הנה שוב מגיע החג הכי מסוכן אבר, עם כל מה שאני הכי אוהבת, אוכל מטוגן!
יש לי חיבה גדולה לאוכל מטוגן, לא יודעת מאיפה זה בא, אולי בגלל שאבא לי לקח אותנו בילדות לאכול המון
במסעדות סיניות שהיו מאוד פופולאריות בשנות השמונים בארץ (מי שעבר את גיל 45 כמוני בטוח זוכר את המסעדה המפורסמת בכפר שמריהו
טייסט אוף סצ'ואן) ונחשבו אז לשיא השיאים, שם למדתי לאכול אגרול, ולא הסתפקתי במנה אחת, תמיד ביקשתי עוד,
עם רוטב חמוץ מתוק בצד, והייתי מזמינה בערך את כל מה שמטוגן בתפריט.
זו שריטה שלי לא הכי בריאה, אני יודעת, אבל גם היום כשאני הולכת לאכול סושי למשל, אני אזמין סושי טמפורה, כי מטוגן זה הכי טעים.
בבית אנחנו לא מטגנים הרבה (חביתה נחשב?) , אבל שניצלים כן! ואז אני לא מתאפקת ואוכלת בלי סוף.
זו הסיבה שאני מטורפת על חנוכה, כי זה חג הטיגונים, רק שעם השנים למדתי והבנתי שיש לחג הזה מחיר,
והוא עולה בין קילו לשניים. מה זה עולה? מתנפח ממש.
כשהילדים היו קטנים, הית בבית אוירת חג מלאה בחנוכיות שהם הכינו בגן, הם רצו לשיר את כל השירים שלמדו,
ולדעתי חנוכה זה החג עם הכי הרבה שירים שיש, היו רבים על צבע הנרות בחנוכיה, והיה שמייח,
רק שהיום הם גדולים, לא בא להם לשיר יותר שירים לחנוכה, לא מעניינת אותם החנוכיה, אפילו ששמרנו להם את החנוכיות
עם הצדפים שהכינו בגן לפני 200 שנה, אבל הם כן דורשים סופגניות, על זה גם הם לא מוותרים.
מטוגנות גדולות, או סופגניות מהירות הכנה, הכל הולך, הוא בלי ריבה, היא עם ריבת חלב, בלי ציפוי ועם הרבה אבקת סוכר.
כשהכנתי את הסופגניות האלו, היה נדמה לי שאולי בגלל גרידת התפוז או ציפוי הסוכר קינמון הם לא יאכלו
אבל טעיתי בגדול והסופגניות נטרפו בשניה.
הכמות במתכון לא גדולה ואני במקומכם, מכפילה כמויות:-)
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
סופגניות ביס יוגורט זריזות בציפוי סוכר וקינמון / 15 סופגניות קטנות
מצרכים למתכון:
כוס ורבע (175 גר') קמח לבן רגיל
1 כפית אבקת אפייה
ביצה גודל L
מיכל (200 מ"ל) יוגורט , רצוי 4.5% שומן או יותר
שקית סוכר וניל
2 כפות (20 גר') סוכר לבן
כף ברנדי
כפית גרידת תפוז
לטיגון:
סיר רחב בינוני
שמן לטיגון
לציפוי:
1/2 כוס סוכר לבן
2 כפיות אבקת קינמון
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים קמח לבן, אבקת אפייה סוכר וניל וסוכר.
מוסיפים ביצה, יוגורט, גרידת תפוז וברנדי ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים שמן בסיר רחב, ולאחר רתיחה מורידים מעט את החום, על מנת שהסופגניות לא יישרפו מהר מבחוץ בזמן הטיגון.
בעזרת כף גלידה קפיצית (אפשר לרכוש כאן וגם יש לכם 10% הנחה בהקלדת קוד הקופון keren10) או בעזרת 2 כפיות מניחים תלוליות מהמלית לתוך השמן החם,
מטגנים משני הצדדים עד הזהבה, מוציאים ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
בקערה קטנה מערבבים סוכר לבן וקינמון, מגלגלים כל סופגנייה בתערובת עד לציפוי.
מגישים חם!
הערות למתכון:
יוגורט אפשר להמיר בשמנת חמוצה, אשל או גיל
במקום ברנדי אפשר להשתמש ברום
אפשר לוותר על גרידת התפוז אבל הארומה שלו עדינה ומוסיפה המון
קמח לבן אפשר להמיר בקמח תופח באותה הכמות ולוותר על אבקת האפייה
אם אתם אוהבים, אפשר למלא כל סופגניה במעט ריבת תות.
59 Comments
אפשר בלי ברנדי? במקום סוכר וניל אפשר תמצית וניל? כמה לשים?
אפשר בלי ברנדי
1/2 כפית תמצית וניל ולהוסיף כף סוכר
איך אפשר לחמם? עם לא אכלנו מיידית
רק במיקרוגל וזה לא להיט
נשמע מעולה!
אפשר להמיר את הקמח הלבן בכוסמין? עדיף כוסמין לבן?
