ביסקוטי זו דוגמא מעולה למאפה שממש קל להכין אבל הרבה אנשים נמנעים מההכנה
שלו כי מפחדים שההכנה מסובכת מדי.
מדובר על שני שלבים של אפייה עם פריסה של העוגיות באמצע וצינון וזה נשמע ממש מאיים.
שנים נמנעתי מלהכין ביסקוטי כי חשבתי שאולי בשלב השני בו מייבשים את העוגיות בתנור אני אכשל.
אכלתי המון עוגיות כאלו בחיי, אני קונה ביסקוטי בכל הזדמנות שיש לי במקומות שווים, ועפה על הקריספיות
של העוגיה, ומשום מה היה נדמה לי שקשה להכין אותה.
לפני שנה בערך נתבקשתי להכין ביסקוטי לאיזו הפקה, והכנתי ולא צילמתי מתכון עם השלבים.
העוגיות יצאו מדהימות ואני ככ שמחתי על הרגע הזה שבו התגברתי על הפחד להכין אותן לבד.
וכיון שכל מה שאני מכינה עולה עם שלבי הכנה לאינסטגרם שלי, חיכיתי לרגע שבו אכין שוב
עם שלבים כדי להקל על מי שמכין, והנה היום זה קרה .
העוגיות האלו הן ממש קסם, הן כל כך טעימות וממכרות, ואפשר לשחק עם סוגי הקמחים שלהן
ועם בחירת האגוזים והתוספות (הרחבתי על כך למטה) חוץ מזה הן פרווה, הן שומרות על קריספיות
נדירה, והכי כייף לעטוף כמה בנייר צלופן ולהביא לחברים.
עוגיות ביסקוטי שקדים ואגוזי לוז/ 40-45 עוגיות
½2 כוסות (350 גרם) קמח לבן רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2 ביצים גודל L
2 חלמונים מביצים L
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
כפית תמצית/ מחית וניל איכותית
2 כפות ליקר קפה/ או ליקר אמרטו
1/2 1 כוסות (150 גרם) אגוזי לוז שלומים (אפשר עם הקליפה)
1/2 1 כוסות (150 גרם) שקדים שלמים(אפשר עם הקליפה)
מחממים תנור ל-180 מעלות.בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
מוסיפים פנימה שקדים ואגוזי לוז ומערבבים .
בקערה נפרדת טורפים ביצים שלמות, סוכר וחלמונים עם וניל, עד לתערובת מעט תפוחה.
מוסיפים ליקר קפה ושוב טורפים.
מאחדים עם תערובת היבשים, ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד, הבצק דביק וזה בסדר גמור.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים בינוניים, יוצרים מכל חלק נקניק ארוך בעזרת ידיים מעט רטובות.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 35-30 דקות, עד שנקניקי הבצק יציבים.
מוציאים מהתנור ומצננים את הגלילים לחלוטין.
כשגלילי הבצק שלנו התייצבו, מחממים תנור ל 140 מעלות, ופורסים את הגלילים לפרוסות
דקות ככל שניתן (הכי נח עם סכין לחם) מניחים את פרוסות העוגיות שוכבות על תבנית התנור,
כשהן צמודות אחת לשניה (אין צורך לשמור על רווחים העוגיות לא גודלות)
אופים שוב בתנור למשך 30-25 דקות, עד שהן יבשות לגמרי . מצננים לגמרי! ורק אז מגישים.
שומרים את העוגיות בכלי אטום.
**ניתן להמיר חלק מהקמח בקמח מלא/כוסמין מלא
**אפשר להמיר אגוזים בשקדים או פקאנים או פיסטוק או לערבב בין כולם
**ליקר קפה או ליקר אמרטו ניתן להמיר בברנדי או קלואה, אייריש קרים או לוותר אבל ממש חבל!
95 Comments
היי.
