תשמעו שקרה לנו נס בבית!
לפני שלושה שבועות התארחנו אצל משפחה מהממת שהכרנו לאחרונה, מפונים מכפר עזה, שקיבלו זמנית מגורים בתל אביב,
ואחרי שכמה פעמים פינקנו אותם במאפים ודברים טובים הם הזמינו אותנו לארוחת ערב, והגענו אני נתן והילדים.
הם הכינו ארוחה מדהימה והמון אוכל, ובשלב מסויים הגישו לשולחן פילה סלמון שלם ברוטב.
הבת שלהם, יפה הורסת, ישבה ליד גור אדם ושאלה אותו למה הוא לא טועם מהדג וכנראה כדי להרשים אותה הוא החליט לאכול דג.
עכשיו שתבינו, הילד בן 17,אבא שלו צמחוני שאוכל דגים ואמא שלו משוגעת על דגים. לפחות פעמיים בשבוע מכינים בבית סלמון והוא בחיים לא
הסכים לטעום.
אז הוא טעם מהסלמון והיה לו ממש טעים, בחיי שהופתעתי ובירכתי על זה בשקט בשקט בלב כדי לא להראות אובר התלהבות.
כמה ימים אחרי בבית הכנתי סלמון, ושכחתי לגמרי ששיש מצב שהוא אוכל.
וכשהוא ניגש למטבח, הוא ראה את הסיר היפה הזה והוא פשוט קח צלחת ואכל!
היה לו ממש טעים ואני ידעתי שזה יהיה לו טעים כי סלמון ברוטב מתקתק זה הכי טעים בעולם.
אז כך יצא שהילד התחיל לאכול דגים, כנראה כדי להרשים בחורה חחחח.
את הרוטב לסלמון הכנתי בבית וערבבתי פשוט מה שהיה לי בארון בערך, פחדתי שזה ייצא קצת מתוק אבל זה לא!
הרוטב יצא חלומי.
אני קונה דגים בחנות לדגים טריים, נכון שאין סלמון טרי בארץ אבל יש הבדל גדול בין לקנות סלמון בסופר
לבין לקנות בחנות דגים שמכבדת את עצמה, בסלמון מהסופר אני בדרכ לא נוגעת! ההבדל עצום.
יש לכם מתכון למטה של האורז הלבן שאני מגישה עם הסלמון הכי פשוט להכנה והכי טעים
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
פילה סלמון ברוטב אסיייתי / 5 מנות
מצרכים למתכון:
5 פרוסות של פילה סלמון
1/4 כוס שמן קנולה
כף מים
2 כפות רוטב טריאקי
3 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
כף חרדל דיז׳ון גרגירים
שתי כפות סילאן
מלח, פלפל שחור
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מערבבים בצנצנת את כל מצרכי הרוטב פרט לפטרוזיליה, סוגרים את המכסה ומשקשקים טוב טוב לערבוב.
מחממים תנו רל 200 מעלות, מניחים בסיר שטוח או מחבת שנכנסת לתנור את פילה הסלמון כשהעור כלפי מטה.
עם מברשת מברישים את נתחי הסלמון ברוטב, ומה שנשאר בסוף בצנצנת שופכים על הכל מלמעלה.
מפזרים פטרוזיליה קצוצה, ומכניסים לתנור ל 25-30 דקות עד שהדגים שחומים למראה.
מגישים חם חם עם אורז לבן ליד
לאורז לבן:
1 כוס אורז
1 כף שמן
2 כוסות (480 מ״ל) מים
1/2 כפית מלח דק
1 כפית אבקת מרק עוף לא חובה
אופן ההכנה:
בסיר בינוני מרתיחים מים, מוסיפים כף שמן, ואת האורז, רק אחרי שהמים רתחו, מוסיפים מלח ואבקת מרק עוף, מערבבים ומביאים לרתיחה
מכסים את הסיר ומעבירים לאש בינונית נמוכה ומבשלים את האורז לעוד 18 דקות
מגישים את הסלמון עם האורז! בתאבון
16 Comments
אפשר גם תבנית לתנור? או שיש חובה בסיר או מחבת?
אפשר כל תבנית
מה לגבי שאסור לה לאכול מתוק?
לנסות רוטב אחר לסלמון זה רוטב כולו מתוק ןסןכר
אפשר גם דג מושט?
כפילטים? אני מניחה שכן לא ניסיתי עם דג לבן
פגז! יצא מושלם. אורז אף פעם אני לא מכינה כך והפעם ניסיתי כפי שכתבת במתכון ויוצא מושלם! תודה רבה
משמח ממש
האם צריך לכסות כשמכניסים לתנור?
אין צורך לכסות, אחרת היה רשום
תודה רבה על המתכון. האם את שוטפת את האורז לפני?
טנקס 🙂
אני אף פעם לא שוטפת אורז לפני בישול
היי קרן
באיזה סוג אורז את ממליצה להשתמש?
בסמטי
היי קרן,
באיזה סוג אורז את ממליצה להשתמש?
אני משתמש באורז בסמטי