גלילות בצק פריך תמיד היו הפייבוריט שלי בכל מה שקשור לעוגיות, הין אם הן עם תמרים, אגוזים, תפוחים,
שוקולד, או כל מלית אחרת, אני שרופה על העוגיות האלו. יש כמה וכמה וורסיות בבלוג גם לעוגיות, ונראה
שאפשר להכין אינסוף כאלו וכל פעם לחדש קצת. את המלית לעוגיות האלו ראיתי כאן, ומיד החלטתי
להכניס את המלית לבצק פריך, ובלי לדעת אפילו כמה טוב זה ייצא. יצאו עוגיות מטורפות בטעמן, ואני
לגמרי יודעת שהן בנות בית קבועות אצלינו מעתה. יש בהן הרבה אגוזים ודבש, שטוחנים ביחד עם סוכרים,
ומתקבל ממש מן מרציפן שכייף לעבוד איתו עם הידיים.
את כל שלבי ההכנה בוידאו תראו כאן
עוגיות בצק פריך במילוי אגוזים ודבש/4 גלילות
מצרכים למתכון:
לבצק:
4 כוסות (560 גר׳) קמח לבן
50 גר׳ (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר
שקית אבקת אפייה (11 גר)
גביע (200 מ״ל) שמנת חמוצה או 1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ תפוזים
100 גר׳ חמאה רכה
1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה
למלית :
350 גר׳ אגוזי מלך טחונים
3 כפות גדושות דבש
1/4 כוס (50 גר׳)סוכר לבן
100 גר׳ (1/3 כוס+2 כפות) סוכר חום כהה
ביצה גודל L
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל חומרי הבצק יחד ובעזרת הידיים לשים ליצירת כדור בצק אחיד.
(אפשר גם במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עם להב פלדה)
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור במרר למשך 30 דקות.
בינתיים מכינים את המלית:
במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים אגוזים, סוכר לבן וסוכר חום עד שמתקבלת תערובת מאוד פירורית
מוסיפים דבש ואת הביצה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת דביקה המזכירה במרקמה מרציפן.
מוציאים ומצננים עד שימוש.
מחממים תבנית תנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, ומרדדים על משטח מקומח כל חלק למלבן דק.
הניחו את המלבן כך שחלקו הרחב פונה אליכם.
בעזרת הידיים מוציאים רבע מכמות המלית ומגלגלים לרולדה ארוכה ודקה.
מניחים את הרולדה על קצה הבצק שקרוב אליכם, ומתחילים לגלגל הכל יחד לרולדה.
מניחים את רולדת הבצק על תבנית האפייה וחוזרים על הפעולה עם שלושת החלקים הארחים של הבצק.
בעזרת סכין חורצים חריצים על גב הרולדות, במרווחים של 2-3 ס״מ , הסימון יקל עלינו אחכ בחיתוך העוגיות
לאחר אפייה. אופים את הרולדות כ 20-22 דקות עד שהן מקבלות צבע מעט שחום.
מוציאים, מצננים, מקשטים באבקת סוכר ופורסים.
שומרים בכלי אטום.
את אגוזי המלך ניתן להמיר בכל סוג אחר של אגוזים שאתם אוהבים או לעשות מיקס.
העוגיות נשמרות עד 4-5 ימים כשהן בכלי אטום.
53 Comments
היי קרן העוגיות נראות מושלמות. אפשר להחליף את הדבש בסילאן?
ברור!
האם ניתן להחליף את השמן או להסיר אותו?
להמיר בחמאה עוד 100 גר׳
היי קרן,
האם ניתן להחליף את האגוזים במלית פרג? היא מספיק יציבה?
בטח
היי קרן
אם משתמשים בפקאנים מסוכרים למלית שמים פחות סוכר?
כן
היי קרן יש אופציה להחליף את השמנת חמוצה במשהו? שיהיה פרווה
מיץ תפוזים
אפשר להקפיא מגולגלות לפני אפייה?