מאתגרת אותך…
חושבת שיעבוד גם עם קמח כוסמת או קמח קינואה…? לא בונה על זה, אבל מה אכפת לי לשאול?? 🙂
ושתדעי שאת מהממת ומכינה את הדברים הכי שווים ever
אין לי נסיון עם הקמחים האלו בכלל אז אני לא יודעת מה להגיד, נשמע לי שלא 🙂
תודה הדר יקרה
עובד מצויין עם קמח מלא וקמח כוסמין- מעולה לעבוד על אנשים נגד בריאות כי העוגיה הזו גם ככה כהה אז לא שמים לב שהיא גם בריאותית יותר
קרן מה נשמע מאמי האם זה בסדר להכין עם ביצים xl ביצים כי רשמת L
בדיוק
גם אני חשבתי כך
חח
היי, מה עם פירות יבשים? משמשים, תאנה וכו'. איך מוסיפים ובאיזה יחס?
חופן, קצוצים
הי קרן יקרה
את מקסימה לבבית ונעימה,מאד נהנית לעקוב אחרייך,גם בטלויזיה,
רציתי לברר לגבי סוג האפיה האם סטטי או טורבו בכל שלב.
תודה רבה יהודית! אפייה בחום עליון תחתון תמדי אלא אם מצויין אחרת
הי, יש לי טוסטר אובן נינג'ה עם תוכניות מובנות עם שליטה בטמפרטורה והזמן בחלקן. אני מתלבטת מה להשתמש.
נראה מדהים!! מחכה לנסות.. מה אפשר לשים במקום ליקר?
אפשר לוותר עליו
השקדים והאגוזים צריכים להיות קלויים?
תודה
אפשר קלויים ואפשר לא, שלי לא היו קלויים
תודה רבה על המתכון.
מדוע העוגיות מתפוררות בחיתוך?
אולי היה חסר לך זמן אפייה
סבתא שלי הייתה מכינה את העוגיות האלה
תודה רבה על הזיכרון 🙂
איזה כייך של זכרון ליאור
הי… האם כדאי להוסיף משמשים מיובשים ?ישדרג?
אם אוהבים זה מעולה
היי
בעבר הכנתי (לא מתכון שלך) ולא הצלחתי לחתוך את השקדים והאגוזי לוז הם היו קשים
לא יודעת למה, אולי אפית אפייה ראשונה יותר מדי זמן, זה אמור להיחתך בקלות, נסי שוב
היי קרן, האם אפשר להכין את העוגיות בגרסא נטולת סוכר לבן?
ממתיק מלכותי? מניחה שכן לא ניסיתי
אני מציעה לך שלא . פירות יבשים כמו משמשים ותאנים נוטות להישרף ממש מהר וזה די הורס.
מניסיון
אין לי סודה לשתיה מה כן במקום בבקשה
הי קרן
האם ניתן לשים להמיס קפה בקצת מים ?
בטח
היי האם אפשר להוסיף חמוציות?
בטח שאפשר
הי
נראה מעולה. מה צריך לעשות לגרסה טבעונית? מה יחליף את הביצים? תודה יא מהממת!
תודה אבל אין לי מושג איך יעבוד עם תחליפי ביצה שווה לנסות ולספר לנו -)
אין שמן ולא מרגרינה ?????
אין
יצא מושלם ! תודה על המתכון
ללא חמאה או שומן בכלל?
ללא
היי קרן, אפשר לותר על הליקר? יש תחליף?
פשוט לוותר עליו
אפשר לוותר על ליקר קפה ?
כן
יש בתחתית הפוסט אופציות לחלופות
אפשר להמיר בחלק מהאגוזים חמוציות?
הייי שכחתי להוסיף סוכר באפייה הראשונה כשזה עדיין בגוש
יש דרך להציל את זה?
לצערי לא
קרן אהובה, חימום התנור באפיה רגילה או טורבו?
תמיד חום עליון תחתון
יצא נהדר! תודה רבה
היי קרן, תודה על המתכון, נראה מעולה! האם אפשר להחליף את התמצית קפה/אמרטו לשוט של אספרסו?
בטח
אחלה עוגיות, אבל הבעיה היא פחות שני השלבים אלא יותר הבצד הדביק שלא נעים לעבוד איתו…לפחות אצלי זה ככה
באיזה אופן לא נעים לעבוד איתו ?
