אתמול אור הזמינה חברות מהעבודה לערב בנות, וביקשה שאכין להן משהן מתוק וטעים לאכול
הכנתי עוגת שיש ריבת חלב כי שכחתי מהללא גלוטן, ובערב דקה לפני שהן הגיעו אור הזכירה לי שצריך להכין משהו ללג.
שלפתי מתכון מהרשת, והכנתי עוגיות בראוניז קלות ממש להכנה ללא גלוטן אבל לא הייתי לגמרי מרוצה מהתוצאה,
אז היום הכנתי אותן שוב עם מלא שיפורים שלי והן יצאו וואו!
אני יודעת הרבה אנשים מחכים למתכונים קלים להכנה ללא גלוטן, אז זה מתכון לגמרי ששוה לשמור, והוא טעים גם בלי קשר
גם לאוכלי הגלוטן.
לסרטון וידאו עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגיות בראוניז ללא גלוטן / 14 יחידות
מצרכים למתכון:
2 ביצים גודל L
2/3 כוסות (130 גר) סוכר חום בהיר
1/3 כוס (60 כר) סוכר חום כהה
70 גר' חמאה
150 גר שוקלד מריר
4 כפיות אבקת קקאו
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
קורט מלח
כפית תמצית וניל
1/2 כוס שוקולד צ'יפס (לא חובה)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
בקערה בפולסים קצרים במיקרוגל ממיסים חמאה ושוקולד מריר ומערבבים
בקערת נוספת טורפים ביצים וסוכר חום וחום כהה עד שהתערובת תפוחה מעט
מוסיפים פנימה את השוקולד המומס והוניל ושוב טורפים
מוסיפים את הקקאו, המלח, ואבקת האפייה וטורפים שוב.
אפשר בשלב הזה להכניס את הבלילה ל 20 דקות למקרר או לצנן מעט בטמפרטורת החדר, אז יהיה קל יותר
לעבוד איתה.
בעזרת כף גלידה קפיצית או כף רגילה מניחים תלוליות מהתערובת על נייר האפייה, ומשאירים רווחים
ביניהם שכן העוגיות משטחות בתנור.מפזרים מעל שוקולד ציפס מריר
אופים 12-13 דקות, עד שהן סדוקות למראה אך עדיין רכות. מוציאים, מצננים מעט וטורפים.
**העוגיות נשמרות עד אקבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
12 Comments
אפשר להחליף את החמאה בשמן או משהו אחר בשביל שיהיה פרווה?
יש אופציה לפרווה? זה יעבוד להחליף את החמאה בשמן?
שמן קוקוס
אפשר להשתמש רק בסוג אחד של סוכר חום?
בוודאי
הסרטון הכנה שולח אותנו לסרטון של גברים מסוקסים
רק אצלך רפאל…
בושות.. חחח
בלי קשר, העוגיות מושלמות! כמו כל דבר שאת משתפת איתנו.
אפשר להמיר את החמאה בשמן או במשהו אחר בשביל שיהיה פרווה?
שמן קוקוס
אפשר להפחית את כמות הסוכר?
לא , זה יפגום במרקם העוגיות