ללא גלוטןעוגיות

עוגיות בראוניז ללא גלוטן

דצמבר 22, 2024 12 Comments

אתמול אור הזמינה חברות מהעבודה לערב בנות, וביקשה שאכין להן משהן מתוק וטעים לאכול

הכנתי עוגת שיש ריבת חלב כי שכחתי מהללא גלוטן, ובערב דקה לפני שהן הגיעו אור הזכירה לי שצריך להכין משהו ללג.

שלפתי מתכון מהרשת, והכנתי עוגיות בראוניז קלות ממש להכנה ללא גלוטן אבל לא הייתי לגמרי מרוצה מהתוצאה,

אז היום הכנתי אותן שוב עם מלא שיפורים שלי והן יצאו וואו!

אני יודעת הרבה אנשים מחכים למתכונים קלים להכנה ללא גלוטן, אז זה מתכון לגמרי ששוה לשמור, והוא טעים גם בלי קשר

גם לאוכלי הגלוטן.

לסרטון וידאו עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגיות בראוניז ללא גלוטן / 14 יחידות

מצרכים למתכון:

2 ביצים גודל L

2/3 כוסות (130 גר) סוכר חום בהיר

1/3 כוס (60 כר) סוכר חום כהה

70 גר' חמאה

150 גר שוקלד מריר

4 כפיות אבקת קקאו

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

קורט מלח

כפית תמצית וניל

1/2 כוס שוקולד צ'יפס (לא חובה)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בקערה בפולסים קצרים במיקרוגל ממיסים חמאה ושוקולד מריר ומערבבים

בקערת נוספת טורפים ביצים וסוכר חום וחום כהה עד שהתערובת תפוחה מעט

מוסיפים פנימה את השוקולד המומס והוניל ושוב טורפים

מוסיפים את הקקאו, המלח, ואבקת האפייה וטורפים שוב.

אפשר בשלב הזה להכניס את הבלילה ל 20 דקות למקרר או לצנן מעט בטמפרטורת החדר, אז יהיה קל יותר

לעבוד איתה.

בעזרת כף גלידה קפיצית או כף רגילה מניחים תלוליות מהתערובת על נייר האפייה, ומשאירים רווחים

ביניהם שכן העוגיות משטחות בתנור.מפזרים מעל שוקולד ציפס מריר

אופים 12-13 דקות, עד שהן סדוקות למראה אך עדיין רכות. מוציאים, מצננים מעט וטורפים.

 

**העוגיות נשמרות עד אקבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

 

12 Comments

שקד דצמבר 23, 2024 at 12:09 pm

אפשר להחליף את החמאה בשמן או משהו אחר בשביל שיהיה פרווה?

Reply
שקד דצמבר 23, 2024 at 1:30 pm

יש אופציה לפרווה? זה יעבוד להחליף את החמאה בשמן?

Reply
קרן אגם דצמבר 23, 2024 at 4:10 pm

שמן קוקוס

Reply
מור דצמבר 24, 2024 at 12:07 pm

אפשר להשתמש רק בסוג אחד של סוכר חום?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2024 at 5:50 pm

בוודאי

Reply
רפאל דצמבר 25, 2024 at 3:23 am

הסרטון הכנה שולח אותנו לסרטון של גברים מסוקסים

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2024 at 5:49 pm

רק אצלך רפאל…

Reply
רפאל דצמבר 26, 2024 at 7:00 pm

בושות.. חחח
בלי קשר, העוגיות מושלמות! כמו כל דבר שאת משתפת איתנו.

Reply
שקד דצמבר 30, 2024 at 2:38 pm

אפשר להמיר את החמאה בשמן או במשהו אחר בשביל שיהיה פרווה?

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2024 at 2:44 pm

שמן קוקוס

Reply
רות ינואר 1, 2025 at 5:37 am

אפשר להפחית את כמות הסוכר?

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2025 at 5:08 pm

לא , זה יפגום במרקם העוגיות

Reply

Leave a Comment