עוגיות

עוגיות ביסקוטי שקדים ואגוזי לוז

יולי 6, 2021 41 Comments

 

ביסקוטי זו דוגמא מעולה למאפה שממש קל להכין אבל הרבה אנשים נמנעים מההכנה

שלו כי מפחדים שההכנה מסובכת מדי.

מדובר על שני שלבים של אפייה עם פריסה של העוגיות באמצע וצינון וזה נשמע ממש מאיים.

שנים נמנעתי מלהכין ביסקוטי כי חשבתי שאולי בשלב השני בו מייבשים את העוגיות בתנור אני אכשל.

אכלתי המון עוגיות כאלו בחיי, אני קונה ביסקוטי בכל הזדמנות שיש לי במקומות שווים, ועפה על הקריספיות

של העוגיה, ומשום מה היה נדמה לי שקשה להכין אותה.

לפני שנה בערך נתבקשתי להכין ביסקוטי לאיזו הפקה, והכנתי ולא צילמתי מתכון עם השלבים.

העוגיות יצאו מדהימות ואני ככ שמחתי על הרגע הזה שבו התגברתי על הפחד להכין אותן לבד.

וכיון שכל מה שאני מכינה עולה עם שלבי הכנה לאינסטגרם שלי, חיכיתי לרגע שבו אכין שוב

עם שלבים כדי להקל על מי שמכין, והנה היום זה קרה .

העוגיות האלו הן ממש קסם, הן כל כך טעימות וממכרות, ואפשר לשחק עם סוגי הקמחים שלהן

ועם בחירת האגוזים והתוספות (הרחבתי על כך למטה) חוץ מזה הן פרווה, הן שומרות על קריספיות

נדירה, והכי כייף לעטוף כמה בנייר צלופן ולהביא לחברים.

עוגיות ביסקוטי שקדים ואגוזי לוז/ 40-45 עוגיות

½2 כוסות (350 גרם) קמח לבן רגיל

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

2 ביצים גודל L

2 חלמונים  מביצים L

1 כוס (200 גרם) סוכר לבן

כפית תמצית/ מחית וניל איכותית

2 כפות ליקר קפה/ או ליקר אמרטו

1/2 1 כוסות (150 גרם) אגוזי לוז שלומים (אפשר עם הקליפה)

1/2 1 כוסות (150 גרם) שקדים שלמים(אפשר עם הקליפה)

מחממים תנור ל-180 מעלות.בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.

מוסיפים פנימה שקדים ואגוזי לוז ומערבבים .

בקערה נפרדת טורפים ביצים שלמות וחלמונים עם  סוכר ווניל, עד לתערובת מעט תפוחה.

מוסיפים ליקר קפה ושוב טורפים.

מאחדים עם תערובת היבשים, ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד, הבצק דביק וזה בסדר גמור.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים בינוניים, יוצרים מכל חלק נקניק ארוך  בעזרת ידיים מעט רטובות.

מניחים  על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 35-30 דקות, עד שנקניקי הבצק  יציבים.

מוציאים מהתנור ומצננים את הגלילים לחלוטין.

כשגלילי הבצק שלנו התייצבו, מחממים תנור ל 140 מעלות, ופורסים את הגלילים לפרוסות

דקות ככל שניתן (הכי נח עם סכין לחם)  מניחים את פרוסות העוגיות שוכבות על תבנית התנור,

כשהן צמודות אחת לשניה (אין צורך לשמור על רווחים העוגיות לא גודלות)

אופים שוב בתנור למשך  30-25 דקות, עד שהן יבשות לגמרי . מצננים לגמרי! ורק אז מגישים.

שומרים את העוגיות בכלי אטום.

**ניתן להמיר חלק מהקמח בקמח מלא/כוסמין מלא

**אפשר להמיר אגוזים בשקדים או פקאנים או פיסטוק או לערבב בין כולם

**ליקר קפה או ליקר אמרטו ניתן להמיר בברנדי או קלואה, אייריש קרים או לוותר אבל ממש חבל!

Print Friendly, PDF & Email

41 Comments

הדר יולי 6, 2021 at 5:42 pm

היי.
מאתגרת אותך…
חושבת שיעבוד גם עם קמח כוסמת או קמח קינואה…? לא בונה על זה, אבל מה אכפת לי לשאול?? 🙂
ושתדעי שאת מהממת ומכינה את הדברים הכי שווים ever

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 8:27 pm

אין לי נסיון עם הקמחים האלו בכלל אז אני לא יודעת מה להגיד, נשמע לי שלא 🙂
תודה הדר יקרה

Reply
גונטר אביגיל יולי 6, 2021 at 6:07 pm

השקדים והאגוזים צריכים להיות קלויים?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 8:25 pm

אפשר קלויים ואפשר לא, שלי לא היו קלויים

Reply
ליאור יולי 6, 2021 at 6:21 pm

סבתא שלי הייתה מכינה את העוגיות האלה
תודה רבה על הזיכרון 🙂

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 8:25 pm

איזה כייך של זכרון ליאור

Reply
שיר יולי 6, 2021 at 7:40 pm

הי… האם כדאי להוסיף משמשים מיובשים ?ישדרג?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 8:24 pm