זה בצק דביק ומעצבים אותו עם הידיים ואז הוא מושלם
מכניסים את האגוזים שלמים בשלב הראשון? כלומר החיתוך שלהם הוא רק עם החיתוך של כל הנקניק?
בדיוק
המשפחה נהנתה מאוד, ממש לא פעם ראשונה מהתכונים שלך, ומודרתתודה ושבת שלום!
תודה מיקי ואחלה שבת
קרן היי
אפשר לערבב את המוצרים במקסר?כלומר את היבשים ואחכ להוסיף את הרטובים ?
בטח !
שכחתי אבקת אפייה אוףףףףףף
באמת אוף 🙂
הכנתי היום והן ממש טעימות. החלפתי כוס קמח בקמח כוסמין מלא, הוספתי גם אגוזי מלך. בפעם הבאה שאכין אוריד את כמות הסוכר ברבע כי לדעתי הן קצת מתוקות מדי.
טוב אי אפשר עם השלמות הזאת. איך זה אפשרי שכל מתכון שלך יוצא מדהים????
תודה על הכל!!!
חחח משתדלת! תודה אהובה
נראה מדהים. הן יוצאות מתוקות או כדאי להפחית בסוכר?( אוהבת מתיקות מינורית)
לא להפחית
אין לי סודה לשתייה ,מה יכול להיות במקום
אין לי סודה לשתיה מה כן במקום בבקשה
מתכון מעולה! תודה רבה.
תודה חגית
מאמינה שהן נשמרות טוב בהקפאה. אבל בכל זאת אשמח לשמוע אם יוצאותטוב אחרי הקפאה )אחרי אפיה(
מושלם! תודה
היי, קודם כל תודה על המתכון
יש טעות קטנה במתכון. רשום סוכר וניל בהוראות הכנה ואין סוכר וניל ברשימת מצרכים. דבר שני, לא כתיב באיזה שלב להוסיף את התמצית/מחית וניל
תודה, תוקן במתכון
שלום
מה עם הסוכר באיזה שלב.
תודה
שלום
ברשימה כתוב סוכר
באיזה שלב
עם הביצים
הכנתי ויצא מושלם ממש תודה על המתכון וההסבר!
אפשר לשמור את העוגיות בקופסא אטומה במקפיא? או שהן לא נשמרות אותו הדבר
תודה מראש
אפשר בטח
היי
לכמה זמן העוגיות נשמרות?
ארבעה חמישה ימים בכלי אטום
היי, האם אפשר להמיר את הליקר בערק? אם לא , במה עוד ניתן להמיר? תודה!
ברנדי
היי, האם אפשר להחליף את הליקר בערק? אם לא מה עוד התחליפים?
היי קרן, מתכון מקסים מחכה כבר להכין 🙂
האם אפשר להמיר את כל הקמח בקמח שקדים? מנסה לישות גרסא לפסח.
והאם גם אפשר להמשיך עם הביסקוטי לטירמיסו?
תודה 🙂
לא יעבוד בלי קמח
מנסה להכין…
באיזה אורך הגלילים צריכים להיות ?
תודה:)
לא מדדתי וזה לא ככ קריטי הגודל שלהם, כל גודל ייצא טוב בתנאי שתפרסי דק
היי
האם משתמשים בשקדים עם קליפה או בלי
היי קרן,
אפשר להוסיף שוקולד? ואם כן באיזה כמות
תודה על המתכונים המדהימים!
יוצא לי בצק נוזלי כמו של עוגה :/ לא משהו שאפשר לעצב כי הוא נוזל על כל הנייר אפייה.. מה אפשר לעשות?
להוסיף קמח להתייצבות
פעם שלישית שאני מכינה ויצא טעיםםםם
החלפתי את בליקר בשוט אספרסו הבצק יצא ממש ממש דביק אבל התוצאה שווה את הבלגן
שמחה חשמוע שרה תודה
היי,
האם אפשר לשים פרנג'ליקו( ליקר אגוזי לוז) או שיהיה כבר יותר מדי טעם אגוזי?
אפשר מעט
יצא מושלם ! תודה על המתכון