חגיםחנוכה

ספינג'

דצמבר 23, 2019 34 Comments

אמא שלי מכינה את הגפילטע פיש הכי טעים בעולם

טעים ברמה כזו שאני לא אוכלת גפילטע פיש אצל אף אחד אחר, כי שלה הכי טעים.

אמא שלי בולגריה, שהתחתנה עם אבא שלי שנולד בכלל בארץ אבל אבא שלו מפולין

והיא היתה חייבת להכין גפילטע פיש בחגים, ובגלל לשהיא כזו בשלנית מדהימה

יצא שהיא מכינה את הגפילטע פיש הכי טעים שיש.

כשהייתי קטנה היתה לי שכנה שהיתה מכינה לי פרסבורגר פרג והיינו יושבות אצלה במרפסת

וזוללות אותו, ממנה אגב למדתי לאהוב עוגות פרג, אבל מה? היא היתה תימניה אסלית.

כזו עם ח' וע', אבל היא התחתנה עם אשכנזי ולמדה להכין פרסבורגר הכי טעים בעולם.

איך זה קשור לספינג'?

אהההההה! כי כשהכנתי ספינג', אמרו לי, את לא מרוקאית! מה לך ולספינג'?

אז זהו, שאני לא חייבת להיות מרוקאית כדי לדעת להכין ספינג', ואפילו לעשות את זה טוב.

זה כל מה שרציתי תכלס לספר לכם, וגם שחנוכה ואני אוהבת את החג הזה וקצת מפחדת ממנו השנה

כי בשנה שעברה החלטתי שאני לא דופקת חשבון ואכלתי סופגניות בקצב של מפעל, ואחכ בכיתי נורא

כי גדל לי הטוסיק. וכשיש סופגניות מונחות לידי, ולמרות שאני עושה לי שיחות לפני, כאילו נמחק לי הזכרון

ואני מתנפלת כאילו הייתי בת 12 וזה לא יזיז למשקל שלי. אז אכלתי 8-9, והרגשתי ממש רע אחכ,

אבל אני בלופפפפפ כל חנוכה, ומזל שזה חג של רק פעם בשנה.

כמה הערות שלי לפני שמתחילים:

* את הבצק מכינים במיקסר עם וו גיטרה,זה לא רק לאשכנזים!  אבל אפשר בהחלט להכין בקערה בעזרת הידיים.

* עובדים עם שמן חם בלבד, אם הוא לא חם מספיק הסופגנייה תספוג המון שמן.

* הבצק מאוד דביק, גם בהתחלה וגם אחרי ההתפחות, ועובדים איתו רק בידיים משומנות/רטובות.

אל תנסו אחרתזה מועד לכישלון.

* אפשר לטגן את הספינג' בסיר לא רחב, אם אין לכם, אבל סיר רחב מאפשר לטגן בו זמנית כמות גדולה יותר.

* את הספינג' אוכלים חם, ומתזמנים את התפחת הבצק והטיגון ממש לרגע בו אתם רוצים להגיש, אם תכינו קודם

ותשמרו בצד לאורחים הם לא ייהנו כמו שצריך וחבל.

*כמות האלכוהול במתכון קטנה ועוזרת לספינג' לא לספוח אליהם הרבה שומן בזמן הטיגון, האלכוהול לא מורגש

לא מומלץ לוותר עליו אבל אפשרי.

ספינג'/ 25 סופגניות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים (או שקית שמרית)

1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן

1/2 כפית מלח דק

2 כפות ברנדי או רום

3 ושליש כוסות (800 מ"ל) מים

לטיגון:

סיר רחב מלא עד ל 1/3 בשמן קנולה

לציפוי:

קערה עם סוכר לבן

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח ושמרים, מוסיפים מלח וסוכר וממשיכים לערבב.

מוסיפים מחצית מכמות המים, מערבבים מעט ואז מוסיפים את היתרה. בשלב זה מתקבל בצק מאוד דביק וזה בסדר.

מערבבים ממש רק עד שהתערובת אחידה ומפסיקים את פעולת המיקסר.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה ורבע עד שהבצק מכפיל את נפחו. לאחר שהבצק תפח, מרטיבים את הידיים ומוציאים מהבצק את האוויר. מכסים שוב בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים לשעה נוספת.

כשהבצק מוכן לעבודה, מחממים שמן בסיר רחב (הכי נוח לעבוד עם סוטז') וכשהשמן חם מתחילים להכניס פנימה את הספינג' כך:

א. מרטיבים את שתי הידיים בקערה עם מים, או עם שמן (לי היה נוח יותר לעבוד עם שמן).

ב. מושכים מהבצק חתיכות בגודל כדור טניס (אפשר גם קטן יותר) וצובטים את החתיכה למטה כדי להפריד אותה

משאר הבצק שבקערה.

