יש לי רשימה של דברים שמעולם לא הכנתי ואין לי תירוץ אמיתי. כמו נניח עוגיות פרמזן מלוחות. אני מניחה
שמעולם לא התחשק לי להכין אותן כי אולי אכלתי כאלו בעבר ולא היו מוצלחות כל-כך, הן תמיד נראות לי
כמו משהו שמזמינים למשרד כשמזמינים מגשי אירוח כאלו, ואם כבר מגשי אירוח אני תמיד אתעכב יותר על
מאפי בצק שמרים או בורקסים ופחות על עוגיות מלוחות. אולי על סמך זה לא התחשק לי אף פעם להכין.
אבל בזמן האחרון פתאום התגבש איזה חשק לנסות להכין אותן, ועכשיו כשיש זעתר טרי שממלא את הבית,
החלטתי לנסות. וזה בדיוק מסוג המאפים שאני מכינה בפעם הראשונה ואז לא מבינה למה לא הכנתי קודם.
הן כל כך פריכות וטעימות ויכולות לשמש כאחלה נשנוש גם ליד קפה. הן פשוט מעולות.הייתי אומרת לכם להכפיל
כמויות ולשמור גם במקפיא, הן בהחלט נגמרות ממש מהר.
כל שלבי ההכנה מחכים לכם בוידאו כאן
עוגיות גבינה וזעתר מלוחות/35-40 עוגיות
מצרכים למתכון:
230 גר' (כוס ושני שליש) קמח לבן רגיל
105 גר' גבינת פמרזן/קשקבל/פקורינו/רוקפור ואפשר גם לשלב כמה סוגים
160 גר' חמאה רכה
1 חלמון ביצה גודל L
מעט מלח
חופן עלי זעתר קצוצים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות
בקערה מערבבים קמח ומלח, מוסיפים חמאה רכה וגבינה מגורדת ומערבבים, מוסיפים חלמון ביצה
ומעבדים מעט בעזרת הידיים, מוזיפים עלי זעתר קצוצים ומעבדים עד ליצירת כדור בצק
(את כל התהליך ניתן לעשות במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עם להב פלדה)
מחלקים את הבצק ל 4 חלקים שווים, ומגלגלים על משטח ממש מעט מקומח לגליל, בקוטר 3-4 ס״מ.
עוטפים את הגלילים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא (אני הנחתי אותם על צלחת קטנה מרופדת בנייר אפייה,
כיסיתי בנייר אפיה נוסף והקפאתי) למשך 30-60 דקות.
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, פורסים את הגללילים לפרוסות בעובי 1-1.5 ס״מ
ומניחים ברווחים קטנים על תבנית האפייה.
אופים כ 10-12 דקות עד שהבית מלא ריח גבינה מהמם והעוגיות מעט השחימו.
מוציאים ומצננים.
שומרים את העוגיות בכלי אטום על השיש ואפשר גם במקרר עד ארבעה ימים.
**קמח לבן ניתן להמיר בכוסמין לבן או לשלב 50% קמח מלא
**ניתן להשתמש בכל גבינה צהובה מגורדת שאוהבים, אני ערבבתי רוקפור ופרמזן.
**את עלי הזעתר ניתן להמיר בכל עשב תיבול שאתם אוהבים וניתן להכין גם ללא עשבי תיבול.
34 Comments
היי, בכמה גרם גבינות סה"כ אמורים להשתמש?
וגם בכמה קמח?
תודה רבה, את מדהימה! (:
לא הבנתי את השאלה, הכל מופיע במתכון
גם בגרמים וגם בכוסות
זה מופיע בצד שמאל למעלה קצת קשה לראות
מקוה שהצלחתי לתקן
היי, ניתן להחליף את החמאה בשמן קנולה או אפילו שמן זית?
לא חושבת שזה יעבוד מבחינת הפריכות אפשר לנסות מדובר על כוס שמן
הי קרן- אם אני משתמשת בתבלין זעתר במקום עלים טריים, מה הכמות שצריך?
חצי כפית כפית ולזכור שהעוגיות ייצאו ירקרקות
היי, ניתן לרדד את הבצק וליצור צורות במקום לחתוך עיגולים מגליל בצק?
בטח
הי קרן במידה ולא מוצאת עלי זעתר וגם לא מעוניינת בעוגיות ירוקות? איזה עלים אחרים אפשר במקום?
כתבתי למטה, כל עשב תיבול שאת אוהבת או לוותר
בזיליקום, אורגנו, רוזמרין וכו…
אפשר להקפיא ליותר מ60 דקות?
בטח
האם ניתן להכין ללא חלבון ? או תחליף טוב לכך?
אפשר לנסות בלי חלמון ואולי להוסיף 1-2 כפות מי קרח
אפשר להחליף לטימין במקום זעתר?
ברור!
היי קרן:)
האם אחרי 15 דקות בתנור הן אמורות להיות ממש רכות?
עוגיות מבצק פריך לרוב רכות עדיין כשיוצאות מהתנור ומתקשות אחרי צינון
קרנונה הייי
אפשר להכין בצק ולהקפיא ושצריך להוציא ולהכין כמות מסוימת?
כן בטח
היי קרן מה הסיכוי שזה יצליח עם גבינה צהובה מגורדת? או שרק גבינות קשות
תודה 🙂
אין בעיה עם צהובה מגורדת
הי קרן, במתכון כתוב 105 גרם גבינה. האם זו טעות והכוונה ל-150 גרם גבינה?
לא טעות
האם ניתן לעשות את המתכונן בצורה ידנית?
יעני ללא מעבד מזון? או דומה…
איזה תחליף לסוכר ניתן ?
אני מכינה ללא מעבד מזון בקלות
לתחליף סוכר מניחה שיש אבל אין לי נסיון איתם
היי קרן,
הסתובבתי במשך שבוע עם חשק לעוגיות פרמזן. לצערי הכנתי את העוגיות האלה. הן יצאו מושלמות ובול בטעם שדמיינתי. אני אומרת לצערי כי אני כבר בעוגיה העשי..אחת עשרה. ממכר ברמות
יש לי גלילים שלהם במקםיא שלא יחסר לנו 🙂 תודה מיכל
היי קרן, התבקשתי להכין עוגיות פרמזן ללא גלוטן. האם ניתח לדעתך להכין את המתכון הזה עם קמח נטול גלוטן כמו ״קמח כרגיל״ למשל?
כן לא אמורה להיות בעיה
היי ,
אם אני מחליפה לקמח כוסמין, צריך לשנות כמויות של מים/מצרך אחר?
כוסמין מלא? אם יוצא יבש הבצק אפשר להוסיף לו מים קרים