עוגיות

עוגיות בצק פריך במילוי אגוזים ודבש

ספטמבר 9, 2020 39 Comments

גלילות בצק פריך תמיד היו הפייבוריט שלי בכל מה שקשור לעוגיות, הין אם הן עם תמרים, אגוזים, תפוחים,

שוקולד, או כל מלית אחרת, אני שרופה על העוגיות האלו. יש כמה וכמה וורסיות בבלוג גם לעוגיות, ונראה

שאפשר להכין אינסוף כאלו וכל פעם לחדש קצת. את המלית לעוגיות האלו ראיתי כאן, ומיד החלטתי

להכניס את המלית לבצק פריך, ובלי לדעת אפילו כמה טוב זה ייצא. יצאו עוגיות מטורפות בטעמן, ואני

לגמרי יודעת שהן בנות בית קבועות אצלינו מעתה. יש בהן הרבה אגוזים ודבש, שטוחנים ביחד עם סוכרים,

ומתקבל ממש מן מרציפן שכייף לעבוד איתו עם הידיים.

את כל שלבי ההכנה בוידאו תראו כאן 

עוגיות בצק פריך במילוי אגוזים ודבש/4 גלילות

מצרכים למתכון:

לבצק:

4 כוסות (560 גר׳) קמח לבן

50 גר׳ (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר

שקית אבקת אפייה (11 גר)

גביע (200 מ״ל) שמנת חמוצה או 1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ תפוזים

100 גר׳ חמאה רכה

1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה

למלית :

350 גר׳ אגוזי מלך טחונים

3 כפות גדושות דבש

1/4 כוס (50 גר׳)סוכר לבן

100 גר׳  (1/3 כוס+2 כפות) סוכר חום כהה

ביצה גודל L

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את כל חומרי הבצק יחד ובעזרת הידיים לשים ליצירת כדור בצק אחיד.

(אפשר גם במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עם להב פלדה)

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור במרר למשך 30 דקות.

בינתיים מכינים את המלית:

במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים אגוזים, סוכר לבן וסוכר חום עד שמתקבלת תערובת מאוד פירורית

מוסיפים דבש ואת הביצה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת דביקה המזכירה במרקמה מרציפן.

מוציאים ומצננים עד שימוש.

מחממים תבנית תנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, ומרדדים על משטח מקומח כל חלק למלבן דק.

הניחו את המלבן כך שחלקו הרחב פונה אליכם.

בעזרת הידיים מוציאים רבע מכמות המלית ומגלגלים לרולדה ארוכה ודקה.

מניחים את הרולדה על קצה הבצק שקרוב אליכם, ומתחילים לגלגל הכל יחד לרולדה.

מניחים את רולדת הבצק על תבנית האפייה וחוזרים על הפעולה עם שלושת החלקים הארחים של הבצק.

בעזרת סכין חורצים חריצים על גב הרולדות, במרווחים של 2-3 ס״מ , הסימון יקל עלינו אחכ בחיתוך העוגיות

לאחר אפייה. אופים את הרולדות כ 20-22 דקות עד שהן מקבלות צבע מעט שחום.

מוציאים, מצננים, מקשטים באבקת סוכר ופורסים.

שומרים בכלי אטום.

את אגוזי המלך ניתן להמיר בכל סוג אחר של אגוזים שאתם אוהבים או לעשות מיקס.

העוגיות נשמרות עד 4-5 ימים כשהן בכלי אטום.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

39 Comments

חני ספטמבר 9, 2020 at 4:17 pm

היי קרן העוגיות נראות מושלמות. אפשר להחליף את הדבש בסילאן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2020 at 9:25 pm

ברור!

Reply
נעם ספטמבר 9, 2020 at 5:08 pm

האם ניתן להחליף את השמן או להסיר אותו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2020 at 9:24 pm

להמיר בחמאה עוד 100 גר׳

Reply
ורד ספטמבר 10, 2020 at 2:31 pm

היי קרן,
האם ניתן להחליף את האגוזים במלית פרג? היא מספיק יציבה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2020 at 3:00 pm

בטח

Reply
דנית ספטמבר 10, 2020 at 11:33 pm

היי קרן
אם משתמשים בפקאנים מסוכרים למלית שמים פחות סוכר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2020 at 9:38 am

כן

Reply
דפנה ספטמבר 9, 2020 at 5:18 pm

אם רוצים להכין גרסא פרווה, במה אפשר להחליף את החמאה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2020 at 9:25 pm

מחמאה

Reply
דפנה ספטמבר 10, 2020 at 1:15 am

תודה!

