ללא גלוטןעוגיותפסח

עוגיות בוטנים לפסח

מרץ 27, 2023 40 Comments

בזכות שקית אחת של בוטנים לא קלויים שעמדה כבר לא מעט זמן במגירה, הכנתי היום עוגיות בוטנים של פסח שאני מטורפת! עליהן.

אני יודעת שיש הרבה אנשים שמעקמים פרצוף רק מלשמוע את השם שלהן, עוגיות בוטנים לפסח, אבל זה בוודאות רק בגלל שפעם,

עד לא ככ מזמן, כל מה שיכולנ וולקנות במכולת ובסופר לחג, אלו עוגיות יין, עוגיות בוטנים, או עוגיות קוקוס לפסח.

מה שגרם להרבה אנשים לייצר יחסי שנאה עם כל סוגי העוגיות לפסח.

אבל לא אני! אני מחכה להן כל שנה, כי אני מכורה אליהן. כמובן שיש טעימות יותר או פחות, אבל בואו נגיד שאם אני פותחת שקית,

יש מצב שהיא נשארת ריקה אחרי שעה:-)

אז היום הכנתי בבית עוגיות בוטנים של פסח שיצאו כמו המקור אבל פיייי אלף יותר טובות.

יצאו לי 16 עוגיות, וישבתי לכתוב לכם מתכון ואז קלטתי שהכמות הזו קטנה מדי למי שזולל אותן כמוני, אז המלצה שלי:

תכינו כמות כפולה, אני בטוחה שהיא לא תשרוד הרבה זמן.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגיות בוטנים לפסח /16-17 עוגיות בינוניות

מצרכים למתכון:

2 ביצים גודל L

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

כפית מחית/תמצית וניל

200 גר׳ בוטנים לא מלוחים קלויים וקלופים טחונים דק

1/2 כוס (50 גר׳) שקדים טחונים לאבקה

מעט מלח

1/2 כוס (50 גר׳) קוקוס טחון

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוה ביצים וסוכר לתערובת תפוחה.

מוסיפים וניל, בוטנים טחונים, קמח שקדים מלח וקוקוס ומערבבים היטב לבלילה אחידה.

שימו לב: הבלילה חייבת להיות לא נוזלית אלא יציבה, לכן אם היא נוזלית תוסיפו קוקוס או קדים טחונים עד להתייצבות.

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

מעבירים את בלילת העוגיות לשק זילוף, אין צורך בצנטר.

גוזרים את שק הזילוף בתחתית לפתח די גדול.

מזלפים צלוליות של עוגיות על נייר האפייה, אפשר לשמור על מרחק קטן ביניהן.

אופים כ 12-13 דקות עד להזהבה והתייצבות של העוגיות.

מצננים לחלוטין לפני שזוללים

**את העוגיות שומרים בכלי אטום עד חמישה ימים

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

40 Comments

גלית מרץ 28, 2023 at 11:54 am

הי קרן יקרה, המתכון נראה מעולה, הולכת להכין עכשיו. אדווח לאחר שיטעמו ♥️♥️

Reply
ליאורה מרץ 28, 2023 at 3:40 pm

היי,
במה אפשר להחליף את הקוקוס

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2023 at 8:55 am

שקדים טחונים

Reply
רג'ינה רוזן מרץ 29, 2023 at 12:15 pm

היי קרן…בזמן האפייה הבצק השתטח לגמרי…כנראה היה נוזלי מדי..מה אפשר לעשות כדי לשמור על צורת העוגייה?

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2023 at 10:06 pm

להוסיך קוקוס או שקדים עד שמתייצב

Reply
דבי אפריל 5, 2023 at 2:00 pm

הי קרן יפה
הכנתי עכשיו את העוגיות הן מצטננות כרגע
לא התאפקתי וטעמתי את התערובת לפני…טעיםםםםם.
שאלה לי…לא צריך איזה שומן? חמאה או שמן?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2023 at 7:25 am

אין שומן הוא מגיע מהבוטנים

אתי מרץ 28, 2023 at 1:21 pm

איזה כייף גם אני מטורפת על העוגיות האלה 🙂

Reply
הגר מרץ 28, 2023 at 7:04 pm

גרה בלוס אנג׳לס ומתגעגעת בטירוף לעוגיות האלה!!!!
לצערי יש לי בת עם אלרגיה מסכנת חיים לבוטנים יש מצב לעשות בדיוק אותו דבר עם שקדים????

