מי היה מאמין שיום אחד נתן ייכנס למטבח ויבשל מלא דברים שכולם רוצים לדעת איך הוא מכין אותם.
בכל פעם שהוא מכין משהו במטבח ואני מציצה עם המצלמה ומעלה לסטורי שלי, מבקשים את המתכון, ואת הסלמון
אני מעלה כבר מלא זמן.
ידעתי שזה ממש פשוט להכין, אבל הייתי צריכה רגע זמן לצלם לכם מתכון, ושאלתי את נתן איך מכינים את הרוטב
והוא אמר שזה אותו רוטב שהוא מכין לסלט 🙂
מה שאומר זה באמת הכי בסיסי פשוט והכי טעים שיש! הדג יוצא תמיד מאוד מאוד עסיסי, וקצת מתקתק.
אנחנו קונים נתח גדול למרות שאנחנו השניים היחידים בבית שאוכלים דג, כי אז נשאר לנו דג ליומיים שלושה וזה הכי
כייף לחמם לארוחת צהריים.
לנו יש חנות דגים טריים מתחת לבית ואנחנו קונים רק טרי, מנסיון שלי, ההבדל בין דגים טריים לקפואים מהסופר הוא עצום.
בפעמים שבהן קנינו מהסופר היה לי מממש קשה לגעת בדגים, ואני מניחה שיש מקומות שבהם מוכרים דג קפוא איכותי יותר,
אני מתקשרת בבוקר לחנות דגים ומזמינה ואחרי שעה מגיעה לקחת. זה מאוד נח ואם יש לכם אפשרות לרכוש רק טרי אני
ממש ממליצה לא לוותר! ההבדל משמעותי .
המנה הזו יכולה להיות מושלמת לערב חג, לימי שישי וסתם ככה לאמצע שבוע כשאתם רוצים שיהיה לכם דג ממש טעים עם ירקות לצהריים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
סלמון בחרדל וסילאן בתנור עם ירקות/8 מנות
מצרכים למתכון:
נתח סלמון טרי במשקל 1 קילו
2 כפות חרדל דיז׳ון גרגירים
4-5 כפות סילאן
1/3 כוס שמן זית
1 כפית מלח
כף מים
6-8 תפוחי אדמה בינוניים
5-6 גזרים צבעוניים או רגילים
(אפשר להמיר את הירקות לכל ירק שאוהבים או להוסיף בטטות, בצל, ירקות שורש אחרים וכו…)
אופן הכנה:
מתחילים עם בישול הירקות לריכוך:
בסיר עם מים מניחים תפוחי אדמה שטופים וגזרים שלמים אפשר בלי קליפה או עם (אני לא קולפת)
מבשלים עד לריכוך קל, הירקות ימשיכו עוד להתבשל בתנור עם הדג אחכ.
מערבבים בקערה חרדל עם סילאן ושמן זית, מוסיפים מעט מלח ומערבבים.
מניחים את נתח הסלמון על תבנית כשהחלק עם העור כלפי מטה, ובעזרת מברשת או עם הידיים מברישים את הדג בחצי מכמות הרוטב.
מוסיפים לרוטב מעט מים.
מחממים תנור ל 200 מעלות על תוכנית טורבו.
כשהירקות התרככו מעט, מסננים אותם, ופורסים את תפוחי האדמה לחצי לאורך או לרבעים ואת הגזרים גם.
מניחים את הירקות בתבנית סביב הדג, ובעזרת כף מוזגים מהעליהם את הרוטב שנותר בקערה.
מכניסים לאפייה בתנור למשך 30-35 דקות עד שהדג מוכן למראה וקיבל צבע שזוף מהרוטב, ושהירקות לגמרי רכים.
מוציאים ומגישים מיד.
**אני לפעמים מכינה את הדג יום קודם ושומרת עם הכלי שלו במקרר עטוף בנייר כסף, ולמחרת רק מחממת, זה חוסך לי עבודה ביום שבו אני מארחת.
10 Comments
הי קרן יקרה ותודה לך על מתכון זה.אני לא אוהבת להוסיף סילאן, המתיקות מפריעה לי במאכלים…האם יש אופציה אחרת בבקשה?
את יכולה לוותר עליו או במקומו קצת קטשופ או פפריקה
באופן קבוע יש לדגים מכל סוג שהם טעם של דג, אמיתי!!
בבית כל הזמן מעירים לי.
ממה זה נובע?.. קונה דגים טריים, בנוסף משרה בלימון
נשמע לי הגיוני שלדג יהיה טעם של דג, אולי פשוט לא אוהבים אצלכם דגים
את מכינה יום לפני עם התפןא והגזר?
איך את מחממת לפני הגשה.?
תודה וחג שמח !
מחממים בתנור לפני ההגשה
אפשרי במקום סילאן לשים דבש? (אם כן מה תהיה הכמות של הדבש)
אותה הכמות
היי
האם מכסים את הדג עם נייר כסף כשמכניסים לתנור
אם לא כתוב אז לא