חגיםחנוכה

סופגניות ביס יוגורט זריזות בציפוי סוכר וקינמון

נובמבר 27, 2019 59 Comments
סופגניות יוגורט תפוז

הנה שוב מגיע החג הכי מסוכן אבר, עם כל מה שאני הכי אוהבת, אוכל מטוגן!

יש לי חיבה גדולה לאוכל מטוגן, לא יודעת מאיפה זה בא, אולי בגלל שאבא לי לקח אותנו בילדות לאכול המון

במסעדות סיניות שהיו מאוד פופולאריות בשנות השמונים בארץ (מי שעבר את גיל 45 כמוני בטוח זוכר את המסעדה המפורסמת בכפר שמריהו

טייסט אוף סצ'ואן) ונחשבו אז לשיא השיאים, שם למדתי לאכול אגרול, ולא הסתפקתי במנה אחת, תמיד ביקשתי עוד,

עם רוטב חמוץ מתוק בצד, והייתי מזמינה בערך את כל מה שמטוגן בתפריט.

זו שריטה שלי לא הכי בריאה, אני יודעת, אבל גם היום כשאני הולכת לאכול סושי למשל, אני אזמין סושי טמפורה, כי מטוגן זה הכי טעים.

בבית אנחנו לא מטגנים הרבה (חביתה נחשב?) , אבל שניצלים כן! ואז אני לא מתאפקת ואוכלת בלי סוף.

זו הסיבה שאני מטורפת על חנוכה, כי זה חג הטיגונים, רק שעם השנים למדתי והבנתי שיש לחג הזה מחיר,

והוא עולה בין קילו לשניים. מה זה עולה? מתנפח ממש.

כשהילדים היו קטנים, הית בבית אוירת חג מלאה בחנוכיות שהם הכינו בגן, הם רצו לשיר את כל השירים שלמדו,

ולדעתי חנוכה זה החג עם הכי הרבה שירים שיש, היו רבים על צבע הנרות בחנוכיה, והיה שמייח,

רק שהיום הם גדולים, לא בא להם לשיר יותר שירים לחנוכה, לא מעניינת אותם החנוכיה, אפילו ששמרנו להם את החנוכיות

עם הצדפים שהכינו בגן לפני 200 שנה, אבל הם כן דורשים סופגניות, על זה גם הם לא מוותרים.

מטוגנות גדולות, או סופגניות מהירות הכנה, הכל הולך, הוא בלי ריבה, היא עם ריבת חלב, בלי ציפוי ועם הרבה אבקת סוכר.

כשהכנתי את הסופגניות האלו, היה נדמה לי שאולי בגלל גרידת התפוז או ציפוי הסוכר קינמון הם לא יאכלו

אבל טעיתי בגדול והסופגניות נטרפו בשניה.

הכמות במתכון לא גדולה ואני במקומכם, מכפילה כמויות:-)

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

סופגניות ביס יוגורט זריזות בציפוי סוכר וקינמון / 15 סופגניות קטנות

מצרכים למתכון:

כוס ורבע (175 גר') קמח לבן רגיל

1 כפית אבקת אפייה

ביצה גודל L

מיכל (200 מ"ל) יוגורט , רצוי 4.5% שומן או יותר

שקית סוכר וניל

2 כפות (20 גר') סוכר לבן

כף ברנדי

כפית גרידת תפוז

לטיגון:

סיר רחב בינוני

שמן לטיגון

לציפוי:

1/2 כוס סוכר לבן

2 כפיות אבקת קינמון

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים קמח לבן, אבקת אפייה  סוכר וניל וסוכר.

מוסיפים ביצה, יוגורט, גרידת תפוז וברנדי ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

מחממים שמן בסיר רחב, ולאחר רתיחה מורידים מעט את החום, על מנת שהסופגניות לא יישרפו מהר מבחוץ בזמן הטיגון.

בעזרת כף גלידה קפיצית (אפשר לרכוש כאן וגם יש לכם 10% הנחה בהקלדת קוד הקופון keren10) או בעזרת 2 כפיות מניחים תלוליות מהמלית לתוך השמן החם,

מטגנים משני הצדדים עד הזהבה, מוציאים ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.

בקערה קטנה מערבבים סוכר לבן וקינמון, מגלגלים כל סופגנייה בתערובת עד לציפוי.

מגישים חם!

