לפני 7 שנים הכנתי לאתר סימיט תורכי, ומאז התאהבתי בבייגלה הזה. אני נוהגת להכין אותו הרבה בסדנה שלי שנקראת
חכמת הבייגלה, בה מכינים כמה סוגי בייגלה מהעולם, ואין על הבייגלה השמנמן הטעים הזה.
אז בפוסט ההוא, סיפרתי לכם שעוד לא הייתי בתורכיה מעולם, כדי לטעום סימיט אורגינל, ומצבי מאז לא השתנה 🙂
עדיין לא ביקרתי בתורכיה (אלא אם כן שדה התעופה שלהם נחשב בקונקשן חח)
אבל יצא לי כבר לאכול לא מעט את הבייגלה הזה ולחלום שאני מגיעה אוטוטו לתורכיה, שאגב בכל פעם שאני מחליטה לבקר בה,
יש אזהרת מסע או שארדואן עושה בעיות, זה לא אני זה הם! וחבל כי אני ממש רוצה כבר לאכול את האוכל שלהם שם.
בשבוע שעבר תוך כדי שנשאר לי בצק מבייגלה אחר, הכנתי צ׳יק צ׳ק כמה סימיט כאלו שיהיה כייף, ועפתי עליהם.
נזכרתי במתכון שבבלוג שהוא מאוד שונה מאיך שהכנתי את הסימיט הפעם, ולמרות שחשבתי שאעשה פשוט עדכון למתכון הקודם,
החלטתי ממש להקדיש לו פוסט אחר, כי הבצק שונה.
יש ביוטיוב מלא סרטונים מדליקים על איך מגלגלים סימיט, הנה אחד מהם, שווה לכם לצפות אולי תשנו מקצוע:})
אני קולעת קצת שונה אולי תחליטו לעשות כמוני. בינתיים ממשיכה לחלום על תורכיה. מקוה שבקרוב.
סימיט-כמו בתורכיה/ 14-15 יחידות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם/פיצה/חלה או קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח דק
1/3 כוס (66 גר׳)סוכר לבן
1/3 כוס שמן זית
2-2.5 כוסות(500-600 מ״ל) מי ברז
לציפוי:
כוס שומשום
כוס מים בטמפרטורת החדר
רבע כוס סילאן
אופן ההכנה:
לקעתר המיקסר מוזגים חצי מכמות המים, מוסיפים שמרים יבשים סוכר ומלח ומערבבים.
מתקינים את וו הלישה ומוסיפים את הקמח, ואת שמן הזית. לשים את הבצק ולאט לאט מתחילים להוסיף מים,
אתם רוצים שהבצק שלכם יהיה רך וגמיש ושיידבק מעט לתחתית הקערה, זה מתייצב בהתפחה אל תדאגו.
לשים סהכ את הבצק כ 10 דק׳. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ובמגבת
ומתפיחים אותו בטמפרטורת החדר כשעה וחצי.
מוציאים את הבצק ומחלקים ל 14-15 כדורים שווים. מניחים את הכדורים על תבנית מעט משומנת ומתפיחים ל 15 דקות.
בקערה רחבה מערבבים מים וסילאן עד לקבלת תערובת אחידה ונוזלית
קערה נוספת ממלאים בשומשום.
מחלקים כל כדור לשניים ומכל חלק יוצרים רצועה ארוכה. מלפפים את הרצועות אחת עם השניה ליצרת בורג ארוך.
מחברים את שני הקצוות ליצירת בייגלה עגול, ומהדקים מעט.
טובלים את הבייגלה בקערת הסילאן ומעבירים לקערת השומשום, ומצפים מכל הצדדים.
מניחים על תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה. מניחים למנוחה של 15 דקות ובינתיים מחממים תנור ל 210 מעלות.
מכניסים את תבנית הבייגלה לתנור ואופים כ 10-15 דקות עד להשחמה יפה.
מוציאים מהתנור, מורחים חמאה שתימס לכם על הבייגלה המהמם וטורפים.
**אפשר לוותר על הסילאן, הבייגלה טעימים גם בלי
**ניתן להמיר שמן זית בשמן קנולה
**אפשר להפחית מעט בכמות הסוכר ולא פחות מרבע כוס
**ניתן לשלב קמחים מלאים עד 50% מסך הקמחים במתכון ולהוסיך עוד 1/4 כוס מים
60 Comments
אם אני מכינה מקמח כוסמין לבן כמות המים נשארת כמו קמח רגיל?
אולי תצטרכי עוד כמה כפות לא יותר
תיקון כתיב – לקרעת =לקערת
תוקן, תודה
יצא מעולה. תודה
תודה שלי
כוסמין מלא 100%
וחצי קמח לבן יתן תוצאה טובה טעימה ופריכה לדעתך?
