מכירים את היציאה מאיקאה לכיון תל אביב? יוצאים מאיקאה, לוקחים שמאלה, ואז עד הרמזור הבא שמאלה לכביש 431?
זה סדר גודל של 4 דקות נסיעה.
זה הזמן שלקח לי לאכול חבילה שלמה של עוגיות ג'ינג'ר וקינמון לבד כשיצאתי השבוע מאיקאה.
נסיעה לאיקאה זה הלונה פארק שלי, אני מדלגת תמיד על הקומה העליונה עם כל הרהיטים הגדולים שממילא
אין לי כסף לקנות וגם אם היה לי הם לא היו נראים ככה בבית שלי,
בדיוק כמוכם, אני מפנטזת תמיד שזה יראה ככה גם אצלי בבית, וברור שזה לא.
ועפה מיד לקומה תחתונה לבדוק מה קורה בכלי בית ואיזה מגבת מטבח חדשה יצאה.
וכמובן שתמיד לא משנה מה באתי לקנות, העגלה שלי עולה לא פחות מ 800 ש״ח.
השבוע, קפצתי לאיקאה לקנות סל כביסה, ומוט לוילון.
תארו לעצמכם איזו משימה קשה זו, לקנות רק מה שבאמת באתי לקנות ולא את כל מה שראיתי
בדרך ונראה לי שאני חייבת אבל ממש שיהיה לי בבית.
החזקתי מעמד ממש יפה, חוץ משלושה עציצים קטנים, מעמד לנייר סופג וקרש חיתוך, לא קניתי יותר כלום.
אבל מה?
ביציאה כמו תמיד, חיכתה לי החנות השוודית האהובה עליי.
ושם, אני לא רואה בעיניים.
אני מטורפת על העוגיות שלהם, וזה הכי קרוב לשוודיה שהייתי בחיי, ואין מצב שאבקר באיקאה בלי לקנות עוגיות בחנות.
(חוץ מעוגיות הג'ינג'ר קינמון הקריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול,
מוכרים בחנות ממש עכשיו מהדורה מוגבלת של שוקולד רוזמרי המיתולוגי
קניתי חפיסה אחת, וירדתי עליה לבד בבית בלי שאף אחד יראה, רק כדי שלא יבקשו ממני חתיכה)
כשהגעתי הביתה בלי עוגיות, הילדים כמעט אכלו אותי.
לא הבאת עוגיות ?
לא היו, נגמר המלאי!
אז נכנסתי מהר למטבח, והכנתי בעצמי את עוגיות הג'ינג'ר קינמון האהובות שלהם בבית,
חבל שלא שמרתי את קופסת הקרטון, אחרת אולי הילדים באמת לא היו שמים לב:-)
זו הגרסה הכי קרובה שמצאתי למקור.
נסו לרדד דק את הבצק, כך הן הכי קריספיות, והיזהרו מאפיית יתר.
נשנוש טעים!
המתכון לקוח מכאן עם שינויים והתאמות שלי.
עוגיות ג'ינג'ר וקינמון של איקאה / 35-40 עוגיות
מצרכים למתכון:
2.5 כוסות (350 גר') קמח לבן רגיל
2 כפיות (10 גר) אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח דק
170 גר' חמאה
2 כפיות (10 גר) אבקת ג'ינגר
2 כפיות(10 גר) אבקת קינמון
1 ורבע כוסות (300 גר)סוכר חום כהה ( הלח ודביק)
1/4 כוס (90 גר)!סילאן
1 ביצה גודל L+ חלמון
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים קמח, אבקת סודה לשתיה ומלח.
בסיר קטן על אש בינונית גבוהה ממיסים חמאה, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל
על אש בינונית תוך בעבוע עדין, עד שהחמאה מקבלת גוון מעט חום ענברי.
מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את הקינמון, הג'ינג'ר, הסוכר החום והסילאן.
מערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה.
