img
img

22/02/2026
הרצאה שלי בזאפה תל אביב!

לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00) 
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT
 עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00. 

לפרטים והרשמה img
KEREN AGAM
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגיות

עוגיות ג'ינג'ר וקינמון של איקאה

אפריל 15, 2018 | 89 תגובות

img

89 תגובות גולשים

TAG ,

User Avatar
גל
starstarstarstarstar
אפריל 15, 2018 בשעה 11:34

אני מטורף על העוגיות האלה. עשית חשק גדול לנסות

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 15, 2018 at 11:44 am

קודם כל: איזה כייף לי שאתה פה!! וגם אני מטורפת עליהן, והן ממש טעימות. תודה גל .

השב
User Avatar
שרית
אפריל 20, 2020 at 9:50 am

הי קרן, האם אפשר להשתמש בגינגר קפוא? או בגינגר טרי מגורר?

השב
User Avatar
טנא
אוקטובר 22, 2025 at 2:46 pm

הי קרן רצתי לשאול עם אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס

השב
User Avatar
רוחמה שיימס
אוקטובר 11, 2022 at 6:07 pm

הי, קרן...בטעות בישלתי את התערובת עם החמאה וכשהוספתי אותה לתערובת הקמח, יצא לי מאוד דליל בין עוגה בחושה לבצק עוגיות. מה לעשות?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 11, 2022 at 10:56 pm

להוסיף קמח

השב
User Avatar
Limor
starstarstarstarstar
אפריל 15, 2018 בשעה 21:43

היי קרן, תערובת הסוכר עם החמאה יצאה לי מעט גבשושית והחמאה כולה לא נטמעה בתערובת. לאחר ערבוב של כמה דקות. ככה זה צריך להיות או שמשהו התפקשש?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 16, 2018 at 7:47 am

לא התפקשש כלום:-) מערבבים עם הקמח והכל מסתדר אוסיף גם הערה במתכון ספרי איך יצאו

השב
User Avatar
שלי
אוגוסט 22, 2023 at 8:04 pm

הריח של הבצק מדהים והבצק יצא מעולה, והוא היה מעל שעה במקרר, אבל כשאני מנסה להרים את העוגיות הקרוצות מהמשטח (המקומח) הן נמעכות ומתקווצצות :( מה כדי לעשות כדי שישמרו על הצורה בעת ההרמה מהמשטח?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 24, 2023 at 9:46 am

לקמח יותר טוב

השב
User Avatar
מעיין
starstarstarstarstar
אפריל 21, 2018 בשעה 13:54

מכינה ברגעים אלה, עדכון בקרוב...

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 21, 2018 at 2:04 pm

מחכה לתוצאה מצולמת ומתועדת :-)

השב
User Avatar
ליאת
starstarstarstarstar
אפריל 21, 2018 בשעה 16:36

מה אפשר לשים אם אין אבקת גינגר אבל יש גינגר טרי? מאוד אוהבת את הטעם הגינגרי ולא רוצה לוותר עליו

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 21, 2018 at 6:31 pm

לגרד ג'ינג'ר פנימה לתוך התערובת , אם את אוהבת ייצא מצויין :-)

השב
User Avatar
אילת
starstarstarstarstar
אפריל 24, 2018 בשעה 08:02

האם אפשר להחליף את החמאה בשמן? 3/4 כוס? אפשר עם קמח כוסמין?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 24, 2018 at 8:17 am

אני מניחה שכן לא ניסיתי, אבל לא 3/4 כוס שמן אולי קצת יותר מחצי כוס. קמח כוסמין לבן יעבוד נהדר, אם מדובר על קמח כוסמין מלא, הייתי ממירה רק מחצית הכמות. בהצלחה

השב
User Avatar
איוש
starstarstarstarstar
אפריל 25, 2018 בשעה 21:28

הכנתי עם דבש במקום סילאן יצאו עוגיות נהדרות !