בטח
אם רוצים להכין גרסא פרווה, במה אפשר להחליף את החמאה?
מחמאה
תודה!
בבקשה לעדכן אותי
היי יקרה לגרספת רווה האם אפשר להמיר את בשמן??
סורי לא הבנתי את השאלה זה לא כתוב ברור
היי במה אפשר להחליף את הביצה שבמילוי ?
אפשר לוותר עליה
נאהטוב. אבל המרכיבים לא הצליחו להתגש לכדי בצק אחיד הוספתי 2 ביצים ורק אז הצליח… השאלה האם יצא מזה בצק ראוי לעוגית?
היי
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן?
ממליצה על שמן קוקוס עדיף
80% מכמות החמאה
האם ניתן להחליף את המיץ תפוזים במים? תודה
כן
היי קרן
קודם כל את מלכה!!!! אני עוקבת באינסטגרם אין כמוך!!
אפשר להחליף את הסוכר חום כהה בסוכר דמררה או במשהו אחר?
לא בדיוק הבנתי. מתי חותכים את העוגיות?
בסיום האפייה
אבל לפני האפייה מסמנים את החריצים
הי קרן, העוגיות נראות נהדרות!
האם אפשר עם קמח מלא?
במקום מיץ תפוזים מה עוד אפשר פרווה?
זה יוצא טעים גם עם מים?
אפשר לנסות מים כן
ולא הייתי ממירה יותר מ 50% קמח למלא
תמיד מוצלח- ממש יעזור משקל ולא גביע/שקית
כשאופים את המטעמים שלך בחו״ל המשקלים לגביע/שקית וכו׳ לא תואמים
תודה על ימי שישי כיפיים של אפייה עם הבת שלי
צודקת והוספתי במתכון את כל ההמרות במשקל ובכוסות
בהצלחה!
היי – האים אפשר להחליף את הקמח ל gluten-free אחד על אחד?
כן אפשר
מתכון מהמם וכיף להכנה. מילוי טעים בטירוף, שילבתי אגוזים ושקדים מולבנים טחונים. הכנתי את המילוי ללא ביצה, שתי כפות מיים עושות את העבודה, קצת להרטיב ידיים לפני יצירת הגליל. ממליצה בחום ! תודה קרן על עוד מתכון מוצלח (:
את מהממת ששיתפת
תודה רבה רבה
הכנתי עם 200 גרם חמאה ושמנת חמוצה (במקום שמן ותפוזים), אגוזי מלך ופקאן טחונים יחד חצי-חצי. הכל צ׳יק צ׳ק, בצק ומילוי נוחים מאוד לעבודה ובלי כלים מיותרים. יצאו נהדרות! יאומצו גם אצלנו. כמו תמיד, תודה קרן!!
שלום
האם מתאים להמיר את החמאה בקרם קוקוס?
אם מתאים,
האם הטעם של הקוקוס יהיה דומננטי?
אפשר לנסות
יהיה טעם קוקוס עדין
נשאר לי מלאאא מהמלית. מה עושים עם זה?
תודה ושנה טובה!
עוד עוגיות
לא נשאר בצק. אולי להוסיף קצת קמח ולאפות כמו עוגויות?
נשמע מעולה
אפשר להמיר דבש בממרח תמרים ? מה לשנות בסוכרים ? תודה !!!
לא לשנות כלום פשוט להשתמש בממרח תמרים גם הוא מתוק
תודה !!!
היי אפשר למלא בממרח שוקולד?
בטח
היי קרן!
האם אפשר להמיר את השמנת חמוצה ביוגורט?
הכנתי אותן עכשיו והן יצאו מ ע ו ל ו ת
תודה על המתכון הנפלא
תודה מיכל
היי קרן נראה לי קצת עבה מידי הבצק.
אני לא אוהב הרבה בצק בעוגיות.
אפשר לגלגל רק גלגול אחד שיהיה פחות בצק?.
את נהדרת אשמח לעדכונים שלך באפיה.
חן חן
הי סוניה
אפשר לגלגל איך שאוהבים