(אל תבהלו אם התערובת לא מתאחדת והחמאה קצת צפה, זה ייסתדר בהמשך המתכון בערבוב עם הקמח.)
מצננים מעט ומוסיפים פנימה ביצה וחלמון, תוך ערבוב ממש מהיר,
אתם לא רוצים שהביצה תהפוך לחביתה.
מאחדים עם תערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ולא יותר.
מכסים בניילון נצמד, ומכניסים לצינון במקרר לפחות לשעה.
מחממים תנור ל 170 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מוציאים חלק מהתערובת למשטח מקומח, ומרדדים לעלה בעובי מילימטר.
קורצים עוגיות בעזרת קורצן עגול, או בעזרת פיה של כוס.
מעבירים לתבנית, ואופים כ 10-12 דק.
שימו לב שהעוגיות משחימות בתנור אבל יוצאות ממנו כשהן יחסית רכות, אל תתפתו לאפות אותן יותר מדי,
אחרת ייצאו לכם עוגיות קרש.
מצננים וטורפים.
הערות למתכון:
**אפשר להמיר סוכר חום כהה בסוכר חום רגיל,העוגיות יצאו פחות כהות
**קמח לבן אפשר להמיר ב- 50%-50% קמח מלא או כוסמין מלא
**אפשר להמיר סילאן בדבש, ואם יש לכם מולסה זה מעולה
**אם אין לכם אבקת ג'ינג'ר אפשר לגרד פנימה 1/2 כפית ג'ינג' טרי
**אפשר לוותר על הג'ינג'ר ובמקומו להוסיף עוד כפית קינמון, או קקאו
83 Comments
אני מטורף על העוגיות האלה. עשית חשק גדול לנסות
קודם כל: איזה כייף לי שאתה פה!!
וגם אני מטורפת עליהן, והן ממש טעימות.
תודה גל .
הי קרן,
האם אפשר להשתמש בגינגר קפוא? או בגינגר טרי מגורר?
אם את אוהבת את בטח!
הי, קרן…בטעות בישלתי את התערובת עם החמאה וכשהוספתי אותה לתערובת הקמח, יצא לי מאוד דליל בין עוגה בחושה לבצק עוגיות. מה לעשות?
להוסיף קמח
היי קרן,
תערובת הסוכר עם החמאה יצאה לי מעט גבשושית והחמאה כולה לא נטמעה בתערובת.
לאחר ערבוב של כמה דקות. ככה זה צריך להיות או שמשהו התפקשש?
לא התפקשש כלום:-)
מערבבים עם הקמח והכל מסתדר
אוסיף גם הערה במתכון
ספרי איך יצאו
הריח של הבצק מדהים והבצק יצא מעולה, והוא היה מעל שעה במקרר, אבל כשאני מנסה להרים את העוגיות הקרוצות מהמשטח (המקומח) הן נמעכות ומתקווצצות 🙁
מה כדי לעשות כדי שישמרו על הצורה בעת ההרמה מהמשטח?
לקמח יותר טוב
מכינה ברגעים אלה, עדכון בקרוב…
מחכה לתוצאה מצולמת ומתועדת 🙂
מה אפשר לשים אם אין אבקת גינגר אבל יש גינגר טרי? מאוד אוהבת את הטעם הגינגרי ולא רוצה לוותר עליו
לגרד ג'ינג'ר פנימה לתוך התערובת , אם את אוהבת ייצא מצויין 🙂
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן? 3/4 כוס?
אפשר עם קמח כוסמין?
אני מניחה שכן לא ניסיתי, אבל לא 3/4 כוס שמן אולי קצת יותר מחצי כוס.
קמח כוסמין לבן יעבוד נהדר, אם מדובר על קמח כוסמין מלא, הייתי ממירה רק מחצית הכמות.
בהצלחה
הכנתי עם דבש במקום סילאן
יצאו עוגיות נהדרות !