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 26, 2018 at 10:21 am

תודה איוש:-)

השב
User Avatar
שרה שמואל
starstarstarstarstar
מאי 29, 2018 בשעה 19:03

היי קרן, יצאו עוגיות מעולות!! הכנתי עם בנותיי, והמרתי בקמח כוסמין מלא חצי כמות (כמו שהמלצת). וואו, טעים בטירוף... נראה לי שחסכת לנו ביקור באיקאה ;-)

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 29, 2018 at 7:18 pm

אני כל כך שמחה שרה, תודה רבה

השב
User Avatar
דנית
starstarstarstarstar
יולי 19, 2018 בשעה 15:09

ואו העוגיות יצאו משגעות!! ואיזה ריח בכל הבית, פעם ראשונה שאני והילדים מצאנו את עצמינו אוכלים את הבצק עוד לפני שנכנס לתנור.. יאמי

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 20, 2018 at 6:05 am

אני כל כך מזדהה איתך:-) תודה דנית

השב
User Avatar
דינה
starstarstarstarstar
אוגוסט 2, 2018 בשעה 19:45

מושלם!! העוגיות הכי טעימות בעולם! מוכרחה לנסות!!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 2, 2018 at 8:55 pm

את תהני:-)

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2018 בשעה 07:51

היי קרן, אני רוצה להפוך את המתכון לפרווה. מה התחליף הכי מומלץ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 30, 2018 at 11:20 am

אפשר להמיר במחמאה או נטורינה

השב
User Avatar
אורניה
starstarstarstarstar
נובמבר 25, 2018 בשעה 10:11

היי גם אני עשיתי עם קמח כוסמין לבן ויצא נהדר רדדתי עם 2 נירות אפיה ככה שהתקבלה תוצאה דקיקה ונפלאה תודה רבה רבה נ.ב. עוגיות נהדרות ליום גשום סגרירי קינמון וגינגר תבלינים מחממים

השב
User Avatar
דבי
starstarstarstarstar
פברואר 7, 2019 בשעה 15:44

שלום לך, פעם ראשונה באתר. בכדי להפוך לפרווה עדיף שמן קוקוס או מחמאה? כמה? תודה לך!

השב
User Avatar
ברוריה דוניו
starstarstarstarstar
פברואר 12, 2019 בשעה 14:02

הי קרן העוגיות מושלמות טעים פריך נהדר. ייש לך תמונה שהעלית באינסטגרם של מאפה מגולגל ואגוזים למעלה .בצבע מהמם. מה זה קרן בבקשה? אני כבר הולכת להכין

השב
User Avatar
לירז ארקין קינן
דצמבר 16, 2019 at 11:52 am

היי קרן, האם ניתן להשתמש עם כמות קטנה יותר של חמאה, מה כמות המינימום שניתן לשים?

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 16, 2019 at 12:00 pm

לא הייתי מורידה מכמות החמאה, לא תתקבל אותה התוצאה.

השב
User Avatar
מעשל
starstarstarstarstar
אוגוסט 9, 2019 בשעה 18:10

ראה מעולה! עש אפשרות למדידות בגרמים? או חדעת באיזה כוס את משתמשת בבקשה? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 9, 2019 at 7:13 pm

אני משתמשת בסט כוסות מידה אוניברסלי סידרתי לך את המצרכים במתכון לפי גרמים

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
אוגוסט 14, 2019 בשעה 14:52

האם ניתן להמיר את אבקת הג'ינג'ר בג'ינג'ר מגורד? אם כן, איזו כמות? תודה!

השב
User Avatar
לירז ארקין קינן
starstarstarstarstar
דצמבר 18, 2019 בשעה 13:23

תודה על התגובה. שאלה אחרונה לפני הכנה, האם ניתן להשאיר את הבצק במקרר לכמה שעות? נגיד ללילה?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 18, 2019 at 1:48 pm

לא אמורה להיות בעיה, מומלץ להוציא אותו חצי שעה לפני שימוש אחרת הוא יהיה קר מאוד לעבודה

השב
User Avatar
מאיה
starstarstarstarstar
אפריל 21, 2020 בשעה 13:43

אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 21, 2020 at 3:08 pm

כן, לפי דעתי 130 גר׳

השב
User Avatar
שי
starstarstarstarstar
אפריל 21, 2020 בשעה 20:51

היי קרן :) כמה אפשר להוריד בכמות הסוכר? 3/4 כוס יעבוד?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 21, 2020 at 8:58 pm

