טבעונילחמים ומאפים

סימיט כמו בתורכיה

יוני 14, 2022 34 Comments

צילום: נופר צור

לפני 7 שנים הכנתי לאתר סימיט תורכי, ומאז התאהבתי בבייגלה הזה. אני נוהגת להכין אותו הרבה בסדנה שלי שנקראת

חכמת הבייגלה, בה מכינים כמה סוגי בייגלה מהעולם, ואין על הבייגלה השמנמן הטעים הזה.

אז בפוסט ההוא, סיפרתי לכם שעוד לא הייתי בתורכיה מעולם, כדי לטעום סימיט אורגינל, ומצבי מאז לא השתנה 🙂

עדיין לא ביקרתי בתורכיה (אלא אם כן שדה התעופה שלהם נחשב בקונקשן חח)

אבל יצא לי כבר לאכול לא מעט את הבייגלה הזה ולחלום שאני מגיעה אוטוטו לתורכיה, שאגב בכל פעם שאני מחליטה לבקר בה,

יש אזהרת מסע או שארדואן עושה בעיות, זה לא אני  זה הם! וחבל כי אני ממש רוצה כבר לאכול את האוכל שלהם שם.

בשבוע שעבר תוך כדי שנשאר לי בצק מבייגלה אחר, הכנתי צ׳יק צ׳ק כמה סימיט כאלו שיהיה כייף, ועפתי עליהם.

נזכרתי במתכון שבבלוג שהוא מאוד שונה מאיך שהכנתי את הסימיט הפעם, ולמרות שחשבתי שאעשה פשוט עדכון למתכון הקודם,

החלטתי ממש להקדיש לו פוסט אחר, כי הבצק שונה.

יש ביוטיוב מלא סרטונים מדליקים על איך מגלגלים סימיט, הנה אחד מהם, שווה לכם לצפות אולי תשנו מקצוע:})

אני קולעת קצת שונה אולי תחליטו לעשות כמוני. בינתיים ממשיכה לחלום על תורכיה. מקוה שבקרוב.

צילום: נופר צור

סימיט-כמו בתורכיה/ 14-15 יחידות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם/פיצה/חלה או קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

כף מלח דק

1/3 כוס (66 גר׳)סוכר לבן

1/3 כוס שמן זית

2-2.5 כוסות(500-600 מ״ל) מי ברז

לציפוי:

כוס שומשום

כוס מים בטמפרטורת החדר

רבע כוס סילאן

אופן ההכנה:

לקעתר המיקסר מוזגים חצי מכמות המים, מוסיפים שמרים יבשים סוכר ומלח ומערבבים.

מתקינים את וו הלישה ומוסיפים את הקמח, ואת שמן הזית. לשים את הבצק ולאט לאט מתחילים להוסיף מים,

אתם רוצים שהבצק שלכם יהיה רך וגמיש ושיידבק מעט לתחתית הקערה, זה מתייצב בהתפחה אל תדאגו.

לשים סהכ את הבצק כ 10 דק׳. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ובמגבת

ומתפיחים אותו בטמפרטורת החדר כשעה וחצי.

מוציאים את הבצק ומחלקים ל 14-15 כדורים שווים. מניחים את הכדורים על תבנית מעט משומנת ומתפיחים ל 15 דקות.

בקערה רחבה מערבבים מים וסילאן עד לקבלת תערובת אחידה ונוזלית

קערה נוספת ממלאים בשומשום.

מחלקים כל כדור לשניים ומכל חלק יוצרים רצועה ארוכה. מלפפים את הרצועות אחת עם השניה ליצרת בורג ארוך.

מחברים את שני הקצוות ליצירת בייגלה עגול, ומהדקים מעט.

טובלים את הבייגלה בקערת הסילאן ומעבירים לקערת השומשום, ומצפים מכל הצדדים.

מניחים על תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה. מניחים למנוחה של 15 דקות ובינתיים מחממים תנור ל 210 מעלות.

מכניסים את תבנית הבייגלה לתנור ואופים כ 10-15 דקות עד להשחמה יפה.

מוציאים מהתנור, מורחים חמאה שתימס לכם על הבייגלה המהמם וטורפים.

**אפשר לוותר על הסילאן, הבייגלה טעימים גם בלי

**ניתן להמיר שמן זית בשמן קנולה

**אפשר להפחית מעט בכמות הסוכר ולא פחות מרבע כוס

**ניתן לשלב קמחים מלאים עד 50% מסך הקמחים במתכון ולהוסיך עוד 1/4 כוס מים

 

Print Friendly, PDF & Email

34 Comments

קרן יוני 14, 2022 at 1:28 pm

אם אני מכינה מקמח כוסמין לבן כמות המים נשארת כמו קמח רגיל?