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2023 at 8:54 am

בטח:-) תגרסי אותם לא לטחון דק

Reply
ענת מרץ 29, 2023 at 3:19 pm

האם ניתן רק עם שקדים?

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2023 at 10:05 pm

כן

Reply
שיר מרץ 30, 2023 at 9:14 am

היי
איך אפשר להמיר את זה למתכון טבעוני?

Reply
מלי אפריל 10, 2023 at 5:40 pm

אפשר לטחון את הבוטנים עם הקליפה

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2023 at 8:37 am

פחות

Reply
אריאלה מרץ 31, 2023 at 5:18 pm

יצא נוזלי והדתטחו לגמרי.. הכמויות לא מדוייקות

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2023 at 4:39 pm

הכמויות מדוייקות אבל הסברתי גם במתכון שבמידה והבלילה נוזלית יש להוסיף עוד שקדים או קוקוס לייצוב.

Reply
ליאור אפריל 1, 2023 at 12:39 pm

העוגיות יצאו פחוסות ולא נשארו גבוהות. בדקתי שהמרקם יצא לי כמו בסרטון שלך. מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2023 at 4:38 pm

חסר עוד קוקוס או אגוזים לייצב אותן

Reply
הדס אפריל 3, 2023 at 5:45 pm

נראה מהמם, אפשר להשתמש בחמאת בוטנים במקום הבוטנים?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2023 at 9:49 pm

לא זה לא אותו הדבר

Reply
מיכל אפריל 3, 2023 at 10:04 pm

בקיצור לאף אחת לא יצא טוב

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2023 at 10:21 pm

למה ככה? למלא אנשים יצא מעולה מוזמנת להציץ בסטורי שלי מהיום אפילו שיתפתי.
צריך להיגע למצב שבלילת העוגיות סמיכה ולא דלילה וזה מאוד פשוט.

Reply
דניאל אפריל 4, 2023 at 2:24 pm

יוצא מושלם!!!

Reply
שיר אפריל 6, 2023 at 1:42 pm

עוגיות מעולות וטעימות

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2023 at 7:22 am

תודה שיר !

Reply
גיא אפריל 6, 2023 at 11:43 pm

כמויות לא מדוייקות. משתטח בזמן האפיה. והטעם יותר של קוקוס מאשר בוטנים. העוגיות מזיכרונות הילדות יותר טובות. חבל. כל כך שמחתי למתכון של זה.

Reply
רוני אפריל 7, 2023 at 7:19 am

וואו תקשיבי, לא קונה יותר! הכנתי לחמותי והיא התעלפה תודה קרן יקרה על המתכון המושלם

Reply
גיא אפריל 7, 2023 at 11:36 am

דוקא לא נכון. הקנויות הרבה יותר טעימות.

Reply
לילך פינגרמן אפריל 10, 2023 at 3:38 pm

לא מוצאת ביצים L אפשר גם עם M
חייבת להכין. זה מראה מושלם!!

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2023 at 8:37 am

אפשר

Reply
הודיה אפריל 11, 2023 at 1:39 pm

וואו מתכון פצצה אימצתי אותו בחום!!!
ממליצה מאוד!!

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2023 at 5:41 pm

תודה רבה הודיה שמחה לשמוע

Reply
טלי אפריל 24, 2023 at 12:18 pm

שנים שלא אהבתי אותן כי הן היו כבדות פיסית, ועיכולית, (וקלורית),
אבל אני פשוט מפחיתה מאד את כמות הבוטנים,
כך שהטעם נשאר, אבל המרקם פלאפי וענני,
וזה משמח יותר (-:

Reply
אמיר אפריל 3, 2024 at 9:37 pm

היי קרן. אני רוצה לקצץ בסוכר. האם המתכון יעבוד גם עם מעט סוכר? או אפילו בלי? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2024 at 11:52 pm

לא יעבוד

Reply
אורית אפריל 20, 2024 at 8:19 pm

היי קרן האם אפשר להשתמש בביצים במידה m.

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 7:52 am

כן בטח

Reply
רויטל בןאדר אפריל 26, 2024 at 4:14 pm

אני זוללת את אלו הקנויות אבל הן עתירות קלוריות, משהוא כמו 130 לעוגוה
יש לך מושג במתכון שלך כמה יש?
האם אני יכולה להחליף הס6כר בסירופ מייפל, סירופ אגבה, או סילאן?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2024 at 10:18 am

אני לא ככ יודעת כמה קלוריות יש באחת מניחה שלא מעט, לא ניתן להמיר סוכר לבן בתחליפים שציינת

Reply

Leave a Comment