Reply
דליה ספטמבר 9, 2020 at 9:21 pm

בבקשה לעדכן אותי

Reply
איילת זהבי ספטמבר 9, 2020 at 11:55 pm

היי יקרה לגרספת רווה האם אפשר להמיר את בשמן??

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2020 at 9:27 am

סורי לא הבנתי את השאלה זה לא כתוב ברור

Reply
עדי ספטמבר 10, 2020 at 11:24 am

נאהטוב. אבל המרכיבים לא הצליחו להתגש לכדי בצק אחיד הוספתי 2 ביצים ורק אז הצליח… השאלה האם יצא מזה בצק ראוי לעוגית?

Reply
הודיה ספטמבר 10, 2020 at 12:39 pm

היי
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2020 at 1:05 pm

ממליצה על שמן קוקוס עדיף
80% מכמות החמאה

Reply
לינה ספטמבר 15, 2020 at 11:30 am

האם ניתן להחליף את המיץ תפוזים במים? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 11:44 am

כן

Reply
אילנית ספטמבר 10, 2020 at 3:10 pm

היי קרן
קודם כל את מלכה!!!! אני עוקבת באינסטגרם אין כמוך!!
אפשר להחליף את הסוכר חום כהה בסוכר דמררה או במשהו אחר?

Reply
רותי ספטמבר 10, 2020 at 5:30 pm

לא בדיוק הבנתי. מתי חותכים את העוגיות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2020 at 10:45 pm

בסיום האפייה
אבל לפני האפייה מסמנים את החריצים

Reply
שרונה ספטמבר 10, 2020 at 9:14 pm

הי קרן, העוגיות נראות נהדרות!
האם אפשר עם קמח מלא?
במקום מיץ תפוזים מה עוד אפשר פרווה?
זה יוצא טעים גם עם מים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2020 at 10:43 pm

אפשר לנסות מים כן
ולא הייתי ממירה יותר מ 50% קמח למלא

Reply
מישל ספטמבר 11, 2020 at 9:09 pm

תמיד מוצלח- ממש יעזור משקל ולא גביע/שקית
כשאופים את המטעמים שלך בחו״ל המשקלים לגביע/שקית וכו׳ לא תואמים
תודה על ימי שישי כיפיים של אפייה עם הבת שלי

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2020 at 7:57 am

צודקת והוספתי במתכון את כל ההמרות במשקל ובכוסות
בהצלחה!

Reply
טל ספטמבר 11, 2020 at 10:30 pm

מתכון מהמם וכיף להכנה. מילוי טעים בטירוף, שילבתי אגוזים ושקדים מולבנים טחונים. הכנתי את המילוי ללא ביצה, שתי כפות מיים עושות את העבודה, קצת להרטיב ידיים לפני יצירת הגליל. ממליצה בחום ! תודה קרן על עוד מתכון מוצלח (:

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2020 at 7:57 am

את מהממת ששיתפת
תודה רבה רבה

Reply
ליטל ספטמבר 12, 2020 at 1:05 pm

הכנתי עם 200 גרם חמאה ושמנת חמוצה (במקום שמן ותפוזים), אגוזי מלך ופקאן טחונים יחד חצי-חצי. הכל צ׳יק צ׳ק, בצק ומילוי נוחים מאוד לעבודה ובלי כלים מיותרים. יצאו נהדרות! יאומצו גם אצלנו. כמו תמיד, תודה קרן!!

Reply
בת ספטמבר 14, 2020 at 8:48 pm

שלום
האם מתאים להמיר את החמאה בקרם קוקוס?
אם מתאים,
האם הטעם של הקוקוס יהיה דומננטי?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 10:21 pm

אפשר לנסות
יהיה טעם קוקוס עדין

Reply
ליאור ספטמבר 17, 2020 at 5:14 pm

נשאר לי מלאאא מהמלית. מה עושים עם זה?
תודה ושנה טובה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 6:55 pm

עוד עוגיות

Reply
ליאור ספטמבר 17, 2020 at 11:44 pm

לא נשאר בצק. אולי להוסיף קצת קמח ולאפות כמו עוגויות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2020 at 10:12 am

נשמע מעולה

Reply
מיכל ספטמבר 22, 2020 at 7:53 am

אפשר להמיר דבש בממרח תמרים ? מה לשנות בסוכרים ? תודה !!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 8:13 am

לא לשנות כלום פשוט להשתמש בממרח תמרים גם הוא מתוק

Reply
מיכל ספטמבר 22, 2020 at 8:18 am

תודה !!!

Reply
ליהי ספטמבר 24, 2020 at 10:14 pm

היי קרן!
האם אפשר להמיר את השמנת חמוצה ביוגורט?

Reply

Leave a Comment