כיפורעוגות בחושותראש השנה

סטיקי טופי פודינג

ספטמבר 21, 2024 23 Comments

העוגה הזו הותציאה ממני שאגות של אושר, הכנתי אותה השבוע וכשפרסתי אותה לצילום עם הרוטב טופי מעליה וכדור גלידה היא

היתה פשוט מטורפת. אז העברתי אותה לקופסא, מזגתי את הרוטב טופי לצנצנת קטנה, ושלחתי אותה מפה חחח, היא מסוכנת ביותר.

זו עוגה שאתם ככ תאהבי להכין לאחד החגים שקרבים, היא יכולה להיות מוגשת חמימה או בטמפרטורת החדר, יש הוראות למטה איך להגיש.

אל תוורו על הגלידה, ותדעו שטעם התמרים לא מורגש (במקור מכינים אותה עם תמרים לחים אני השתמשתי בממרח תמרים)

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן 

סטיקי טופי פודינג (עוגת תמרים לחה) /תבנית מרובעת 25*25

לרוטב טופי קרמל :

150 גר׳ חמאה רכה

130 גר׳ סוכר חום בהיר

130 גר שמנת להקצפה 

לבלילת העוגה:

100 גר׳ חמאה רכה

150 גר (3/4 כוס) סוכר חום בהיר

2 ביצים

165 גר׳ קמח לבן רגיל

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

קורט מלח

200 גר׳ ממרח תמרים 

1 כפית אבקת קינמון

2 כפות מים רותחים 

אופן ההכנה:

להכנת הקרמל: מביאים לרתיחה את כל המצרכים, מורידים לאש נמוכה מבשלים 

עוד 2-3 דקות ומסירים. מעבירים לכלי אחר ומצננים במקרר

לעוגה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

בקערה טורפים חמאה וסוכר חום, מוסיפים ביצים וטורפים שוב

מוסיפים קמח, אבקת אפייה אבקת סודה לשתיה ומלח, מערבבים שוב, מוסיפים את ממרח התמרים ואת הקינמון ושוב מערבבים

לבסוף מוסיפים מים רותחים ושוב מערבבים למסה אחידה

מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא עם פריורים לחים עליו

פורסים את העוגה לריבועים , ומגישים עם רוטב טופי וכדור גלידה.

אפשר להגיש את העוגה לאחר צינון, רצוי לחמם ממש מעט את רוטב הטופי לפני מזיגה

אם אתם מגישים את העוגה חמה, אין צורך ללחמם את רוטב הטופי

Print Friendly, PDF & Email

23 Comments

ליטל ספטמבר 21, 2024 at 6:10 pm

היי קרן יקרה, אם אני רוצה להכין מתמרים ולא מממרח תמרים אז איך הכי כדאי?
תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2024 at 8:21 am

יש מתכונים ברשת
זה תהליך של השריה במים חמים וסודה

Reply
אורנית ספטמבר 24, 2024 at 1:52 pm

היי קרן,
אשמח לדעת מה יותר יתאים לכמויות שציינת תבנית עגולה קוטר 24 או תבנית פיירקס 20×30? (אין לי תבנית של 25×25)
אני לא רוצה שהיא תיהיה נמוכה מידי…
תודה מראש.

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2024 at 8:28 am

נראה לי שפיירקס

Reply
מיטל אוקטובר 1, 2024 at 1:45 pm

אפשר להחליף את החמאה בעוגה בשמן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:38 pm

מניחה שכן ועדיף שמן קוקוס

Reply
יעל ספטמבר 22, 2024 at 2:30 pm

היי קרן, נשמע מעולה! יש דרך להחליף את הביצים במשהו אחר? בשביל מתכון טבעוני

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2024 at 7:24 am

לא ניסיתי אפשר לנסות רסק תפוחים

Reply
שיר ספטמבר 30, 2024 at 6:36 pm

היי, ואת החמאה הגיוני להחליף בשמן קנולה באותה כמות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:45 pm

אפשר

Reply
אורנית ספטמבר 23, 2024 at 12:46 pm

היי קרן,
האם אפשר להכין בתבנית עגולה קוטר 24 או לחלופין בתבנית פיירקס 25×30, מה יותר מתאים מבחינת כמויות כדי שלא תצא לי נמוכה?
תודה

Reply
Gil ספטמבר 23, 2024 at 1:31 pm

נראה פצצה! היא לחה וטעימה גם בלי הטופי נכון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2024 at 8:31 am

אם לא תאפי יותר יש יש מצב שכן

Reply
אליאן ספטמבר 23, 2024 at 9:30 pm

במה אפשר להחליף ממרח תמרים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2024 at 8:29 am

אין להם תחליף

Reply
הגר ספטמבר 24, 2024 at 12:24 pm

היי קרן
מה שלומך?
כמה זמן מראש אפשר להכין את העוגה אם אני רוצה אותה לערב חג?

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2024 at 8:29 am

יום יומיים קודם ולעטוף טוב שלא תתייבש

Reply
איריס עבדי ספטמבר 24, 2024 at 1:48 pm

הי קרן , את יכולה לרשום במתכון גם כמויות בכוסות /כפיות כמו תמיד ? תודה

Reply
אביבית ספטמבר 25, 2024 at 1:22 pm

היי קרן
אפשר להחליף את החמאה בבלילה של העוגה לשמן קוקוס?

Reply
מיכל ספטמבר 26, 2024 at 7:53 am

הי, יש אפשרות להכין את הרוטב שיהיה פרווה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2024 at 9:21 am

קרם קוקוס או שמנת פרווה ומחמאה במקום חמאה אין בעיה

Reply
רעות ספטמבר 27, 2024 at 5:39 pm

אפשר סוכר רגיל בעוגה ובקרם טופי?

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2024 at 9:17 am

כן

Reply

Leave a Comment