עוגיות

עוגיות גבינה וזעתר מלוחות

אוגוסט 25, 2020 16 Comments

 

יש לי רשימה של דברים שמעולם לא הכנתי ואין לי תירוץ אמיתי. כמו נניח עוגיות פרמזן מלוחות. אני מניחה

שמעולם לא התחשק לי להכין אותן כי אולי אכלתי כאלו בעבר ולא היו מוצלחות כל-כך, הן תמיד נראות לי

כמו משהו שמזמינים למשרד כשמזמינים מגשי אירוח כאלו, ואם כבר מגשי אירוח אני תמיד אתעכב יותר על

מאפי בצק שמרים או בורקסים ופחות על עוגיות מלוחות. אולי על סמך זה לא התחשק לי אף פעם להכין.

אבל בזמן האחרון פתאום התגבש איזה חשק לנסות להכין אותן, ועכשיו כשיש זעתר טרי שממלא את הבית,

החלטתי לנסות. וזה בדיוק מסוג המאפים שאני מכינה בפעם הראשונה ואז לא מבינה למה לא הכנתי קודם.

הן כל כך פריכות וטעימות ויכולות לשמש כאחלה נשנוש גם ליד קפה. הן פשוט מעולות.הייתי אומרת לכם להכפיל

כמויות ולשמור גם במקפיא, הן בהחלט נגמרות ממש מהר.

כל שלבי ההכנה מחכים לכם בוידאו כאן

עוגיות גבינה וזעתר מלוחות/35-40 עוגיות

מצרכים למתכון:

230 גר' (כוס ושני שליש) קמח לבן רגיל

105 גר' גבינת פמרזן/קשקבל/פקורינו/רוקפור ואפשר גם לשלב כמה סוגים

160 גר' חמאה רכה

1 חלמון ביצה גודל L

מעט מלח

חופן עלי זעתר קצוצים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות

בקערה מערבבים קמח ומלח, מוסיפים חמאה רכה וגבינה מגורדת ומערבבים, מוסיפים חלמון ביצה

ומעבדים מעט בעזרת הידיים, מוזיפים עלי זעתר קצוצים ומעבדים עד ליצירת כדור בצק

(את כל התהליך ניתן לעשות במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עם להב פלדה)

מחלקים את הבצק ל 4 חלקים שווים, ומגלגלים על משטח ממש מעט מקומח לגליל, בקוטר 3-4 ס״מ.

עוטפים את הגלילים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא (אני הנחתי אותם על צלחת קטנה מרופדת בנייר אפייה,

כיסיתי בנייר אפיה נוסף והקפאתי) למשך 30-60 דקות.

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, פורסים את הגללילים לפרוסות בעובי 1-1.5 ס״מ

ומניחים ברווחים קטנים על תבנית האפייה.

אופים כ 10-12 דקות עד שהבית מלא ריח גבינה מהמם והעוגיות מעט השחימו.

מוציאים ומצננים.

שומרים את העוגיות בכלי אטום על השיש ואפשר גם במקרר עד ארבעה ימים.

**קמח לבן ניתן להמיר בכוסמין לבן או לשלב 50% קמח מלא

**ניתן להשתמש בכל גבינה צהובה מגורדת שאוהבים, אני ערבבתי רוקפור ופרמזן.

**את עלי הזעתר ניתן להמיר בכל עשב תיבול שאתם אוהבים וניתן להכין גם ללא עשבי תיבול.

 

Print Friendly, PDF & Email

16 Comments

or haver אוגוסט 25, 2020 at 3:54 pm

היי, בכמה גרם גבינות סה"כ אמורים להשתמש?
וגם בכמה קמח?

תודה רבה, את מדהימה! (:

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2020 at 4:31 pm

לא הבנתי את השאלה, הכל מופיע במתכון
גם בגרמים וגם בכוסות

Reply
יעל אוגוסט 25, 2020 at 5:02 pm

זה מופיע בצד שמאל למעלה קצת קשה לראות

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2020 at 7:57 pm

מקוה שהצלחתי לתקן

Reply
ליא אוגוסט 26, 2020 at 2:44 am

היי, ניתן להחליף את החמאה בשמן קנולה או אפילו שמן זית?

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2020 at 8:57 am

לא חושבת שזה יעבוד מבחינת הפריכות אפשר לנסות מדובר על כוס שמן

Reply
הילה אוגוסט 26, 2020 at 11:59 pm

הי קרן- אם אני משתמשת בתבלין זעתר במקום עלים טריים, מה הכמות שצריך?

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2020 at 5:55 am

חצי כפית כפית ולזכור שהעוגיות ייצאו ירקרקות

Reply
עדן עשור ספטמבר 8, 2020 at 6:34 am

היי, ניתן לרדד את הבצק וליצור צורות במקום לחתוך עיגולים מגליל בצק?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2020 at 12:18 pm

בטח

Reply
זהר אוגוסט 27, 2020 at 8:19 am

הי קרן במידה ולא מוצאת עלי זעתר וגם לא מעוניינת בעוגיות ירוקות? איזה עלים אחרים אפשר במקום?

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2020 at 11:21 am

כתבתי למטה, כל עשב תיבול שאת אוהבת או לוותר
בזיליקום, אורגנו, רוזמרין וכו…

Reply
אילנה אוגוסט 28, 2020 at 9:28 pm

אפשר להקפיא ליותר מ60 דקות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2020 at 11:42 pm

בטח

Reply
חן ספטמבר 2, 2020 at 1:30 pm

האם ניתן להכין ללא חלבון ? או תחליף טוב לכך?

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2020 at 1:42 pm

אפשר לנסות בלי חלמון ואולי להוסיף 1-2 כפות מי קרח

Reply

Leave a Comment