תודה איוש:-)
היי קרן,
יצאו עוגיות מעולות!!
הכנתי עם בנותיי, והמרתי בקמח כוסמין מלא חצי כמות (כמו שהמלצת).
וואו, טעים בטירוף… נראה לי שחסכת לנו ביקור באיקאה 😉
אני כל כך שמחה שרה, תודה רבה
ואו העוגיות יצאו משגעות!! ואיזה ריח בכל הבית,
פעם ראשונה שאני והילדים מצאנו את עצמינו אוכלים את הבצק עוד לפני שנכנס לתנור..
יאמי
אני כל כך מזדהה איתך:-)
תודה דנית
מושלם!! העוגיות הכי טעימות בעולם! מוכרחה לנסות!!
את תהני:-)
היי קרן, אני רוצה להפוך את המתכון לפרווה. מה התחליף הכי מומלץ?
אפשר להמיר במחמאה או נטורינה
היי
גם אני עשיתי עם קמח כוסמין לבן ויצא נהדר
רדדתי עם 2 נירות אפיה ככה שהתקבלה תוצאה דקיקה ונפלאה
תודה רבה רבה
נ.ב. עוגיות נהדרות ליום גשום סגרירי קינמון וגינגר תבלינים מחממים
שלום לך,
פעם ראשונה באתר.
בכדי להפוך לפרווה עדיף שמן קוקוס או מחמאה? כמה?
תודה לך!
הי קרן העוגיות מושלמות טעים פריך נהדר. ייש לך תמונה שהעלית באינסטגרם של מאפה מגולגל ואגוזים למעלה .בצבע מהמם. מה זה קרן בבקשה? אני כבר הולכת להכין
תודה ברוריה
אולי את מתכוונת לעוגיות האלו?
https://kerenagam.co.il/עוגיות-ריבה-בציפוי-פירורי-אגוזים/
היי קרן, האם ניתן להשתמש עם כמות קטנה יותר של חמאה, מה כמות המינימום שניתן לשים?
לא הייתי מורידה מכמות החמאה, לא תתקבל אותה התוצאה.
ראה מעולה! עש אפשרות למדידות בגרמים? או חדעת באיזה כוס את משתמשת בבקשה? תודה
אני משתמשת בסט כוסות מידה אוניברסלי
סידרתי לך את המצרכים במתכון לפי גרמים
האם ניתן להמיר את אבקת הג'ינג'ר בג'ינג'ר מגורד? אם כן, איזו כמות?
תודה!
תודה על התגובה. שאלה אחרונה לפני הכנה, האם ניתן להשאיר את הבצק במקרר לכמה שעות? נגיד ללילה?
לא אמורה להיות בעיה, מומלץ להוציא אותו חצי שעה לפני שימוש אחרת הוא יהיה קר מאוד לעבודה
אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס?
כן, לפי דעתי 130 גר׳
היי קרן 🙂 כמה אפשר להוריד בכמות הסוכר? 3/4 כוס יעבוד?
להוריד לכוס
התערובת יצאה דביקה, תקין? הכנסתי למקרר בהתאם להוראות
היי קרן
התערובת.יצאה דביקה, האם תקין?
הכנסתי למקרר בהתאם להוראות
תקין לגמרי
מתייצבת במקרר
הי קרן
אחרי שעתיים במקרר רידדתי וממש ממש בלתי אפשרי להוציא את העוגיות לתבנית הם נדבקות למשטח העבודה המקומח
מה עשיתי לא בסדר?
לקמח מספיק לא לפחד מקמח
האם ניתן להמיס את החמאה במיקרו? בעיה עם הגז.. תודה
כן בטח
היי קרן, כיוון שאני ללא גלוטן עשיתי עם קמח Shachar
והעוגיות איבדו צורה לגמרי.
הטעם מצוין אבל הצורה….
על איזה קמח טול גלוטן את ממליצה?
לא עובדת עם נטולי גלוטן בכלל כך שאין לי המלצה
היי עוגיות נהדרות.