להוריד לכוס

השב
User Avatar
טל
starstarstarstarstar
אפריל 25, 2020 בשעה 13:35

התערובת יצאה דביקה, תקין? הכנסתי למקרר בהתאם להוראות

השב
User Avatar
טל
starstarstarstarstar
אפריל 25, 2020 בשעה 13:35

היי קרן התערובת.יצאה דביקה, האם תקין? הכנסתי למקרר בהתאם להוראות

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 25, 2020 at 2:09 pm

תקין לגמרי מתייצבת במקרר

השב
User Avatar
הילה אדרעי
starstarstarstarstar
מאי 14, 2020 בשעה 19:03

הי קרן אחרי שעתיים במקרר רידדתי וממש ממש בלתי אפשרי להוציא את העוגיות לתבנית הם נדבקות למשטח העבודה המקומח מה עשיתי לא בסדר?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 14, 2020 at 10:35 pm

לקמח מספיק לא לפחד מקמח

השב
User Avatar
אביה
starstarstarstarstar
מאי 21, 2020 בשעה 17:05

האם ניתן להמיס את החמאה במיקרו? בעיה עם הגז.. תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 21, 2020 at 6:27 pm

כן בטח

השב
User Avatar
עדנה
starstarstarstarstar
אוגוסט 16, 2020 בשעה 13:20

היי קרן, כיוון שאני ללא גלוטן עשיתי עם קמח Shachar והעוגיות איבדו צורה לגמרי. הטעם מצוין אבל הצורה.... על איזה קמח טול גלוטן את ממליצה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 16, 2020 at 2:25 pm

לא עובדת עם נטולי גלוטן בכלל כך שאין לי המלצה

השב
User Avatar
אלינור נחום
אוקטובר 7, 2020 at 2:11 am

היי עוגיות נהדרות. רק שהקמח מלכלך אותן.. מה עושים כדי שיהיו יפות כמו שלך?? :)))

השב
User Avatar
שיר
starstarstarstarstar
אוקטובר 16, 2020 בשעה 00:31

בתנור שלי הספיק להן 7-8 דקות בתנור, לא מכירה את העוגיות של איקאה אבל הן טעימות ממש! תודה❤️

השב
User Avatar
עדי
דצמבר 20, 2024 at 7:46 pm

יאאא מתה על המתכונים שלך - תודה לך! בעצם צריך ליצור פה חמאה חומה או להפסיק את התהליך לפני שהופכת לכהה יותר ?

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 22, 2024 at 3:34 pm

אם לא מוזכרת חמאה חומה אז אין צורך

השב
User Avatar
doubleklover
starstarstarstarstar
אוקטובר 16, 2020 בשעה 20:49

נראה מעולה לדעתך יצא טוב גם עם סוכר רגיל?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 16, 2020 at 10:40 pm

בטח

השב
User Avatar
עומר
starstarstarstarstar
דצמבר 14, 2020 בשעה 18:29

הי, יש לך טיפ איך לטבעו אותן. מחמאה במקום חמאה ומה עם הביצים?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 15, 2020 at 4:56 pm

אפשר לנסות חמאת שקדים וסודה לשתייה

השב
User Avatar
doubleklover
starstarstarstarstar
דצמבר 24, 2020 בשעה 13:31

היי קרן! הכנתי את העוגיות לפני כמה חודשים ויצאו מעולה אני רוצה להכין גרסה טבעונית הפעם. הבנתי שאפשר להחליף את החמאה בנטרורינה. איך את ממליצה להחליף את הביצה+חלמון?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 24, 2020 at 4:38 pm

לנסות אולי 3-4 כפות ממרח שקדיםלמהול ברבע כוס מים ואז לצרף לבלילה, אבל לא ניסיתי

השב
User Avatar
ש
פברואר 8, 2022 at 12:39 pm

ניסיתי את זה, עשיתי חצי מהכמות, ולזה הוספתי 3 כפיות גדושות של חמאת שקדים שפתחתי עם מעט מים שיהיה במרקם דומה לביצה טרופה, יצא נהדר!

השב
User Avatar
ניר
starstarstarstarstar
נובמבר 16, 2021 בשעה 18:36

מתכון מעולה, יצא בטעם של "לוטוס" העוגיות שבאות ארוזות בזוגות

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 16, 2021 at 8:03 pm

מהמם וטעים

השב
User Avatar
לריסה
ינואר 18, 2023 at 10:44 pm

הי קרן, מה אפשר במקום חמאה לפרווה? האם קרם קוקוס, שמן רגיל? תודה

השב
User Avatar
גאולה
starstarstarstarstar
נובמבר 19, 2021 בשעה 15:15

אין על העוגיות האלו..יאמי.