Reply
קרן אגם יוני 14, 2022 at 1:36 pm

אולי תצטרכי עוד כמה כפות לא יותר

Reply
קרן אחרת יוני 27, 2022 at 6:00 pm

תיקון כתיב – לקרעת =לקערת

Reply
קרן אגם יוני 27, 2022 at 9:34 pm

תוקן, תודה

Reply
לימור יוני 14, 2022 at 3:00 pm

כוסמין מלא 100%
וחצי קמח לבן יתן תוצאה טובה טעימה ופריכה לדעתך?

Reply
Ayelet יוני 14, 2022 at 3:03 pm

כמה זמן להתפחה במקרר?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2022 at 9:55 am

לפחות 6-7 שעות

Reply
סבין יוני 14, 2022 at 8:19 pm

כמה כוסות זה 500-600 מ״ג מים ?
תשתדלי בבקשה אם לא קשה לכתוב במתכון את הכמויות בכוסות .

Reply
קרן אגם יוני 15, 2022 at 9:55 am

כוס מים שווה ל 240 גר׳, מיד אוסיף במתכון

Reply
שלומית יוני 14, 2022 at 8:31 pm

ניתן להכין גם ללא הציפוי שלה הסומסום?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2022 at 9:55 am

פחות, אם אין שומשום אני ממליצה למרוח ביצה

Reply
Lior Paster יוני 15, 2022 at 12:27 am

לדעתי זה לא מספיק מלח. לג׳באטה עם 400 גרם קמח צריך כף שטוחה (1 tablespoon) מלח ויוצא טעים ולא מלוח מידי.
אז לקילו קמח צריך 2 כפות שטוחות.

Reply
קרן אגם יוני 15, 2022 at 9:54 am

בלי חוקים של אחרים, המתכון לדעתי מדוייק כפי שהוא …

Reply
לילי יוני 15, 2022 at 7:18 am

האם המלח לא הורג את השמרים בערבוב?

Reply
ניר יוני 15, 2022 at 12:04 pm

טעים ממש, תודה!

Reply
קרן אגם יוני 15, 2022 at 3:25 pm

תודה ניר

Reply
בתשבע יוני 15, 2022 at 5:56 pm

מתכון מנצח!!

Reply
קרן אגם יוני 15, 2022 at 6:21 pm

תודההההה

Reply
אפרת יוני 16, 2022 at 5:47 pm

האם אפשר ל החליף את הסילאן בדבש?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2022 at 5:51 pm

כן, ואפשר רק מים

Reply
משה יוני 16, 2022 at 7:44 pm

יצא מעולה – איזה אלופה את .
שתי שאלות:
1. בהתפחה השניה צריך לכסות ?
2. אפשר לשים 2 תבניות בתנור על טורבו ?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 17, 2022 at 5:54 pm

לא צריך לכסות בהתפחה שניה
אפשר טורבו
בעיניי בתנורים הביתיים זה לא באמת אופה שתי תבניות במקביל ואז מחליפים ביניהן בלי סוף אז אני מעדיפה לאפות אחת אחת

Reply
מיקי יוני 17, 2022 at 3:34 pm

האם אפשר עם 50 גרם שימרית במקום השמרים היבשים?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2022 at 5:53 pm

בטח שאפשר

Reply
עופרה יוני 17, 2022 at 4:11 pm

היי קרן, 210 מעלות חום עליון תחתון?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2022 at 5:53 pm

כן

Reply
רותי יוני 18, 2022 at 2:25 am

גם אני אופה כל תבנית בניפרד.יצא משהוא משהוא.

Reply
קרן אגם יוני 18, 2022 at 8:31 am

תודה רותי

Reply
שירז יוני 18, 2022 at 12:08 pm

הי קרן
האם יש לך במקרה סרטון של הכנת הבייגלה?
יצא לי טעים אך נראה כמו לחמניה

Reply
קרן אגם יוני 21, 2022 at 1:52 pm

יש בהילייטס שלי באינסטגרם

Reply
רותי יונה יוני 18, 2022 at 8:13 pm

אמא'לה ואבא'לה….יצא פצצה!
תודה רבה!

Reply
קרן אגם יוני 21, 2022 at 1:53 pm

הכי שמחה לשמוע תודה

Reply
שירלי יוני 19, 2022 at 9:50 pm

הי,אפשר לעשות תפיחה שניה במקרר ל 18 שעות בערך?

Reply
קרן אגם יוני 21, 2022 at 1:53 pm

לא
רק ראשונה

Reply

Leave a Comment