בשישי היינו אצל אמא בארוחת ערב, והיא כהרגלה הכינה המון אוכל טעים והפתיעה אותנו עם סלט חדש.
אני מטורפת על הסלטים של אמא שלי הם באמת באמת תמיד הכי טעימים שיש, וכשיש סלט חדש שנכנס למשפחה
זה תמיד כייף, אמא סיפרה שנועה חברה שלה עושה תהליך אצל נטורופתית שנתנה לה את המתכון ואמא שלי אכלה אותו אצל נועה.
ואמא כשהיא מזהה משהו טעים היא לא יוצאת פריארית ותמיד תבקש מתכון.
אז ככה יצא שלשישי בערב כבר היה לה את המתכן ואנחנו זכינו לאכול ממנו.
וגם אני לא פראיירית! כי מיד ביקשתי בשבילכם מתכון!
ואמא שלחה לי אותו כמו שנועה שלחה לה, מודפס ממש עם מלא שמות עליו.
ומסבר שיש לו כמה גלגלולים, ובסוף הבנתי שהמקור שלו הוא אצל מישהי בשם גילי שכנאה פעם היה לה מקום
או שעדיין( לא מצאתי את השם הזה בגוגל) באביחיל שנקרא הרותם 10
היום עומדת שם עגלת קפה שלא הייתי בה אבל אני עכשיו חייבת לבקר בה… ואולי אותה גילי מהרותם 10 היא גילי מהקפה
אני עוד אבדוק את זה אבל בניתיים משתפת אתכם באחד המתכונים השווים.
אני קצת שיניתי את הרוטב כי היה לי מעט חסר אז הגדלתי קצת מהמקור.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
סלט אדממה ורימון/ כמות לשישה אנשים
מרכים למתכון:
1 שקית (400 גר) של אדמה קפואה קלופה
גרעיני רימון מרימון שלם (אפשר להמיר בפרי אחר כשאין, חתוך דק כמו ענבים, מנגו, תותים)
3 גבעולי סלרי פרוסים דק (ללא העלים)
100 גר צנוברים קלויים
צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור כוסברה קצוצה
לרוטב:
1/3 כוס מיץ לימון סחוט
גרידת לימון מלימון שלם
3 כפות שמן זית
3 כפיות דבש
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מבשלים את האדממה כמו בהוראות על האריזה למשך 7-10 דק במים חמים עם מלח
מסננים ומצננים.
מערבבים את מצרכי הרוטב בצנצנת ומשקשקים היטב ומניחים בצד.
בקערה גדולה מערבבים את האדממה עם הרימון, סלרי פטרוזיליה כוסברה וצנוברים
מוזגים את הוטב ומערבבים היטב. מגישים טרי .
אפשר לאחסן במקרר עד להגשה.
**לגרסה טבעונית את הדבש ניתן להמיר לסילאן
5 Comments
היי
לא אוהבת כוסברה ,מה אפשר בימקום?
פטרוזיליה
מה עשית עם הדממה,הכנסת אותה לסלט כמו שהיא או שחתכת/קילפת/קצצת?
המתכון מפורט
אני אוהבת את המתכונים שלך .לא נראה לי שהטעויות כתיב מפריעות למישהו חוץ מלי אבל בא לי לתקן לך.
אולי לך אכפת?
וגם אם לא,
את נהדרת
1 שקית של *אדממה*
מוזגים את ה*רוטב*