רק שהקמח מלכלך אותן.. מה עושים כדי שיהיו יפות כמו שלך?? :)))
קונים בטמבור או בחנויות של מתמחות במוצרי אפייה מברשת קטנה כדי שאפשר יהיה לטאטא את הקמח
בתנור שלי הספיק להן 7-8 דקות בתנור, לא מכירה את העוגיות של איקאה אבל הן טעימות ממש! תודה❤️
נראה מעולה
לדעתך יצא טוב גם עם סוכר רגיל?
בטח
הי,
יש לך טיפ איך לטבעו אותן. מחמאה במקום חמאה ומה עם הביצים?
אפשר לנסות חמאת שקדים וסודה לשתייה
היי קרן! הכנתי את העוגיות לפני כמה חודשים ויצאו מעולה
אני רוצה להכין גרסה טבעונית הפעם. הבנתי שאפשר להחליף את החמאה בנטרורינה. איך את ממליצה להחליף את הביצה+חלמון?
לנסות אולי 3-4 כפות ממרח שקדיםלמהול ברבע כוס מים ואז לצרף לבלילה, אבל לא ניסיתי
ניסיתי את זה, עשיתי חצי מהכמות, ולזה הוספתי 3 כפיות גדושות של חמאת שקדים שפתחתי עם מעט מים שיהיה במרקם דומה לביצה טרופה, יצא נהדר!
נשמע ממש טוב
מתכון מעולה, יצא בטעם של "לוטוס" העוגיות שבאות ארוזות בזוגות
מהמם וטעים
הי קרן, מה אפשר במקום חמאה לפרווה?
האם קרם קוקוס, שמן רגיל?
תודה
אין על העוגיות האלו..יאמי.
תודה
מתכון מצוין וכ״כ טעים! אפילו בעלי ששונא קינמון, טרף כמה עוגיות
שאלה: האם לדעתך הבצק מספיק קשיח בכדי ליצור ממנו בית עוגיות ג׳ינג׳ר?
שכחת גרידת תפוז. בעוגיות של איקאה יש טעם תפוז, והוא מתאים לג'ינג'ר.
וואו… איזה שלמות!! אוהבת גם שהן מאוד מאוזנות מבחינת המתיקות…
שמחה לשמוע תודה
הילדים לא זורמים עם קינמון וג׳ינג׳ר… אפשר בלי??
אלו עוגיות קינמון וגינגר אולי פשוט להכין עוגיות חמאה אחרות מהאתר
יצא פשוט מושלם! ממכר וקשה להפסיק לאכול. אגן משחזר את הטעם של איקאה, כמובטח, אבל הרבה הרבה יותר טעים (מרקם מעט אוורירי יותר ופחות תחושה תעשייתית)
תודה שיר
הי, לאחר קירור הבצק יצא לי לא אחיד
מה עושים?
קשה לי להבין מה השתבש אבל אם הבצק מתפורר נסי להוסיף לו שמן קצת כדי שיתאחד
יכול להיות שלא בישלתי מספיק את החמאה?
היי קרן, ותודה על היותך.
הכנתי אחד לאחד מה שכתבת בלי לעגל פינות,
עכשיו הכנסתי נגלה ראשונה לתנור והן יצאו קצת דביקות במרכז וקשות מסביב (אחרי 10 דק)
מה יכול לגרום להן להיות יותר פריכות ושבריריות?
תודה על הכל (:
הי קרן, מה אפשר במקום חמאה לפרווה?
האם קרם קוקוס, שמן רגיל?
תודה
האם יש מתכון טבעוני ללא ביצה?
נסי להמיר את הביצה בטחינה או ממרח שקדים
היי קרן! חייבת להגיד שהכנתי את העוגיות כבר 4 פעמים והן נטרפות! כל הסובבים אותנו מבקשים אותן על בסיס חודשי 🙂
כייף ממש לשמוע