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 20, 2021 at 12:18 pm

תודה

השב
User Avatar
אדוה
starstarstarstarstar
דצמבר 19, 2021 בשעה 11:31

מתכון מצוין וכ״כ טעים! אפילו בעלי ששונא קינמון, טרף כמה עוגיות שאלה: האם לדעתך הבצק מספיק קשיח בכדי ליצור ממנו בית עוגיות ג׳ינג׳ר?

השב
User Avatar
אלי
starstarstarstarstar
ינואר 11, 2022 בשעה 12:10

שכחת גרידת תפוז. בעוגיות של איקאה יש טעם תפוז, והוא מתאים לג'ינג'ר.

השב
User Avatar
מיטל
starstarstarstarstar
מרץ 15, 2022 בשעה 12:55

וואו... איזה שלמות!! אוהבת גם שהן מאוד מאוזנות מבחינת המתיקות...

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 15, 2022 at 1:20 pm

שמחה לשמוע תודה

השב
User Avatar
אמא עייפה ;)
יולי 3, 2023 at 2:26 pm

הילדים לא זורמים עם קינמון וג׳ינג׳ר… אפשר בלי??

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 5, 2023 at 8:09 am

אלו עוגיות קינמון וגינגר אולי פשוט להכין עוגיות חמאה אחרות מהאתר

השב
User Avatar
שיר
starstarstarstarstar
יולי 29, 2022 בשעה 11:18

יצא פשוט מושלם! ממכר וקשה להפסיק לאכול. אגן משחזר את הטעם של איקאה, כמובטח, אבל הרבה הרבה יותר טעים (מרקם מעט אוורירי יותר ופחות תחושה תעשייתית)

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 29, 2022 at 9:18 pm

תודה שיר

השב
User Avatar
אביבית
starstarstarstarstar
אוקטובר 21, 2022 בשעה 12:08

הי, לאחר קירור הבצק יצא לי לא אחיד מה עושים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 21, 2022 at 7:00 pm

קשה לי להבין מה השתבש אבל אם הבצק מתפורר נסי להוסיף לו שמן קצת כדי שיתאחד

השב
User Avatar
אביבית
starstarstarstarstar
אוקטובר 21, 2022 בשעה 12:43

יכול להיות שלא בישלתי מספיק את החמאה?

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
נובמבר 18, 2022 בשעה 10:41

היי קרן, ותודה על היותך. הכנתי אחד לאחד מה שכתבת בלי לעגל פינות, עכשיו הכנסתי נגלה ראשונה לתנור והן יצאו קצת דביקות במרכז וקשות מסביב (אחרי 10 דק) מה יכול לגרום להן להיות יותר פריכות ושבריריות? תודה על הכל (:

השב
User Avatar
לריסה
ינואר 18, 2023 at 10:43 pm

הי קרן, מה אפשר במקום חמאה לפרווה? האם קרם קוקוס, שמן רגיל? תודה

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
פברואר 27, 2023 בשעה 15:08

האם יש מתכון טבעוני ללא ביצה?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 27, 2023 at 10:03 pm

נסי להמיר את הביצה בטחינה או ממרח שקדים

השב
User Avatar
שחף
starstarstarstarstar
דצמבר 18, 2023 בשעה 10:54

היי קרן! חייבת להגיד שהכנתי את העוגיות כבר 4 פעמים והן נטרפות! כל הסובבים אותנו מבקשים אותן על בסיס חודשי :)

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 18, 2023 at 6:59 pm

כייף ממש לשמוע

השב
User Avatar
אלכס
starstarstarstarstar
דצמבר 27, 2024 בשעה 23:17

היי קרן! העוגיות נראות מהממות. יש לי רק שאלה, האם אפשר להכין אותן בלי קינמון?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 28, 2024 at 3:31 pm

תבלינים אחרים אולי? כי אחרת הן סתם עוגיות חמאה, התבלינים זה מה שהופך אותן לעוגיות איקאה

השב
User Avatar
אורית אפק
starstarstarstarstar
ינואר 5, 2025 בשעה 16:40

מתכון מעולה! הבצק היה ממש נוח לרידוד וקריצה אחרי הקירור, והעוגיות יצאו פריכות וטעימות ממש! מכיוון שאני אוהבת עוגיות מאד מתובלות, הוספתי כשליש כפית ציפורן, וטיפונת אבקת צ׳ילי, ויצא מוצלח מאד.

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img