הערות למתכון:

יוגורט אפשר להמיר בשמנת חמוצה, אשל או גיל

במקום ברנדי אפשר להשתמש ברום

אפשר לוותר על גרידת התפוז אבל הארומה שלו עדינה ומוסיפה המון

קמח לבן אפשר להמיר בקמח תופח באותה הכמות ולוותר על אבקת האפייה

אם אתם אוהבים, אפשר למלא כל סופגניה במעט ריבת תות.

Print Friendly, PDF & Email

59 Comments

מאיה נובמבר 27, 2019 at 2:15 pm

אפשר בלי ברנדי? במקום סוכר וניל אפשר תמצית וניל? כמה לשים?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2019 at 2:21 pm

אפשר בלי ברנדי
1/2 כפית תמצית וניל ולהוסיף כף סוכר

Reply
אסנת דצמבר 15, 2022 at 8:08 am

איך אפשר לחמם? עם לא אכלנו מיידית

Reply
קרן אגם דצמבר 16, 2022 at 1:55 pm

רק במיקרוגל וזה לא להיט

Reply
נופר נובמבר 27, 2019 at 3:22 pm

נשמע מעולה!
אפשר להמיר את הקמח הלבן בכוסמין? עדיף כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2019 at 8:28 am

אין בעי להכין מכוסמין לבן/מלא

Reply
עדי אלון דצמבר 9, 2023 at 10:04 pm

הכנתי יצא מדהים! מומלץ ופשוט להכנה! במקום ברנדי שמתי ויסקי.

Reply
יוסי נוי נובמבר 27, 2019 at 3:22 pm

נראה סוף הדרך השם ישמור אני חייב להכין את זה ושישרפו כל הקלוריות.חחחח

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2019 at 8:28 am

חנוכה רק פעם בשנה

Reply
נעומי דצמבר 23, 2022 at 10:03 pm

הכנו בקלות רבה, אבל משום מה ישנו טעם לוואי מריר. מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2022 at 11:26 am

חד משמעית אחד מהמצרכים שלכם יצר את הטעם הייתי מהמרת על אבקת האפייה

Reply
Dror aviv נובמבר 29, 2019 at 1:38 pm

איזה מתכון אליפות❤️❤️❤️❤️
הכנתי סיבוב ראשון הילדים חיסלו הכל
ודרשו סיבוב שני ‍♂️❤️
מתכון מעולה ממליץ בחום!

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2019 at 2:55 pm

תודה דרור איזה כייף לשמוע

Reply
רחלה דצמבר 5, 2019 at 8:52 am

אפשר לעשות את פרווה? זה נשמע וניראה סןף הדרך, יאמיייי

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2019 at 11:07 am

מישהי כתבה לי שהכינה עם יוגורט סויה ויצא לה מושלם

Reply
סיון דצמבר 14, 2019 at 7:58 am

נראה נהדר!!!

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2019 at 9:26 am

הכי טעים
תודה סיוון

Reply
ליאת דצמבר 15, 2019 at 3:12 pm

נשמע נהדר אבל הבעיה הכי גדולה שלי שהסופגניות יוצאות לא מוכנות מבפנים (עדיין בלילה). מה הסוד?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2019 at 3:15 pm

הטמפרטורה של השמן צריכה להיות על 150 מעלות, כלומר לא חם מדי, מה שיגרום להן להשחים מהר מבחוץ ולהישאר לא אפויות מבפנים.
אפשר במקום להשקיע במד חום, להקפיד שהטמפרטורה לא תהיה גבוהה מדי.

Reply
חן נובמבר 10, 2020 at 12:23 am

אפשר לאפות במקום לטגן בשמן עמוק?

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2020 at 7:21 am

כן

Reply
חן נובמבר 10, 2020 at 11:32 am

כמה מעלות בתנור ולכמה זמן?

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2020 at 11:46 am

180, להתחיל מ 10 דקות ולבדוק כיון שלא הכנתי אותן אפויות אין לי מידע מדוייק

Reply
רויטל נובמבר 30, 2020 at 6:44 pm

הי קרן
תודה רבה על המתכון הטעים
שאלה… כני רוצה להכין מחר הצהריים ולקחת איתי בערב לאיזה מקום, באיזה שלב אני אשים את הציפוי , האם לקחת איתי קערית סוכר + קינמון ורק כשאוכלים לשים?
האם לחמם את הסופגניות קודם במיקרו אולי…?

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2020 at 8:28 pm

הן חייבות חימום לפני הגשה ממליצה לחמם ואז לגלגל בציפוי

Reply
חן קלמר דצמבר 14, 2022 at 2:10 pm

היי קרם האם אפשר להכין מקמח כוסמין לבן??

