להתחמם ואז מכדררת ומתפיחה פעם שניה כמו במתכון?
ושתדעי שכל מתכון שאני עושה שלך יוצא מדהים! תודה רבה
כתבת בדיוק מה שצריך לעשות:-)
היי קרן! תוכלי להסביר איך את מפשירה את הסופגניות לאחר הקפאה? האם בתנור או פשוט נותנת להן להפשיר בטמפרטורת בחדר? תודה ושיהיה לך חג שמח
הפשרה בטמפרטורת החדר וחימום קל בתנור
היי, לכמה גרם את ממליצה להכין כל כדור?
80-90 גר
האם ניתן לשים בתוך כל כדור 2 קוביות שוקולד לפני האפיה?
בהחלט
היי האם אפשר לעשות כעוגה שבה תולשים כל כדור (ולמלא כל כדור בהפתעה אחרת?)
כן בטח
היי, קמח כוסמין 80% יכול לעבוד?
כן בתוספת מעט נוזלים לבצק
היי קרן
האם אפשר לאפות עם הריבה בתוך כל כדור?
אפשר
הי קרן,
כתבת שלחצי כמות לשים 2 ביצים, לא הבנתי אם 2 ביצים שלמות או חלמון וביצה?
רוצה להכין היום להדלקת נר 🙂
2 ביצים שלמות
היי קרן,
דבר ראשון
תודה על המתנות שאת מעניקה בכל המובנים.
והאם אפשר גם לטגן את הסופגניות האלה?
אין בעיה לטגן זה ייצא מדהים
סופגניות אליפות!!!!!
אי אפשר להאמין שהן לא טוגנו בשמן, אלא נאפו.
תודה רבה
נגה
(חט"צ ויצמן לשעבר )
איך אני שמחה שאת פה ושאת אוהבת אותן, חג שמח מותק
היי קרן
אני אופה אותן על 175 חום עליון תחתון כבר כמעט חצי שעה והן עדיין לא אפויות…?מה עושים?
הי קארין, נשמע ממש ממש מוזר ולא הגיוני… מקוה שלא שכחת או השמטת מצרכים מהמתכון ושהתנור פועל כראוי
היי תודה על המענה המהיר – אפיתי אותן במגש פיצה גדול כי יצאו לי הרבה אז הייתי חייבת לשים את המגש בתחתית התנור אחרת לא נכנס אולי בגלל זה לא נאפה כמו שצריך… בסוף שמתי על טורבו לכמה דק יצאו מאוד טעימות רק שקיבלו קרסט קצת קשה לצערי ולא נראה רך כמו אצלך בתמונה :(( איך מתמודדים עם הקרסט אפשר לרכך אותו איכשהו? צריכה להגיש אותן מחר בערב אז הקפאתי בינתיים – תודה!! דרך אגב הפאי לימון שלך מ ע ו ל ה!! :))
אכן הקראסט נותר מזמן אפייה ארוך מדי, ממליצה לחמם ואולי להבריש בסירופ סוכר שירכך קצת
מעולה תודה על הרעיון אכן כך עשיתי והוספתי קצת קינמון לחלק מהן ויצא קצת סינמון באן :)) תודה רבה
היי קרן, האם ניתן להתפיח התפחה ראשוננ במקרר ואם כן לכמה זמן במקסימום והאם כשמוציאים מהמקרר ניתן ישר לעבוד עם הבצק או שיש להמתין זמן מסוים ?
תודה לך 3>
ניתן להתפחי במקרר עד 24 שעות, תצטרכי אחכ התפחה ארוכה של כדורי הבצק
אפשר את המתכון של הסופגניות עם מילוי קרם לימון?
היי
מבחינת.חצי כמות לא הבנתי 2 ביצים
1 שלמה ועוד 2 חלמונים או 2 שלמות?
תודה
2 ביצים שלמות
היי קרן!!
האם ניתן לאפות עם הריבה בפנים? ממליצה?
איך לעשות את זה?
תודה מראש
יערה
אפשר לרדד מעט כל עיגול בצק להניח במרכז כפית ריבה ולסגור לכדור וכל השאר כרגיל
קרן הכנתי עכשיו עם הריבה בפנים ויצא מטורףףףףף
אמאלה הכל נשאב ברגע
תודה:(
הכוונה היתה ל- תודההה 🙂 🙂
תודהההה
הי קרן,כמה גר' זה כף שמרים יבשים?
10 גר
להקפיא אחרי האפייה ?
אפשר
בצק הסופגניות יצא לי נורא דחוס… מה עשיתי לא טוב?
אולי לא הוספת מספיק נוזלים
הי
לא הבנתי איך חורצים בתחתית כל סופגניה. הן בתבנית.
תודה
מרימים אותן אחת אחת
האם אפשר להחליף את הריקוטה במסקרפונה?
בטח, ייצא מעולה
האם יכול לעבוד: להקפיא מנות ריבה/ריבת חלב וכו' ולהכניס לתוך כדור הבצק לפני האפייה?
לא ניסיתי דבר כזה לא יודעת איך יעבוד ובכל מקרה לא ממליצה לטגן עם ריבת חלב בפנים רק ריבה רגילה או שוקולד
בגלל רגישות ללקטוז הכנתי בגרסת פרווה ויצא מעולה!! השתמשתי ב2/3 כוס שמן ובחלב קוקוס (לא מקופסת שימורים). הוספתי סה"כ בערך כוס ושליש חלב ויצא נהדר, רך ומנחם. הכנתי כבר פעמיים והכל נטרף