חגיםחנוכה

סופגניות ביס יוגורט זריזות בציפוי סוכר וקינמון

נובמבר 27, 2019 10 Comments
סופגניות יוגורט תפוז

הנה שוב מגיע החג הכי מסוכן אבר, עם כל מה שאני הכי אוהבת, אוכל מטוגן!

יש לי חיבה גדולה לאוכל מטוגן, לא יודעת מאיפה זה בא, אולי בגלל שאבא לי לקח אותנו בילדות לאכול המון

במסעדות סיניות שהיו מאוד פופולאריות בשנות השמונים בארץ (מי שעבר את גיל 45 כמוני בטוח זוכר את המסעדה המפורסמת בכפר שמריהו

טייסט אוף סצ׳ואן) ונחשבו אז לשיא השיאים, שם למדתי לאכול אגרול, ולא הסתפקתי במנה אחת, תמיד ביקשתי עוד,

עם רוטב חמוץ מתוק בצד, והייתי מזמינה בערך את כל מה שמטוגן בתפריט.

זו שריטה שלי לא הכי בריאה, אני יודעת, אבל גם היום כשאני הולכת לאכול סושי למשל, אני אזמין סושי טמפורה, כי מטוגן זה הכי טעים.

בבית אנחנו לא מטגנים הרבה (חביתה נחשב?) , אבל שניצלים כן! ואז אני לא מתאפקת ואוכלת בלי סוף.

זו הסיבה שאני מטורפת על חנוכה, כי זה חג הטיגונים, רק שעם השנים למדתי והבנתי שיש לחג הזה מחיר,

והוא עולה בין קילו לשניים. מה זה עולה? מתנפח ממש.

כשהילדים היו קטנים, הית בבית אוירת חג מלאה בחנוכיות שהם הכינו בגן, הם רצו לשיר את כל השירים שלמדו,

ולדעתי חנוכה זה החג עם הכי הרבה שירים שיש, היו רבים על צבע הנרות בחנוכיה, והיה שמייח,

רק שהיום הם גדולים, לא בא להם לשיר יותר שירים לחנוכה, לא מעניינת אותם החנוכיה, אפילו ששמרנו להם את החנוכיות

עם הצדפים שהכינו בגן לפני 200 שנה, אבל הם כן דורשים סופגניות, על זה גם הם לא מוותרים.

מטוגנות גדולות, או סופגניות מהירות הכנה, הכל הולך, הוא בלי ריבה, היא עם ריבת חלב, בלי ציפוי ועם הרבה אבקת סוכר.

כשהכנתי את הסופגניות האלו, היה נדמה לי שאולי בגלל גרידת התפוז או ציפוי הסוכר קינמון הם לא יאכלו

אבל טעיתי בגדול והסופגניות נטרפו בשניה.

הכמות במתכון לא גדולה ואני במקומכם, מכפילה כמויות:-)

סופגניות ביס יוגורט זריזות בציפוי סוכר וקינמון / 15 סופגניות קטנות

מצרכים למתכון:

כוס ורבע (175 גר') קמח לבן רגיל

1 כפית אבקת אפייה

ביצה גודל L

מיכל (200 מ"ל) יוגורט , רצוי 4.5% שומן או יותר

שקית סוכר וניל

2 כפות (20 גר׳) סוכר לבן

כף ברנדי

כפית גרידת תפוז

לטיגון:

סיר רחב בינוני

שמן לטיגון

לציפוי:

1/2 כוס סוכר לבן

2 כפיות אבקת קינמון

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים קמח לבן, אבקת אפייה  סוכר וניל וסוכר.

מוסיפים ביצה, יוגורט, גרידת תפוז וברנדי ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

מחממים שמן בסיר רחב, ולאחר רתיחה מורידים מעט את החום, על מנת שהסופגניות לא יישרפו מהר מבחוץ בזמן הטיגון.

בעזרת כף גלידה קפיצית או בעזרת 2 כפיות מניחים תלוליות מהמלית לתוך השמן החם,

מטגנים משני הצדדים עד הזהבה, מוציאים ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.

בקערה קטנה מערבבים סוכר לבן וקינמון, מגלגלים כל סופגנייה בתערובת עד לציפוי.

מגישים חם!

הערות למתכון:

יוגורט אפשר להמיר בשמנת חמוצה, אשל או גיל

במקום ברנדי אפשר להשתמש ברום

אפשר לוותר על גרידת התפוז אבל הארומה שלו עדינה ומוסיפה המון

קמח לבן אפשר להמיר בקמח תופח באותה הכמות ולוותר על אבקת האפייה

אם אתם אוהבים, אפשר למלא כל סופגניה במעט ריבת תות.

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments

מאיה נובמבר 27, 2019 at 2:15 pm

אפשר בלי ברנדי? במקום סוכר וניל אפשר תמצית וניל? כמה לשים?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2019 at 2:21 pm

אפשר בלי ברנדי
1/2 כפית תמצית וניל ולהוסיף כף סוכר

Reply
נופר נובמבר 27, 2019 at 3:22 pm

נשמע מעולה!
אפשר להמיר את הקמח הלבן בכוסמין? עדיף כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2019 at 8:28 am

אין בעי להכין מכוסמין לבן/מלא

Reply
יוסי נוי נובמבר 27, 2019 at 3:22 pm

נראה סוף הדרך השם ישמור אני חייב להכין את זה ושישרפו כל הקלוריות.חחחח

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2019 at 8:28 am

חנוכה רק פעם בשנה

Reply
Dror aviv נובמבר 29, 2019 at 1:38 pm

איזה מתכון אליפות❤️❤️❤️❤️
הכנתי סיבוב ראשון הילדים חיסלו הכל
ודרשו סיבוב שני ‍♂️❤️
מתכון מעולה ממליץ בחום!

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2019 at 2:55 pm

תודה דרור איזה כייף לשמוע

Reply
רחלה דצמבר 5, 2019 at 8:52 am

אפשר לעשות את פרווה? זה נשמע וניראה סןף הדרך, יאמיייי

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2019 at 11:07 am

מישהי כתבה לי שהכינה עם יוגורט סויה ויצא לה מושלם

Reply

Leave a Comment