בזכות שקית אחת של בוטנים לא קלויים שעמדה כבר לא מעט זמן במגירה, הכנתי היום עוגיות בוטנים של פסח שאני מטורפת! עליהן.
אני יודעת שיש הרבה אנשים שמעקמים פרצוף רק מלשמוע את השם שלהן, עוגיות בוטנים לפסח, אבל זה בוודאות רק בגלל שפעם,
עד לא ככ מזמן, כל מה שיכולנ וולקנות במכולת ובסופר לחג, אלו עוגיות יין, עוגיות בוטנים, או עוגיות קוקוס לפסח.
מה שגרם להרבה אנשים לייצר יחסי שנאה עם כל סוגי העוגיות לפסח.
אבל לא אני! אני מחכה להן כל שנה, כי אני מכורה אליהן. כמובן שיש טעימות יותר או פחות, אבל בואו נגיד שאם אני פותחת שקית,
יש מצב שהיא נשארת ריקה אחרי שעה:-)
אז היום הכנתי בבית עוגיות בוטנים של פסח שיצאו כמו המקור אבל פיייי אלף יותר טובות.
יצאו לי 16 עוגיות, וישבתי לכתוב לכם מתכון ואז קלטתי שהכמות הזו קטנה מדי למי שזולל אותן כמוני, אז המלצה שלי:
תכינו כמות כפולה, אני בטוחה שהיא לא תשרוד הרבה זמן.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגיות בוטנים לפסח /16-17 עוגיות בינוניות
מצרכים למתכון:
2 ביצים גודל L
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
כפית מחית/תמצית וניל
200 גר׳ בוטנים לא מלוחים קלויים וקלופים טחונים דק
1/2 כוס (50 גר׳) שקדים טחונים לאבקה
מעט מלח
1/2 כוס (50 גר׳) קוקוס טחון
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוה ביצים וסוכר לתערובת תפוחה.
מוסיפים וניל, בוטנים טחונים, קמח שקדים מלח וקוקוס ומערבבים היטב לבלילה אחידה.
שימו לב: הבלילה חייבת להיות לא נוזלית אלא יציבה, לכן אם היא נוזלית תוסיפו קוקוס או קדים טחונים עד להתייצבות.
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
מעבירים את בלילת העוגיות לשק זילוף, אין צורך בצנטר.
גוזרים את שק הזילוף בתחתית לפתח די גדול.
מזלפים צלוליות של עוגיות על נייר האפייה, אפשר לשמור על מרחק קטן ביניהן.
אופים כ 12-13 דקות עד להזהבה והתייצבות של העוגיות.
מצננים לחלוטין לפני שזוללים
**את העוגיות שומרים בכלי אטום עד חמישה ימים
40 Comments
הי קרן יקרה, המתכון נראה מעולה, הולכת להכין עכשיו. אדווח לאחר שיטעמו ♥️♥️
היי,
במה אפשר להחליף את הקוקוס
שקדים טחונים
היי קרן…בזמן האפייה הבצק השתטח לגמרי…כנראה היה נוזלי מדי..מה אפשר לעשות כדי לשמור על צורת העוגייה?
להוסיך קוקוס או שקדים עד שמתייצב
הי קרן יפה
הכנתי עכשיו את העוגיות הן מצטננות כרגע
לא התאפקתי וטעמתי את התערובת לפני…טעיםםםםם.
שאלה לי…לא צריך איזה שומן? חמאה או שמן?
אין שומן הוא מגיע מהבוטנים
איזה כייף גם אני מטורפת על העוגיות האלה 🙂
גרה בלוס אנג׳לס ומתגעגעת בטירוף לעוגיות האלה!!!!
לצערי יש לי בת עם אלרגיה מסכנת חיים לבוטנים יש מצב לעשות בדיוק אותו דבר עם שקדים????
בטח:-) תגרסי אותם לא לטחון דק
האם ניתן רק עם שקדים?
כן
היי
איך אפשר להמיר את זה למתכון טבעוני?
אפשר לטחון את הבוטנים עם הקליפה
פחות
יצא נוזלי והדתטחו לגמרי.. הכמויות לא מדוייקות
הכמויות מדוייקות אבל הסברתי גם במתכון שבמידה והבלילה נוזלית יש להוסיף עוד שקדים או קוקוס לייצוב.
העוגיות יצאו פחוסות ולא נשארו גבוהות. בדקתי שהמרקם יצא לי כמו בסרטון שלך. מה יכולה להיות הסיבה?
חסר עוד קוקוס או אגוזים לייצב אותן
נראה מהמם, אפשר להשתמש בחמאת בוטנים במקום הבוטנים?
לא זה לא אותו הדבר
בקיצור לאף אחת לא יצא טוב
למה ככה? למלא אנשים יצא מעולה מוזמנת להציץ בסטורי שלי מהיום אפילו שיתפתי.
צריך להיגע למצב שבלילת העוגיות סמיכה ולא דלילה וזה מאוד פשוט.
יוצא מושלם!!!
עוגיות מעולות וטעימות
תודה שיר !
כמויות לא מדוייקות. משתטח בזמן האפיה. והטעם יותר של קוקוס מאשר בוטנים. העוגיות מזיכרונות הילדות יותר טובות. חבל. כל כך שמחתי למתכון של זה.
וואו תקשיבי, לא קונה יותר! הכנתי לחמותי והיא התעלפה תודה קרן יקרה על המתכון המושלם
דוקא לא נכון. הקנויות הרבה יותר טעימות.
לא מוצאת ביצים L אפשר גם עם M
חייבת להכין. זה מראה מושלם!!
אפשר
וואו מתכון פצצה אימצתי אותו בחום!!!
ממליצה מאוד!!
תודה רבה הודיה שמחה לשמוע
שנים שלא אהבתי אותן כי הן היו כבדות פיסית, ועיכולית, (וקלורית),
אבל אני פשוט מפחיתה מאד את כמות הבוטנים,
כך שהטעם נשאר, אבל המרקם פלאפי וענני,
וזה משמח יותר (-:
היי קרן. אני רוצה לקצץ בסוכר. האם המתכון יעבוד גם עם מעט סוכר? או אפילו בלי? תודה
לא יעבוד
היי קרן האם אפשר להשתמש בביצים במידה m.
כן בטח
אני זוללת את אלו הקנויות אבל הן עתירות קלוריות, משהוא כמו 130 לעוגוה
יש לך מושג במתכון שלך כמה יש?
האם אני יכולה להחליף הס6כר בסירופ מייפל, סירופ אגבה, או סילאן?
אני לא ככ יודעת כמה קלוריות יש באחת מניחה שלא מעט, לא ניתן להמיר סוכר לבן בתחליפים שציינת