אין בעי להכין מכוסמין לבן/מלא
הכנתי יצא מדהים! מומלץ ופשוט להכנה! במקום ברנדי שמתי ויסקי.
נראה סוף הדרך השם ישמור אני חייב להכין את זה ושישרפו כל הקלוריות.חחחח
חנוכה רק פעם בשנה
הכנו בקלות רבה, אבל משום מה ישנו טעם לוואי מריר. מה יכולה להיות הסיבה?
חד משמעית אחד מהמצרכים שלכם יצר את הטעם הייתי מהמרת על אבקת האפייה
איזה מתכון אליפות❤️❤️❤️❤️
הכנתי סיבוב ראשון הילדים חיסלו הכל
ודרשו סיבוב שני ♂️❤️
מתכון מעולה ממליץ בחום!
תודה דרור איזה כייף לשמוע
אפשר לעשות את פרווה? זה נשמע וניראה סןף הדרך, יאמיייי
מישהי כתבה לי שהכינה עם יוגורט סויה ויצא לה מושלם
נראה נהדר!!!
הכי טעים
תודה סיוון
נשמע נהדר אבל הבעיה הכי גדולה שלי שהסופגניות יוצאות לא מוכנות מבפנים (עדיין בלילה). מה הסוד?
הטמפרטורה של השמן צריכה להיות על 150 מעלות, כלומר לא חם מדי, מה שיגרום להן להשחים מהר מבחוץ ולהישאר לא אפויות מבפנים.
אפשר במקום להשקיע במד חום, להקפיד שהטמפרטורה לא תהיה גבוהה מדי.
אפשר לאפות במקום לטגן בשמן עמוק?
כן
כמה מעלות בתנור ולכמה זמן?
180, להתחיל מ 10 דקות ולבדוק כיון שלא הכנתי אותן אפויות אין לי מידע מדוייק
הי קרן
תודה רבה על המתכון הטעים
שאלה… כני רוצה להכין מחר הצהריים ולקחת איתי בערב לאיזה מקום, באיזה שלב אני אשים את הציפוי , האם לקחת איתי קערית סוכר + קינמון ורק כשאוכלים לשים?
האם לחמם את הסופגניות קודם במיקרו אולי…?
הן חייבות חימום לפני הגשה ממליצה לחמם ואז לגלגל בציפוי
היי קרם האם אפשר להכין מקמח כוסמין לבן??
בטח
סתם להגיד לך שאני מקסימה ומוכשרת ברמותתת
זה הכי לא סתםםםםםם זה הכי כייף לי ❤️
אפשר להמיר לקרן קוקוס במקום יוגורט?
טרם ניסיתי מניחה שכן
וואי זה נראה מדהים! את חושבת שיש אופציה להחליף את הביצה במשהו אחר ? (לילד אלרגי)
נסי 1/2 כוס רסק תפוחים
לפי דעתך אפשר להכין את הבלילה יום קודם?
לא מומלץ בגלל אבקת האפייה
אפשר להשתמש בתמצית רום במקום רום או ברנדי ?
אם אני משמשת בשמנת חמוצה – איזה אחוז את ממליצה ?
ממש לא משנה
אפשר ממש מעט
טוב טוב, היום אני מכינה את המושלמות האלה ומחר אשקיע בסופגניות ריבה של סבתא שרה!
אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח תופח ולא להוסיף אבקת אפיה? או שהיחס בינהם שונה במתכון הנוכחי? תודה רבה! xxx
קמח תופח זה מעולה
יצא מושלם! אפילו השכנים קיבלו צלחת… תודה על עוד מתכון מוצלח ומדוייק כמו תמיד. ❤️
האם אפשר במקום קמח חיטה רגיל להמיר בקמח כוסמין לבן?
כן בטח
הי אפשר להכין את הבלילה שעתיים שלוש לפני ולשמור במקרר עד לטיגון?
אפשרי
היי קרן,
ממש מקלקל אם מוגש כמה שעות אחרי ההכנה או אפילו בוקר אחרי שהכנתי בערב?
והמלצה לקרם שאינו ריבה שיהיה נחמד למלא איתו ויילך טוב עם התפוז?
סופגניות אוכלים טריות
האם אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן?
כן בטח
אפשר עם קמח ללא גלוטן?
האם אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן?
אפשר לשנות לקמח ללא גלוטן?
כן
קרן, אלו הסופגניות הכי טעימות שאי פעם יצאו לי. חג שמח!
אני שמחה ממש
הי! באיזה שמן את משתמשת לטיגון הסופגניות?
עשיתי עם יוגורט חלבונים (זה של ה – 20 גרם חלבון:)
יצא מעולה לאללה, טעים ביותר!
לא היה לי סוכר וניל אז שמתי תמצית וטיפה יותר מ – 2 כפות סוכר.
ליד זה עשיתי גנאש שוקולד וטבלתי קצת (כי זה קצת הזכיר לי צ'ורוס משום מה)
בקיצור – מומלץ מאוד. קל נורא להכין וטעים מאוד לאכול.
תודה על המתכון הנפלא והלוואי ויבואו ימים טובים יותר לכולנו.
תודה מיכל