איזו התרגשות! נפתחה הרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך 22/2/26, יום א׳. כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00.
מחכה לראות אתכן/ם שם!
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
ספטמבר 21, 2024 | 26 תגובות

העוגה הזו הותציאה ממני שאגות של אושר, הכנתי אותה השבוע וכשפרסתי אותה לצילום עם הרוטב טופי מעליה וכדור גלידה היא
היתה פשוט מטורפת. אז העברתי אותה לקופסא, מזגתי את הרוטב טופי לצנצנת קטנה, ושלחתי אותה מפה חחח, היא מסוכנת ביותר.
זו עוגה שאתם ככ תאהבי להכין לאחד החגים שקרבים, היא יכולה להיות מוגשת חמימה או בטמפרטורת החדר, יש הוראות למטה איך להגיש.
אל תוורו על הגלידה, ותדעו שטעם התמרים לא מורגש (במקור מכינים אותה עם תמרים לחים אני השתמשתי בממרח תמרים)

![]()
לרוטב טופי קרמל :
150 גר׳ חמאה רכה
130 גר׳ סוכר חום בהיר
130 גר שמנת להקצפה
לבלילת העוגה:
100 גר׳ חמאה רכה
150 גר (3/4 כוס) סוכר חום בהיר
2 ביצים
165 גר׳ קמח לבן רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
200 גר׳ ממרח תמרים
1 כפית אבקת קינמון
2 כפות מים רותחים
אופן ההכנה:
להכנת הקרמל: מביאים לרתיחה את כל המצרכים, מורידים לאש נמוכה מבשלים
עוד 2-3 דקות ומסירים. מעבירים לכלי אחר ומצננים במקרר
לעוגה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
בקערה טורפים חמאה וסוכר חום, מוסיפים ביצים וטורפים שוב
מוסיפים קמח, אבקת אפייה אבקת סודה לשתיה ומלח, מערבבים שוב, מוסיפים את ממרח התמרים ואת הקינמון ושוב מערבבים
לבסוף מוסיפים מים רותחים ושוב מערבבים למסה אחידה
מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא עם פריורים לחים עליו
פורסים את העוגה לריבועים , ומגישים עם רוטב טופי וכדור גלידה.
![]()
אפשר להגיש את העוגה לאחר צינון, רצוי לחמם ממש מעט את רוטב הטופי לפני מזיגה
אם אתם מגישים את העוגה חמה, אין צורך ללחמם את רוטב הטופי
TAG סטיקי טופי פודינג, עוגת תמרים לחה
יש מתכונים ברשת זה תהליך של השריה במים חמים וסודה
היי קרן, אשמח לדעת מה יותר יתאים לכמויות שציינת תבנית עגולה קוטר 24 או תבנית פיירקס 20×30? (אין לי תבנית של 25×25) אני לא רוצה שהיא תיהיה נמוכה מידי... תודה מראש.
נראה לי שפיירקס
אפשר להחליף את החמאה בעוגה בשמן?
מניחה שכן ועדיף שמן קוקוס
היי קרן, נשמע מעולה! יש דרך להחליף את הביצים במשהו אחר? בשביל מתכון טבעוני
לא ניסיתי אפשר לנסות רסק תפוחים
היי, ואת החמאה הגיוני להחליף בשמן קנולה באותה כמות?
היי קרן, האם אפשר להכין בתבנית עגולה קוטר 24 או לחלופין בתבנית פיירקס 25×30, מה יותר מתאים מבחינת כמויות כדי שלא תצא לי נמוכה? תודה
נראה פצצה! היא לחה וטעימה גם בלי הטופי נכון?
אם לא תאפי יותר יש יש מצב שכן
במה אפשר להחליף ממרח תמרים?
אין להם תחליף
היי קרן מה שלומך? כמה זמן מראש אפשר להכין את העוגה אם אני רוצה אותה לערב חג?
יום יומיים קודם ולעטוף טוב שלא תתייבש
הי קרן , את יכולה לרשום במתכון גם כמויות בכוסות /כפיות כמו תמיד ? תודה
היי קרן אפשר להחליף את החמאה בבלילה של העוגה לשמן קוקוס?
הי, יש אפשרות להכין את הרוטב שיהיה פרווה?
קרם קוקוס או שמנת פרווה ומחמאה במקום חמאה אין בעיה
אפשר סוכר רגיל בעוגה ובקרם טופי?
כן
היי, חשבתי לשפוך את הסטיקי טופי על העוגה כשהיא שלמה. האם הרוטב יזל ממנה אחרי שאפרוס פרוסה?
הוא ייספג בעוגה זה מעולה
הי קרן. צריך לשים את הרוטב על כל העוגה וכך לשמור אותה או להשאיר בנפרד ולרק לשפוך ולהגיש כל פעם
ליטל
ספטמבר 21, 2024 בשעה 18:10
היי קרן יקרה, אם אני רוצה להכין מתמרים ולא מממרח תמרים אז איך הכי כדאי? תודה!