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2022 at 10:33 pm

בטח

Reply
עדי הדר נובמבר 27, 2020 at 5:17 pm

סתם להגיד לך שאני מקסימה ומוכשרת ברמותתת

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2020 at 6:45 pm

זה הכי לא סתםםםםםם זה הכי כייף לי ❤️

Reply
ליאת דצמבר 6, 2020 at 5:16 pm

אפשר להמיר לקרן קוקוס במקום יוגורט?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2020 at 7:47 am

טרם ניסיתי מניחה שכן

Reply
מור גרוסי דצמבר 7, 2020 at 11:41 am

וואי זה נראה מדהים! את חושבת שיש אופציה להחליף את הביצה במשהו אחר ? (לילד אלרגי)

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2020 at 12:00 pm

נסי 1/2 כוס רסק תפוחים

Reply
רוני פישר דצמבר 8, 2020 at 8:52 pm

לפי דעתך אפשר להכין את הבלילה יום קודם?

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2020 at 10:51 pm

לא מומלץ בגלל אבקת האפייה

Reply
טלי דצמבר 9, 2020 at 10:17 pm

אפשר להשתמש בתמצית רום במקום רום או ברנדי ?

Reply
טלי דצמבר 9, 2020 at 10:24 pm

אם אני משמשת בשמנת חמוצה – איזה אחוז את ממליצה ?

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 6:16 am

ממש לא משנה

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 6:16 am

אפשר ממש מעט

Reply
זהבה דצמבר 10, 2020 at 12:01 pm

טוב טוב, היום אני מכינה את המושלמות האלה ומחר אשקיע בסופגניות ריבה של סבתא שרה!
אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח תופח ולא להוסיף אבקת אפיה? או שהיחס בינהם שונה במתכון הנוכחי? תודה רבה! xxx

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 3:36 pm

קמח תופח זה מעולה

Reply
זהבה דצמבר 10, 2020 at 10:55 pm

יצא מושלם! אפילו השכנים קיבלו צלחת… תודה על עוד מתכון מוצלח ומדוייק כמו תמיד. ❤️

Reply
קרן דצמבר 13, 2020 at 4:15 pm

האם אפשר במקום קמח חיטה רגיל להמיר בקמח כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2020 at 4:16 pm

כן בטח

Reply
שמרית דצמבר 17, 2020 at 2:08 pm

הי אפשר להכין את הבלילה שעתיים שלוש לפני ולשמור במקרר עד לטיגון?

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2020 at 5:53 pm

אפשרי

Reply
Tamar דצמבר 11, 2022 at 10:54 pm

היי קרן,
ממש מקלקל אם מוגש כמה שעות אחרי ההכנה או אפילו בוקר אחרי שהכנתי בערב?
והמלצה לקרם שאינו ריבה שיהיה נחמד למלא איתו ויילך טוב עם התפוז?

Reply
קרן אגם דצמבר 12, 2022 at 3:10 pm

סופגניות אוכלים טריות

Reply
מיכל סמוכה דצמבר 14, 2022 at 2:43 pm

האם אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2022 at 10:30 pm

כן בטח

Reply
גבי דצמבר 14, 2022 at 6:20 pm

אפשר עם קמח ללא גלוטן?

Reply
מיכל סמוכה דצמבר 14, 2022 at 2:43 pm

האם אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן?

Reply
מיכל סמוכה דצמבר 14, 2022 at 2:45 pm

אפשר לשנות לקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2022 at 10:33 pm

כן

Reply
אםרת דצמבר 19, 2022 at 9:10 pm

קרן, אלו הסופגניות הכי טעימות שאי פעם יצאו לי. חג שמח!

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2022 at 8:44 pm

אני שמחה ממש

Reply
איריס דצמבר 9, 2023 at 8:00 am

הי! באיזה שמן את משתמשת לטיגון הסופגניות?

Reply
מיכל דצמבר 12, 2023 at 9:23 pm

עשיתי עם יוגורט חלבונים (זה של ה – 20 גרם חלבון:)
יצא מעולה לאללה, טעים ביותר!
לא היה לי סוכר וניל אז שמתי תמצית וטיפה יותר מ – 2 כפות סוכר.
ליד זה עשיתי גנאש שוקולד וטבלתי קצת (כי זה קצת הזכיר לי צ'ורוס משום מה)
בקיצור – מומלץ מאוד. קל נורא להכין וטעים מאוד לאכול.
תודה על המתכון הנפלא והלוואי ויבואו ימים טובים יותר לכולנו.

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2023 at 8:12 am

תודה מיכל

Reply

Leave a Comment