10 סיבות למה אני ככ אוהבת את חג הפסח: (אני יודעת, רובן קשורות לאוכל)
1.חמותי מכינה את החרוסת הכי טעימה בעולם
2.זה חג האביב שמסמן את סוף החורף ואת זה שתיכף יש לי יום הולדת
3. אמא שלי מכינה בורמוליקוס, שזו המציה של הבולגרים, שטובלים בסירופ סוכר וזה הכי טעים אברררר
4.כל החנויות מלאות בבגדים לבנים שזה הצבע האהוב עליי בבגדים
5.אני מטורפת על כל עוגה/עוגיות על בסיס קמח שקדים
6.למרות שאני לא מהמקפידים, אני מוצאת את עצמי מנקה ועושה סדר בבית וזה הכי כייף.
7.הכל מסביב ירוק ופורח
8.אני שרופה על השיר אחד מי יודע ושרה אותו בקול רם מההתחלה עד הסוף בסדר פסח
9.זו ארוחה אחת מתוך שתיים בשנה בהן אמא שלי מכינה את הגפילטע פיש הכי טעים שיש.
10. חמותי מכינה בוטנים קלויים הכי טעימים בעולם.
הבוקר קיבלתי הודעה לוואטסאפ מחברה טובה מיפו,
היא שאלה אם יש לי מה לעשות עם 5 חלמונים.
זה הרגע שבו הבנתי שבהרבה מאוד בתים בישראל יושבים כרגע חלמונים בודדים במקרר ומחכים שיושיעו אותם.
אז גם אצלי במקרר שכבו חלמונים מיותמים, ואחרי שחגגנו ליל הסדר וחזרנו מצויידים בבוטנים קלויים של חמותי
הבנתי שאני חייבת להכין עוגיות משאריות חלמונים והבוטנים היו שם בדיוק בזמן.
קלות ההכנה של העוגיות ממש מביכה, וחוץ מלטחון את הבוטנים, הן סופר קלות.
עוגיות בוטנים ללא קמח/ כ-15 עוגיות
מצרכים למתכון:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
2 כוסות (200 גר') בוטנים קלויים קלופים
50 גר' חצאי בוטנים קלויים
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
3 כפות (30 גר') קורנפלור
5 חלמונים
אופן ההכנה:
טוחנים את הבוטנים במעבד מזון עם להב פלדה רק עד שהם גרוסים דק
(היזהרו לא לטחון יותר מדי, אחרת הבוטנים מתחילים להפריש שומן ותתקבל חמאת בוטנים)
בקערה מערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה
מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מתערובת העוגיות עיגולים קטנים (בערך כדור פינג פונג)
מניחים את הכדורים על תבנית האפייה ומועכים בעזרת כף היד
מסדרים מעל כל עוגיה כמה חצאי בוטנים ולוחצים אותם מעט לעוגיה
אופים כ 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות אך עדיין רכות במרכזן.
מוציאים ומצננים על גבי רשת צינון.
שומרים בקופסא אטומה כחמישה ימים.
**אם אתם משתמשים בבוטנים קלויים קנויים שימו לב שהם לא מלוחים
**אפשר להמיר בוטנים בכל סוג אחר של אגוז שאתם אוהבים
**את הקורנפלור ניתן להמיר באותה הכמות של קוקוס טחון
7 Comments
מושלמות
תודה יוכי
השתמשתי בקמח בוטנים של שקד תבור ויצאו פלאפי מאוד סטייל דובשניות . לפי התמונה זה לא המרקם נכון ? חשבתי שאולי הקורנפלור גרם לזה
תודה
סוניה
השתמשתי בקמח בוטנים של שקד תבור ויצאו פלאפי מאוד סטייל דובשניות . לפי התמונה זה לא המרקם נכון ? חשבתי שאולי הקורנפלור גרם לזה
תודה
סוניה
לעוגיות יש מרקם רך כמו של עוגיות בוטנים מוכנות לפסח
אפשר להמיר את הסוכר בסוכרזית או סילאן?
יש מצ שבסוכרזית אבל לא ניסיתי