ג. מחוררים את עיגול הבצק בעזרת האגודל באמצע, ובעזרת שתי הידיים מרחיבים מעט את החור

ליצירת סופגנייה עם חור.

ד. מניחים בשמן החם, ומטגנים 2 דקות מכל צד.

ה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.

ו. מניחים את הסופגניות בקערה רחבה עם נייר סופג, וכשכולן מוכנות טובלים אותן משני הצדדים בקערה עם סוכר לבן.

מגישים חם חם!

ספינג'

Print Friendly, PDF & Email

34 Comments

סיגל נובמבר 21, 2020 at 9:53 pm

יש אפשרות לצפות בסירופ?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2020 at 3:38 pm

בטח, אחרי טיגון מיד.נשמע יאמי

Reply
ליטל דצמבר 6, 2020 at 10:58 am

יש אפשרות לשמור במקרר ללילה , ולהכין יום למחרת?

Reply
קרן אגם דצמבר 6, 2020 at 4:37 pm

את הבלילה? כן אין בעיה

Reply
נופר דצמבר 20, 2022 at 7:55 pm

אחרי שמתפיחים לילה במקרר יש צורך בהצלחה שנייה?

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2022 at 8:43 pm

אין צורך להתפיח שוב

Reply
ליטל דצמבר 7, 2020 at 9:42 pm

מה החום המומלץ לטיגון ספינג'?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2020 at 10:33 pm

165 מעלות

Reply
נעמי נובמבר 21, 2021 at 9:44 pm

אם נשאר בצק שעבר התפחה אפשר להקפיא?? ואם כן איך הכי מומלץ להפשיר כדי לטגן שוב ?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2021 at 9:44 am

כן אפשר להקפיא

Reply
ליאור בן דוד נובמבר 22, 2021 at 12:05 pm

במה אפשר להחליף את הברנדי או רום?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2021 at 3:06 pm

וודקה או עראק

Reply
רוני צוקרמן נובמבר 29, 2021 at 9:57 am

היי 🙂 אפשר ללוש ביד?

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2021 at 9:58 am

בטח!

Reply
Lior Sigawy נובמבר 29, 2021 at 5:53 pm

בתור חצי בולגריה, יש לל מתכון למקיצי?

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2021 at 8:11 pm

דווקא לא

Reply
מירי להמן נובמבר 29, 2021 at 9:26 pm

וואו קרן יצא אליפות! תודה רבה על עוד מתכון מעלף!

Reply
נופר נובמבר 30, 2021 at 7:57 pm

הי האם אפשר להתפיח במקרר ללילה?

Reply
קרן אגם דצמבר 1, 2021 at 11:32 am

כן אפשר

Reply
רויטל דצמבר 2, 2021 at 12:15 am

היי
האם אפשר להכין בתנור במקום בטיגון?

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2021 at 12:34 pm

לא יעבוד
יש מתכון לסופגניות אפויות באתר

Reply
מורן דצמבר 13, 2022 at 9:40 am

האם אפשר להכין כולל לטגן, להקפיא ולחמם בשבת על פלטה?
יישאר בחיים?

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2022 at 12:18 pm

ספינג׳ כמו כל שאר סוגי הסופגניות אוכלים טרי וחם

Reply
נטע דצמבר 17, 2022 at 6:12 pm

היי קרן!
אני יכולה לעשות את הבצק בבוקר ולטגן בצהרייםן? איפה להתפיח? ואם כן באיזה שלב?
תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 18, 2022 at 7:47 pm

במקררר

Reply
שני דצמבר 20, 2022 at 8:38 am

מה אומרת? יש לי קצח פיצה, יהיה בסדר?

Reply
לירון דצמבר 22, 2022 at 9:30 am

היי קרן. שאלה, האם אפשר לוותר על הברנדי/ערק/וודקה?

Reply
נופר מוזס דצמבר 20, 2022 at 7:56 pm

אחרי התפחה של לילה יש צורך בהתפחה נוספת?

Reply
פאני דצמבר 22, 2022 at 10:12 am

הי, נשאר לי מלא בצק…האם ניתן להכין ממנו " עוגת שמרים" או כל וורסית אפייה אחרת?

Reply
קרן אגם דצמבר 22, 2022 at 10:40 am

זה בצק מאוד מאוד דביק שפחות מתאים למאפים אחרים, אבל אני תמיד בעד לנסות, מקסימום לא יצליח ותזרקי

Reply
יעל דצמבר 7, 2023 at 5:31 pm

סוף הדרך של מתכון. מדוייק, קליל ופשוט. והטעם. מיי גאד.
תודה על עוד הצלחה במטבח, קרן
את גורמת לי להראות טוב 😉

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2023 at 7:52 am

תודה יעל!

Reply
שלומית דצמבר 10, 2023 at 11:38 am

היי האם אפשר לטגן בסיר טיגון או שעדיף שלא?

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2023 at 7:33 pm

למה לא

Reply

Leave a Comment