כמה זמן להתפחה במקרר?
לפחות 6-7 שעות
היי אפשר במקום סוכר דבש/סילאן ואם כן כמה? אותה כמות של הסוכר? תודה
כמה כוסות זה 500-600 מ״ג מים ?
תשתדלי בבקשה אם לא קשה לכתוב במתכון את הכמויות בכוסות .
כוס מים שווה ל 240 גר׳, מיד אוסיף במתכון
ניתן להכין גם ללא הציפוי שלה הסומסום?
פחות, אם אין שומשום אני ממליצה למרוח ביצה
אפייה רגילה או טורבו?
חום עליון תחתון
לדעתי זה לא מספיק מלח. לג׳באטה עם 400 גרם קמח צריך כף שטוחה (1 tablespoon) מלח ויוצא טעים ולא מלוח מידי.
אז לקילו קמח צריך 2 כפות שטוחות.
בלי חוקים של אחרים, המתכון לדעתי מדוייק כפי שהוא …
האם המלח לא הורג את השמרים בערבוב?
טעים ממש, תודה!
תודה ניר
האם אפשר לשים זעתר במקום שומשום?
אפשר למי שאוהב
מתכון מנצח!!
תודההההה
האם אפשר ל החליף את הסילאן בדבש?
כן, ואפשר רק מים
יצא מעולה – איזה אלופה את .
שתי שאלות:
1. בהתפחה השניה צריך לכסות ?
2. אפשר לשים 2 תבניות בתנור על טורבו ?
תודה
לא צריך לכסות בהתפחה שניה
אפשר טורבו
בעיניי בתנורים הביתיים זה לא באמת אופה שתי תבניות במקביל ואז מחליפים ביניהן בלי סוף אז אני מעדיפה לאפות אחת אחת
האם אפשר עם 50 גרם שימרית במקום השמרים היבשים?
בטח שאפשר
היי קרן, 210 מעלות חום עליון תחתון?
כן
גם אני אופה כל תבנית בניפרד.יצא משהוא משהוא.
תודה רותי
הי קרן
האם יש לך במקרה סרטון של הכנת הבייגלה?
יצא לי טעים אך נראה כמו לחמניה
יש בהילייטס שלי באינסטגרם
הי קרן אני מכינה כל הזמן מתכונים שלך ואת המתכון הזה הכנתי רק עכשיו ורציתי לעדכן שיצא מטורף!! הבצק מדהים והטעם שלהם וואוו… תודה שוב על מתכון מצוין ובזכותך כולנו נהנים ומשמינים ….
תודה!
אמא'לה ואבא'לה….יצא פצצה!
תודה רבה!
הכי שמחה לשמוע תודה
הי,אפשר לעשות תפיחה שניה במקרר ל 18 שעות בערך?
לא
רק ראשונה
התפחה שנייה רק 15 דקות?
האם אפשר להקפיא אחרי האפיה?
בוודאי
הי קרן איך גורמים להם להיות מבריקים?
מה הכוונ המבריקים ? להבריש בביצה לפני תנור?
האם אפשר לא למרוח בחמאה בסוף או תהמירבמשהו אחר ?
מריחת החמאה היא אופציה בלבד ממש לא חובה
אפשר גם שמן זית
היי קרן
יכולה להגיד מה משקל כל כדור בצק?
100-110 גר
אשתפר עם הגלגול . יצא מעולה.
תודה רבה על מתכון מדוייק .
את מצויינת
תודה רונית
היי קרן
אני עוקב המון וטעים לי ממש. תודה.
אני מעוניין לדעת האם ניתן להקפיא את הסימיט וגם בורקס טורקי האמת, לפני האפייה. האם אפשרי?
אם כן באיזה שלב מקפיאים ואיך נוהגים בקפואים כשרוצים לאפות אותם?
הי אילן תודה.
אין שום בעיה להקפיא לפני אך כיון שמדובר בסוגי בצק שונים יש להתייחס לכל אחד בהתאם.
בורקס לא צריך להפשיר לפני אפייה ואפשר לאפות ישירות מהמקפיא
סימיט עשוי מבצק שמרים לכם יש להפשיר ראשית ורק אז לאפות
היי קרן,
הכנתי כבר 3 פעמים החודש, כל פעם ערבבתי קמחים (קמח מלא 70% עם קמח חלה, קמח מלא 100% עם קמח לבן וכו…), יצאו לי מוצלחים אש!!! תודה רבה. חבל שלא ניתן לצרף תמונה:)
תודה לימור שמחה לשמוע
שאלה אפשר להשאיר את הבצק לילה התפחה במקרר?
בטח