עוגיות אמרטי הן עוגיות איטלקיות, והן מבוססות שקדים טחונים עם תוספת של תמצית שקדים אמרטו, מאוד עדינות, עם טעם מרציפני, שנמסות בפה
ואני מאוהבת בהן. אז הפעם הראשונה שבה הכנתי את העוגיות היתה אחרי שמישהו סיפר לי שבאיטליה אוכלים טירמיסו לא עם בישקוטים
קנויים אלא יודעי דבר מכינים עם עוגיות אמרטי שהם מכינים לבד.
חפרתי בנושא, ומצאתי שבאמת יש אמת בדברים, והחלטתי לפני שנתיים בפסח להכין טירמיסו עם העוגיות האלו לבד.
זה יצא משודרג בקטע אחר, ולאחרונה בסדנאות האפייה האיטלקית שלי אני מכינה עם המשתתפים את הטירnיסו עם עוגיות האמרטי.
כיון שלא כל העוגיות נכנסות לטירמיסו תמיד נשארות לנו כמה עוגיות, שהמשתתפים מנשנשים סביב השולחן תוך כדי, ותמיד,
אבל תמיד, מבקשים ממני מתכון שלהן.
באחת הסדנאות לא נשארו שקדים והעוגיות הוכנו מפיסטוקים, והתאהבנו, והחלטתי לשתף איתכם את המתכון.
אז האמרטי במקור עגולות, ושמנמנות, אבל בגלל שהכנתי אותם לטירמיסו, אני מכינה אותן תמיד שטוחות וארוכות.
הן עדינות ממש, נמסות בפה, הן ללא גלוטן, ואפשר בקלות להכין מכל אגוז אחר.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגיות אמרטי פיסטוק/ 25-30 יחידות
מצרכים למתכון:
1+1/4 כוסות (200 גר׳) פיסטוקים קלופים לא קלויים
1 כף אבקת קורנפלור
3/5 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
כפית תמצית/מחית וניל איכותית
2 חלבונים מביצים L
2 כפות (20 גר׳) סוכר לבן
מעט מלח
גרידת לימון מחצי לימון בינוני
אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים ביחד פיסטוקים, סוכר לבן 150 גר׳ וקורנפלור לאבקה
במיקסר מקציפים חלבונים ו 2 כפות סוכר לבן יחד לקצף יציב ותפוח, מקפלים פנימה בעזרת מרית, גרידת לימון, וניל, מלח ואת תערובת
הפיסטוקים הטחונים.מקפלים בתנועות עדינות כדי שהקצף לא יישבר.
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מעבירים את בלילת העוגיות לשק זילוף וגוזרים אותו בקצה עם מספריים, אל תגזרו פתח קטן מדי כדי שתוכלו לזלף כמו שצריך.
(אם אין לכם שק זילוף פשוט תניחו תלוליות מהבלילה בעזתר 2 כפיות על תבנית, הן יאפו בצורה עגולה ולא ארוכות)
מזלפים את העוגיות על נייר האפייה בתבנית באורך 5 ס״מ כל עוגיה, ומקפידים לשמור על רווח קטן ביניהן, הם טיפה משתטחות.
אופים בתנור למשך 12-15 דק׳ עד שהעוגיות שזופות מעט, מצננים לחלוטין לפני שאוכלים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**העוגיות נשמרות כשהן עטופות היטב למשך 3 ימים
34 Comments
אם אני רוצה לעשות את זה כעוגיות שקדים זו אותה כמות של הפיסטוקים?
בול
אפשר עם אגוזים במקום שקדים/פיסטוק?
אפשר כל סוג אגוזים
כמות תמציץ האמרטי לא מופיעה במתכון. במידה ומדובר בתמצית שקים, כדאי לשים טיפות בודדות, כי הטעם חזק מאוד.
המתכון לא מכיל תמצית אמרטי , זה רק השם של העוגיות
היי קרן המהממת, אפשר לעשות את זה גם ללא מיקסר?… אין לי 🙁
תצטרכי להקציף את החלבונים ממש טוב כם מיקסר יד או מטרפה
האם אפשר קמח טף במקום קורנפלור?
ממש לא יעבוד
הי האם אפשר להמיר את הביצים במשהו אחר כך שיהיו טבעוניות?
ותודה על המתכונים המופלאים
אלו ממש עוגיות שמבוססות על חלבון א אין לי ככ הצעה איך לטבען אותן
היי קרן העוגיות נראות למה מופיע במתכון פעמיים סוכר משהו לא ברור לי. רשום: 3/5 כוס (150 גר׳) סוכר לבן וגם 2 כפות סוכר (120) גרם.
מה נכון?
כתוב ממש ברור בהוראות ההכנה :
במעבד מזון טוחנים ביחד פיסטוקים, סוכר לבן 150 גר׳ וקורנפלור לאבקה
במיקסר מקציפים חלבונים ו 2 כפות סוכר לבן יחד לקצף יציב ותפוח, מקפלים
יש לי פיסטוקים טחונים כבר, הכמות היא גם 200 גרם לאחר הטחינה? תודה
כן
הי קרן
האם אפשר לשים משהו חלופי במקום ביצים כך שיהיה טבעוני ?
סליחה עכשיו ראיתי את התגובה לשאלה הקודמת שדומה. תודה!
קרן, האם העוגיות יוצאות פריכות?
לא פריכות
קצת דביקות וטעימות ממש
קרן, אין לי וניל איכותי. מה אפשר במקום?
האם ליקר כלשהו חעבוד?
קרן, אין לי וניל איכותי. מה אפשר במקום?
האם ליקר כלשהו יעבוד?
אפשר וניל רגיל
היי קרן,
האם לעשות שילוב של שקדים ופיסטוק?
תודה רבה 🙂
בטח
אין בעיה
נראות מעולה.
מנסה להפוך אותם לקיטו :)))
קורנפלור -> לדעתך אפשר להחליף אותו לקמח שקדים? כפית פסיליום?
תודה קרן!
את הכוכבת שלי במטבח – אין שבוע שאני לא עושה איזה מתכון מהספר שלך!
תודה אלינה לא ניסיתי וקשה לי להגיד איך ייצא
מי חומוס או אקווה פאבה. חפשי בגוגל
היי לא מצויין הנחיות לגבי אפיה על כמה מעלות לחמם את התנור והאים בטורבו?
היי לא מצויין הנחיות לגבי אפיה על כמה מעלות לחמם את התנור והאים בטורבו?
או קיי סליחה רשום תודה
יש מצב לאפות כמקשה אחת ולהשתמש כתחתית של עוגת גלידה?
תכלס אין סיבה שלא
הי קרן אפשר להשתמש במחית פיסטוקים במקום לטחון עם סוכר?
לא זה לא יעבוד