אם אוהבים זה מעולה

Reply
מיטל סולומונוב יולי 16, 2021 at 7:29 pm

אני מציעה לך שלא . פירות יבשים כמו משמשים ותאנים נוטות להישרף ממש מהר וזה די הורס.
מניסיון

Reply
שיר יולי 6, 2021 at 7:47 pm

הי קרן
האם ניתן לשים להמיס קפה בקצת מים ?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 8:24 pm

בטח

Reply
מירב מרציאנו יולי 6, 2021 at 9:29 pm

היי האם אפשר להוסיף חמוציות?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2021 at 7:21 am

בטח שאפשר

Reply
מירב רגב יולי 6, 2021 at 10:55 pm

הי
נראה מעולה. מה צריך לעשות לגרסה טבעונית? מה יחליף את הביצים? תודה יא מהממת!

Reply
קרן אגם יולי 7, 2021 at 12:39 pm

תודה אבל אין לי מושג איך יעבוד עם תחליפי ביצה שווה לנסות ולספר לנו -)

Reply
אורנה יולי 7, 2021 at 10:38 am

אין שמן ולא מרגרינה ?????

Reply
קרן אגם יולי 7, 2021 at 12:38 pm

אין

Reply
מרב יולי 7, 2021 at 11:53 am

ללא חמאה או שומן בכלל?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2021 at 12:38 pm

ללא

Reply
אסתי סמדג׳ה יולי 7, 2021 at 12:52 pm

אפשר לוותר על ליקר קפה ?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2021 at 6:43 am

כן
יש בתחתית הפוסט אופציות לחלופות

Reply
אסתר נקש יולי 7, 2021 at 2:13 pm

אפשר להמיר בחלק מהאגוזים חמוציות?

Reply
Keren יולי 7, 2021 at 5:23 pm

הייי שכחתי להוסיף סוכר באפייה הראשונה כשזה עדיין בגוש
יש דרך להציל את זה?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2021 at 6:43 am

לצערי לא

Reply
עדנה אמיר יולי 7, 2021 at 7:22 pm

קרן אהובה, חימום התנור באפיה רגילה או טורבו?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2021 at 6:42 am

תמיד חום עליון תחתון

Reply
רחלי יולי 8, 2021 at 5:46 am

היי קרן, תודה על המתכון, נראה מעולה! האם אפשר להחליף את התמצית קפה/אמרטו לשוט של אספרסו?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2021 at 6:42 am

בטח

Reply
לילי יולי 8, 2021 at 10:13 am

אחלה עוגיות, אבל הבעיה היא פחות שני השלבים אלא יותר הבצד הדביק שלא נעים לעבוד איתו…לפחות אצלי זה ככה

Reply
קרן אגם יולי 8, 2021 at 11:54 am

באיזה אופן לא נעים לעבוד איתו ?
זה בצק דביק ומעצבים אותו עם הידיים ואז הוא מושלם

Reply
שירי יולי 9, 2021 at 6:19 pm

מכניסים את האגוזים שלמים בשלב הראשון? כלומר החיתוך שלהם הוא רק עם החיתוך של כל הנקניק?

Reply
קרן אגם יולי 9, 2021 at 7:35 pm

בדיוק

Reply
מיקי יולי 16, 2021 at 12:31 pm

המשפחה נהנתה מאוד, ממש לא פעם ראשונה מהתכונים שלך, ומודרתתודה ושבת שלום!

Reply
קרן אגם יולי 16, 2021 at 2:15 pm

תודה מיקי ואחלה שבת

Reply
פרידה בנט יולי 17, 2021 at 12:42 am

קרן היי
אפשר לערבב את המוצרים במקסר?כלומר את היבשים ואחכ להוסיף את הרטובים ?

Reply
קרן אגם יולי 17, 2021 at 3:29 pm

בטח !

Reply
ציפי יולי 22, 2021 at 4:17 pm

הכנתי היום והן ממש טעימות. החלפתי כוס קמח בקמח כוסמין מלא, הוספתי גם אגוזי מלך. בפעם הבאה שאכין אוריד את כמות הסוכר ברבע כי לדעתי הן קצת מתוקות מדי.

Reply
מרב שוהם יולי 24, 2021 at 12:11 pm

טוב אי אפשר עם השלמות הזאת. איך זה אפשרי שכל מתכון שלך יוצא מדהים????
תודה על הכל!!!

Reply
קרן אגם יולי 24, 2021 at 1:36 pm

חחח משתדלת! תודה אהובה

Reply
אלה יולי 24, 2021 at 9:08 pm

נראה מדהים. הן יוצאות מתוקות או כדאי להפחית בסוכר?( אוהבת מתיקות מינורית)

Reply
קרן אגם יולי 25, 2021 at 9:55 pm

לא להפחית

Reply

Leave a Comment