אם לקטלג את החגים לפי האוכל, חנוכה זה החג האהוב עליי.
אני קרועה על סופגניות, כי אני אוהבת כל מה שיש בו בצק, ועוד מטוגן!
ואני גם מאלו שאוהבים את הסופגניות שמרים העגולות בלי ריבה, בלי כלום בפנים, עם מלא אבקת סוכר.
אבל הכי הכי אוהבת, סופגניות ביס בכלום עבודה.
המתכון לסופגניות מהירות ההכנה ,הוא מתכון ששנים מכינים אצלנו במשפחה כל חנוכה,
ואני מניחה שבעוד אלפי בתים אחרים.
מבחינתי אין חנוכה בלעדיו.
במתכון החלפתי את הקמח הלבן בקמח מלא כי בכל זאת יש מצב שריבקוש הנטורופתית שלי עוקבת אחרי הבלוג,
ויצא מעולה, וקצת ממזער נזקים, אבל באמת טעים כמו האורגינל .
כמובן שאפשר להכין מקמח לבן.
הייתי חייבת לעמוד על המשמר שיישאר מה לצלם, כי זה כמו עם שניצלים,
מטגנת מטגנת וכל שנייה בא מישהו וגונב לך אחד…
תכינו ,זה קלולה.
סופגניות ביס מקמח מלא / כ 50 סופגניות קטנות
מצרכים לבצק:
350 גרם קמח מלא או רגיל +2 כפיות אבקת אפיה(או חבילה קטנה קמח תופח מלא או רגיל)
2 אשל
4 סוכר וניל
2 ביצים
שמן לטיגון
ההכנה:
מחממים בסיר בינוני שמן עמוק ומכינים בצד צלחת עם נייר סופג
בקערה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד
כשהשמן רותח, מעבירים בעזרת כפית מהבלילה ומורידים פנימה בעזרת כפית נוספת .
מטגנים 2-3 דקות מכל צד, מעבירים לצלחת , מפזרים אבקת סוכר
נזהרים לא לאכול הכל לבד.
*הסופגניות לא מאוד מתוקות, אבקת הסוכר היא שמוסיפה להן מתיקות,
כך שניתן להוסיף עוד סוכר לבלילה על מנת שתצאנה טיפה מתוקות יותר
22 Comments
טוב, אז הדלקת אותי עם המתכון הזה והחלטתי ללכת על זה, לקראת הדלקת נר ראשון של חנוכה, ויצא מעולה! הכי כיף זה הצורות שיוצאות ללא שליטה כשהבלילה פוגשת את השמן הרותח. תהליך מהפנט ממש. תודה על המתכון הפשוט והקלול הזה!
נ.ב. הדבר היחיד ששניתי קצת הוא שבמקום סוכר וניל שמתי תמצית אפיה בטעם וניל.
הכי אני אוהבת את הצורות הבלתי צפויות האלו
והטעם החלומי שלהם
תודה צביקה וחג מאיר ושמח
נראה וואו!
האם עדיף להחליף אשל בשמנת חמוצה או מתוקה? והאם באותה הכמות?
תודה!! סיון
אני חושבת שאנסה עם קמח כוסמין מלא – יש לך רעיון למי שבניחר במה להחליף את האשל? אולי תערובת של שמנת חמוצה/רוויון?
קמח כוסמין מלא זה מצויין, וריוויון הוא תחליף נהדר, באותה הכמות
שלום, איך הופכים את זה לפרווה? מה אפשר לשים במקום אשל?
אני חושבת שמעדן סויה יכול לעבוד אבל לא ניסיתי
היי. מה לגבי במקום אשל גביע יוגורט אחד וגביע שמנת חמוצה ? פשוט אין לי אשל…
אין שום בעיה, יעבוד מצויין
את בטוחה שאין טעות במתכון?? 250 גר קמח … או חבילה קטנה קמח תופח (שהיא 350 גר)
כדאי שתתקני ל 350 גר קמח
תודה שרון, תוקן
תודה !!!
כמה זמן מראש אפשר להכין את זה וזה עדיין יהיה טעים לאורחים ?
הסופגניות במיטבן מיד כשיוצאות מטיגון. את יכולה להכין ולחמם שוב בתנור אבל אז התוצאה תהיה הרבה פחות טובה.
הי , תןדה רבה על המתכון
אני רוצה להכין עכשיו אבל לי לי אשל
אפשר במקום שמנת חמוצה אחת? או משהו אחר?
אפשר עם אשל אין בעיה
What’s אשל???
הי,
הכנתי ויצא מעולה.. חלקן לפחות..אבל אשמח להסבר למה הרבה מהן לא אפויות מבפנים עד שהן לא כמעט שרופות מבחוץ..האם את מטגנת אותם על אש קטנה אחרי הרתחת השמן??
אכן השמן היה חם מדי ולכן הן נשרפות מבחוץ ולא מספיק אפויות מבפנים.
נסי להבא להכין אותן אולי קטנות יותר, ולהוריד את האש לבינונית בזמן הטיגון.
וואי. אחרי שאכלתי 10! זה טעים אמאלה.
הטעם של הסופגניות ביתיות טעים ממש!!!!! תודה רבה אלופה.
עונג של ביס ❤
רק אם אצטרך להגיש לאורחים , איך אפשר לשפר את מראה הצורות המוזרות שיצאו לי ?חחח
תודה אדל
כף גלידה קפיצית משומנת תעשה את העבודה ותייצר סופגניות עגולות
נראה מעולה! האם יעבוד עם יוגורט עיזים?